![]() |
Oke, i nisam znao za 2232bw, ja nemam nikakvih problema u tom pogledu.
|
Moj nema problema sa zujanjem al slažem se sa svime napisanim. Postolje mu je sranje, ona treptalica jako živcira (ili ga izgasim ili stavim neki predmet ispred), skup je i kut gledanja me baš nije fascinirao. Pretpostavljam da je to jedan od boljih 22" Wide monitora s TN matricom tako da sam znao za ovo sve prije vjerojatno ga ne bih ni kupio već bih išao na neki 20" s IPS-om. Dobio sam ga jeftinije nego je u dućanu tako da nije sve tako crno, a i priviknut ću se već nekako na njega :)
Ovako sam riješio problem nakupljanja prašine na postolje ;) http://img158.imageshack.us/img158/2...zungfb1.th.jpg |
Evo stavio sam to u sticky, i za ubuduće, ukoliko pišete neko mišljenje/recenziju bacite u sticky da ostali ljudi mogu vidjeti jer neće ići u "zastaru".
|
Citiraj:
|
Treba mi energije za preživjet zimu :D
|
Zna li neko gdje se može naći 226bw sa S panelom?
|
Citiraj:
probaj u metrou |
Kao sto je Costa rekao, 2232bw privlaci puno prasine.
|
Jel 2232bw dolazi sa samsungovim panelom ili isto može doći sa a il c??
|
Prije svega hvala svim PCEkspertovcima na savjetima i kvalitetnim postovima, da vas nisam otkrio pitaj boga šta bi kupio :chears:
Evo po uzoru na rokoko-a, bio bi red da i ja nakon nešto više od mjesec dana napišem koju riječ o manjem bratu, tj o Samsungu 2032BW.. Pa krenimo redom. Samsung 2032BW http://www.samsung.com/uk/products/m...2032bw_lrg.jpg Specifikacije sa službene stranice. Monitor sam nakon 2 tjedna gladnog čekanja i apstinencije naručio naslijepo u Ve-Milu iz Vinkovaca. Ovim putem bi pohvalio njihovo osoblje i servisni odjel na susretljivosti (pogotovo gospodina po imenu Robert :chears:). Plaćen okruglo 2.099,00 kn Pakiranje: Pakiranje je dosta oskudno, obična kartonska kutija nešto veća od monitora i obloga od stiropola na vanjskim stranama. Monitor je bio u "vrećici" od materijala sličnog stiroporu (neki mekani, topli materijal) i smješten između stiropolskih obloga. Na kutiji piše (bitno ili ne) Made in Slovakia U pakiranju se nalazi: Kabel za napajanje DVI i D-SUB kabel CD sa softverom i driverima (o tome ću reći nešto kasnije par riječi) Krpica kao za brisat naočale Uputstva (bez kojih nema šanse da sklopite stalak i monitor :fiju:) Prvi kontakt: ...naprosto oduševljenje nakon 5 godina provedenih na 17" CRT-u. Ovaj sjajni lak mi ne smeta jer u sobi imam prigušeno svjetlo, ali su jasno vidljivi odsjaji od npr nekih žarulja ili direktnih izvora svjetla. Mislim da sam se 15ak min zaje* sa postavljanjem monitora na stalak - pain in the ass. Još ne kužim kako to ulazi unutra. A još manje kužim kako da ga rastavim (nedavno sam ga nosio kod frenda i nema sile da to malo čudo izvadim van :stoopid:). Dosta nepraktično! Podešavat možete samo nagib naprijed/nazad Nazad ide dovoljno, a naprijed gotovo ništa, dakle stoji pod 90°. To će nekima predstavljat veliki problem, ali ja ga nemam potrebe tolko naginjat. Dizajnom mi se sviđa i nenormalno voli packe prstiju i prašinu. Dok sam ga sastavio, izgledao je kao da ga je svaka prostitutka u Amsterdamu dotakla :kafa: Izrada je zadovoljavajuća, ali sam našao jednu veliku zamjerku: odvojio mi se jedan kut, točnije ovo: http://uploadcentar.com/img14/th3426img_1490.jpg Izgleda strašno, neznam jesam li ja to zeznuo prilikom sklapanja ili je tako bilo.. Podešavanje i rad na monitoru: Monitor