![]() |
Evo, da se i ja javim. Imam q9550 E0 i trenutno ga drzim na 3.61ghz pri def voltazi. Je li to ok? Pokusa sam i vise, no cini se da ploca nece (nije recimo htio na 495x6) sto navodi da nije do procesora. Moguce da je i do biosa jer ovaj ne podrzava e0 u potpunosti.
Ima li tko link na beta bios? |
Posalji mail u abit support NL/Europe, vjerovatno ima beta biosa i poslat ce ti ako imaju.
Meni su poslali 2x za tu plocu kad sam imao problema sa Ballistix Tracerima, iako je memorija na kraju bila neispravna pa sam zato imao ucestale BSoD-ove, a ne zbog ploce... |
Fala Dizel, evo jucer su mi poslali novi BIOS u roku od 12 minuta i sad sve radi odlično :)
Stvarno im je support odličan. Takva šteta što se Abit zatvara :( |
Citiraj:
Kolika ti je def voltaza? Moj na 500 x 8.5 prolazi 3dmark 06 sa 1,35v nakon vdropa.u primeu i ostalim testovima ga nisam uspio stabilizirat na tim postavkama. 470 x 8.5 satbilan je na 1.28v,nb 1,27 ostale postavke nisam jos dirao. I ako netko zna koji su gtlovi za 9550 e0 na dfi p45 t2rs plus osim onih 3x 0,67. Probao sam razne kombinacije al nisam imao nekog uspjeha. |
Citiraj:
hebiga slucajno postao 2x |
Citiraj:
|
Q9550 FSB
Bok ljudi, nemam vremena da pretrazujem forum pa da nadem ovakvu slicnu teme, stoga oprostite ako vec ima.
Dakle, frend planita kupnju Q9550 ili Q9650,i sada je problem da li jedan od njih moze izdrzati FSB od 533Mhz? Memorija bi isla na 1066Mhz uz 5-5-5-15 (ocz blade low voltage 1066mhz 1.8v) - FSB Ratio 1:1. Ploča je Asus Maximus II Formula, cooler OCZ Vendeta 2. Puno hvala. |
U svakom slučaju može ako smanjiš množitelj.
Q9550 je isplativiji, i 533x8.5 = 4530mhz, tako da neznam baš :D |
u svakom slučaju i jedan i drugi mogu držat taj fsb.
pitanje je samo može li ploča. |
Sad trenutno ima E8400, 533Mhz FSB, 1066Mhz RAM, dakle cilj je postic isto to sa Q9550/Q9650, 8x533. Bitno mu je 1:1, a ne da dostigne nekih 4,5ghz i vise.
Anyway, hvala. |
zašto je to cilj?
i koja je ploča u pitanju? |
Ploča je Asus Maxiums II Formula zadnji BIOS
neznam zasto mu je to cilj, hoce da ima 1:1. Ovo je trenutni OC: http://img9.imageshack.us/img9/3536/30638403.jpg Tako bi i sa Q9550 (FSB 533Mhz). |
imao sam malo vremena pa sam isprobavao do koje najniže voltaže ide ovaj CPU na stock taktu
sve ostale postavke su na AUTO jedino napon je mijenjan i evoga: http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_12bf50d3.jpg http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_33764db0.jpg 30 minuta Prime95 - prvi SS je sa coolerom TT BigTYP14 na maksimalnom broju okretaja (cca 2500 RPM), a drugi SS na minimalnom (cca 800 RPM) |
A evo i dva OC profila za 24/7
1. - 3,60 GHz - napon u BIOSU - 1,212 V http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_d4a7b475.jpg 2. - 4,00 GHz - napon u BIOSU - 1,325 V http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_6d852bdd.jpg Opet Prime95 od "samo" 30 minuta, isprobavao sam i dulje (cca 2 sata), ali mislim da bi ovako mogao cijeli dan - nemam baš vremena pa je i ovo sasvim dovoljno da vidim kako se kreću temperature vidim da u zadnje vrijeme ima dosta "novih" Q9650 po profilima korisnika, pa dajte, postajte neke podatke o svojim procesorima da usporedimo postavke i na kraju pitanje: 3,00 GHz -- napon u BIOSU = 1,075 V ----- CPU-Z pokazuje 1,064 V 3,60 GHz -- napon u BIOSU = 1,212 V ----- CPU-Z pokazuje 1,208 V dakle pad napona pod opterećenjem što je normalno (valjda), a na zadnjem SS 4,00 GHz -- napon u BIOSU = 1,325 V ----- CPU-Z pokazuje 1,328 V znači povećanje napona, ne puno, ali povećanje. Zašto ?? I da li je normalno da je vdrop veći u idle nego u loadu ?? |
Ovako,mali problem,mozda i ne imam Q9550,P35-T2R i 2X2Gb Maškina.
I sad kad je bio procesr kod kolege Magarac-a,on ga je na p45 drzo nerjetko preko 4.3ghz uz nekih 1.4V.Ja nemogu ni 4ghz prismrdit sa p35,da li ni dobio nesto da promjenim plocu ili bi to neki bios mogao rjesit? Hvala... |
Citiraj:
Koliko sam ja pročitao, obavezno P45, a kažu i hvale da su najboje điđimiđibajt ploče i to UD3P ili UD3R, barem za Q9650 pa vjerovatno i za Q9550 isto tako pišu oni koji su isprobali da Asus ne može ni blizu prismrditi gigabytu što se tiče OC Yorkfielda a ovo za bios nemam pojma |
Ja sam sa dual core imao problema sa OC-om na dvije P45 ploce. Na UD3R i sadasnjoj T2RS. Nadam se ce Q9550 ici "lakse" iako mislim da ce samo biti vise problema. :) Nemam vremena da ga clockam, mozda uspijem za vikend. Sa 3.8GHz bi bio zadovoljan iako vidim da se i pod high-end coolerima taj proc dosta zagrijava.
