![]() |
dpi je valjda jedna od najnevaznijih stavki kod misa, i jedva cekam kad ce to vecina ljudi shvatiti.
|
upravo to...po mom misljenju najvaznija je ergonomija i dizajn...jer nakon sati i sati provedenih s misem ispod sake nema lijepu posljedicu poslje...
naravno da je tu i dpi,cuj...nije isto igrat na 400 i 1600 ,al po meni kontam da je 1600 ono max potrebno i da ne treba vise nista dizati.... |
Bilo koji da uzmes neces pogresiti. ja sam sa g15 i g7 limited ed presao na razer tarantulu i copperhead i mogu ti reci da i jedan i drugi komplet pruza vise nego dovoljno i mnogo vise nego sto jedan covjek moze da postigne. stvar je ukusa sto ti se vise svidi i .......
pozz |
Spomenuto je u jednom postu da je Razer DeathAdder napravljen za desnjake. Je li to samo radi one dodatne dvije tipke ili je cijeli miš malo nagnut (ili sta već) tako da odgovara dešnjacima? Ljevak sam pa mi je Razer do sada uvijek bija idealan izbor u moru Logitechovi ergonomskih miseva koje nisan moga stavit u ruku. Zanima me oce li mi i ovaj novi odgovarat.
|
Baš je nagnut...
http://www.nip-gaming.com/images/art...eathadder6.jpg |
A shit, onda cekan da dodje Lachesis u nas, on je simetrican u svakom pogledu (cak i tipke idu s obe strane).
Hvala na fotki. |
A što će ti pobogu lachesis i njegovih 12 milijardi dpija? A i koštat će otprilike toliko.
Ako ti treba simetrični miš, rađe si pikni G3 ili copperheada / diamondbacka 3g. Lachesis zaista nije ništa posebno, osim što ima te blesave DPI-je. |
Ma nije zbog dpi-ja, mislija san da je velik, al prevarija san se. Iman veliku šapu tako da mi ni on, a ni ova dva sta si spomenija nece bas odgovarat. Copperhead san proba, nije mi bas po gustu, prelagan mi je. A koliko sam vidija, u nas nema nabavit onaj Razer Pro Tools s kojim mogu dodavat tezinu na isti.
|
ima lachesis u feniksu za nikeih 500tinjak kn..
nego ljevaci daj mi recitel kak koristite tipkovnicu, jedino logicno bi bilo da su tipke pl;' umjesto wasd posto je inace apsolutno sve nezgrapno?! |
Smatram da san kao ljevak u dobitku sto se tipkovnice tice :)
Kod fps-a: strelice su za naprijed, nazad, strafe left i right RShift za jump, RCtrl za duck, Del za reload. To je osnovno. Ostalo ide na END, PgUp i Dn, Home, INS, -, Enter i Ž. |
Heh, ja sam ljevak ali od uvijek koristim miš s desnom rukom, jednostavno ako želiš kvalitetne miševe danas moraš uzimati "desne".
|
Prova san jedno mjesec dana radit sa desnom. Nema misa koji ce kompenzirat tu razliku u preciznosti. Malo smo otisli u offtopic, necu vise.
|
Citiraj:
vishe dpi-a jednostavo ne znaci da je mish precizniji. iako ja to volim dijeliti na dovoljno precizan, ili nedovoljno precizan. niti se mishevi mogu usporedjivat po dpi-jevima...tipa ova dva imaju 2000dpi i jednaka su, etc. mislim da se ovaj link nemoze dovljno puta pejstat: http://www.esreality.com/?a=post&id=1265679 |
Citiraj:
http://www.esreality.com/?a=longpost&id=1300293&page=5 Debelo na vrhu. Jedva čekam da vidim usporedbu sa G9 i lachesisom. A što se tiče preciznosti, dovoljno je puknut usb overclock na 500hz, i vidjet ćeš ogromnu razliku na većini miševa. |
Stripy, inače nemam preveliku želju za odgovoranjame nego rađe čitam (što se vidi i po broju postova :lol2: ) ali nakon što si napisao (IIRC, nešto u ovom stilu...) "Kada bi barem svi ovo shvatili", moram ti jednostavno napisati da svatko tko kupuje (neću reći gejmerski nego) malo skuplji miš, malo će pročitati na internetu kako-što i vidjet' će da mu DPI ne znači... Pa ne znači ništa ako je iznad 800
