PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Auto akustika ? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=126292)

Wolverine 06.01.2017. 13:16

Počeo čitat i mislim ok izvadio je neki High end Alpine / Pioneer kad ono WTF :D

Nikky 06.01.2017. 13:19

@trpi
Nisi pazio i sad nema druge nego platiti / nabaviti taj kabel set. Eventualno naći kome je ostalo od crknutog HU.

@Bluzer
Ne pisati napamet i čitati sa razumjevanjem :fiju:

@Wolverine
Što si takav ?
Čoeku se sviđa, treba HU.
Uopće nije bitno jeli šroteks ili super-duper kategorija.

Bluzer 06.01.2017. 18:31

Hm?

Šta nije ovo s njegovog linka:
http://www.ebay.com/itm/ISO-Autoradi...MAAOSwpLNX~L4F

Isto ovome:
http://www.chipoteka.hr/artikl/42786...16p-2630802652

Vidim da je isto 16-pinsko...

fanATIk 06.01.2017. 19:04

Ma to je to.

Bluzer 06.01.2017. 19:07

Bitno da je mene ovaj sa podcrtanim imenom oprao... ;)

Nikky 06.01.2017. 19:34

Ups, posipa_se_pepelom: :):fiju::)
Nisam gledao tj. očekivao da će Chipoteka imati taj kabelić.

Bluzer 06.01.2017. 19:58

Sjećam se da je zg poslovnica uvijek imala tih pizdarija...

Jedno pitanje, da ne kopam pola car audio foruma:

Rondaju mi vrata pri jačem slušanju muzike, na donjem dijelu na spoju sa limom (tipično za Accorde). S čime da umrtvim plastičnu oplatu vrata, a da nisu skupi dynmat/stp?

trpi 07.01.2017. 17:29

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3007442)
Počeo čitat i mislim ok izvadio je neki High end Alpine / Pioneer kad ono WTF :D

cijena tog radija je 10% vrijednosti auta u kojem je bio, pa izvadio sto da ne, aux :dobartek:

kiki86 08.01.2017. 12:22

trebala bi mi 2 way skretnica za prednje zvucnike lijeve i desne, da je cim manja, trebala bi mi u twinga 2001. godiste stat ispod radija, po mogucnosti...ima nekih 6x6x3 cm mjesta ispod njega. ima nes takvo? nasao sam na njuski , ali mi je prevelika, skoro duplo do ovih dimenzija...

fanATIk 08.01.2017. 17:06

Pa kaj mora baš bit ispod radia, stavi ju negdje drugdje, možeš i u pretinac ispred suvozača.

kiki86 08.01.2017. 18:12

htio sam sakrit sve kabele da se ne vidi. al se bojim da ce morat tako :/

Nikky 08.01.2017. 18:42

Pa nije valjda da nema još kakvih "šupljina" za sakriti ?
Na desnoj strani bi trebalo biti, a na livoj je vjerojatno mal zeznuto.

Uostalom zar ne montiraš zvučnike na std. poziciju u vrata ?
U vratima bi trebalo biti mjesta za skretnicu.

bixsy the king 22.02.2017. 20:42

Spojio bih auto radio preko napajanja na kompu...po shemi za radio:

crvena žica + 12v
crna žica - 12v (ground)
žuta žica konstantnih + 12v

Dal bi to išlo ovako jednostavno preko ovog molex to 6pin pcie...

https://s31.postimg.org/oazmefe4r/pr...olex_6pcie.gifimage hosting sites

Znači molex spojim na granu napajanja u kompu,a žice bi trebao spojiti ovako možda:

crvenu i žutu sa auta na žutu žicu molexa?
crnu sa auta na crnu žicu molexa?

Nikky 22.02.2017. 20:57

Samo je ovo bitno:
Citiraj:

Autor bixsy the king (Post 3027092)
crvenu i žutu sa auta na žutu žicu molexa?
crnu sa auta na crnu žicu molexa?

kako ćeš izvesti je nebitno.
Računaj sa tim da će se gašenjem kompa radio resetirati na factory stanje tj. zaboravit će memorije i postavke.

bixsy the king 22.02.2017. 21:12

Shema je ispravna...nanovo ukucavanje koda i memorija stanica mi ne igra nikakvu ulogu.
Radio ide na cd testiranje da vidim koje sve formate čita jer mi je nezgodno premještati uređaj po autu.
Nikky...zahvaljujem na pomoći...:goood:

mujica 03.03.2017. 19:50

jel se netko susreo sa pioneerom mvh-280fd uzivo?

skrt net s korisnim informacijama, ima nekih mjerenja, od nekih 25-40 rmsa, sad i 25 je bolje nego 15, ali bi voli cuti da li je tome zbilja tako. Trebal bi zamjenit hu jer moj je glup i ne cita flac, sad sam pak skuzil da ovaj nema plavi zub, al mozda bi to zrtvoval, jer malo mi fali fata, a puuuuno mi je elegantnije rijesenje od pojacala.

