![]() |
Neznam samo od kada se kvaliteta dvd playera gleda kroz divx ili mp3, dvd player je dvd plajer sve ostalo je usput ako ima dobro je ako nema nema veze.
Tacno je da su kinezi oborili cijenu ja sam prvi dvd platio 700 eura a nije valjao pet para, danas mogu za 200 kupiti daleko kvalitetni model, ali to neznaci da su ti kinezi kvalitetni nego su samo jeftini. Ja licno nemam niti jedan divx niti mp3 jer te formate smatram nekvalitetnim i samo za neobavezno koristenje, ali za to imam 500 - 600 CD-ova muzike i oko 1000 DVd-ova sa filmovima i koncertima pa bih bio lud da pored toga gubim vrijeme i zivce na los zvuk ili sliku, a kada govorimo o hd formatu ja sam mislio kupiti ovih dana blu ray plajer ali sam odustao jednostavno nemam nigdje ovdje kupiti niti jedam film ili koncert u tom formatu a necu da ponovim istu gresku kao sa dvd playerom koji sam kupio a nisam imao filmova cak niti videoteke jos nisu imali niti jedan film, a ja kreten imam prvi u mahali dvd koji stoji i eventualno svira koji cd. |
i opet :D
tko kaze da se kvaliteta gleda kroz divix ili mp3? kvaliteta se procijeni tako da se pogleda cijeli kompletan komad hardwarea jer ruku na srce auto od karbona nije nista vise nego komad karbona ako u njemu nije dobar motor jelda ? isto tako ako netko napise da podrzava nesto ja ocekujem da stoji iza toga. isto kao sto i ti u svome poslu neces reci da si strucnjak za cijepanje atoma ako to neznas napraviti kako treba. jelda? svaka cast na tvojoj kolekciji ja npr imam cca 500dvda serija a to je jako puno serija kada je u divixu :) i bolje da neponovis gresku jer siguran sam da ce kinezi izdati i jeftini br player pa cemo onda moci kupiti sonyev po normalnim cijenama :) isto tako pioneer je kvalitetniji ALI ima losiji firmware i koliko god to neke bolilo to je istina evo ja neam pioneera al sam se podosta druzio sa njima tako da znam da ga ja sebi nebi kupio. |
Tako je Codiače.
Definicija kvalitete je?... Feigenbaum kaže: Kvaliteta mora biti definirana prema zadovoljstvu kupca. Deming: Kakvoća mora biti definirana u skladu sa zadovoljstvom kupca. Ovisno o kupcu, stupnjevanje kakvoće je različitio Juran: Prikladnost za uprabu. Crosby: Skladnost sa zahtjevima. Dakle ako korisnik traži samo DVD playback, pioneer je kvalitetan proizvod, ako korisnik traži da žvače divxe barem kao duplo jeftiniji player, tada je pioneer nekvalitetan proizvod. Da rezimiram - svi ste u pravu. |
Nebi ga kupio radi divxa, i ako su ti oni presudni u redu, sto se tice br playera naravno da cekam kineza ali na da kupim kineza nego neki brand po normalnoj cijeni a tu necu gledati koje formate podrzava jer mi je bitan samo br za sve ostalo imam cd ili dvd player.
|
kodijak dobit ćeš pljusketinu posred čela... dabog da kupijo neki digitalni panel i provukao sve dvd-e kroz vivaxov upscaler :)
|
@Codiac; Stari, ne trudi se. Pa vidiš da uopće ne čitaju postove. Svako malo odgovore kako je divx smeće, kako mp3 sucksa, kak oni to ne gledaju. Kao da je to bitno u ovoj raspravi. A rasprava je bila žešča.:lol2: Mislim da sam u svakom mom postu lijepo argumentirao svoje stavove a dobijao sam odgovore stila:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ja spomenem da kinez ima bolji firmware i ulove se kineza ko pijan plota. Pa i drugi renomirani proizvođači imaju bolji firmware! Ja nikog nisam uvjeravao da gleda i sluša divx/mp3. Hoću li ja to radit, to je samo moja stvar. Ono što cijelo vrijeme govorim je da pioneer ima uređaj čiji firmware ne zadovoljava kupca a to sam u ovom slučaju ja, ili bilo tko ko je kupio pioneera i iz nekog (očito glupog)razloga očekivao od renomirane firme kvalitetnu podršku za divx koji je lijepo naveden u manualu i na prednjoj strani uređaja. Stvar postaje već i smiješna kad saznaš i da njihov top model sucksa na istoj stvari. Fascinantno je da mogu proizvest vrhunski komad hardvera i to začinit smećem od softvera. |
da, glup sam i ostat ću glup sa svojim pajonirom.
