![]() |
pa jel ima tko ovu uslugu?
|
Ja iduci tjedan idem na fax sredit si Carnet acc, pa se nadam da cu odma moc se spojit na Metronet preko tog acc-a.
|
Citiraj:
|
i mene zanimaju utisci novih, sretnih korisnika metrocarneta...imali tko?
|
Za sad necu prelaziti na MetroCarnet. Posto sam vec korisnik prelazak bi me kostao 300kn. Iduce godine cu preci na to, sad neam 300kn za platit :D.
Novi korisnici koji odmah odaberu MetroCarnet ne moraju placati nista. Ovih 300kn naplacuju promjenu paketa. :stoopid: |
Prijatelj mi ima Metrocarnet i jako je zadovoljan!
A, navodno, i Optima uskoro sprema sličnu( indentičnu) uslugu! :goood: |
potpisao sam prelaz na Metrocarnet poslije o ho, ho godina kod t-coma, pa mi se svakakvi strahovi motaju po glavi...a valjda će biti sve ok.
|
Ponuda izlgeda super. Imam CARNet-ov account na skole.hr i dali mi jos sto treba osim njega i raskida postojeceg ugovora da bi se prebacio na njih?
A najvise od svega me zanima kakva je to caka s tim VPN-om... Da li treba biti njihov router da bi funkcioniralo? Inace imam svoj U.S. Robotics 9108 MaxG Wireless Router pa bi me zanimalo dali bi islo na njega. (http://www.usr.com/download/datasheets/broadband/9108/9108-ds.pdf). I dali li se moze onda router spajat na VPN mrezu? |
Za ne povjerovati, dostupno je i kod mene, iako recimo IskonDuo nije. :) Trenutno sam na netu preko wireless mreže, a telefon koristim vrlo malo, svaki drugi račun mi je 73,20kn (a nikad ne prelazi 80kn) - u prijevodu pretplata + par minuta razgovora. Još samo da definitivno utvrdim mogu li kod Metro(Car)neta dva kompa ići na net (trenutno imam switch, a s njega na AP, tako da sad nema problema)...
|
Hm. Je li to onda drukčija konekcija nego preko "normalnog" metroneta?
Također, za korisnike "normalnog" metroneta, kakva je usluga? Malo me čudi što ne nude one "do 8" i "do 24" mb pakete... |
Kod mene je dostupan, ali zanima me jedno: :kafa:
Za Metrocarnet trebam uzet i telefonsku liniju kod njih, što je ok jer je jeftinije ali moram otkazat HT-u. Ali kad mi isteknu studentska prava i ostanem bez Metrocarneta, onda se moram vratit na t-com i ponovno platit 600 kn za ukopčanje linije ili? :stoopid: |
Citiraj:
|
thanks, Zmalamuth! :D
Znači, pređem na Metro2fast. Valjda mi neće naplatit puno prijelaz... edit: sad vidim da je besplatan prijelaz ako mi ukinu carnet. :D |
Mene zanima da li mogu sa normalnim routerom ici na tu njihovu VPN konekciju (konkretno imam ovaj wireless router(http://www.usr.com/download/datashee...08/9108-ds.pdf)
I jel treba bit VoIP telefon? |
Citiraj:
a ovaj tvoj router podržava VPN passthrough, znači ono što on radi je u biti propušta VPN konekciju (odnosno ne blokira ju) koju ces napravit u Windowsima i s kojom ces se spajat |
Cek, znaci nemoze mi se router spojit na net i onda kompovi preko mreze na njega ko sad??
