![]() |
Koliko se sjećam po testovima, 8800GT troši dosta manje u load-u od jedne HD4870. Velim, ovom frendu kojem sam slagao komp je u load-u držalo komp bez problema. Sad, jel lažu senzori ili ne (mada, kako onda Fortron nije pao na 12V kao Chieftec ?), ne bih znao točno reći.
7300GT nije baš grafa koja bi mogla reć jel jedno napajanje slabo ili nije ;) Moje mišljenje je da bi Chief od 450W mogao držati 8800GT-icu. Dapače, po onome što specsi kažu, trebao bi bez problema! |
Ma drzati ce. Sve je to u granicama standarda i ne treba postati opsjednut brojkama dok je tako.
Iako, ako se za istu ili jako slicnu lovu moze dobiti napajanje koje moze drzati napon blize 12V pod opterecenjem i odgovara svim drugim karakteristikama od kablova pa nadalje....normalno da je pametnije kupiti nesto sigurnije. Inace volio bi da netko izmjeri tog chiefa multimetrom jer mi je sve to malo cudno. A mjerenja ploce na napajanjima s vise railova ionako ne znace gotovo nista :) |
Citiraj:
Citiraj:
Dobro znaci uzimam karticu Hvala Vuco, greg SE :chears: |
Eto ima bit da cu se morat strpit koji dan da skupin jos love za napajanje :(
A sta van se cini bolje OCZ 500W StealthXStream ili corsair 400W? Mislin da su sa cijenama tu negdi. |
Netko je nedavno napisao da je tih OCZ 500W tek nominalno, a realno oko 400W ako ne i manje. Više vjerujem Corsairu i zato bi ti preporučio CX400.
|
Ja sam 8800gt vozio sa fortronom BS 400W tako da mislim da chif 450W nebi smio imati problema...
ja bi na tvom mjestu uzeo corsaira kako ti wolw i ostali članovi preporučuju jer sumnjam da bi ti trljali oči s nečim kaj ne valja |
frend mi u kompu ima chieftec gps-550ab a, nvidijini programi tu i tamo jave da fali struje. Konfiguracija nije nikakav ekstrem: grafika je nvidia 8800gt, proc 8200, hdd 500gb. Meni se čini da bi mu to napajanje trebalo davati dovoljno. Što da radi, da ide na fortrona 400 pnf ili corsair cx 400?? Jesu li ta napajanja bolja unatoč manjoj nazivnoj snazi?? Već je krenio kupiti nešto no rekao sam mu da sačeka, da ne bi javljalo isto a on se olakšao za 300-400kn...
|
Čudi me da mu taj Chief ne daje dovoljno soka. Takvu konfu bi držao i Fortron 350W kao što sam ja držao ovu svoju koja vjerojatno više troši od njegove. Kod Corsa je sigurno jedno - daje onoliko W koliko piše (a ponekad i više).
|
Taj Chief kod frenda drži HD4850 bez ikakvih problema u load-u. Ja bih prije probao sa drugim driverima, možda su i oni krivi za lažna upozorenja.
|
Chief 450W je držao C2D konfu sa GF8800GTS 512 a da driveri nisu ni zucnuli da fali struje
ne bi baš reko da je 550W model slab za 8800GT Da ne velim kako sam testirao jednu konfu sačinjenu od Q9300 + 8800GTS G92 koju je napajalo napajanje sa 22A na +12V |
jel bi drzao cheif 400w 4870/260gtx ?
koliko trose vise 4870/260gtx od 9600gt? mislim si mozda za bozic uzet neku od navedenih grafa, ali ako mi to povlaci i novo napajanje, onda ce kupnja pricekati koji mjesec... |
Samo da kazem da san poslusa Wolverine i narucija san corsair 400W. (cura uskocila u pomoc sa financijama :D )
Valjda ce bit ok za moj konp i buduci OC :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Evo test jednog NorthQ - http://www.jonnyguru.com/modules.php...Story&reid=124, posebno za Gilberta koji ima fetiš na enhance :DEDIT: bolji mi je onaj CM |
Citiraj:
Normalno da ne bi preporučio nekom takvo napajanje za konfu tog ranga |
TAGAN 430W, 2Force, TG430-U22, ATX2 v2.0, Super Silent
dali je ovo napajanje dovoljno jako za ovu konfu: AMD X2 5200+ 4 Gb DDR 2 kingmax 800 mhz HDD Hitachi 160gb Nvidia Geforce 8800 GTS 512 mb MBO gigabyte GA M61P-S3 prža, flopy i jedan ventilator. Hitno m ije molim vas brzo mi javite. Trenutno u kompu imam raptoxx 500 w. |
Citiraj:
|
Samo se nadam da ne kupuješ novog...
|
Iman jos jedno pitanje (znam da san dosadan al nemogu si pomoc :D )
Iman doma ups apc 500va, jel ga mogu na moj konp stavit? evo i link od ups-a: http://www.apcc.com/resource/include...se_sku=BK500EI Thnx. |
A zašto ne bi mogao?!
|
Zato jer svi preporucuju napajanje 400W+ da bi konp radija kako triba, a ovi ups ima 350W.
|
Citiraj:
Uostalom, što te košta da sam probaš spojit komp na taj UPS ? Kaj ti se može dogodit - ugasit komp. |
Evo sam da kazem da sam danas kupio 8800gts, ubacio unutra i sve radi. Sa chuftecom 450w jel.
|
Citiraj:
|
Ekipa molit cu vas jos jednu pomoc.
Stigla mi grafa 9800gtx+ i corsair 400W. I sad je problem sta u grafu idu 2 konektora po 6 pinova, a napajanje ima samo 1 od 6 pinova :( jel postoji kakav adapter ili nesto kako to da spojim?? |
Citiraj:
|
Nisan u kutiji dobija nista, mozda je netko izvadija.