Uglavnom, možeš mirno spavati jer svatko tko to mora znati, to zna. Da pomognem autoru teme s nečim što još nitko nije predložio (također jedan od razloga zašto me zasvrbila tipka "Odgovor"), je kombinacija Logitech miša (osobno koristim G5v1 ali još nisam probao G9) i Razer podloge To bi po meni bio pun pogodak iako osobno imam 5L podlogu jer sam ju u vrijeme kupnje kupio čisto iz hira za kojih 300 kuna jer sam smatrao da je to all-around najbolja podloga. I dalje smatram da je to najbolja podloga, i dalje smatram da je preskupa :D Da sumiramo, preporučam Logitech miš uz Razer podlogu Sada bih prešao na dio ove teme koji ću odgovoriti jednom usporedbom koju sam pročitao nigdje drugdje nego na youtube komentaru, gdje se inače mogu čuti samo "n1 bubz!!1" komentari... Netko je rekao da stari deda koji vozi jugića neće biti svjetski prvak u Ferrariu, ali neće ni Alonso ili tko već u jugiću. Mislim da se jasno vidi na koji se dio teme ovo odnosi. |
Citiraj:
shto se tice updejta mousescoresa, neznam kad ce doci na red...jer je sunjoy dost zaposlen. no rekao mi je da ima zelju, samo da ulovi slobodno vrijeme. (shto nece biti skoro poshto je sad manager za london mint) Citiraj:
Fora je u tome sto to stp ce pogledat na netu, nece nist saznat, jer su skoro svi reviewi toliko bullshit, da se nemoze na temelju cega zakljucit. pol ih je obicni pr clanak, ostali su, "testovi" nekih njubova koji kaze povecao mi se accuracy ili tak neko sranje. |
Citiraj:
|
Logitech Pilot na podlozi od izglancanog stola je najbolji miš ever :p
|
Svaka čast G9 al je preskup za komponentu koja se zove miš. 700kn je lijepa svotica novca. Trenutno imam mx510 i dosta sam zadovoljan. Kada sam kupio mx, ispočetka mi je bio previsok. Svi pričaju da im je miš prevelik al mislim da je u biti visina miša bitnija nego veličin. Ruka dobro sjeda na(u) njega samo zadnja desna strana prerano ''nestane i uvijek mi se dio ruke vuče po podlozi. Sad sam se donekle naviknuo na njega ali i dalje mi je dosta težak.
Napucavanje rezolucija mi ide na živce jer nepoznam nikoga ko igra na maksimalnoj rezoluciji i na g5 a kamoli na g9 koji ima još veću rezoluciju. Ako imaš neograničeno para na raspolaganju isprobaj miševe te se onda odluči koji ćeš uzet. Pitaj nekoga tko ima u tvojoj blizini razera, ko da ga moraš u trgovini probat. |
Citiraj:
vec sam uzeo G9 ,tako da nfrx :) |
evo sada koristim mis genius ergo 525 mislim nije firma ali je mis ok i sad bi si htio nekog novog kupit i kak se bas u to ne kuzim a dao bi malo vise para a i toppic mi je vec tu da kupim razer deathadder ili da dam malo vise i kupim novi model i sve naj lachesis sad stvarno neznam
p.s logitech ne dolazi u obzir ajde pliz nek neko da svoje misljenje nema veze sto ovaj novi sose 509 kn zanimaju me performanse i to |
Performanse... Ovako. 4000 dpija nikada nećeš koristiti, a lachesis je neugodan užasno. Plitak, uzak, simetričan i dugačak. Imaš osjećaj kao da držiš daljinski, a ne miš.
Dobiva redovito niže ocjene od deathaddera. Također, vele da ima gadnih problema sa mekanim podlogama: Citiraj:
|
sad neznam dal da uzmem radi performansa i tog lachesisa ili ne neznam jel ima jos ko ko ce mi ovo potvrdit jel mi je sad svejedno tih 100kn ak dobim nes puuuuno bolje p.s i uz taj mis kojeg bi kupio koji podlogu da uzmem nemora bit razer ali neka dobra do 200 kn vise manje
|
Evo da se i ja ubacim
evo vam jedan review za razer lachesis: http://www.xsreviews.co.uk/reviews/p...zer-lachesis/1 |
Citiraj:
Citiraj:
upravo u fenixu ima i pro kit (120kn) za razera pa cooperhead time postaje TESKO oruzje ;) za ljevake imam samo jedno rjesenje. ne odvise skupo, rijesava te puno briga i nevolja, a bogme je prije svega PREfunkcionalno. to je z-board. nemozes pogrijesiti. odlicna double tipkovnica koja objedinjava i rad i uzitak citaj igranje u jednom. a bogme je i punooo jeftinija od razvikanih lcd baljezgarija na trzistu ;) pogledaj kako to izgleda na http://www.ideazon.com/europe/produc...ngkeyboard.asp . cijena joj je 399 kn u algoritmu, a s indexom 10% niza. naravno, imas i raznih tematskih key setova...poput coda, bfa guild warsa itd.. Citiraj:
|
Evo bio jucer navecer u feniksu tamo kod krasa i ima za probat misa lachesisa i coperheada moram reci da je lachesis predobar cjeli gumeni i sve naj samo sto mi bas ne pase u ruci mislim mogo bi se naviknut ali neznam jos cu razmislit.Coperhead je isto super sam kaj bi si onda rade uzeo DeathAddera.Jel ima negdje i njega za probat da vidim ak mi bolje stoji uz ruku njega bi suzeo.Mislim misevi su svi tamo predobri od razera. i ne bi se slozio da je predugacak lachesis taman je
|
Hm... Kolega na linksovom forumu ima problema koje sam već vidio po netu:
http://forum.links.hr/viewtopic.php?t=12758 Naime, onaj gumeni pokrov na maskama G9 se nenormalno brzo guli. Ne do bog da ti nokat zapne. Ovo me zaista čudi. Bar je logitech bio sinonim za kvalitetu (dosad)...:stoopid: Valjda je stvar u seriji... |
aj nemoj me plasiti...danas ga dobio za zamjenu posto je moj stari g7 otisao u vjecna lovista...doduse kaj je taj sve miš izdržao, trebalo bi mu spomenik dignuti...recimo probao sam onaj krait ili kako se vec zove sto ga mos dobiti za 300kn s podlogom u profilu i nikako mi ne pase sto se egronomije tice...ovaj g9 mi je taman :) glas logitechu
|
Citiraj:
Odlican miš.. Sada imam MX1000..prijašnji je bolji. |
...
Citiraj:
Bio sam na dosta dota turnira do sad, no nitko osim mene nije imao deathaddera... |
Već 3 godine koristim Mx510 i nemam sta reći protiv tog miša, 800DPI kome treba više :D. Jedino što taj miš za koji dan ode burajzu, ja si sad razmišljam uzet G5 ili deathAddera
|
Kompa kupi lachesisa ili coperheda jer su to naj jaci misevi na svijetskom trzistu imao sam i g5 i mx 518 brdo miseva i to je sve smece vjeruj mi samo neznam kakav je g9 ali mislim i vjerujem da ga lachesis pegla i bilo kojem pogledu znaci u odazivu tipki pa do pixela i 3G TEHNOLOGIJE NA 4000 DPI mis je zakon i ne mjenjam ga za nista!!! uzmi si RAZER podlogu -exact mat dual side control and speed-
|
Citiraj:
|
E i da naglasim da je RAZER lachesis dobio ocjenu 98,9 od 100 u gaming kulturi 2008 godine u cijelom svijetu i svim lan partyjima a LOGITECH g9 93.4 ocjenu mozda vam to pomogne za odabir dobrog misa za gejmanje!!!
|
Simptomi:
Žao mi je što vam moram reći, no patite od kroničnog fanboyititisa. Evo da vam napišem uputnicu na specijalistički pregled moderatoru... :kafa: |
...
Citiraj:
naime imam DeathAddera i bolji je od burazovog copperheada (puno bolji dizajn, bolje lezi u ruci... performanse jednake) sto se pak tice lachesisa... za performanse neznam, ali meni u ruci nikako ne lezi (iako imam jako veliku ruku, a miš je dosta veci) sto se pak podloge tice, buraz ima exact-mat dok ja imam func1030 i moja je bolja... (exact-mat je nekako kao hrapavi papir, a i ona strana podloge koja se ne koristi nije toliko zasticena kao kod funca) |
Imam Lachesisa i nisam zadovoljan. Dosta je bugovit. Desi se da se sam pomakne lijevo-desno za nekoliko piksela i isto tako vertical axis (ne znam kako da ovo nazovem na 'rvackom jeziku) zna otkazat na pola sekunde. Ne izgleda puno, al kad se desi, jako zivcira. Skinio sam nove beta drivere i firmware koji to navodno ispravljaju, al to je samo pogoršalo situaciju. Inače, koristim Coolermasterovu podlogu( http://www.cpu3d.com/content/view/2564/51/ ), al proba sam na jos par, ista stvar.
Ovo nije izolirani slucaj, dosta ljudi po netu zali se na ovu istu stvar. |
Hehe. Ova coolermasterova je potpuno ista zapravo kao exactmat.
2 nalijepljene površine na aluminijsku plohu i 4 gumene nožice :) Doduše moram priznat da mi je lijepša ta coolermasterova. Crni aluminij i 2 boje :) |
Citiraj:
P.S. Mozda sam u krivu ali sam po forumu/ima vidio da ljudi vise imaju problema sa Razerima nego sa Logitechom. |
Citiraj:
A jbg, počea san i razmisljat na engl. jeziku, lagano zaboravljan hrvatske izraze. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:46. |