![]() |
U fajlu piše "Korač". Niš me ne muči, i ne povlači me za jezik. :)
|
Sad mene zanima kad bi pronašao zadnju print verziju kaj je meni pisalo :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
pogledaj zanimanje http://forum.pcekspert.com/member.php?u=6429 teacher... hahhha |
Citiraj:
|
Citiraj:
Al jedan od profesora je, mislim sa 3 kata :P |
Pa nije da je kat prepun :)
PS: Jel još koristite diskete za particioniranje na DOU ili ste prešli na USB-ove? (samo me interesira :) ) |
Citiraj:
RSO,SPP,DOU... nije se nis promjenilo u rudjeru bez brige :D |
U planu je. Al nekako su učenici lijeni. Svi bi nešto htjeli, al samo da ne moraju ništa znati niti raditi i uložiti. Ne ide to tako. Dakle, gospodo, izvolte, predložite ovdje, a tamo se pojavite. :)
|
A gle, bitno ti je da uzmes temu koja se tebi cini zanimljiva i koju ti sam zelis obradit/naucit/shvatit. Za dostupnost materijala se netrebas brinut, Korać će ti dat sve što ti treba i uputit te sto tocno ocekuje od tebe. ( A hvala Bogu i na netu ima toliko eBook-ova za download, da ono... ;D )
I pozdravi profesora ;D |
Citiraj:
Mislim kako su se problemi rjesili u recimo miocu? Tamo je usb osnovna potreba, kad sam frendu rekao da koristimo diskete bio sam glavna šprdnja :D |
Ja ne pričam o korištenju sticka za storage, isto tako se te diskete ne koriste za storage podataka. Plus što za stick nema potrebe, kapacitet diskete je sasvim dovoljan za posao a ograničava mogućnosti trpanja gluposti na nju... To kaj se netko tamo smije jasno pokazuje nepoznavanje materije i problematike. Onog trenutka kada dođe do potrebe, koristit će se stickovi.
|
Citiraj:
Recimo zasto se nemoze koristiti na RV-u ili na Racunalstvu u 3 razredu? Mislim da bi svakom bilo jednostavnije i pouzdanije sejvat vjezbe na usb i ponijet doma (zavrsit, spremit, ucit) sa usba-a nego sa diskete. Prvi nemam floppy disk na kompu. Al dobro to sam samo ja. |
šta nemaš muda u RL raspravljat sa profesorom pa sad ispituješ preko foruma :D ccc
|
Citiraj:
Bez brige budi |
Citiraj:
http://www.magazinrs.hr//artikl.asp?code=010003 , a za te pare se dobije 2 gige stick http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=3528&servisID=1 A na stick se bez problema može strpati meni u stilu ultimate boot CD-a, gdje bi se nalazili svi programi / image-i disketa potrebni za rad. Ali dobro, znam kakvo je stanje gore kada sam ja još tokom svog školovanja morao od doma dofurati working disketu sa fdiskom jer je jedan cijeli labos bio van funkcije pošto je imao SATA diskove koje stari kernel nije vidio. Zar ne bi bilo logično zaposliti onda jednog učenika neka to napravi, pa ga nagraditi tako da ne mora te seminare recimo pisati, a da mora dokumentirati što je radio i zašto je radio, te od toga napraviti maturalni rad. (garantiram da možda 1 ili 2 učenika u generaciji bi mogli tako nešto napraviti anyway, pa neće biti navala) :P |
Prije par dana smo izvukli diskete sa DOS-om na sebi, koje su napravljene prije oko 15 godina, i ne bi vjerovao, 100% uspješnost očitanje podataka. Da ne pričam ostalo, ovo je bio ovak najdrastičniji primjer. A sad da ne počnem pričati gdje sam sve vidio da se drže diskete, i onda se čude kaj ne rade. Kaj se tiče SATA diskova i kernela, nadograđen je. ;)
Uglavnom, napominjem, svatko tko ima pametne prijedloge, mi smo na raspolaganju, USB-ovi su ove godine na repertoaru, ali ne kao storage podataka, za to ćemo smisliti nešto konkretnije. I ukratko, prije vaših prijedloga, očekujem da ćete porazmisliti o manama i mogućem izrabljavanju novih tehnologija. Tek onda dođite. U zadnjih par godina ja na svoje oči nisam vidio JEDNOG učenika koji je rekao : "Ajmo napraviti nešto pametno za buduće generacije učenika", kao što je to bila prije praksa svake godine. Da, dobro ste čuli, prije su učenici dolazili u školu i prije vremena, i ostajali nakon. @Mad_Duke : Hvala, ali dobro sam ja upoznat u cijene na tržištu i znam da danas diskete nisu isplative. No, kad se cijela računalna organizacija složi da pokrije probleme korištenja stickova, tad će se i koristiti. Do tada ,floppy rulez. :) |
Maturalni rad - tehnička škola
Bok!