Znaci ima adapter sa molexa na pci-e, ic cu pitat u servis imaju li kojeg viska. |
Ekipa iman problem, pise u opustvima grafe da nedopustaju spajanje molexa na pcie puten adaptera nego zahtjevaju jaca napajanja (tako su napisali)
Sad neznam sta da radim, il da minjam napajanje ili grafu..... ili da ignoriram upozorenje? Pa ja cu poludit nikako da slozim ovi hebeni konp, uvik neki problem :( |
nekuzim?ja sam dobio uredno konektor(al istina u 9600)...nadji konektor negdje i spoji to..kakva promjena napajanja i graficke?nemoj da te ljudi dezinformiraju
jedini problem ako nemas dovoljno konektora?al trebao bi ih imat |
Citiraj:
Pisalo na zidu piii ..... znaš kako ide dalje ;) Isto tako piše da za HD4870 treba 500W napajanje pa radi i sam slabijim napajanjima |
Vidio sam da je to nacrtano u Xfx letku uz graf.kartice , odnosno u uputama za ugradnju , ali kao sto je iznad mene napisano ...
|
Citiraj:
Al san se iznenadija kako je corsair lagan, moj fortron je bija dosta tezi. |
uskoro planiram uzeti ovu konfu, pa me zanima koje napajanje preporucujete. mislio sam uzeti http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.757.007
dal ce to napajanje biti dostatno za tu konfu i za neko klokanje evo konfe: samsung lcd 22'' 2233bw CPU E8400 Freezer 7 PRO DDR2 2 GB PC 6400 (800Mhz) 2x Gigabyte Radeon HD4850 512Mb DDR3 Thermaltake VH6000BWS big tower Armor+ DVD+RW/-RW Pioneer DVR-216DBK, SATA ASUS P5Q PRO Hladnjak ARCTIC-COOLING Accelero S1 rev.2 HDD 750.0 GB SAMSUNG Spinpoint F1 i jos par ventova od 120mm hvala |
Bit će dovoljno, ali ga imaš i jeftinije
http://www.nabava.net/trazilica.php?...=Pretra%C5%BEi |
Pitanje u vezi napajanja
prvo se ispricavam ako sam pogrijesio podforum..
a sad sljedece..namjeravam kupiti 1. AMD Phenom™ X4 9950 Black Edition, 2.6 GHz, 4 MB cache, socket AM2+, 65 nm, BOX (Quad Core) 2. Gainward Radeon HD4850, 512MB DDR3, PCI-E, TV-out, dual DVI ili 4870 i sad me zanima koje napajanje bi to izdrzalo a da nije preskupo.. u kompu imam 3 harda(planiram jos 1) imam 3 fana od 80mm i 2 od 120mm, 4 gige rama i jos bi htio clockati phenoma na 3.0 Jedan frend mi je preporucio Corsaira VX550 s tim da necu clockati proc i stavljati neke dodatne komponente..ili OCZ power supply GameXStream 700W, SLI-ready, crno, EPS, ATX 2.2, 4×12V (72A), 12cm blue led FAN *Thermaltake W0116R, power supply Toughpower750W,crno,EPS,ATX 2.2,4×12V,PFC,AFC, 14cm fan, modularno ako cu clockati i kasnije dodati taj hard.. |
doslo vrijeme da se umirovi stari cuftek 410w koji je dobro sluzio preko 3 godine pa me zanima koji bi mi bio najbolji izbor..
konfa koju bi napajao : Asus p5k E7200@3.5 4x1gb rama 3xHDD 2xDVD-rw 9600gt - za koji mjesec bi tu ubacio 4870/ gtx260 3x120mm, 2x92 venta, i potenciometar jedna od bitnih stavki na napajanju je tisina, jer mi se komp nalazi pol metra od kreveta u razini glave, tako da mogu spavat u miru i tisini, i da moze kasnije gurat jednu 4870/gtx cijenom nebi isao vise od nekih 600 kn za sada su mi neki favoriti: Corsair VX 450 cca 580 kn Hardveraj Corsair VX 550 cca 580 kn Netcom Enermax PRO82+ 425 W 550 kn Hadveraj HIPER 4M630-PU 570 kn HG spot i eventualno neki hx550 ako uleti polovni ... otvoren sam za sve prijedloge |
bilotko?
|
|
Iman jos jedno pitanje, da neotvaran novu temu pitat cu doi :D
Al ovo je cisto radi usporedbe. Kolika je stvarna razlika izmedju Fortrona BS 500W i Corsair 400W? Fortron http://www.silentpcreview.com/article212-page1.html Corsair http://www.corsairmemory.com/products/cx/default.aspx Nerazumin se bas u struju al meni Corsair pari bolji i jaci na 12V dok je Fortron jaci na 3.3V i 5V. Sta se inace treba gledat i na sta triba pazit? p.s. vec san kupija napajanje al sad se samo informiran da znam za u buduce, a i vjerujem da ima dosta ljudi sta se nerazume u struju i da bi ih ovo moglo zanimat. |
za moderne konfe je bitnije da imaju dovoljno W na 12V, dakle tu cors dobiva.
BS je imao malo drugacije rasporedjeno snagu sto ga je cinilo losim izborom za tu cijenu. No kasnije su izdali BS2 u kojem su to rjesili i koje uopce nije lose napajanje. No ne treba pljuvati po napajanjima radjenih po starom standardu, ima jos puno starih kanti koje su prilicni potrosaci u upotrebi i za koje ova nova napajanja ne bi bilo dovoljna. Prosjecno 50W na 5/3,3V je prilicno malo za nekog AGP gutaca i s478 platformu tako da sve ima svoje trziste |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:20. |