![]() |
Citiraj:
"moj komp" smatram da bi se obavezno trebao ispuniti ako ne na taj nacin onda u gumb ili vise njih |
A što ako netko doma nema PC nego ide na forum sa faksa, posla i slično? Zar će onda taj dobiti ban jer nije ispunio "moj komp" ?:stoopid: Još uvijek mi nije jasno kakve sankcije su predviđene za korisnike koji to ne ispune...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Da ponovim jer očigledno ne čitaš, moj komp nije uveden da bi se netko smijao nečijoj konfiguraciji već da bi se smanjio broj pitanja i lakše pomoglo članu ako ima problem. Što se pak tiče članova koji nemaju svoj vlastiti komp, mogu to napisati u moj komp ili navesti podatke sa kompa sa kojeg većinom pristupaju forumu. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
A što se tiče Bubbe, da napisao je spam ali se ti jednostavno ne možeš uspoređivati sa njim. Pogledaj njegov datum registracije, njegove postove i vidjet' češ da za raliku od tebe prevladavaju korisni postovi. No dosta prepucavanja, neka bude onako kako većina ili "uprava" odluči. Ja sam samo vjerujem dao konstruktivan prijedlog. |
Citiraj:
NHF, ali neki dan je Gabre otvorio temu o grafičkoj umjesto da je kao i svi drugi pretražio starije postove. Da, on ima dosta postova i dugo je na forumu, ali to ne znači da za njega ne vrijede pravila. Gabrea nitko nije upozorio da ima sličnih tema, nego su odma rekli ono što su rekli na ostalih 10 sličnih tema, čak sam mu i ja odgovorio i pokušao pomoći.... .. Nemojte misliti da nešt serem ili tako nešto, ali pravila vrijede za sve pa čak i za Bubbu i ostatak ekipe sa 1000+ postova.... .. Onaj post se treba obrisati |
mozda bi bilo bolje umijesto broja postova pravo otvaranje tema limitirati sa datumom registracije recimo za hardverske ili softverske probleme da moze otvarati vec drugi dan, ostalo nakon 2 mjeseca, trznicu nakon 3....
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Svaki prijedlog je dobrodošao. Slažem se sa tim da nešto treba promijenit, a što, tek trebamo odluičiti.
Što se toga tiče, znam da imam malo postova, ali dosta sam dugo korisnik ovog foruma i volio bi kada bi mogao postati moderator na nekom podforumu. Dosta vremena provodim svaki dan ovdje i pratim sve teme. Nemam neko osobito iskustvo sa moderiranjem, znam da je ovo jako ozbiljan forum i nema za***ancije sa tim stvarima, ali ako trebate pomoć, volio bi da mene uzmete u obzir. Dao bi sve od sebe da olakšam pregledavanje ovog foruma svim korisnicima. |
Citiraj:
@LAcy nonono... izgubio si bit... Ja to vidim ovako: ekipa sa znanjem se malo uzdigla jelte pa bi sad njihove obrasce ponašanja trebali onako... svi prihvatit jer je to kul. @LAcy, @Fleks pa i @domy_os imaju svoj ritual jutarnjeg pišanja, 2 šalice kave pa opet na pišanje... i sad bi mi svi tako trebali ? Kviz, ofkors.., da se u startu vidi dali ekipa razgovara sa nekim ispod ili iznad sebe. Vremenski ograničit ispunjavanje da se glupa ali snalažljiva ekipa nebi nedaj bože provukla u klub uzvišenih mozgova. Moj komp, moj komp, moj komp.... ko babe na pijaci ! Nikako da se ne skuži sama bit.., onaj tko nije normalan NEĆE to ispunit ili će navest nešto bezveze pričajući o problemu sa svojim kompom a onaj tko je normalan navest će svoju konfiguraciju odmah u startu. Moje je pravo da nemam sig, da nemam moj komp, da nemam icq, da ne primam PM i sta ja znam, štošta još toga ali moram imat nick i od mene se očekuje da postam u skladu sa pravilima. Ako nekog vesele nekakvi fićfirići u sigu nek ima malog majmuna no isto tako nije u redu tjerati druge na to. Nikakvi kvizovi ili izdavanje/ispunjavanje osobnih iskaznica neće spriječit nekog majkefera da posta neskladno s pravilima ili da jednostavno napiše: trebam pomoć !! Ako to nekog živcira neka ne odgovara a kad tema pređe u spam - pod ključ. Samo treba provodit pravila, ništa više-ništa manje... |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Edit: stuc: Već sam u textu gore napisao odgovor ni ne znajući što ćeš napisati. Za ostatak se vrati na moj prvi post. Edit2: MIK: Napisao sam: "Što se pak tiče članova koji nemaju svoj vlastiti komp, mogu to napisati u moj komp ili navesti podatke sa kompa sa kojeg većinom pristupaju forumu." |
PC Ekspert je prvi hardware e-zine za PC računala na hrvatskom jeziku, pušten u promet 1. rujna 2000. Sve do početka 2004 bazirao se na volonterskom radu. Od tada PC Ekspert prerastao u samostalnu tvrtku.
