![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Black serija WD diskova je precjenjena .
Jedino što vrijedi je definitivno garancija od 5 godina , ali je zato debelo platiš u cijeni diska . |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nisam vidio da se spominje WD Purple serija, namijenjena 24/7 upotrebi u nadzornim sustavima. Cijenom je slična WD Red seriji, također ima trogodišnju garanciju. Ima li kakvih prednosti pri ''kućnom'' korištenju?
|
WD20PURX 2TB , Purple ,660kn, 3god jamstvo.
HDtune5.0 read - prazan disk Minimum:63.8 MB/s Maximum:151.1 MB/s Average: 113.8 MB/s Access time: 20.4 ms :) http://i.imgur.com/OIeJGnH.png?1 http://i.imgur.com/xebd0Jc.png?1 |
Oho, pa to je novi best buy storage disk za prosječnog korisnika.
Za 50 kuna doplate dobije se godina garancije više u odnosu na Green. WD Red je u odnosu na njega posve neisplativ. Green - 2 god. - 600 kn Purple - 3 god. - 650 kn Red - 3 god. - 720 kn Jedino je RAT kod Purple i Reda oko 20 ms, dok je kod Greena oko 15-16 ms. :stoopid: Što je s parkiranjem glava na Purple seriji, @klokan057 jesi li provjeravao load cycle count? |
Citiraj:
|
Kad sam nosio jedan riknuti hard u info lab pitao sam majstora što on misli koji je glavni razlog crkavanja hard diskova. On mi je odgovorio temperatura i da preporuča uvijek 1 ventilator onako da malo pirka po disku tek tolko na maloj brzini.
Što se tiče greena 2tb najbolji disk koji sam imao do sad. Tih, hladan, pouzdan već 3 godine. Pozz |
Citiraj:
Ali nevezano za to, da ne budem samo đavolji advokat :) Zna li netko koji je razlog što je WD odlučio smanjiti garancije? To se dogodilo negdje s onim poplavama prije par godina, ako se ne varam. Mislim, fascinantno mi je kako se danas veselimo dat 100 kuna više da disk s 3 godine garancije, a tek prije par godina WD green je imao 3 godine garu po defaultu... |
Ne znam šta se tu ima raspravljat, smanjili su zato što mogu.
Barem kod WD-a možeš birat oćeš 2, 3 ili 5 god. jamstva, a do jučer Red serija sa 3 god. jamstva nije ni postojala, tako da opet nitko nije zakinut. Smanje jamstvo jednom proizvodu i izbace novu seriju sa starim jamstvom. Osim toga, i Seagate je nekada imao 5 god. jamstva na sve diskove pa su smanjili prvo na 3, pa na 2. Stvar je jasna, kraće jamstvo = veća zarada kompaniji, sve više od 2 god. je poklon. |
Citiraj:
Jesu li kvarovi na consumer diskovima češći što je veći kapacitet? Naime, pretpostavljam da bi jedan Seagate ili netko treći ostavio garanciju npr. 3 godine, kad bi vidio da je WD smanjio. Veća zarada će im biti da ljudi počnu kupovati njihove diskove s dužnom garancijom, nego da smanjuju kao što smanjuje i WD. Ili su danas kvarovi diskova toliko češći da im je jednostavno neisplativo u bilo kojem smislu imati godinu dana dužu garanciju? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Eto, da ne duljimo, oćemo reći ovako. Svaki disk je dobar ako misliš ga redovito backupirati i ne plakati za podacima koje će eventualno potegnuti u grob sa sobom :D
Jel to ok.? Nek ljudi kupuju zelene, crvene, crne, plave, ljubičaste, žute, narančaste... Ali nek si sami odgovore na pitanja što im je bitno, cijena ili garancija, budući pitanje o pouzdanosti nije relevantno niti po viđenom, ima bilo kakvog smisla za debatiranje. |
Upravo to, sve rečeno.
Svaki disk ima svoju namjenu i svatko sam treba odlučiti što mu je najbitnije, kako rekoh, barem kod WD-a možeš birat što želiš. |
Još da uvedu žute sa 12 mjeseci jamstva i smeđe sa 4 godine i imaju kompletnu paletu jamstava. :D
|
Trenutni RGB spektar je dovoljan. :D
Dodala se ljubičasta, pa tako fali još samo žuta i narančasta. :D :D :D |
http://www.pohrani.com/t/1i/XS/JDY8vOj/wd.jpg
2-3 tjedna star WD Blue. Jel da ga šaljem u trgovinu i pozivam se na garanciju? :stoopid: |
Vidi HDD Sentinelom. Čini se da si počeo prikupljati bad sektore.
|
Sentinel kaže:
Citiraj:
|
Citiraj:
Brže bolje spašavaj podatke i na RMA. Disk je kaput. |
Bekap i nosit na servis. Nemaš sreće...
|
Koji WD Black uzeti
Bok svima...
gledam ove 1TB, 2TB hardove WD BLack..pa ima više modela sa malom razlikom u cijeni pa se nikak odlučit koji uzet... koji je najbolji, najbrži neznam...gdje na netu ima neki test ili komparacija? :) |
Sve ti je to isti drek. U odnosu na čunga-lunga SSD sve je to bolno sporo. Uzmi onaj kapacitet koji ti treba.
|
WD Black uzmi jedino radi petogodišnjeg jamstva (ako ti je bitno). Za brzinu ti je tu SSD. :)
|
Citiraj:
Ako te to buni... |
da mislim na webshop kad ima više modela nekih po različitim cijenama pa me to zanima...
imam jednog od 500gb pa da još ubodem koji veći...a ovaj prodam...SSD imam već :) |
http://www.pohrani.com/t/i/my/fCqRJVW/1.jpg
Star 10ak dana. Kao da mi povremeno ima neki "klik" u nejednakim vremenskim intervalima. Nikakav power saving nije ukljucen ili bilo sto slicno. Nema pada u performansama (diskic je bas... brz, ali ozbiljno), samo me to malo muci sto skljocne svaki malo nicim izazvan. |
Load/unload cycle count: 595 (iliti head parking)
To cujes. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:27. |