PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Thermaltalke Soprano Dx (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=94811)

karlito 15.01.2008. 17:31

ma hebeš šrafe, neću sad radi šrafa gledat koji ću cache kupit, to se već nekako riješi

Milentije 15.01.2008. 18:39

Ma ko ***e šarafe, oni su tu ionako samo da smetaju :) NHF

U tim "sitnicama" i jeste razlika između dobrog i lošeg kućišta, u debljini lima koji je korišten pri njegovoj izradi, čvrstini konstrukcije. Kućište ne smije da se vitoperi dok ga nosiš u rukama na LAN ili premještaš iz jedne u drugu sobu, pa da grafa ispadne iz slota ili nešto slično, da diskovi fino sjedaju i da nema rezonancije, da se ne čuje echo kad muva prdne u njemu, da ima dovoljno prostora u njemu za sve i svasta (da se ne desava da ne mozes staviti neku vecu grafu zbog diskova ili čitače zbog matične),...

Dule 15.01.2008. 19:36

karlito, za 1000kn se definitivno ne isplati kupiti soprano dx, tu se slazem sa svima.

Girrari 15.01.2008. 21:07

Moja sugestija je da ako misliš dati 1000 kn za kućište i ložiš se na Tt dizajn, onda se malo protegni i uzmi Kandalfa. Osim kaj ima odličan dizajn, kućište je ogromno, vrlo solidno napravljeno i teško (čitaj stabilno).
Samo računaj na promjenu ventova ukoliko ga uzimaš. Oni koje s njime dobiješ nisu baš bog zna kaj.
Evo i malo sličica:
http://img528.imageshack.us/img528/1...ranaug1.th.jpghttp://img528.imageshack.us/img528/3...renori9.th.jpg

http://img158.imageshack.us/img158/4577/fleshpw5.th.jpghttp://img209.imageshack.us/img209/6...leshcg7.th.jpghttp://img166.imageshack.us/img166/10/rasklopwl4.th.jpg

Rev 15.01.2008. 21:14

a da si jednostavno uz postojeće nabaviš disko kuglu? kad već oćeš imat lightshow u sobi...

Milentije 15.01.2008. 21:27

Neko spominje disko kugle i Betlehem???

http://www.imagesforme.com/images.php/t1018_2.jpg

http://www.imagesforme.com/images.php/t1017_1.JPG

:D

Eto to Chieftec. Dokaz da se i od njgea može svašta napraviti.

Slikano NOKIA N95 8GB telefonom :D

Girrari 15.01.2008. 21:38

Citiraj:

Autor Rev (Post 926414)
a da si jednostavno uz postojeće nabaviš disko kuglu? kad već oćeš imat lightshow u sobi...

Bih, ali su skupe. Šalu na stranu, jedino kaj svetli na ovom kućištu je prednji panel odnosno ovo "oko" i natpis Thermaltake s time da se on može isključiti na prekidač. Bitno je da ni jedno od njih nije intenzivno nego samo lepo zgleda... barem meni.

Ovaj Čuftek dolje je isto krasan.

syss 15.01.2008. 22:11

baš krasan, kao i thermaltake-ov prednji display koji te uči slovkat.

:puke: :puke:

Girrari 15.01.2008. 22:15

Citiraj:

Autor syss (Post 926499)
baš krasan, kao i thermaltake-ov prednji display koji te uči slovkat.

:puke: :puke:

Tako je.:fiju:

Milentije 15.01.2008. 22:35

Eto, napravio sam sranje od super moda. Previse fenseraja sam ubacio, paa. Nesto kontam da bih se morao vratiti na LED plexi (povaditi ove UV neonke,...).

jurbAs 15.01.2008. 22:48

ponovo tema o TT-cu nekom i odmah 101komentar na njega :) heheh ako se decko lozi na tt dizajn jbg njegova stvar.... btw ja volim tt dizajn i to je to makar mi se svida i spomenuti antec u temi da nisam uzeo ovo kuciste (radi vodenog hladenja) uzeo bi anteca ili coolmastera cosma koji je isto tako ogroman a lijep

soprana sam vidio uzivo okey je ali nevolim plasticna kucista nego da je radeno od zeljeza tj aluminija... tako da je to moj komentar mislim da za te novce mozes uzet neko postenije kuciste tipa antec coolmaster ili nekaj slicno.... a+ kucista isto tako nisu losa koliko sam cuo....

karlito 15.01.2008. 23:08

izgleda da se ipak selim na Kandalfa, hebeš Soprano XD......