|
kolko vidim po manualu, ne
u biti, za takve stvari ce nam trebat VPN router, znaci router koji ce se prispojit na Metronetov router i koji ce otvarat VPN konekciju prema Carnetu |
Citiraj:
|
Piše da je u slučaj isteka carnet računa prijelaz besplatan. :-D
|
Rekli su mi u Metronetu da ne mogu 2 koompa istovremeno na net :(
Moje pitanje je, je li moguće da istovremeno 2 kompa idu na net ali da imam 2 korisnička računa na carnetu? |
Bed mi je što na t-comu imam prikaz broja i poziv na čekanju, a izgleda da metronet to nudi samo u office paketima. :stoopid:
I Metronet očito privlači nove ljude s niskim cijenama, kaj ak poskupe za nekolko a ja pod ugovorom. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Nadam se da ću se uskoro javit sa informacijama šta je točno... |
Došli su mi papiri od Metroneta jučer, hrpa toga.
Ali piše da mi se ukida i tel linija i internet kod t-coma znači apsolutno sve - znači vjerojatno i mail adresa me@t-com.hr koju koristim već 8 godina. To mi je bed totalni.... :stoopid: Briga me za prikaz broja i poziv na čekanju ali želim zadržat svoju adresu.... :nuts: |
Ufff, ipak mi ostaje @ adresa jer se broj ne gasi nego prenosi na drugog operatera. :goood:
|
Mislim da ce ti se ugasit adresa. Nema veze adresa sa brojem telefona nego sa tvojim internet pristupom, a ti se skroz sklanjas sa t-coma, tako da ce ti t-com vjerojatno ugasiti i mail adresu.
|
I meni se čini...
|
Ovako: u Metronetu su rekli da je 85% sigurno da će mi ostat adresa, da nazovem t-com, u t-comu je žena prvo rekla da se ukida ali onda me spajala i prespajala i pitala dal prenosim liniju ili ukidam? I da ako prenosim na drugog operatera ostaje. :fiju:Nazvat ću još za svaki slučaj.
|
Citiraj:
Ja sam imao samo dial-up account i e-mail adresu (koja dolazi s njim) na t-comu i kad sam prešao na optimu ostao mi je i account i naravno e-mail adresa... |
Thanks ojpi! :D
Nadam se da me neće zaj. |
Od danas na spojen na web (makar uslugu imam 5dana već) više: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=97752
download: 3500 upload: 350 ping na speedtest.net prema Zagrebu (i valjda bnetovo serveru) 50ms. download i upload su prosječni dobiveni Carnetovim alatom i speedtest.netom (po nekoliko puta) Plačam 4/512 uslugu (znači ono povečanje brzine na 4Mbit-a) |
Evo da podijelim s vama što mi je odgovoreno na upit o istovremenom spajanju dva računala preko MetroCARNeta:
...Što se tiče spajanja više računala na MetroCARNet uslugu, moguće je, ali je potrebno postaviti neke dodatne postavke. Spajanje se vrši tako da naš router ostvari konekciju prema našim serverima, i onda Vi sa Vašeg računala pokrećete VPN konekciju, s kojom se spajate na CARNet-ove servere i na njihov link prema internetu. Postoje dvije solucije spajanja više računala na tu mrežu. Prva je da na svakom računalu postavite VPN konekciju sa različitim podacima i spojite se paralelno. Druga je da imate router ili preklopnik koji podržava VPN spajanje kroz svoje sučelje, pa onda pomoću jednog korisničkog imena i lozinke ostvarite tu VPN konekciju i „dijelite“ je sa drugim računalom... Inače imamo supruga i ja oboje CARNet pristup (tj. account), pa planiram na ovaj prvi način ostvariti spajanje... valjda neće biti problema s tim. Što se tiče zaključavanja routera, kažu da su zaključane samo neke (hm, koje?) naprednije postavke, ali da se i one mogu promijeniti na zahtjev korisnika. |
Citiraj:
bolje bi bilo da ti nabrojim što nije zaključano: -sve wlan opcije -portforwarding -LAN postavke (DHCP i IP adresu od routera mozes mjenjat) -address book, log od telefoniranja -primitivni firewall i intrusion detection log -statistike DSL konekcije i connect/disconnect gumbić Ovdje možeš skinut manual od tog routera pa sam zaključi da li su zakljucane samo neke napredne opcije ili ipak nešto više opcija (sve zavisi o tome kakav si user) EDIT: treba napomenuti i da SZK ne želi promjeniti router u bridge mode jer "usluga nije tako koncipirana" |
Ha dobro, nije mi toliko bitno ovo zaključavanje opcija... bitno je da mogu pristupati s dva računala i da sve šljaka. I ne mislim uzeti wireless najvjerojatnije.