PC Ekspert živi od reklama i još tko zna čega drugoga. U interesu je imati što više novih članova što znaći da registracija mora biti što jednostavnija. Bilo je prijedloga da se brišu članovi sa 0 postova što naravno nije prošlo. (više se love izvuče kad imaš više članova) To da se ispuni:"Moj komp" je dobar prijedlog, samo ima jedna kvaka. Novi član može biti toliki noob da nezna kaj ima u kanti a ako se ne rega na PCE kako će i naučiti. |
To s brojem članova baš i ne stoji. Jedino što se računa u cijeloj ovoj priči je posjećenost portala i foruma, broj korisnika je nebitan tak da...
|
Citiraj:
Ok, da, može se donekle tolerirati. Ali ako stariji član napravi grešku o kojoj se ovdje raspravlja, kako ne bi onda neki koji ima 10 postova??? Gabrea nitko nije upozorio na to, nego ono, ***iga kao da je normalna tema (uzmite u obzir da se nisam obrušio na Gabrea, nego je on samo primjer. nhf) |
Evo vidite i samo koliko je teško naći ujednačena i fer pravila za sve. Pratim ovu raspravu, ima dobrih ideja to svakako, no neke od njih padnu već u prvom satu praktične primjene. Ja osobno bih odyebo forum na kojem moram ispunjavati tamo neki kviz, polja za comp itd. Potpuno se slažem da nitko ne može dobiti pomoć ako ne navede komponente, no takve postove moderator ima puno pravo jednostavno zaključati i bok.
|
malo kenjamo, ha? (edit: ne odnosi se na tebe tor, nego ove sto bi se igrali aristokrata, malo mi je duze trebalo da istipkam)
ocemo napravit anketu tko je sve procitao pravila, a tko ne? :D kliknes na prijavi post moderatoru ako je protiv pravila ili na lijep nacin (lijep nacin nije odgovor: 'nemam kristalnu kuglu' koji ni prvi put nije bio smjesan) objasnis novom clanu da nije dao dovoljno podataka ili da takva tema vec postoji te da je potrazi ako ti se vec neda ostavit link i kad sam vec tu, imam jedan prijedlog, na trznici, jel stvarno potrebno dizati temu na prvu stranicu sa postom "PRODANO" ??? stavite to u pravila ili nesto jer zbilja je iritantno... |
@tor
tu si u pravu ali ipak broj registriranih članova ima svoju težinu Stranke sa velikim brojem registriranih članova to vole isticati (bez obzira koliko oni aktivni bili) :chears: |
A de mi recite, na kojim ste to sve forumima vidjeli mini kvizove???
Recimo, ima 5 pitanja. Novi korisnik odgovori na 2. Šta to znači? Da on nemože ući na forum, da će mu pisati glupko ispod nicka, ili nešto sasvim treće???? A i kad bi sve bilo savršeno, ej, pa ne bi bilo posla za moderatore jelda????:D |
ja sam za kviz, ali ne u tom "grubom" smislu riječi nego već 3 do 5 pitanja odnosno samo "odgovori" odnosno označiti DA/NE. nikakva znanja o hardweru/softveru i ostalo jer nema smisla. ono na početku registracije gdje pišu pravila svi odnosno većina prelete scrollom do dolje i klik na "I Agree" - ovako bi se baš "prislilo" da pročitaju ono najbitnije (piratstvo itd.), ali ovo nije za "pod mora se" jer postotak takvih tema i nije velik, ali ako bi se išlo na ikakav "kviz" odnosno kao tip provjere ja sam za ovo gore napisano ^^ :beer: (za ostale tipove kvizova i sl. stvari - nikako)
a što se tiče Moj Komp - istina da ima nekih članova (npr. ženskih :D) koji niti neznaju kaj im je u kanti pa "ne mogu" ispuniti (odnosno opet trebaju tražit okolo da saznaju što im je unutra) pa nejde to baš...što se tiče rješavanja tih problema - ona tema koja traži nešto, a nema moj komp/konfiguraciju - lokot i stvar riješena pa nek se taj član zapita zakaj mu je lockano i sl. (pritom bi u pravila ili negdje trebalo staviti da u slučaju softverskih/hardverskih problema TREBA navesti konfigraciju) :beer: |
Citiraj:
|
nakon svih ovih ideja, polu ideja, iznošenja stajališta, pa malo po starim clanovima pa malo po novim clanovima............. jos nikakav dogovor nije pao, hajdmo raspisat referendum i to je to.....
|
Citiraj:
|
Ne znam samo zašto se opirete npr. opciji Moj komp ili upisivanju konfe u sig. Pa na računalnom si forumu, nije ovo forum o filozofijskim-životnim pitanjima ili možda motorima i skuterima. Meni je logično da stavim svoju ragu negdje da se vidi na čemu radim. Al ovisi to valda od čovjeka do čovjeka.