@Girrari hvala ti čovječe, otvorio si mi oči, em je kučište ogromno(puno veće od Soprana), em je kvalitetnije, a i dizajn je za svaku pohvalu, tak da sad malo više pratim tog Kandalfa, u Ve-milu stoji 1450kn, u Adm-u 1224, hm, bome ću se morat još solidno rastegnut, a još trebam i nove ventove kupit, dal preporučate ventove sa ledicama, je to ok, stavio bi samo jednoga od 120 ili 140mm, pa nek svijetli

jurbAs 15.01.2008. 23:31

pogledaj si coolmaster cosmo i tok anteca p182 stvarno kuciste je okey... :) tiho i super radi.... kandalf je okey... :)

karlito 16.01.2008. 00:11

a da, ok je ovo coolmaster cosmo, bilo je nedavno na Bug Tv-u, ako se ne varam, kolka je cijena ????

a šta se tiče ovog anteca, njega sam već prekrižio mada ga dosta ljudi hvalilo, meni je najbitniji izgled, ako to ne valja, onda se nema šta dalje raspravljat....

....mada još uvijek stojim iza toga da treba cashe (a i ostale stvari) vidjeti uživo, ovako preko slika možemo dobiti totalno krivi dojam o nekoj robi koju kupujemo, da bi nam se možda u konačnici, kad ju zagledamo u dučanu, svidjela..;)

elvis again 16.01.2008. 00:25

Citiraj:

Autor karlito (Post 926671)
a da, ok je ovo coolmaster cosmo, bilo je nedavno na Bug Tv-u, ako se ne varam, kolka je cijena ????

a šta se tiče ovog anteca, njega sam već prekrižio mada ga dosta ljudi hvalilo, meni je najbitniji izgled, ako to ne valja, onda se nema šta dalje raspravljat....

....mada još uvijek stojim iza toga da treba cashe (a i ostale stvari) vidjeti uživo, ovako preko slika možemo dobiti totalno krivi dojam o nekoj robi koju kupujemo, da bi nam se možda u konačnici, kad ju zagledamo u dučanu, svidjela..;)

Kosta dosta i mislim da nebu bas dal tolko love za case:
http://www.feniks-kompjutori.hr/inde...rnije&id=16544

Girrari 16.01.2008. 00:27

Citiraj:

Autor karlito (Post 926592)

@Girrari hvala ti čovječe, otvorio si mi oči, em je kučište ogromno(puno veće od Soprana), em je kvalitetnije, a i dizajn je za svaku pohvalu, tak da sad malo više pratim tog Kandalfa, u Ve-milu stoji 1450kn, u Adm-u 1224, hm, bome ću se morat još solidno rastegnut, a još trebam i nove ventove kupit, dal preporučate ventove sa ledicama, je to ok, stavio bi samo jednoga od 120 ili 140mm, pa nek svijetli

Kaj se ventova tiče, ne trebaš se opterećivati. Oni koji se dobiju s njim vrše svoju funkciju razmjerno zadovoljavajuće. Dakle, za neko vreme će biti dostatni, a kasnije ih možeš zamjeniti. Ja sam svoje prvenstveno mijenjao za one koji imaju mogućnost regulacije vrtnje (spojio sam ih na ovaj potenciometar sa slike) pa ih po ljeti nasviram, a po zimi usporim tako da mi je kućište uvijek relativno dobro proluftano. No velim, za prvu ruku bu i originalni ok.
E sad, s ledicom ili ne je stvar tvog izbora i ukusa. Iskreno, da sam mogao kupio bih s ledicom jer sam seljak i volim da svetli, ***iga. Nažalost, kad sam kupovao nije ih bilo s ledicom, a da imaju mogućnost regulacije vrtnje pa sam kupio obične. Sad vidim da ih ima, ali ne da mi se trošit pare dok ovi rade, a ni rastavljat ponovo sve da bi proveo žice do potenciometra.
Kod Kandalfa je još dobra stvar kaj ima dosta mogućnosti za nadogradnju (ok, Tt su smradovi i muzu lovu i u kućištu za te pare bi trebalo biti svega po defaultu itd. itd.) od bočnog 25 cm venta koji jako dobro hladi sjeverni most, memoriju i grafulju, ali isto tako upuhuje previše prašine do dodatnog casea za HDD-ove (tri komada) na kojem se montira dodatni 120 mm vent za usis (jedan dolazi s kućištem).