OMFG 989 sucksa na divixu????? model od 8k kn koji ne vrti dobro divx???? ne, samo ne to... čovječe jel ti čitaš svoje postove prije alt+s? |
Citiraj:
Masa materijala nije ni dostupna na DVDu (TV-ripovi, stare stvari sa VHSa, uglavnom masa toga) niti će biti. Ako korisnik već daje 100, 500 ili 1000€ za player onda ima pravo zahtjevati i dobiti punu podšku za sve standardne formate. U to ubrajam sve sa MPEG prefixom, što uključuje i DivX. DVD ne daje nužno bolju sliku nego divx, masa HD stvari je dobavljiva u MPEG-4 izvedenicama i (ne samo) meni HD DivX izgleda miljama bolje od DVD-a, a stane na isti komad plastike, stoga DVD elitizam ili superiornost i ekskluziva 10 godina starog standarda ne drži vodu. Go figure... |
Citiraj:
Pa ako Bog da sletiti ce neki 32" sony lcd kroz godinu dana a sa njime vjerovatno neki philipsov dvd jer imho philips tuce pioneera uzduz, poprijeko i trazi repete nakon samaranja... sto se tice 989 sisa pa yebemu sunac ako ces ti dati soma EURA za nesto i to nece odradjivati posao kako spada (za ono sto je navedeno u manualu) imho ja bi pukno i ODMAH otisao vratiti tog pioneera. mislim da je ovdje problem sto fanatik, ck i ja pokusavamo dokazati da ako je na nekoj stvari navedeno da radi nesto onda to treba raditi kak Bog zapovjeda a ne napola... dok sysa i ugorba pak pljuju po divix-u i mp3u :D evo sloziti cu se da je mp3 nuzno zlo (zato i pokusavam nabaviti vise stvari u flacu) dok npr po meni divix je bolji od dvda.... da se odmah ogradim NIJE bolji u slici i u zvuku vec u tome sto je lakse dobavljiv, lakse se zakodira, a i pravi divix (dobar dvd rip) imho kaska eventualno 15% za dvdom. |
Citiraj:
|
Ovako moram se malo nadovezati na ovu raspravu i reci sljedece.
Imam Pioneera DV-393, sa playerom sa prezadovoljan, a pogotvo nakon ubacivanje modamog firmwarea. Da krenem, dodane su sljedece opcije u firmware: Podesavanje boje,velicine obruba i pozadine titlova kao i mogucnost stelanja pozicije titlova. Titlovi ne moraju biti istog naziva kao i film te ih moze biti vise. Pritiskom na tipku Subtitle vrsi se zamjena titla, odnosno odabir onog kojeg zelite. Pokazuje puni naziv fajlova bez obzira da li se radi o divxu ili mp3-icama. Dosada nisam primjetio da nesto nije htio vrtit. Ne znam sto bi vise htjeli. Jedinu zamjerku koju mogu uputiti je nemogucnost regulacije jacine tona, sto recimo svi jeftiniji modeli imaju. |
I ja se slažem s Fanatikom, Codiacom i CatKillerom. Nije stvar u tome da je divx smeće format, nego u tome da bi pioneer trebao i taj dio odrađivati kako spada, ako mu to piše pod specifikacijama. To je samo na njihovu sramotu i štetu, da se oko takvih sitnica ne mogu potruditi...
BTW. Šteta da u Hrvatskoj nema zastupnika za Oppo, na netu čitam sve najbolje o njihovim modelima, npr. o ovome: http://www.oppodigital.com/dv981hd/index.html |
Citiraj:
sve u svemu, sad se na kraju moram ipak sloziti sa codiacom, fanatikom i svima u toj grupi(:D). zalosno je da pajo od 1000kn ima smece firmware a neki kinez od 200kn dobar/bolji fw. takoder je nezamislivo da plajer od soma eura ne cita sve kaj treba te takoder ima los fw. meni je svejedno jel rijec od mp3icama, divxu ili dvdu...ak na njemu pise da to cita onda ima to i citati. da ima divx plajera od njega bi takoder ocekivao da cita cde, dvde ili bar da ima usb citac...da taj divx nekak mogu i pogledati. to je kao da kupite monitor sa zvucnicima. recimo zvucnici ne rade i svi vam tvrde da je monitor tu da se u njega gleda a ne da se slusa mjuza, mogli su u tom slucaju staviti cijenu monitora bez zvucnika na taj, pa da ne rade nebi se niti bunio.:D |
Cudi me da niste davnih dana stavili modani firmware za koji se zna da rijesava probleme sa divixom, ja nesmatram da je divx los format nego smatram da mi je lakse sprziti dvd nego se zezati da pravim divx, i ja sam dugo godina koristio filmove u divx formatu samo sto sam ja malo pobdalio pa sam pravio na 2 cd-a sa 5.1 zvukom tako da i dan danas kod kolega kojima sam dao rade dobro kao i dvd.
|
niš onda kaj da vam velim... bojkotirajte pioneer.