je spojen preko DVI kabla pa je zato mnogo postavki u meniju nedostupno. Uredno je prepoznat i odabrana je nativna rezolucija (ako u driverima ne možete naći nativnu rezu, onda updejtajte VGA drivere). E sad, na CDu se dobiju razni Tune programi i sl. Meni nijedan od ponuđenih ne radi uz objašnjenje da hardver nije podržan... Nešto sam kolko-tolko podesio kroz Adobe Gamma program, ali nisam zadovoljan i imam 2 problema koji su opisani u ovoj temi: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=88422 (Oba problema su RIJEŠENA zahvaljujući forumašima!) Pozadinsko osvjetljenje je ok, primjećuje se jednolično probijanje po donjem rubu i mrvicu po desnom rubu, al zanemarivo. U igrama nisam vidio nikakvog ghostinga, jednostavno i ono malo igri što igram me oduševilo zbog wide prikaza. Ghostinga dakle nema, slova su oštra, umor očiju je već zaboravljena stvar. Bez problema mogu do 1-2 u noć tipkati i čitati nešto na monitoru a da me ne zabole oči. Rezolucija od 1680x1050px je idealna i prikaz je skroz normalan, nije sitan (čega sam se malo i bojao kad sam kupovao). Rad na njoj je odličan i ima stvarno mnogo mjesta za manevriranje prozorima. Web pregled i nije baš idealan, postovi su razvučeni i teško je tako nešto čitat ali već sam se navikao surfat u prozoru :) + desna strana slobodna za raznorazne multitasking prozorčiće: http://uploadcentar.com/img11/th2121img_1498.jpg Tu je i lampica koju sam prvi dan smanjio na najslabiju razinu osvjetljenja. U standbyu blinka i kolko god to slabašno izgledalo - izgleda kao disko i vidi se :) Kutovi gledanja su osrednji. Kut gledanja gore/dolje je loš, već najmanjim pomakom prema dolje - cijeli gornji dio slike se zatamni. U suprotnom se slika malo posvijetli, ali bolje i to nego da se zacrni doslovno. Kutevi lijevo/desno su dosta dobri, boje poprime mrvicu žućkaste nijanse ali se sve vidi i da razumjeti - ja zadovoljan! Zaključak: Prezadovoljan sam. Prije svega zbog zdravlja i očiju, a tek poslije dolaze hedonistički užici - filmovi, rad u windowsima... S obzirom da sam ga u Ve-Milu jedva nabavio (bilo ih je jako malo u raznim poslovnicama) osjećam se sretnim i svakako ga mogu preporučiti svim nezahtjevnim korisnicima za rad u windowsima, net, tekst, igre.. Koristim ga i u Photoshopu, ali uglavnom za neke nezahtjevne radnje i ništa ozbiljno.. Eto :chears: Slike monitora ubacim sutra, imam predobar fotić da bi njime slikao po ovakvim uvjetima :rolleyes: |
Super review xlr!!! :chears:
I mene bi zanimalo da li se ti problemi sa slikama mogli riješiti, jer ga imam namjeru i ja kupiti. Ali u svakom slučaju bi ga trebao zamijeniti što se tiče okvira. |
yep,dobar review xlr, slazem se u potpunosti...kao sto sam i napisao
|
Dodao sam u review i slikovite prikaze ovih problema s monitorom pa da vidite o čemu je riječ..
@denied: nemam volje monitor mjenjat i još čekat ove hahare da mi pošalju novi. Nemam ga namjeru uskoro niti prodavati tako da mi je svejedno što je malo deformiran (dalo bi se to ljepilom sredit, al ne diram ja niš dok radi). Ovo za sliku sam već negdje pitao, sad ću bumpnut pitanje sa uzorcima slike pa ćeš tamo možda naći i odgovor ;) |
puno hvala cro_X i pogotovo xlr, planirao sam kupiti taj monitor, a sad radim na tome da ga kupim što prije...
našao sam neku akciju u m san grupi(links, procesor itd.) za 1899kn :=) |
evo ja imam jedno,mozda meni najvaznije pitanje...
