PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   winfast tv kartica (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=9235)

tin. 04.04.2004. 00:50

Citiraj:

Originally posted by miato
full pal rezolucija ti je 720x576. cesto se javlja i ona duplo manja.
NTSC ti je 720x480.
pal ti je 25fpsa
ntsc ti je 29.777
mp3 stavi na min 224kbps (za jedan sat filma ti je razlika u odnosu na 128 je 40ak MB, a kvaliteta je osjetno bolja

Miato.....fantaziras !

miato 04.04.2004. 09:16

Citiraj:

Originally posted by tin.
Miato.....fantaziras !
u kojem segmentu :confused:

tin. 04.04.2004. 11:54

Citiraj:

u kojem segmentu :confused:
tu si ga malo skompliciral : full pal rezolucija ti je 720x576. cesto se javlja i ona duplo manja.
NTSC ti je 720x480.
pal ti je 25fpsa
ntsc ti je 29.777
mp3 stavi na min 224kbps (za jedan sat filma ti je razlika u odnosu na 128 je 40ak MB, a kvaliteta je osjetno bolja...

kaj nije dovoljno : MPEG2, 720x576, pal .zvuk MORA biti LPCM...
tijekom obrade poslije moze mijenjati i rezoluciju i format zvuka....NTSC nije zanimljiv zato jer nije nas standard,pa nije dobro s njim zbunjivati potencijalne snimatelje.
LPCM zato jer neznamo kak se ponasa njegova capture kartica na njegovom stroju,s njegovim capture programom, tak da bi mu lako doslo do asinhronizacije audio-video informacije,ne?
ak on stavi zvuk odmah u mp3 velika je vjerojatnoca da ga vecina dvd authoring softvera nece prepoznati jer tim programima najvise odgovara "cista" informacija....eto...mislim tak...

miato 04.04.2004. 13:43

Citiraj:

LPCM zato jer neznamo kak se ponasa njegova capture kartica na njegovom stroju,s njegovim capture programom, tak da bi mu lako doslo do asinhronizacije audio-video informacije,ne?

to sam totalno predvidio. u pravu si.
tihomire, slusaj tina, ne mene :D

tin. 04.04.2004. 14:02

Citiraj:

to sam totalno predvidio. u pravu si.
tihomire, slusaj tina, ne mene :D

Ma nije bed ! Zakaj te nebi slusal?vjerojatno bi i ja odgovorio isto ko i ti...ali kad malo razmislis kaj mu nije jednostavnije snimati po presetu,pa onda poslije enkodirati u zeljeni format (MPEG2,MPEG1,DIVIX....).ako bu isao prckati po custom settingsu vjerojatno bu nekaj previdio.....meni se to dogodilo,i dogadja se(!), bezbroj puta.
Jednom sam snimao u mp3,a ne u LPCM i zvuk mi je kasnio skoro 10 sekundi za filmom !:rolleyes: bilo me je malko frka jer sam covjeku sj*** svadbu....fala bogu da sam se sjetio demuxati fajl pa onda raditi odvojeno sa slikom i naknadno zvukom.

tin. 04.04.2004. 14:07

Citiraj:

Originally posted by tihomir
Ma pusti zasad sve,samo mi kaži koja je reza PAL-a te kojim codecom bi bilo najbolje uhvatit sliku sa Leadtekovim programom?
DA odaberem MPEG-2 te u postavkama podesim na XVid-a ili neš drugo?

dakle...preset : MPEG 2,PAL,LPCM,720x576, drzi bitrate oko 3.000-6.000 (ovisi o brzini tvog hard diska),sve ostalo je overkill.signal s TV-a ionak ne zadovoljava DVD standarde visoke rezolucije.

tihomir 04.04.2004. 21:07

Koji je vrag sd LPCM?
Kad kao video codec odaberem MPEG2,kao audio mi je u drop-down meniju ponuđen samo mpegI layer II, tj mp2.

Jel to to?

Hvala svima koji su pomogli!

tin. 04.04.2004. 21:23

Citiraj:

Originally posted by tihomir
Koji je vrag sd LPCM?
Kad kao video codec odaberem MPEG2,kao audio mi je u drop-down meniju ponuđen samo mpegI layer II, tj mp2.

Jel to to?

Hvala svima koji su pomogli!

DOBRO JE...TO UZMI I PERI !!:clap:

tihomir 04.04.2004. 21:35

Citiraj:

DOBRO JE...TO UZMI I PERI !!:clap:
I hoću!
I to večerašnji ST...:smoke:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:11.