![]() |
decki hvala, kanta je slozena ( nabavio sam gb 8800gt ) sve skupa radi odlicno, jos nisam stigao nista clckat ali javim kad napravim
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
neznam napamet koji su cipovi jer mi se sad neda raskopavat big tower ispod stola al evo rezultata iz everesta Naziv modula Kingmax KLCD48F-A8NI5 x2 stange Naziv modula Kingmax KLCD48F-A8KL5 x2 stange ukupno 4x 1gb :beer: |
btw. jeli zna neko dali su u ADM-u E2160 sa M0 steppingom?
|
ne znam za 2160, al moj 2180 sa stock hladnjakom je isao na 3.4 bez problema (oko 1.4V sam ga drzao), a sa Freezerom 7 na 3.6 testirano, 1.425V. Za manje cachea ne znam, al mislim da se ne isplati razlika u tvom slucaju
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ok,fala :)
|
Citiraj:
Ovo ti je M0: SLA8Z |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...718#post908108 |
Da ne otvaram još jednu temu o procesorima E 2160/E2182/E 2200 pitat ću ovdje. Bio bi jako zahvalan na pomoći. U ponedjeljak idem u kupnju pa me zanima koji je od ovih procesora najisplativiji i najbolji ( najveći overclock )? Dal je bolje kupiti E 2160 ili dodati 80kn i kupiti E 2200? Prednost E 2200 je umnožitelju, on ima množitelj 11, a E 2160 ima 9.
Ploča na kojoj bi to bilo je Gigabyte GA 945P-S3 rev 1.0 koja baš i ne može ići jako visoko sa FSB. Zapravo jedni kažu da je super a drugi da je kanta. Unaprijed Hvala na odgovorima i pomoći |
Za 80kn više, je sigurno bolje uzeti E2200, pogotovo ako te zanima OC.
Što veći množitelj, to kasnije dolaziš do fsb walla, a to znači i veći OC. Inače ploča nije loša za te novce, i s multijem 11 bi se dao izvući i solidan OC. |
yep, 80kn razlike za x11 mnozitelj se svakako isplati... ja sam imao tu plocu i nisam ju mogao dici vise od 245MHz FSB-a stabilno, ali moja je bila novija revizija od 1.0... kasnije sam saznao da 1.0 revizija dosta vise ide sto se tice FSB-a, nadji par reviewova na netu, vidjet ces i sam :)
|
MA to je i najgore što gdje god sam našao neki review ploča je bila ok za svoje pare, a tu na pc ekspertu sam našao dosta lošig stvari o njoj, mada ima tu i tamo nešto dobro o njoj. Budem probao još pronaći malo po netu, ako imaš kakav link ili nešto slobodno stavi.
Najvjerojatnije da budem uzeo onda E 2200 pa šta bude bude. Nadam se da ne postoji neka serija tih proceva koji se nedaju clockati, kolko sam gledao svi su m0 |
Za 80kn više imaš Gigabyte GA-P31 DS3L, odlična ploča za te novce.
|
Ovu ploču (945P-S3 ) ja kupujem za 200kn tak da mislim da je ok izbor za te pare.
|
Mislio sam da uzimaš novu, pa rekoh zato.
Inače tu na forumu sam vidio da ide na oko 340MHz za FSB. Sjećam se da je Bruno_rv pisao... Bilo kako bilo, od ploče za 400kn, ili u tvom slučaju 200kn, nemožeš očekivati čuda... |
Nisam uspio pronać to od člana bruno rv o toj ploči, budem još potražio. Ja ni ne očekujem neka čuda, ali ako radi do 340-350 fsba to je znači minimalni overclock od 3000GHz a čak možda i više. Za hlađenje imam Zalmana 7500.