Što se tiče ovog upitnika pri registraciji ja bi to izveo kroz par točaka. Npr. 1) Piraterija, crack, prženje i dilanje ilegalnih ključeva je zabranjeno na forumu. Jesi li razumio: Da/Ne 2) Ako postavljaš problem oko konfiguracije važno je navest koje komponente imaš u računalu od procesora, matične, RAM-a grafe, napajanja, kada se problem počeo događat i što si isprobao napravit. Ako ne znaš konfiguraciju, skini program Everest Home ili PCWizard 2008 (linkovi se automatski daju na download sekciju PCE sitea). Jesi li razumio: Da/Ne 3) Vrijeđanje, rasna i seksualna diskriminacija uvjetuju banom - odnosno zabranom pristupa na forum. Jesi razumio/la: Da/Ne. I bok i to je to, tri Da/Ne mora stavit i pročitat to gore i valda će shvatit. Al glavno rješenje je Lock i brisanje i gotovo kako bi forum ostao koliko-toliko čist. Ovo ostalo bi bilo lijepo ali eto nije provedljivo pa se nema što inzistirat na tome. EOL i My 2 Eurocents što se tiće toga. |
@tutix - care:goood:
ja sam za..... |
Citiraj:
|
Ovo nema direktne veze sa temom, ali ja bih vrlo rado da se popravi sporost foruma u večernjim satima i otklone slične greške... Kako da se netko upozna sa svim važnim stvarima na forumu kad mu uvijek u najgori čas iskoči onaj "database error" ? :rolleyes:
|
@tutix
;) :) :beer: (na to sam mislio) - kratko i jasno :) |
Ovo tutixovo zvuči ok ali trebalo bi varijacije na to tako da odgovor nije uvijek da, npr:
Piraterija, crack, prženje i dilanje ilegalnih ključeva je zabranjeno na forumu? DA/NE a neki drugi put: Piraterija, crack, prženje i dilanje ilegalnih ključeva je dozvoljeno na forumu? DA/NE U protivnom bude imalo isti efekt ko Microsoftov UAC (oni koji ga ne znaju ugasit, ili ne znaju da se to može, garant nakon deset put više ne čitaju (ko moja mama i seka nod32 upozorenja kad tuđe stickove i cd-e dma donesuhttp://forum.pcekspert.com/images/icons/icon8.gif)) |
Ovo što je tutix napisao je super, a pogotovo kontrolerov amandman! Svaka čast obojici, posebno kontroleru koji je novi. Stalnog off topičara ne bih komentirao.
Edit: Zašto sam toliko zapeo za opciju moj komp ili konfiguraciju u sigu ili gdje već hoćete. Evo post gdje novi član oduševljeno priča o Phenomu. Mene osobno tema zanima kao i matična ploča na kojoj radi ali ne, nema nigdje napisano. Bitno da je oduševljenje novim kompom podijelio sa nama. Da je uvedeno ono o čemu ovdje pričamo... Ispadam ovdje sad neko gunđalo, aristokrata ili što već a zapravo hoću svima nama olakšati korištenje foruma. No kako hoćete, neki me razumiju a neki koji bi trebali ne. |
Citiraj:
|
Ja bi zabranil avatare kao što je Fanatikov jer ne daju čovjeku da se koncetrira dok piše odgovor na forumu..:goood:
|
Na to sam i mislio, kviz sa pravilima foruma, a ne sa nekom pitalicom o osnovnom poznavanju racunala... No nebitno... Sta kazete na ovo: novim korisnicima prije nego uspiju naprait novu temu u odredjenim podforumima da iskoci neki tip pop-upa u kojem ce pisati nesto tipa " DA li si vec provjeri/la da li takva tema vec postoji koristeci trezilicu: LINK?" , ili nešto slično, pa do odredjenog broja postova da dobija pop-up svaki put? Mislim da bi ovo imalo dosta učinka u smanjivanju spama na forumu...:chears:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Mene zanima kako to funkcionira kada se netko od forumaša izađe sa nekom idejom. Možda ovako: Kada (ako) admin pročita navedeni post i svidi mu se ideja to on prosljedi na Velikom sastanku trusta mozgova i o stvari odluči Veliki tata ili svi skupa; i to je to bez nekih referenduma :beer: |
Kakva demokracija? Forum funkcionira ovako:D
http://img100.imageshack.us/img100/6618/adminxx4.gif |
@Paxton
mislim da je to već lagano pretjerivanje ;) ovo sa "kvizom" bolje reći provjerom kod registracije je i više nego dovoljno :) |
Ja sam za malu pitalicu prilikom registracije koja bi usere malo istestirala jesu li pročitali pravila!
@panoramix Fanatikov sig je dobar i nikako ga se nesmije ukinit! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:56. |