što se divxa tiče - onog dana kada dr. miroslav divx lupi šakom o stol i napravi neku standardizaciju, tada ću se i ja pridružiti tom revolucionarnom multimedijalnom formatu. |
Citiraj:
Što se firmwarea tiče, na žalost, ni moddani firmware ne rješava problem. I dalje mu je pri izboru titlova orjentir prva riječ u nazivu titla. Sinoć skinuo par novih epizoda Stargate Atlantisa i imenovao ih SGA S04E11, SGA S04E12 itd. Al pajo ne vidi dalje od SGA. Tako da kad sam izabrao četrnaestu epizodu, počela je reprodukcija titla od jedanaeste. Još to i rješim klikanjem po subtitle tipki, al kad imam disk sa 11 epizoda, na titl od jedanaeste mogu zaboravit pošto pajo može očitat samo 10 titlova. I to se može rješit da napravim dva foldera, u jedan stavim deset a u drugi jedanaestu epizodu. Al gomila mojih diskova je već snimljena na normalan način koji normalni playeri čitaju bez problema. Plus što bi to zahtjevalo dakle vračanje svega na hard, preimenovanje pa ponovno prženje. Jednostavno, jelda? Što se kvalitete pajinog lasera tiče, moram priznat da me je ugodno iznenadio. Dosad je u pravilu važilo da će brand uređaj imati kvalitetniju reprodukciju al da će istočna konkurencija očitati sve. Bez obzira koliko medij bio oštećen, izgreban itd. Ali ovaj pajo bome čita sve i svašta. Napomena da imam dvoje male djece koja nisu nježna prema njima pa ti diskovi izgledaju grozno. Pajo čita i ono što kinez nije mogao. Inače, kuneš se tu u savršenstvo DVD formata, i kako ne želiš gubiti živce na loš zvuk i sliku a navodiš da pržiš DVD-ove. Pa zar ne gubiš na kvaliteti prilikom toga? |
izbaciš sa dvd-a sve živo i mrtvo, ostaviš dolby/dts i hrvatske titlove... uglavnom sve kaj treba da video ostane na 100%.
|
Hebga, nekad nemože 100%...
|
ma to su obično neki povijesni dreqovi koji traju 10+ sati, tak da za njih više-manje :D
do sada mislim samo da sam 1 ili 2 dvd-a morao spuštati kvalitetu na uzorku od jedno 30-40 filmova, tak da nije često. kad se to već mora raditi onda upalim onu deep analizu koja fino produžuje skeniranje i na kraju su čisto oke rezultati. |
Osisam film ko ovcu i bude 100%, a za neke koje pravo volim (Gladiator, Gospodari prstenova i sl.) koristim DL diskove ili cak neke podjelim na 2 dvda.
|
do sada mi je jedino dve bio vrijedan dl diska, ostalo je sve potrošna roba :)
|
***i ga, to je sve stvar sta ko voli neko pije, neko se kocka, drogira itd. ja volim filmove i muziku.
Nekada sam kupovao originale, ali sam sve rasprodao dok su koliko toliko vrijedili pa sam presao na snimanje. |
ma naravno... ja sam čekao rasprodaje u lokalnoj videoteci tipa za 20-30kn dobiješ svoj primjerak used orginal dvd-a, onda sam se upgrejdao na snimanje + color laser kopiranje omota da mi ostane okus orginala.
|
Big pozdrav ekipi...
