![]() |
Sad kad pogledam , i logično je da nemože, jer 2900 xt troši nenormalnih 215 wata puta 2 to je 430 W pod najvećim opterećenjem.
A specifikacije chiefteca 550w kažu da 12V railovi mogu supplayat samo 360W ako se ne varam. Spec : http://www.chieftec.eu/index.php?opt...id=127&Itemid= |
Citiraj:
Ma to sam naveo kao primjer da i taj najjeftiniji codegen može pokrenut takvu mrcinu od kompa na neko vrijeme (vjerojatno kratko) naravno da to ne preporučam. nek izdvoji para za PSU svako kolko hoće, al ono šta sam htjeo reć da za takvu običnu non-SLI konfiguraciju napajanje tipa hx520 i čak vx450 nisu baš potrebna, jer će stabilno radit i na 200 kn jeftinijim napajanjima. Mislim da bi 480 w codegen to mogo gurat bez problema koji košta 229 kn, naravno nebi ni ja uzelto ili 350w fortrona na quada i 8800 gtx sigurno, ali ako ga imam pri ruci i radi normalno zašt ne). |
Citiraj:
Također, pametnije je imati mrvicu snažnije napajanje od potrebe zbog manjeg opterećenja istog te s time veće iskoristivosti a i vent će biti tiši. Uglavnom slažem se sa rib@-om :). |
2900 xt power consumtion :
http://www.extremetech.com/article2/...2128869,00.asp Naravno da treba imat nešto snažnije napajanje nego je potreba. I naprotiv testovi su pokazali da snažnija napajanja imaju manju iskoristivost i veće gubitke pod manjim opterećenjima naspram njihove max snage. |
Citiraj:
btw ono je potrošnja cijele konfe a ne samo grafe ;) |
Vaš problem je taj što toliko gledate te specifikacije i grafove.
Kako je kolega gore rekao - dotični Chief nudi ''samo'' 360W na 12v railu, a isto toliko nudi i Seasonic 430W. I sad u tu računicu uzmi da je na njihovom testu korišten quad i XT verzije kartica, a kod kolege Nine, E6600 i Pro, kod kojeg je sve to ''štucalo'', nije niti čudno. |
Citiraj:
|
dobro i?
ja samo kažem da nebi neko uletio sa pričom kako samo grafa guta 3xxW |
ah... niko to nije ni reko.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:21. |