PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   TV kartice, iskustva preporuke.. . . (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=83867)

jollyb 24.10.2007. 19:42

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 849685)
Dečki...isprobah Pinnacle,Leadtek i mogu vam samo reći da je Gigabyte Hybrid (cca 350kn,Vemil) definitivni best buy.Čip je Philips SAA7134,dakle problema oko nekvalitetnog prikaza slike nema.Leadtek PVR3000 H je jako dobra ali nije hibridna što gledam kao minus u današnje vrijeme.

hvala na info
btw.
Gigabyte Digital Theater Hybrid TV kartica, DVB-T & analog - u vemilu 315kn
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...=0&Sifra=21070

za koji tjedan, bi ju i mogao kupit, da se isproba...

Thoroughbred B 24.10.2007. 20:36

Gigabyte U8000...ima trenutno najnapredniji tuner (Xceive),najbolji...najljepša slika (uz adekvatni signal naravno)

isprobano i na laptopu za vrijeme vožnje od 160kmh,bez problema s signalom...beat that! :)

prije nje sam koristio,svakodnevno,Terratec Cinergy T2...razlika se vidi,software je također za 5...uglavnom,jako sam zadovoljan s Gigabyte.

marq20 24.10.2007. 20:57

ja imam Gigabyte Digital Theater Hybrid TV kartica, DVB-T & analog i zadovoljan sam samo što je jedini nedostatak što na daljincu nema gumbića za snimanje :(

mirek 26.10.2007. 00:47

Ima li Gigabyte U8000 support za h.264 ili je to nije bitno, a ovisi samo o aplikaciji koja upravlja tunerom?
Vidio sam da U7000 podrzava HDTV 1080i, jel moze netko to pojasniti.
Tipa
1080i, onda podrzava 720p i sve ispod,
1080p, to je valjda bolje od 1080i pa podrzava 1080i i sve ispod
ili sam zabrijo?

Dule 26.10.2007. 02:49

evo ja vec skoro pa godinu dana imam Asus MyCinema P7131 Hybrid i mogu reci da sam dosta zadovoljan. Sa malom sobnom DVB-T antenom gledam sljeme, croatel i oba HD kanala (sredio stekanje :D). Nema softwarea s kojim kartica neradi (a mogu reci da sam probao jako puno, od free do onih manje free :D). Analog dio isto radi savrseno.

kartica je kupljena u linksu jer je to bila jedina koja je bila dostupna kod njih u to vrijeme a kupovao sam je usput sa nekim stvarima.

drgugi28 30.10.2007. 21:02

I ja imam takve muke pa me zanima jesi li kupio karticu koja stima na Visti? Po mogucnosti hibridnu i eksternu, plug and play preko usb-a... Molim odgovori cim prije na pitanje! Unaprijed hvala!

gesaugen 09.11.2007. 10:37

Meni samo nije jasno zašto ovi naši "hardware megastore al sam se pro*ro" dućani ne uvoze najkvalitetnije od ponude, tipa ovo:
http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/...&pronameid=377

Kontaktirao sam sam Leadtek i rekli su mi da nije iskazan interes za taj TV tuner na našem tržištu te da se vjerojatno neće niti prodavati na ovim prostorima
Koja šteta...

nkb11 18.11.2007. 00:07

Citiraj:

Autor tor (Post 844021)
.....
ubo USB gigabyte u8000, hibrid i super sam zadovoljan. Digitalija rai odlično, pofato sam sve HDTV kabale (cijelih 2, kolko ih ima kod nas :D) i stvarno je OK. Daljinski je za racku, onaj mali portabl, no radi posao. E, ako si na području sa slabijim signalom definitivno PCI ili PCI-e verziju, u pravilu imaju više "snage" prilikom hvatanja signala. Meni je bilo svejedno jer sam dobro pokriven, a zgodno je to što USB mogu vrlo brzo preselit s kompa na lap ili gdje već.

evo i ja upravo gledam u8000 u ve-mila za 360kn... pa bi me zanimalo jesi zadovoljan sa njom?
ja bi ju koristija samo na laptopu i zanima me kakva je ta antena s kojom dolazi? i ima li adapter za spajanje sa normalnim koaksijalnim za vanjsku antenu?? vidim na slici opisa u vemilu da ima nešto....
i bitna mi je funkcionalnost i dvb-t i analognog, jer sam na relaciji ZG-Dalmacija, a doli nema digitalnog baš :)

tnx

subtex 18.11.2007. 00:12

Citiraj:

Autor gesaugen (Post 864536)
Meni samo nije jasno zašto ovi naši "hardware megastore al sam se pro*ro" dućani ne uvoze najkvalitetnije od ponude, tipa ovo:
http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/...&pronameid=377