Koliko ste uspjeli clockat procesore sa default voltazom? |
Kako se klokaju procesori na default voltaži ??
staviš VCORE napon na AUTO ili pogledaš VID CPU-a i staviš ručno taj napon u BIOS, ili nešto treće |
Moj Q9650 na P45 je išao sa nekih 1.4v na 4.23Ghz (9x470FSB) dok je kolega E-mil proc iz istog legla :D nategnuo više na Asus ploči tako da ne vjerujem u te štorije o Gigabyteu i boljem OC potencijalu iako priznajem da sam OC rookie (treba još naći max FSB...) i dalo bi se tu još malo više iscijedit proc :)
|
ti si rookie a ja još nisam ni na draft došao:D
kažu oni tamo neki maheri, điđabajt ploče da, ali UD3P ili UD3R u kombinaciji sa Q9650 daju posebno dobre i stabilne OC-ove edit: btw, koji je tvoj VID |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
u BIOSU, sa CPU-Z,(idle ili load očitanje) ... što je sa VDROP-om ?? |
U BIOS-u. BIOS ti onda pokazuje voltazu na koju je deklariran proc. I onda nju postavis kao pocetnu voltazu pa clockas.
|
Citiraj:
Može te zakočit procesor sa FSB wallom, a može te zakočit i matična ploča. 533MHz je jako visok FSB za quadove. |
Citiraj:
pa nije li onda to onda VID procesora ?? |
Citiraj:
|
Citiraj:
imaš stranicu prije moj post di mi za 3,6 GHz treba napon 1,2125 V obzirom da je VID mog CPUa 1,2875 V, i da mu za 4,0 GHz treba 1,325 V, za pretpostaviti je da bi na stock voltaži mogao ići oko 3,8 GHz probati ću večeras dokle ide, pa javim |
Citiraj:
evo ga, kao što rekoh, stock voltaža 1,2875 V FSB=430 ---> 3,87 GHz http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_5e72cc91.jpg na FSB=434 Prime95 se rušio nakon 10-15 min (e sad da li bi FSB išao možda na 431 ili 433 - nemam volje sad isprobavati) |
Ok,big problem :D.
Konfica iz siga,nemrem prokletih 420MHZ prijeci s ovom kombnacijom komponenti. Za memoriju sam uzo Luxxov temp. s Mushkin teme,i default,al izgleda nije do meme. Promjenih plocu u P5Q al ko da ju koci neki vrag... Proc provjeren kod magarca isto s P45 na nekih 4,4ghz,tako da fakat neznam u cemu je problem,dizo sam i V do nekih 1,35V,al koj ce mi tolki k voltaza za 8,5x420 -.-. Ako neko ima neke ideje i prijedloge,neka ih sto prije iznese :),hvala! |
Ploča ide na default postavkama na 420 FSB. O kojoj se memoriji radi? Otpusti latencije i po mogućnosti slikaj BIOS.
|
Kaj ne pise sastrane?
Mushkin XP,da stavio sam ga na CL5 i opet nista... |
Ploca te koci, isto kak i mene. Na 450Mhz vec moram dodat 1.30v. Do 400MHz ide sa stockom, poslije moram dizat. Iznad 450MHz je nemoguca stvar jer se vec i kod 1.30v chipset zagrijava do 65.
|
Glupost. Ploča ide na 600 FSB kao od šale i još je hladna pri tome. Testiraj jednu po jednu komponentu pa vidi šta koči.
|
Kako tebe ploca,na toj ploci je taj kvad klokan na 4,35 Ghz :D.
Samo ne kuzim zakaj ova ploca prdi,ocekivah bar 500fsb-a,isti covijek je na toj ploci dobio 489fsba(jednim klikom,sve stock) s Q9400,jedino mi je memorija jos u glavi... |
Je, timmy, nejde... :(
EDIT: Ne kazem da je svaka. EP45 UD3R je imala musice, ima i ova T2RS. Nece i nece. :) Pregledao mali milion rezultata, probao iste vrijednosti i kod mene ne prolazi. Kod koga si to clockao na P45 T2RS da mi da svoje postavke? |
Citiraj:
Koči te memorija po mom mišljenju, jednostavno probaj do koliko ide mema i amen. |
Da, to sa dualcem. Istina, mene je i sa E8500 zezala. 471MHz FSB tek sa oko 1.40v. :) Taj mushkin ide na nekih 1100MHz CL5 i bar 870MHz CL4. Znam, imao sam ih. Moji dominatori idu i na 1200, sad rade na 900MHz CL4.
EDIT: Doduse, probleme imam samo s 45nm. E6600 je iz prve potegnuo 500MHz FSB-a. |
Mozda BIOS?
Ugl eto probo sam 1keks meme 333mhz 5:8 omjer = 1066mhz boota iz prve... Ic a fakin mistery :D. |
Dal se itko bavi GTL tuningom ili samo krkate napon?Probajte promijenit djelitelje za memoriju.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:20. |