jako sam se zagrija za monitore koje posjeduju rokoko i xlr pogotovo za onaj koji ima rokoko i sad...imam jedno pitanje o kojem mi uvelike odlucuje kupovinu tog monitora a to je...bi li mi mogli obodvojica probat gledat film/tv pod kutem od cca 190 stupnjeva jer ja svaku vecer gledam tv na kompu i gledajuci iz kreveta,monitor mi je malo na vise...pa ako se slika dosta posvijetli/potamni dovoljno da ne mogu normalno gledati, onda odustajem od kupovne tog monitora... bio bi zahvalan na sto brzem odgovoru.hvala |
Citiraj:
Zar nije 190 stupnjeva malo puno... mislim zasto gledati film dok stojis (lezis) iza monitora :D... sala... (nadam se da je lapsus calami) |
Imam pitanje
Da li se SM2032BW moze spojiti nadigitalnu satelitsku izravno i kako hvala |
Citiraj:
Kutevi ljievo/desno su vrlo dobri, slika za nijansu postane žućkasta ali gledajući tv ili film to se niti ne skuži, jedino ako ideš tražiti. Kut od gore je osrednji. Bolje da gledaš monitor od gore nego od dolje :) Pomicanjem kuta gledanja prema gore, sve bijele nijanse na monitoru lagano posive (od donjeg ruba pa naviše) i slika se lagano posvijetli. Isti slučaj kao i sa žućkastom bojom i kutem lijevo/desno. http://rapidshare.com/files/72862654/a2.avi.html Kako monitor nema bogzna kakav stalak, upitno je hoćeš li ga uspjet prilagoditi svojim potrebama. Možeš nagib podešavat samo naprijed/nazad. Nazad ide i previše, ali naprijed gotovo ništa. Računaj da max prema naprijed možeš postići 0°, dakle stroga vertikala. Prema nazad može 10ak° (tako piše u specifikacijama). |
vidim da je nastala mala zabuna oko kuta:D
napisa sam to zbog toga jer ako stavim 10-20 stupnjeva,onda ce ispast da ga gledam odozgo,a ja ga gledam odozdo,znaci negativno pa sam zato stavio 190 jer je to ispod horizontale,znaci odoli..pa posto stalno gledam tv i filmove,bilo bi mi glupo uzet monitor na koji ne vidim lipo... pa pametni pita prije nego kupi :DD hvala na obasnjenju,sad cu pogledat video EDIT: evo pogelda sam video i mogu ti rec da si me jako razverselio i natira da ga kupim jer to "zamracenje niji nista drasticno i sto se mene tice,super se vidi stavit cu dva jastuka ako budem lose vidio hahahha hvala ti puno... P.S.kut 190 je onaj koji si mi ti posla,znaci kad si se najnize spustio,izmaka i malo spustio ispod stola,e tako nesto... hvala puno jos jednom EDIT2: evo nestalo ga je u linksa i rekli su mi da je cijena kriva,sta je na netu,da nije 2500 nego 3000kn (2232bw)..sto znaci da cu moran uzet 223BW i molit se da ne prozuji... |
a znaci ono za 2232bw je ipak patka...
ja sav sretan postavljam pitanja koji 223bw ili 2232bw jer sam vidio ne samo u linksu da imaju 2232bw po cijeni cak nizoj od 223bw, ah nista onda se i ja vracam na opciju zujalice u nadi da ne prozuji he he, tj cekam jos malo mozda sad oko bozica daju koju kunu popusta :fiju: e a u linksu moze biti greska jer je cijena 223bw=2232bw pa je logicno kako je doslo do nesporazuma ali u aquisitum magnum je cijena 2232bw drugacija (cak i manja) od 223bw sto je malo nelogicno ali ono... nekako planiram sutra nazvati pa cemo vidjeti tko je tu lud..:argue: |
Teoretski kad bih ja prodavao svog 2232BW za 2400kn dal bi itko bio zainteresiran? Star je 2 tjedna, nema mrtvih piksela i ima 3 godine garancije (-2 tjedna :).
|
pa ima ga u drugim dućanima po cijeni manjoj od 3k kuna
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=2232&x=941&y=101 |
Citiraj:
zasto bi ga prodavao... mislim, nisi zadovoljan? |
Uzeo bih radije neki s IPS matricom.