Kontaktirao sam sam Leadtek i rekli su mi da nije iskazan interes za taj TV tuner na našem tržištu te da se vjerojatno neće niti prodavati na ovim prostorima
Koja šteta...

ja tu karticu pikiram već 2-3 mjeseca al nikako da dođe kod nas, kupujem ju prvi dan kad dođe

BlackDwarf 18.11.2007. 12:03

Ja sam riskirao sa u8000 i nisam pozalio. Softver je brz i hvata sve. Koristim karticu u Sjenjaku pa se sa antenom koja je u paketu bas i ne moze hvatati dvb-t. Preporucio bi korisnenje vanjske antene (riblja kost).

nkb11 18.11.2007. 13:36

Citiraj:

Autor BlackDwarf (Post 872904)
Ja sam riskirao sa u8000 i nisam pozalio. Softver je brz i hvata sve. Koristim karticu u Sjenjaku pa se sa antenom koja je u paketu bas i ne moze hvatati dvb-t. Preporucio bi korisnenje vanjske antene (riblja kost).

ok, tnx...
al zašto svi kažete da ste "riskirali" pri kupnji te kartice??:stoopid:
što je gigabyte inače loš ili neznam..?
gotovo 100% ju kupujem, al ipak da znam..

potemkin.hr 18.11.2007. 13:40

da ne stavljam novi topic...

iduću godinu planiram postojeći komp prebaciti u HTPC računalo. Imam Skystar2 a htio bih i hibridnu TV karticu, e sad me zanima koju hibridnu karticu bi mogao upogoniti moj proc (amd 1900+ XP) ali ne samo za gledanje nego i za snimanje programa?

BlackDwarf 18.11.2007. 14:50

Citiraj:

Autor nkb11 (Post 873013)
ok, tnx...
al zašto svi kažete da ste "riskirali" pri kupnji te kartice??:stoopid:
što je gigabyte inače loš ili neznam..?
gotovo 100% ju kupujem, al ipak da znam..

Kod mene je bio rizik jer posjedujem Hauppauge HVR950 i nisam dobio dvb-t sliku s njom, dok je u8000 odmah proradila. Pojeo bi se da nemam sliku sa u8000. :goood:

Jale 19.11.2007. 13:00

Kakva je kartica Leadtek DT1800H, Hybrid TV kartica, DVB-T & analog iz
ve-mila ?

Ima netko da je vidio i isprobao?

Kakav je software Leadteka, je li dovoljno brzo otvara na prosječnom kompu ?

Postoji li na daljinskom direktna tipka za snimnaje videa ?

flajpan 19.11.2007. 15:01

Citiraj:

Autor Jale (Post 873865)
Kakva je kartica Leadtek DT1800H, Hybrid TV kartica, DVB-T & analog iz
ve-mila ?

Ima netko da je vidio i isprobao?

Kakav je software Leadteka, je li dovoljno brzo otvara na prosječnom kompu ?

Postoji li na daljinskom direktna tipka za snimnaje videa ?

Ima frend, i mislim da ima tipku za snimanje iako nisam 100% siguran. Ako ti se ne žuri možda da pričekaš ovu (nešto drukčiji čipset i IMO bolji daljinac). Software je ok - nije prespor. Mislim da je rekao da mu ne lovi analognu.

focal 22.11.2007. 12:47

koliko sma ja skuzio ne postoje kartice koje imaju i DVB-T i DVB-S tj i zemaljski i satelicki prijem ....
to mi se cini pre dobro i to bi tio na compu al mi se sad neda kupovat i tv i satelicku kraticu....

nkb11 22.11.2007. 21:17

evo nabavija san Gigabyte U8000
radi ko grom... hvata analogne odlično, bolje nego na susjedovom TVu, a od digitalnih mi uhvati HRT i RTL... (btw blizu sam htv doma, niti kilometar udaljen)...
i ne gledam na digitalnoj jer imam dojam da mi je nekako slika usporena, malo čudna, kao blagi slow motion, a i ton katkad kasni za slikom..... a i analogni mi je kristalan pa nema potrebe za digitalijom...
naravno koristim veliku antenu, na zgradi.... a na ovoj koja dođe sa karticom sam uhvatija hrtove, rtl, novu i otv.... ali i ne baš najbolji signal..... a mislim da se od antene od 15cm i ne očekuje više iz zatvorenog prostora
zasada, u ovih 4 dana korištenja sam super zadovoljan i preporučam ju svakako, jer i cijena od 360kn nije previše kada uzmeš u obzir da funkcionira odlično, barem zasad :)

e sad me jedna stvar zanima. dali mogu koristiti koji drugi program osim ovog Power Cinema... pre malo opcija mi ima.... i volija bi da ima neki u kojem imam izlistane programe. ko u playlisti u winampu npr...

