![]() |
Da, samo ubodeš i to je to. :)
|
Evo kupio ove verbatime...jel su to ti koje preporučujete...
http://www.imagesforme.com/show.php/...02114.jpg.html Spržio skoro pa pun dvd i umjesto 7 min pržilo se 8min. Tako je pržilo i Traxdatu, zelenu... |
Citiraj:
|
I budem. Od sad samo te kupujem. Samo me nes kopka. Prvi je spržio za 8 min, dugi za 14min, a treći za 8min. Četvrti sam pržio na 16x i bio je gotov za 5 i nes min od predviđenih 3 i nes min. Da li bi uzrok tog sporog prženja moga biti što se prži sa ata diska?
|
Ako snimaš na 16x, vrijeme od 5 i nešto minuta je OK, ne može nikako biti manje.
|
Aha znaci na 16x je ok tih 5 i nes min. Jer mi se žurilo pa sam morao pržit na 16x inace przim na max 12x. Thx.
|
Je, OK je. S tim da se vrijeme snimanja može razlikovati iako je odabrana ista brzina (posebno na višim brzinama), jer snimač ponekad uspori radi lošijeg medija i/ili sporog dotoka podataka s diska.
Inače, okvirna vremena snimanja su... 20x - 4:40 (LG i Samsung), ostali oko 5:00 18x - 5:00 do 5:20 16x - 5:20 (LG), oko 6:00 ostali 12x - 5:45 (LG), oko 7:00 ostali 8x - oko 8 minuta 4x - oko 15 minuta *pod LG misli se samo na LG s Renesas čipsetom |
OK. Meni je sumljivo to što sam u dvije godine promjenio 3 prže, svaka je isti završila osim jednog lg-a koje sam prodao tu na forumu jer sam imao dve. Svaka nije htjela čitat neke dvd-e, nisu pržili dvd-e ispod 17min a i ako ga sprži meni ne radi dok na dvd-u ili kod nekoga drugog radi.:(
Mislim da je to sve zbog media. Koristio sam najvise epro 8x -r i nekad traxdatu onu zelenu ali od sad verbatim je da je 50lipa skuplji ali nema veze. sad mi najmanje treba 25 komada od kad sam ebeni flat dobio.:( Nadam se da nece biti isto sa ovom zamsungovom. |
Probljemček:(
Jutros iso przit i sad spržilo i doslo do 100% i kad treba završit (onaj wrajting šort out) vrijeme samo curiiiii i ne nikako da završi prženje, inače na 100% je dosao za nekih 7min na dvd-u je bilo kojih 3,9gb. Medij je Verbatim - 16x (dvd-r 43522) pržio ga i prije i sve u redu. Maloprije trebao opet to što sam spržio jutros i krenem opet stavit pržit i opet ista priča, moram restartat komp da bi izvadio dvd van. Dvd radi, probao prebacit na komp. sad pržim druge podatke, 4,3gb (tak nes) isti medij, samo 12x (prije 8) i sve ok. bog mater u pm. Mozda netko nesto zna... |
Ne psovati, u emisiji ste... :D
Problem može biti do prže, ali i do podataka koje snimaš. Davno, davno sam imao sličan problem, jednostavno mi nije htjelo snimiti "ne-znam-više-što", a sve drugo normalno. Probaj kopirati te podatke na drugo mjesto na disku pa snimiti, ili probaj snimiti drugim software-om... Ili snimaj druge stvari, pa ako je sve u redu - znaš da nije prža. |
Ma tko psuje:D sry
Dva puta pržio te iste podatke i isto se desilo da nije htio zavrsit prženje, evo sad spržio na isti medij i na 8x i spžilo je bez problema (druge podatke) ali je pržio skoro 15min. njesra:( |
sa sata diska pun dvd spži za 8 i pol minuta dok sa ata diska pun dvd sprži za nekih 11-13min kako kad.:D moram u nabavku sata diska za download.:(
|
Hmm... tih 11-13 min je prebrzo za PIO mod, a presporo za bilo koji moderniji hard disk u ATA (ili SATA) modu. Daj vidi kako stoji s fragmentacijom, imam osjećaj da je poprilična.
|
ma trebao bi defrementat disk jedno 20 puta da se dovede u red..zaboravio na to kako je dosao flat i ebiga sve se izmješalo.:D
kak misliš da je prebrzo za pio mod, ne razmem?:( |
Tražim prže pa pitam... Najrađe bi na SATA jednu, valjda su brže, a i riješio bi se PATAe...