@marq20: Vasko je napisao da ih dućani nemaju još po toj cijeni pa sam zato bacio udicu :) Monitor je u perfektnom stanju, čak ga i zapakiram u orginalnu ambalažu tako da nema razlike u odnosu na kupnju u dućanu. |
Može se kupiti po 2499 kuma....ja zakapario jedan u Linksu...
|
Posto je cijena ovog monitora pala na 2400-2500kn,tako je i sam monitor puno isplativiji te bi se sad usudio reci da je dobra ili jako dobra kupnja za te novce.
|
Citiraj:
Moguće rješenje ovoga bi bilo (ako odbaciš soluciju sa 2 jastuka :)) da stalak nagneš prema naprijed tako da ga odozada podupreš nekom knjigom ili sl. Time bi dobio koji stupanj više i barem malu slobodu pomaka u krevetu ;) |
Citiraj:
imam jos jedno,opcenito pitanje, koja je preporucena udaljenost za gledanje ovako velikih monitora, 20 ili 22'' monitora |
Jedno pitanjce : Onaj tko je kupio Samsung 2232BW u Hrvatskoj, jeste li dobili DVI kabel sa njim ili samo VGA ? I gdje ste kupili? Jer u specifikacijama piše da se dobiva VGA kabel, a vidim da neki spominju i dodatni DVI.
EDIT : Evo da već kažem pošto nitko nije. Kupio u Mikronisu monitor, dobiju se oba kabela, i DVI i VGA, cd sa osnovnim stvarima, krpica za brisanje, dovoljno :D . Mome neiskusnome oku je ovo bolesna promjena (sa 17" CRT) i već vidim da ću se morati malo udaljiti od stola :D Kaj se kvalitete slike tiče, ma ono, nema nikakve zamjerke, kad je crna podloga, vidi se dolje i gore mali backlight bleed, ali zanemarivo meni,preživjet ću. Ono što mogu reći jest , da tek sad vidim koliko je nekvalitetna slika na dvd filmovima :D EDIT 2 : Kvaliteta filma je komatozna (sa moba snimano) , ali mislim da se vidi što je pjesnik htio reći . http://rapidshare.com/files/74534435/Video009.3gp.html |
Evo i ja danas uzeo 2232BW, i sve sto je receno o njemu, tj. opcenito o TN monitorima vrijedi i za ovaj monitor.... blackligh blending se naravno primjeti, dolje i ljevo malo vise a gore i desno malo manje.... nista strasno ali nekima to moze smetati, meni to recimo smeta vise nego vidljivi kut... sve ostalo je za sad OK, igre nisam puno probavao (odigrao jednu tekmu u PES 2008 i FIFA 2008), moram li govoriti koliko je slika velika :D, i cini mi se da se jos malo moram sa postavkama boje poigrati....
|
Jeli ima tko Samsung 245B i što općenito mislite o njemu ?
http://www.tecnosquad.com/wp-content...07/04/240b.jpg |
evilmaster, slazem se za blacklight blending, i meni to vise smeta nego sami kut gledanja.
|
Ma kut gledanja je na kraju najmanji problem, po meni je veci problem to probijanje svijetla kod gledanja videa, isto tako rezolucija od 1680x1050 mi je premala za 22" monitor, a i fali mu "malo" boja, nekako to izgleda svjetlo i blijedo u odnosu na CRT...
|
boje su jednake i na crt-u i na lcd-u, eto imam 225 bw, prije toga sam imao913N, i jedan i drugi sam podesio po svom ukusu, razlike izmedju crt-a i lcd-a nema. Imas postavke, postelas boje (toplinu), ostrinu, kontrast, brightnes i ako treba poigras se sa magiccolorom u windosima i slika ispada odlicna. jedino backlight bleed izrazen i kut ja losiji dok je ostalo sve 5 :goood:
|
Evo pogledaj ovdje, ja se sa SM2232BW zahebavam vec tjedan dana i nemogu dobiti boje niti blizu onih na CRT-u
|
Istina. Nisam imao bog zna kakav CRT, ali se isto zezam sa 2232BW, nikako boje točno namjestiti, nije to to. Boja kože je preroza, a ak idem to štelat , onda se zgube druge boje. Ne mogu reći da je to toliko kaotično, da se naviknuti, ali ono :D
|
Evo kupio sam i ja 2232bw (prije sat vremena :goood: ) i ja sam zadovoljan sta drugo reci... Istina backlight bleed se primjeti i mozda ako cemo bas picajzliti su boje malo blijede, ali eto ja sam prezadovoljan.
I da napomenem nisam se pretjerano trudio namjestati sliku (sa raznim magic tune ili kako se vec zovu) vec samo malo na monitoru. I da naravno, stari monitor mi je bio crt 17 a ovaj je 22.... O G R O M A N je :care: |
sorry sto pitam,no ako ce mi trebat garancija za nesto necu moc ic u austriju za to pa dali bi mi mogao neko kopirati garanciju od 2232bw monitora
|
Citiraj:
|
ah ok,hvala, mozes pobrisat post onda
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:51. |