![]() |
Memoriju stavi na 667. U tvom slučaju konkretno, ta brojka označava djelitelj, a ne fiksnu brzinu memorije. Također, stavi napon na 1.3v, čisto da izoliraš i taj problem, s obzirom na velik undervolt tih ploča.
|
Eto ja ipak opet prešao na E8400.
Naravno novija revizija E0. Zasad testiram 4050mhz sa 1.336V. Izgleda stabilno. Vidjet cu nakon nekih 2-3 sata pa se onda bacam na veci oc. Temperatura je zadivljujuca. IDLE:33 LOAD:44 stupnja. e sad kolko senzor sere neznam ali više nego ok temperatura. Moj Quad je igrao na 33-35 idle i 58-60 load |
Previše voltaže za E0 primjerak na 4GHz. Koji batch?
S čime mjeriš temperaturu? |
Citiraj:
Temperaturu mjerim sa real tempom. Jebiga ovaj ima stock Vcore 1.25V možda zato treba tolko mada ni to nije puno |
Takav Batch imam i ja i trebaju mi slične voltaže za 4Ghz.Za 4.4Ghz mi je trebalo 1.44v na DFI P35-T2RS
|
Ma vidjet cu.
Nisam još po GTL šarafio a ni probao manju voltažu. Zasad je stabilan. Ode ja u BIOS :D |
Kupio sam e8400 i u cpu-z mi pise
stepping A revision EO Da li je to dobar stepping?. Klokao bi ga kolko ide.Imam 2x2gb kingston value ram i asus p5q pro. Koliko bi cca trebao postici na toj ploci s tim procesorom? Hvala |
Citiraj:
Nadam se da znas da prije svakog OCa moras okrenut 6pinski konektor na maticnoj za 180 stupnjeva i probat nagurat konektore, ako nejde povezi nekom zicom. |
Citiraj:
|
Evo mog novog rezultata sa novom plocom :D
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=452132 nije to još sve. Javim još krajnje rezultate |
Citiraj:
Ići će i 425x9 odnosno 450x9,samo da memoriju izvadim ovih dana. Razmišljam oću,neću imat 8gb.:D |
Citiraj:
nadam se da neće imati "promašene" batcheve kao ovi naši :fuming: divno Luxx, samo tako napred, daj da vidimo 5 GHz :D |
Upravo sam isprobavao ali neda mu se izgleda.
FSB 545 još ulovim ali se na FSB550 ruši bez obzira na napone i gtl postavke. Jedino još nisam probao samo sa jednom plocicom Mushkina ili 1gb plocicom Kingmaxa mada sumnjam da bi mi to šta donijelo. Svejedno je lijep rezultat |
Imamo isti batch, onda i moj mora tolko:Dčak sam uspio stavit memu na 1000Mhz cl4
@LUXX Kolko si soka dao procu? |
Mislim 1.7V ak me ništa ne vara :D
|
Upravo sam probao odvrtit super pi.
Na 4700mhz ga odvrti. Sve ostalo nece. Mali update takta usput:4911.38 MHz @mod:sorry za dupli post :fiju: |
uff da je tu zvijerku stavit pod LN2... :D
|
Citiraj:
EDIT:Opet mali update rezultata: 4954.62 MHz Ovaj cpu je sve zanimljiviji :) |
Grdo :D de još malo samo :D
|
Citiraj:
Nemam više živaca danas i premalo kave popio. Ne paše mi omjer :D |
Citiraj:
očekujemo 5 somova, ak niš, kad uletiš u ekipu sa LN2. :chears: |
Citiraj:
I nije bilo 1.7V nego 1.8V :beer: Više mi se nije dalo dizat jer su temperature postale za jajca kuhat :D |
koliko si mu PLL digao za tu frekvenciju?
|
mislim da je bilo 1.4 il 1.45 uglavnom nešto sa 1.4
|
Minimalni PLL je 1.5v. Ti si ga držao na 1.6v.
|
Citiraj:
Je onda je 1.6. To je bila ona zadnja opcija u voltažama sad znam. Bem mu kad toga ima ko dreka. Uglavnom PLL nije jako povišen. Ali vcore,NB i FSB sam morao dic dosta da bi ga pomaknuo sa FSB 540 na 550 EDIT: I pazi foru: Nije se degradirao nakon tog klanja sa voltažama a dosta dugo sam ga držao na tim voltažama i isprobavao i opet boot i rušenje pa opet u bios....... EDIT2: Probao sam opet. Procesor definitivno nece preko FSB550. Plocu sam testirao i došao do 585 i još je bilo lufta u naponima dakle mema i ploca ne koce. Više od 1.8V mu nisam htio dat pošto se na tom naponu dosta grije. |
Samo jedno kratko pitanje:
Koje su normalne temperature E8400? (na stock f i V) Jer meni su idle 44, load 51, što mi je nekako previše, još imam aftermarket hladnjak (iz moj komp). na E4500 su mi bile za 10 stupnjeva manje temperature. |
Citiraj:
|
25 stupnjeva, otprilike
ali izgleda da je greška - to sam mjerio everestom, no u biosu pokazuje 35 |
Greška je ta što gledaš temperaturu procesora a ne jezgri koja se uostalom i gleda. ;)
Upali Real Temp i javi kakvo je stanje idle/load temperature jezgri. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:04. |