@Xan - Jesi inače zadovoljan uslugom, u smislu stabilnosti i slično? Ima li problema s ovim VPN forama? |
ja ti nemam MetroCARNet, nego obični DSL od Metroneta... pogledaj si po ovoj temi, mislim da je par ljudi vec uzelo pa vidi šta oni kažu
|
[QUOTE=igorba;955617]Evo da podijelim s vama što mi je odgovoreno na upit o istovremenom spajanju dva računala preko MetroCARNeta:
...Što se tiče spajanja više računala na MetroCARNet uslugu, moguće je, ali je potrebno postaviti neke dodatne postavke. Spajanje se vrši tako da naš router ostvari konekciju prema našim serverima, i onda Vi sa Vašeg računala pokrećete VPN konekciju, s kojom se spajate na CARNet-ove servere i na njihov link prema internetu. Postoje dvije solucije spajanja više računala na tu mrežu. Prva je da na svakom računalu postavite VPN konekciju sa različitim podacima i spojite se paralelno. Druga je da imate router ili preklopnik koji podržava VPN spajanje kroz svoje sučelje, pa onda pomoću jednog korisničkog imena i lozinke ostvarite tu VPN konekciju i „dijelite“ je sa drugim računalom... Imam MetroCarnet i tri računala na mreži, spojena žično na Thomsona, po drugom modelu.Znači, jedan account djelim sa ostalim računalima.Sve radi bez greške. Jedina mana je što master comp mora biti stalno uključen, ali ako za ove novce to bude jedini nedostatak, nitko sretniji od mene. |
Zašto se čudite što vam je dostupan Metronet, a Iskon Duo nije. Pa Metronet gradi svoju infrastrukturu, samo što ga je to gadno zadužilo.
Mene zanima jel je netko uzeo na kraju ovu uslugu. Zovem službu za korisnike, ali čekao, čekao... i onda odustao. Kolko dugo se čeka da prekinu ugovor s T-comom i uvedu adsl, te jel je moguće da u tom periodu neću imati pristup internetu? |
Citiraj:
Inače sam priključak je bezbolan. Najave datum dolaska, i tog datuma od jutarnjih sati više nema T-com signala...ništa strašno. |
taj metronetov thomson cak i da nije zakljucan toliko koliko jest nebi mogao sluziti za spajanje na carnet preko vpn-a jer to ide preko pptp protokola, a ovo je obicni modem/router koji samo pppoe ima. Dakle kako bilo morala bi se vrsiti konekcija s racunala te bi i dalje morala biti bridge-ana konekcija da moze bit vise racunala spojeno na net u isto vrijeme.
postoji treca varijanta spajanja, a to je 3rd party vpn router, u tom slucaju se router spaja s carnetom i veza je sherana na sva racunala spojena na njega. Vise o tome kad mi uvedu samu uslugu |
pozz ljudi ,
evo ovako ,uzeo bih metrocarnet, i čitao sam postove iznad i malo toga pohvatao,samo me muči ovo spajanje dva kompa istovremeno.Može li se to laičkim riječnikom objasniti meni,tj dali je komplicirano spajanje dvaju kompova na net preko wireless routera koji daje metrocarnet(i dali oni daju tehničku podršku za spajanje više kompova?)?? i nakon mog prestanaka statusa kao redovni student,plaćam ostata ugovora 169 kn mjesečno+ potrošene minute razgovora?? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:00. |