Imam jedno glupo pitanje...kupio sam danas dvd player "pioneer dv-300"...iiiiii šta ????...spojio sam zvucnike na njega i nikako ne mogu pronaci volumen kontrolu na daljinskom upravljacu....:stoopid:.... Inace sam pametan....(to mi je i psihijatar rekao) |
pa nema sanse da nadjes volumen kontrolu dapace da to nadjes ja bi kupio odma dva komada jel :)
tebi ocito treba volume control valjda ce se sisa javiti sa detaljnijim upustvima ja mislim da postoji u meniju da se pojaca al nisam 100% |
Kako si spojio zvucnike majke ti, jesi li one od racunara ili neke druge.:hitthewal:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.zzounds.com/item--TASVLX5 Inace moja preporuka za ove zvucnike (odnos cijene i kvalitete) ali posto je prekinuta njihova proizvodnja (??????)...firma je izbacila novi lanac zvucnika,a ove bi trebao zamijeniti "tascam vl-a5" model http://www.thomann.de/gb/tascam_vla5.htm cija se recenzija ocekuje novi model su jos spustili u basu (38 - 23kHz)... woah...ali kakve to veze ima sa bilo cim (uhvatila me panika) :banned: self................ |
vjerujem da je manual pročitan prije prve upotrebe :)
|
Cudi me da aktivni zvucnici nemaju volume controlu, ili input level.
Mozes to sam napraviti, kupis potenciometar 2x10K log istavis ga na kabl i rijesis problem, a najbolje ti je koristiti neko pojacalo i standardne zvucnike, mozda cak miksetu izmedu dvda i zvucnika. |
Citiraj:
treba te bananat!:D Citiraj:
|
uvijek pa čak i prije korištenja pegle ili tako nekog trivijalnog uređaja... uvijek, ali uvijek postoji bar 1 feature uređaja za koji nisi svjestan, a piše u manualu ;)
|
Ma znas syss ono staro serviserko pravilo, kada vise nista nepomaze procitaj uputstvo.
|
Evo da se nadovoežem na rspravu.
Ja imam pioneer 696AV. Kupio sam ga zato jer je Pioneer na glasu da ima kvalitetnu reprodukciju i što se toga tiče nisam razočaran. S druge strane firmware-om sam potpuno razočaran pa čak i nakon što sam skinuo firmware Håkan V6.0 sa Pioneer FAQ. Rado bi probao MTZ firmware ali ne mogu ga naći. Preferiram DVD-format ali taj player podržava i mnoge druge formate zbog čega sam ga i kupio, ne samo radi DVD-video formata. Samo paljenje koje traje par sekundi mi nije neki problem iako je glupo pošto se može komotno napravit kvalitetan player koji bi se odmah palio. Vidim da tu neki tvrde da ih zanima samo DVD i audio CD format, da su možda i audiofili i traže vrhunsku kvalitetu. Ako je tako onda me stvarno čudi da koriste Pioneer jer bi po mome trebali u tom slučaju gledat npr. Denon, Harman/Kardon, NAD... čak i odvojeno cd i dvd player. |
evo me....rijeseno
http://www.smproaudio.com/index.php?...ask=view&id=64 znam da je skupo...ali ja sam Marlboro Man...hmm mozda nisam.. bice da sam samo u k**** :stoopid: thanks na savjetima....... |
btw. Izasao je novi Håkanov firmware v 2.2 jel upgradeao mozda netko?
http://www.pioneerfaq.info/english/d...tion=Firmwares |
Ja sam sa Hakanom nezadovoljan, zadnji koji sam probao pravio mi je sranje sa HDMI om u po frke izgubi sliku na TV u nakon vracanja originala sve radi ok.
Sto se zvuka tice znam da je 585 ima fantasticne DA konvertere, ali neznam dali 696 koristi iste, sto se tice Denona nije ni on neka velika sreca osim naravno top modela koji kostaju ko zlato pa je bolje ici na kombinaciju CD Player - DVD Player. |
Pioneer DV-300 Progressive scan
Kupio, postavio i sve radi osim što nemogu nikako složiti da mi Progressive scan radi kako spada. Problem je u tome da kad ga uključim nemam slike sa dvd playera. Player je spojen na TV preko 3 kabla, 2 za audio i jedan za sliku (neznam kak ih se točno zove, ali su crvene, žute i bijele boje).
Sad moje pitanje je da li netko zna u čemu je ovdje problem? Da li sam nešto krivo spojio ili krivo namjestio? Treba li nešto drugačije ili postoji li neka caka? Zbilja bi želio da mogu koristit progressive scan. |
Kako sam imao malih problema sa svojim DV-300 pročitao sam cijelo uputstvo :D
U uputstvima piše da pogledaš jel tvoj tv kompaktibilan sa progresive scanom (str.32), moj nije. Također ako sad nemaš slike (str.12) jer si prebacio na progresive onda moraš držati stisnutu tipkicu za nazad (onu na sredini DVD-a) i onda uključiti dvd standby. |
Pročitao sam manual i nisam našao nekaj pametnoga da piše. A, TV mi podržava Progressive scan. U tome i je stvar. TV mi ga podržava ali kad ga uključim na dvd playeru nemam slike...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:07. |