Koja je razlika u SH-S203(B, D, N)? I dal je još ta najbolja? Do 250 kn... |
Citiraj:
|
@bego2 - Pa da je hard u PIO modu, onda bi mu brzina čitanja bila vjerojatno nekih ~2-3 MB/s - ili u prijevodu - snimanje DVD-a bi trajalo oko pola sata, a ne 11 ili 13 minuta. Mislim, moguće su u PIO modu i veće brzine, ali u praksi sam se susreo najčešće s ovakvim vrijednostima. Defragmentiraj pa probaj.
@Ice Demon & srale7 - pa svejedno je, nema većih razlika... B model je mrvicu stariji i teže ga je naći, D je malo novija revizija istog, a N je kao D samo s LightScribe-om. Nema greške s bilo kojim od navedenih. |
da zakljucimo, taj Samsung je trenutno najbolja kupnja?
|
Pa vjerojatno, s obzirom da nema nikakvih većih mana (osim eventualno samo 1g garancije). Prilično se dobro snalazi u svim situacijama/sa svim medijima.
|
U HgSpotu je Samsung S203D sa 2god garancije.
|
Izgleda da je 203D po svim testovima losiji od 203B, pa malo provjeri da se ne z*****s.
|
ali po meni nije to nista toliko puno, a uostalom nije to tak ni jako bitno..bitno da normalno cita i przi i to je to..
|
Dal je gora il bolja od GSA-H22L? LG.
|
Citiraj:
|
koja je razlika između LG modela H66 i H62? osim kaj je H66 50 kuna jeftiniji, naravno... :D
mislim si uzet jednu od te dvije, pa ne znam dal se isplati dat 50-60 kn više za H62... :? |
Razlika je u dodanoj SecurDisc funkciji kod modela H66... inače su isti, iste specifikacije, isti čipset. Svejedno koji kupiš. Imaju i istu manu - ne prže dobro CD-ove na brzinama većim od 16x (do 16x sve je odlično).
|
odlično. :D
samo mi nije ja jasno zašto je onda H66 jeftiniji ak je upravo tom modelu dodana ta SecureDisc funkcija... al nije bitno, 200 kn za LGjevu pržu s 2 godine garancije je super deal... :) |
Ha, teško je reći zašto, možda zato što su prvi SATA modeli prža bili nešto skuplji zbog potražnje, najčešće preko 250kn. Često su i rasprodani, pa su ostali u cjeniku po staroj cijeni, a novi modeli došli po nižoj cijeni. Samo pretpostavka... nije H66 lošija od H62, osim eventualno po tome što za H62 ima jedan firmware osim "nultog", a za H66 nema. Međutim, imaš na forumu link za skidanje "nultog" pa se može i na njemu maknuti riplock.
|
da ja sad ne otvaram novu temu radi istog stavit cu u ovu
znaci koja je sad best buy sata prža do 200kn (crna) jer sam se pogubio u svemu ovome :D ako mogu preporuke iz Linksa i ADM-a jer sutra idem tamo (a može i HG-spot on mi je usput) tnx |
Samsung 203D mislim da u hg-u daju 2g gare,dok u ostalim ducanima daju 1g gare!!!
|
al nije raspoloživ niti u jednoj poslovnici u ZG :(
|
Gledajući te 3 trgovine...
1. Samsung SH-S203N (ili B ili D...) 2. Pioneer DVR-215D Negdje je valjda raspoloživo... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:01. |