Do slijedeceg tjedna bi trebao odabrati temu za maturalni rad. Pošto su mi sve ponuđene teme nekorisne i nezanimljive, a navodno profesori podrzavaju nove ideje, htio sam se raspitati ovdje sto mislite o: Wireless anteni (moguce i sa LED indikatorom snage signala) S obzirom da mi je i potrebna dobra Wifi antena, zanima me koliko bi to kostalo kada bi radio neku ne preveliku ali ipak da ima veci domet od klasicnih wifi stickova (neznam sad tocno u dbi). Koliko bi to profesor cijenio? Programska podrska? Koliko bi tesko bilo napraviti LED indikator snage (recimo 1 crvena 2 zute 2 zelene lampice?) i to povezati s antenom i nekakvim wifi stickom (koji nebi radio jer pretpostavljam da je prekomplicirano?) -ako netko ima slican ili nekakav zanimljiv maturalni rad za predloziti, slusam :chears: Svi konstruktivni komentari su dobrodosli! :) |
ideja nije losa, ali samo sto nevidim smisao ledica na anteni buduci da u OS, odnosno u softveru kartice mozes to vidjeti i sam :D
a da pokušaš sa necim tipa "standardi bežičnog umrežavanja računala: usporedba, prednosti, nedostatci i sigurnost podataka" ? (naravno, ti sam formuliraj naslov, ovo moje je prevelika kobasica ;)) to sam ja mislio raditi, ali tada sam bio prelijen za čitanje tolko materijala pa sam odabral neku laganiju temu iz geografije :lol2: |
Citiraj:
a cini mi se super zanimljivo imati taj indikator, koji je optional jel ajmo, iskustva :chears: |
A koja tehnička škola i smjer?
Nije baš isto raditi maturalni u Ruđeru, Tesli ili Vrančiću :) Ja sam birao temu prema profesoru i gradivu koje predaje (teorija), a praktični dio smo radili na laboratorijskim vježbama i u radionicama. Inače, ideja nije loša, ali trebat ćeš stručnu pomoć, iliti mentora, što bi trebao biti tvoj profesor. |
Citiraj:
Naravno da bi trebao pomoc mentora ali za pocetak trazim pomoc vas da mi netko ukratko objasni sto bih trebao napraviti, cijena, postupak kakav ce biti i sve vezano uz to! Da ne bubnem profesoru - "ja bi radio wifi antenu." Nekakav temelj mi treba da mogu to strucno predloziti Hvala :goood: |
A kod kojeg profesora bi to radio?
I ja sam išao u Teslu, pa znam otprilike kakva je situacija :) Samo, mi smo maturalne birali do 2. mjeseca. Na ovom podforumu (Mreže) potraži pomoć oko materijala, uputa i sl. Evo, i ovdje možeš naći korisne informacije i ideje, dalje se snalazi :) Siguran sam da nisi prvi koji pokušava napraviti tako nešto, pa pokušaj malo i guglati, a ne čekati da ti se ovdje sve napiše. |
Mi smo u "končaru" morali odabrat do kraja prvog polugodišta, odnosno do početka drugog. Ja sam radio audio pojačalo. Shemu sam uzeo iz jednog časopisa, a za ostalo sam se morao sam potruditi i snaći. Sjećam se da sam se nahodao po ZG-u tražeći neke djelove i stvari koje su mi bile potrebne za izradu istog.
Koštao me novaca i živaca, ali ipak jedno fino iskustvo. |
Citiraj:
sad se sjetim svoje maturalne, isto tehnicar za elektroniku.. ja sam radio FM transmiter s led indikatorima... moj je bacao 300-ak metara :) |
@borny - neznam, vjerojatno kod ecimovica? stancl? midzic?
- naranvo da sam guglao ;) ali vecinom nadjem one lose homemade antene koje se daju napraviti u 5 min, zelim nekakve majstorske savjete ovdje :goood: @nick - FM transmiter smo radili u trecem razredu kao dio programa :roller: , neki mini sa jadnom zavojnicom pa je bilo sve u svemu lose :roller: Ove godine se mora do slijedeceg tjedna odabrati rad... katastrofa. :hitthewal: |
Dobra ideja,al ćeš se namučit s tim,neznam dal možeš odabrat,al ja sam u srednjoj imao izrada web stranice,zanimljivo je i mogu reć i korisno,a nie tak teško,al se trebaš potrudit!
|
Citiraj:
Web stranica je okej ali je naglasio profesor da to svi rade pa da im je pun kufer :nono: |
Istina je da više manje svi to rade,al napravi neku stranicu kakvu nitko neće imat,više manje svi rade stranice nogometnih klubova,auto salona,agencija,bla,bla....napravi neku jedinstvenu stranicu,malo flasha itd....
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Tako sam ja napravio,postupak kako sam radio web stranicu i priložio sam cd sa stranicom,koju sam prezentirao..... |
Nama su neke od tema Elektronički pastir i Sklop za tjeranje komaraca. :D
|
Python compiler za XBee PRO (seminar)
Dakle dobio sam ovu yebenu temu za seminar iz Komunikacijskih.E sad problem je sto o xbee ima nesto sitno materijala ali za python za xbee nemogu nist naci. Ako tko ima kakvog materijala ili ima linkove bio bih zahvalan :chears:
|
sabirnce
ljudi imam jedno pitanje, ovak koji su to sistemi sa vise sabirnica? moze i link, hrvatski, engleski nije bitno :D
|
Citiraj:
|
to je pitanje na ispitu iz racunarstva, sabirnice, sistemi sa jednom sabrnicom, sistemi sa odvojenom ulazno izlaznom sabirnicom i to sistemi sa vise sabirnica, na prva tri imam odgovor, a na ovo zadnje ne mogu nigdje nac..
|
Citiraj:
|
a znaci mogo bi tako odgovorit, da svako novije racunalo ima veliki broj sabirnica i to je to u biti?
|
Citiraj:
|
oke, u svakom slucaju hvala na odgovorima, a i ako mi dodje to pitanje morat cu sta na lafinu odg :D
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:37. |