-POP- 04.03.2017. 00:57

Rijetko koji će ti čitati FLAC.
A RMS je u pravilu 18-23

lowrider 04.03.2017. 06:09

4x100w? Izgleda da nisam.više u toku. Da je i vršna snaga, malo neozbiljno od Pioneera. Al opet, napreduje tehnika integriranih pojačala

mujica 04.03.2017. 08:39

cita flac provjereno (ima video na yt), vecnina novijih modela tako i ovaj gore navedeni. sto se snage tice da ima dva modela pioneera, isti u principu samo sa cd-om ili bez. i ima neki sony, al je sony.... jedino sam ta tri nasao sa 4x100, sony je npr deklariran sa 4x42 rms, pioneer je koji 4x40 mislim...
sony je kao neki flagship kolko sam skuzil kosta ko svetog petra kajgana i nije bas nesto za te novce po nekom ruskom reviewu, dok za pioneer veli da je ok, a i stvarno jedino nema bt.
samo bi htio neki info iz prve ruke, jer ak ga kupim na blef i ne bude ok, tak moram pojacalo ugradit, a onda sam si trosak napravil neplanirano i skroz se mjenja koncepcija...

hmm, a neki recimo hu vise klase bi dao pretpostavljam vise snage iako je deklariran na 4x50 (ne rms) kao i svi?
hu bi mjenjal sigurno, imam MVH-180UBG, ne cita flac, a sve mp3ce sam skoro zamjenil s njim... u principu s nacinom slusanja i vrstom muzike, kad pocne stucat bi mi trebalo cca 30% vise snage od postojeceg, taman da ispegla distorzije na toj glasnoci i bil bi zadovoljan skroz.

syss 06.03.2017. 11:40

ha prije je bilo 4x45/50/55w, a sve je to realno bilo 4x20/25w... fd je neka nova klasa, očito izvedenica digitalije stoga i mogu na tako malo prostora roknut pravih 50w po kanalu.

Flood 06.03.2017. 11:43

Citiraj:

Autor mujica (Post 3032148)
ne cita flac, a sve mp3ce sam skoro zamjenil s njim...

Treba jedno 15s da se konvertira cijeli flac album u mp3? :D

G3aR 06.03.2017. 22:09

Citiraj:

Autor mujica (Post 3031979)
jel se netko susreo sa pioneerom mvh-280fd uzivo?

skrt net s korisnim informacijama, ima nekih mjerenja, od nekih 25-40 rmsa, sad i 25 je bolje nego 15, ali bi voli cuti da li je tome zbilja tako. Trebal bi zamjenit hu jer moj je glup i ne cita flac, sad sam pak skuzil da ovaj nema plavi zub, al mozda bi to zrtvoval, jer malo mi fali fata, a puuuuno mi je elegantnije rijesenje od pojacala.

nije net skrt , samo treba traziti (google translate i uzivaj )
http://italia-corse.com/forum/index.php?topic=40988.0

p.s. nisam ga jos kupio tako da ti osobno ne mogu nista reci, ali 99% ga uzimam, samo pazi u manualu pise da bi bilo bolje povezati + sa akumulatora direkt na radio , jer radio ima 15A osigurac

Nikky 06.03.2017. 22:30

Nije nužno baš na sami akumulator nego na mjesto / točku gdje je korektno napajanje (doveden dobar presjek žice, minimalan pad napona, ...).
Normalno da treba na isti način riješiti i + i -.

mujica 07.03.2017. 12:54

Citiraj:

Autor Flood (Post 3032962)
Treba jedno 15s da se konvertira cijeli flac album u mp3? :D

nemam pojma, nikad nisam flac konvertal u nekaj drugo, no nije ni bitno jer nije prakticno.