Sava css 16.01.2008. 08:41

Citiraj:

Autor karlito (Post 926592)

:goood: Kandal je mrak i nebude ti zal ni jedne kune potrosene na njega. Kasnije ga prodas po kili u aluminij tak da ne gubis ni kune(makar ga neces sigurno duuugo htjet prodat :)). Pusti ove da i dalje lupaju bezveze i uzmi ono kaj ti se najvise svidja :amen:

Shrek 16.01.2008. 11:00

Pa ljudi covjek gleda izgled kucista a ne bas ostale stvari pa mu ne preporucujte anteca i ostale, zeli pleksi i neonki a tu je TT na prvom mjestu. TT nije los imao sam ga i ja i ventovi su zapravo najveci problem ne mogu se regulirati a i bucni su dosta, a drugi problem je prozracnost ja sad u Antecu imam 8 stupnjeva nize temperature nego na TT.
Ako mislis na dze kupovati onda obavezno uzmi kandalfa ali ako kazes da ti je i komfa slaba i stara onda radije potrazi na trznici polovnog soprana i pojacaj si malo komfu sa ostatkom

karlito 16.01.2008. 11:49

neznam kaj mi je činiti, najradije bi odustao o svega....
jer tak i tak u 6.mj kupujem novu konfu, pa do onda očekujem i neka nova po defoultu zmodana kućišta (ako nebude novih, očekujem niže cijene starih), mislim da je najbolje pričekat još koji mjesec... ;)

Girrari 16.01.2008. 13:19

Nemoj računati na promjenu cijena kućišta, barem ne drastično. Kandalf, primjerice, košta isto kao kad sam ga ja kupovao prije više od godine dana.

pimpinjon 16.01.2008. 13:31

Već ima 1000 tema na kojim a se ljudi koji oče tt žele čut najveće hvale o tim kučištima. mislim večini ljudi (naglašujem većini, ne svima) tt ima najbolji dizajn, a da je kvaltitetan, nije. cijene su prenapuhane. ja osobno imam armor jr. i uzeo sam ga isključivo zato jer je ljep(barem meni), a za nekvalitetu sam bio spreman preuzeti odgovornost. tako bi trebo i ti. ak ti je taj sporano zbilja tolko ljepši od svih ovih preporuka i zanima te samo dizajn, uzmi ga. makar moram dodat da ovaj moj armor nije uopče loš, makar je tool free bulšit i ima još nekih malih nedostataka, ali sveukupno je dobro.. i nemože sad neko meni pričat kak sam pogriješio što sam ga kupio, kak je nekvalitetan i slično, jer mi kvaliteta uopče nije bila tolko bitna. no ak ti je to baš bitno, možeš otpisat tt.

Tekla 16.01.2008. 14:10

kuciste je odlicno. mogu ljepo stat sve grafe kako oce. ima mjesta i dosta je tiho. mozda je samo cjena previsoka ali sta je tu je. ja sam osobno prezadovoljan kucistem.

dule neznam o kakvom proklizavanju sarafa ti pricas??? ti mozda silujes to kuciste pa si ga reazvalio vec?????? imam ga vec par mjeseci i nema opce problema sa sarafima.

tor 16.01.2008. 16:43

Fleks, ono odbij od tema o TT-u. To nikad ne završi dobro, a i nema smisla raspravljati o ukusima i sličnim stvarima stoga...

pimpinjon 16.01.2008. 16:47

Citiraj:

Autor jurbAs (Post 927102)
tisucu tema o TT.cu i uvijek prica ista de ljudi zaboravite trazit misljenja o kucistima to je cisto stvar ukusa sad po pitanju kvalitete tj nekvalitete se da raspravljat ali stvar sto neko voli da bljesti dok drugi voli veliku bijelu plasticnu kutiju druga stvar i o tome se ne raspravlja

:respekt: napokon neko kaže nešt pametno.:respekt:
trebalo bi zabranit da se otvaraju teme o tt kučištima jer to uvijek vodi u beskonačnu svađu tt-ovaca i antitt-ovaca.:kafa:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:15.