Govorim ako uzmem E 2200 procesor. |
kao sto sam ti rekao, imao sam neku noviju reviziju od 1.0 (mislim da je bila 3.3) i iznad 245MHz FSB-a nije isla tako da sam mogao postici max OC od 2200MHz sa E4300 i to je bio glavni razlog zasto sam ju isao mijenjat, dok sam sa druge strane cuo da 1.0 revizije idu preko 300MHz...
gle ovo recimo: http://www.hardcoreware.net/reviews/review-341-1.htm |
Citiraj:
|
Na voltaži...?
|
Citiraj:
@CL5http://www.imagesforme.com/out.php/t17848_1000MHz.JPG @CL4http://www.imagesforme.com/out.php/t...CPUZ960MHz.JPG Inace ne planiramih toliko pilat ovo je bilo samo za banch (stabilno) na @CL4 970MHz u Windowsima nije stabilno, na 2.4V nisam htio dat! |
Trebao si barem Super Pi 1M izvrtjeti na tom taktu ;)
Inače neloši rezultati za tu memoriju. 2.3v pretpostavljam? |
Citiraj:
Baja snage nema... Baja 001 spreman je za san... jer sutra je novi dan.... o Baja, o Baja... (valjda kuzite odakle sam ovo pobrao) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
4 gige su unutra tako da stvarno fino radi, :D |
mozda zato bas jer su 4 sticka unutra tako slabo ide :D
|
ovak imam priliku od distributera uzet e2160 za 450kn.Oce li mi bit bolji e4500 jel je ipak on c2d i hocu li osjetit neku razliku u igrama s time da ne moram neko vrijeme nabrijavat komp,da kasnije mogu ubost neku noviju grafu kroz godinu-dve i da mi proc nije usko grlo
|
na stocku ce se osjetit jer E4500 radi na vecem taktu (400MHz vise), a ako OC-as oba na 3GHz onda ce razlika biti minimalna... E4500 je po meni jedan od najneisplativijih procesora i svakako se bolje isplati uzet E2160
|
a znam ali mi lik govori da ce mi c2d bolje zvakat igre a da mu kazem da cu klokat mozda mi ne bi priznao garanciju
Iako novi proc za 450 kuna bi bila dobra kupnja |
prica gluposti ;)
uzmi ti samo E2160, po meni najisplativiji proc do 900kn... eh da sam znao to, nebi bio uzimao E4300 :D |
Gle maxe tebi vjerujem,onda uzimam e2160,p35,i mozes mi preporucit jeftine rame koji se dobro klokaju
|
kingmax uvjek bio i osto
|
yep, uzmi 2x1GB Kingmaxa 800MHz =)
|
Citiraj:
inace , da pitam nesto za isplativost : frend mi ima asrockicu onu conroe 1333-667 , 945 chipset , kosta nova oko 330kn , i na njoj 2160 - staro par mjeseci , nikad klokano i nudi mi zamjenu za moju gigabyte ga-mg69gm-s2h i amd x2 4000 koji radi na toj ploci na 2.6 stalno , i jos nudi doplatu 200kn ili 2x1gb crucial rendition . ponuda mi je na stolu jos par dana , a razlog zasto bi mijenjao je jer moja ploca ima dvi i hdmi odmah na sebi i to mu treba . inace , sve je pod slicnim garancijama , odnosno istog trajanja . pa me zanima da li se isplati , jer nisam mi se ovo moje sad svidja i samo cekam da ubacim rame gore i neku grafu novije generacije |
nebi niti sam bio tolko pametan u tom slucaju sto napraviti... ako uzmes tu kombinaciju imat ces cpu+ploca+ram, samo ce ti jos grafa falit (ako sam te dobro shvatio, sad imas cpu+ploca samo)... ali neznam kako ce se taj asrock ponasat i dal ces moci clockat ista s njim i vjerojatno ces ga morat mijenjat za neku sa 965P ili P35 chipsetom plocu, pa ti sad odvagni... :)
|
grafa nije problem , jer ima integrirano intel 950 , i to za prvu ruku je ok , jer sad dok ne rjesim neke druge stvari necu uzimati grafu i to sve ispod hd3850 mi nije zanimljivo . negdje na netu sam nasao da se ta ploca kloka vrlo dobro , zamolio sam ga probam kloknuti prije zamjene ali po njemu je klok najveci moguci grijeh i boji se da ne crkne sve :) vec 2 dana se premisljam , i vazem . htio bi opet malo intel pa da vidim kaj moze , kad bi izvukao na toj ploci bar 2.6 ghz - ne bi je mijenjao i bio bi zadovoljan . bum ga jos probao 'slomiti' za probu prije zamjene :)
|
ma puknut cu e2200 i bok
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:57. |