Citiraj:

Autor G3aR (Post 3033214)
nije net skrt , samo treba traziti (google translate i uzivaj )
http://italia-corse.com/forum/index.php?topic=40988.0

p.s. nisam ga jos kupio tako da ti osobno ne mogu nista reci, ali 99% ga uzimam, samo pazi u manualu pise da bi bilo bolje povezati + sa akumulatora direkt na radio , jer radio ima 15A osigurac

ma vidio sve to, al od svih mjerenja i rivjua nitko nije rekao, evo ja kupio, smontirao, bolje je bar 30%, ako nekome tako nesto treba toplo preporucam:) Zato sam pital jel ga ima ko... A i ovo skrolanje po meniju u rivjuu me bas ne rajca.
A niš bum se zaletil do ducana pa cu zicat da ga piknem;) vec bi to napravil al nesto sad gruntam za taj bluetooth..
Uglavnom javim kad ga isprobam.

Wolverine 07.03.2017. 13:41

Drito si na predinstalaciju spojio ili? Kakav osigurač imaš na predinstalaciji, da ne bi iskakao zbog opterećenja.

mujica 07.03.2017. 15:17

ma nisam ga nigdje spojio, za probu ide sigurno na predinstalaciju, lako to kasnije rijesim na drugi nacin ako ce se ukazati potreba...
Koliko ampera je nemam pojma, al ako se dobro sjecam zice od napajanja su dost deblje od ostatka koji dolazi do radia (o tvornickoj instalaciji pricam), al moram prošnjofat, ovak samo napamet pricam...

Wolverine 07.03.2017. 15:24

Nije poanta u žici već u osiguraču na vozilu. Taj radio koliko vidim ima 15A osigurač, što je i logično ako treba isporučit 200W snage. No ako tvoj auto ima limit na 10A ili čak manje radio će ti izazivat njegovo pregaranje. Jasno to je samo u slučaju da ćeš fakat frljit radio do tih vrijednosti.

mujica 07.03.2017. 15:54

ma stoji, to je najmanji problem.
zice sam se sjetio, pa sam time aludirao da bi mogao biti jaci osigurac ili ako je stvarno deblji presjek, onda nemam kaj mislit, stavim jaci osigurac i bok:) isto naravno ne bi radio ak je u toj jadnoj žićici tri licne jer... ne... ma ne brini za struju.

G3aR 07.03.2017. 21:25

ah gle koliko sam skuzio po ruskom reviewu loudsound (koji ima eng titlove) kazu da stvarno daje vecu snagu, manja distorzija, i drasticno manje grijanje samog HU, tako da i da je 10w po kanalu vise od "ostalih" HU ,mislim da je puno bolje. Ako ga budes isao isprobavati svakako javi :) Gledao sam i opcije sa BT npr. pioneer x580bt , oko 900-1000kn al opet, pustilo me to, radije cu isprobati ovo da dobijem koji W vise po kanalu

mujica 26.03.2017. 22:15

evo me, nisam isprobal 280fd, nema BT, nije multicolor, rado bi jos jedan izlaz i fakit... uzet cu neki drugi HU kroz mjesec dva jer sam si napravil troska u vidu Alpine SWE-815.

Onda kad sam vec trebal vuc te zice mi je sinula genijalna ideja da sve izvadim van, pa sam izvadil zadnji zic i tepih, pokeljil nesto dampinga (bitumenski filc i ona ko spuzva na njega) po podu osim po centralnom stupu jer nisam mogal prednje ziceve izvadit, pa sam se nahebo dok sam se zavlacil ispod i ljepil. dodatno sam jos zdampal vrata i bocne strane, vrata gepeka, haubu... laganini od 8-22 cista fizikalija, ni zicicu nisam spojil;)

Povukao sve nove zice za trenutno stanje i eventualne nadogradnje, centralizirano ispod HU-a. Nisam znal kak ce bit sa subom, pa sam se pripremil, al mislim da ce ovako ostati bez pojacala. Jos nekih zicica za svjetlo i ledice, uglavnom sve kaj se dalo dok je sve bilo raskopano.

U bocna vrata oko zvucnika (preradjeno iz 13 u 16cm) sam ubacil RGB ledice, spojene su preko kontrolera, napojene sa 12V upaljaca pa rade na kljuc. osvjetljenje nožnog prostora je spojeno na serijsko osvjetljenje, pali se kad i ostalo (kod otkljucavanja, otvaranja vrata..), dimma se kad se gasi i tak... i u pepeljari je inace kmica pa su ugradjena dva zetoncica, pale se sa svjetlima ali se daju neovisno kontrolirati (pamti zadnje postavke pa kak namjestim ostane).
Ovo ubacivanje ledica oko zvucnika u vratima je ravno križnom putu, milijon stvari treba pripasat... da sam znao ne bi mi na pamet palo, al skroz guba izgleda, diskretno i groovy.

Znaci sve sam slozil, pospojil, pospremil, slozil si gu, piknul usb i krenul, paljenje, radi. Prekontroliram zvucnike, sve 5 bez suba, palim pilu prvi put. Pustio Bright ligths, ak to radi kak treba sve ce, osmjeh od uha do uha. Sve se cuje, al sve, ko da sam doma, nis ne fali, ne gusi se, moras cupkat... sub mrvu prek frtalj, zatvoren;) Ma milina, najjaci upgrade ikad sto se auta tice. Onda sam malo divljal sa brass monkeyem i slicnim stvarima, pa malo repcuge. Rock je dobio dodatni kik jer su se midovi rasteretili, vrata se vise ne muce reproducirat nesto sto ne mogu i nece se sve razletit, a stvarno zvuci mocno. Sad je to to. Dobro moram visoke jos rijesit, al za sad mi je super:D

Evo par slika ak nekog zanima, nisam se bas sjetio slikat dok sam delal. Zanemarite zvukove u videu, isel sam provjerit, ne cuju se ventili nego se glupo snimilo;)

ukratko preporuka za SWE-815:goood::goood::goood:

polymer123 18.04.2017. 22:30

Može preporuka za auto radio do 500 kn ?

Hvala!

lowrider 18.04.2017. 22:42

Novo, rabljeno, dal trebaš cd ili samo USB?

polymer123 19.04.2017. 13:40

Može preporuka novog i rabljenog , samo usb.

lowrider 19.04.2017. 19:35

Mislim da u toj klasi ne možeš pogriješiti ak uzmeš bilo što od poznatih marki.
Tipa

https://www.svijet-medija.hr/art/aut...aljinski/75411

https://www.svijet-medija.hr/art/aut...kmm-123y/79349

https://www.svijet-medija.hr/art/aut...202uieur/74926

Nisam ljubitelj rabljenih, osim ak je stvarno cjenovnom prilika

pogi 05.05.2017. 14:23

Da se nadovežem na prethodni post a autoradiju do 500kn...

Meni je baš prije par dana krepao moj autoradio. Kako u 15g starom Yarisu imam sam dva zvučnika koja sam i dobio sa njim i ja gledam u tu najjeftiniju klasu. Moj stari Sony CDX L400X je u tom periodu odsvirao možda 5 CD-a, tako da i ja definitivno razmišljam o autoradiju bez CD playera sa mogučnošću čitanja mp3 datoteka sa usb-a.

Za ove modele iz svijeta medija sam i sam naišao guglajući.

Pitanje: još 100kn jeftinije u Elipsu se može kupiti takav player marke Denver. Kakav je to proizvođač? Definitivno nije prošao test u ruci, jer je lagan kao perce, a i output je slabiji od mojeg starog Sonijy koji je bio 4x45W, ovaj Denver je ako se ne varam 4x20W.

Inače 99% vremena koristim samo FM tuner.

syss 05.05.2017. 14:35

vjeruj mi da je i tvoj sony 4 x 20w u najboljem slučaju ;)

pogi 05.05.2017. 14:40

Citiraj:

Autor syss (Post 3057004)
vjeruj mi da je i tvoj sony 4 x 20w u najboljem slučaju ;)

Sad je 4x0W. To garantiram.

Evo i tog Denvera o kojem pričam
https://www.emmezeta.hr/multimedija/...bt-auto-radio/

syss 05.05.2017. 14:40

KREK :D :D :D

lajchi 05.05.2017. 16:55

Ovaj Denver i radio tog tipa ne bi stavio ni u auto za otpad :)

Uzeti Alpine, Pioneer, Kenwood, Sony, tim redosljedom i nema problema.

lowrider 05.05.2017. 17:12

Sony ima 4x45w maximalno snage, tj. 4x15-20w stalne, kontinuirane ili muzičke snage kak to neki navode. Denver im 4x20 w maximalno, jer da ima više, sigurno bi se ponosno hvalili time. Znači da ima muzičke snage 4x5-10w.

Ja to nebi uzimao

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:15.