BlackDwarf 23.11.2007. 09:12

Power Cinema ima dovoljno opcija ali mi se cini da ima malo problema sa dvb-t programima. Zvuk ide normalno a slika pocme zastajkivat pa na kraju i sam program zablokira. Predpostavljam da je to zbog pretvaranja iz digitalne u analognu.

alengrosevic 24.11.2007. 22:56

Evo nakon vasih preporuka nabavio sam Gigabyte hybrid iz Ve mulja za cca 300 kn i mogu reci da sam razocaran! Kao prvo prijem fm-a je jako dobar i time sam zadovoljan. Nadalje daljinski je onaj mali tanki i predobar mi je.
Sad krece ono lose! Prijem analognih stanica je katastrofalan!!! Imao sam Leadtekicu 2000, Kworldovu sa fm-om, Manlijevu obicnu vulgaris i mogu reci sa sigurnoscu da su sve one imale za 30-40% minimalno bolji prijem od ove gigabytice. U Vrbovcu su neki ljudi bez beda lovili digitalnu tv ali sa ovom ne mogu nista uloviti. Kad sam spojio eksternu logaritamsku ulovio sam samo imena od nekih tv stanica na digitalnom ali osim imena nista drugo, niti slike niti tona. Drivere sam stavio najnovije, original sa cd-a ali nema razlike.
Sad se pitam da li da nosim na reklamaciju radi loseg prijema ili ce mi reci da je kartica ispravna. Ali mi je cudno da lovi za 40% slabije od ostalih kartica... Antena je ista kao i na prijasnjim karticama (logaritamska)
ajde ako znate nesto sto krivo radim javite...

thnx in advance

cbz 30.11.2007. 10:07

@alengrosevic : procaš li o eksternoj tipa U 8000 ili nekoj internoj od Gigabyte-a?

Može li mi itko objasniti koja je točno razlika među internim i eksternim TV karticama?

Po nekoj mojoj uvrnutoj logici bi interne trebale biti bolje, al naravno nisam neki strucnjak pa... :)

tintin 03.12.2007. 15:02

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 878680)
Evo nakon vasih preporuka nabavio sam Gigabyte hybrid iz Ve mulja za cca 300 kn i mogu reci da sam razocaran! Kao prvo prijem fm-a je jako dobar i time sam zadovoljan. Nadalje daljinski je onaj mali tanki i predobar mi je.
Sad krece ono lose! Prijem analognih stanica je katastrofalan!!! Imao sam Leadtekicu 2000, Kworldovu sa fm-om, Manlijevu obicnu vulgaris i mogu reci sa sigurnoscu da su sve one imale za 30-40% minimalno bolji prijem od ove gigabytice. U Vrbovcu su neki ljudi bez beda lovili digitalnu tv ali sa ovom ne mogu nista uloviti. Kad sam spojio eksternu logaritamsku ulovio sam samo imena od nekih tv stanica na digitalnom ali osim imena nista drugo, niti slike niti tona. Drivere sam stavio najnovije, original sa cd-a ali nema razlike.
Sad se pitam da li da nosim na reklamaciju radi loseg prijema ili ce mi reci da je kartica ispravna. Ali mi je cudno da lovi za 40% slabije od ostalih kartica... Antena je ista kao i na prijasnjim karticama (logaritamska)
ajde ako znate nesto sto krivo radim javite...

thnx in advance

Pojasni koja kartica, da ne kupujem bezveze.

frankycro 03.12.2007. 17:03

Mogu vam reci za jednu karticu koje se nitko nije sjetio Avermedia Hybrid PCI
Evo link: http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=15572
Imam je i radi super, cak i pod vistom x64 puna funkcionalnost, daljinski fenomenalan, budi racunalo iz standby-a u programirano vrijeme snimanja, radi hardware acceleration mode preko graficke kartice, nije hardwerski MPEG encoding ali zato ima dosta hvaljeni Philipsov SAA dekoder sa podrskom za HDTV, zauzece procesora E6600 prilikom gledanja TV-a mi je 2% pa vas pitam cemu vise hardwerski dekoder? hvatam s njom i DVB-T iz Djakova koje nije na listi pokrivenosti ali uz pomoc ant pojacala.
Imam je vec oko godinu dana i nebi je mijenjao, jedino da jos malo porade na DVB-T signalu u djakovu :-)
Definitivno preporuka

jurbAs 03.12.2007. 17:09

potpisujem posljednji post imam tu karticu i kartica je stvarno funkcionalna do jaja super radi snima sve zivo hvata dvb-t analognu i imam na nju spojen i max tv i divx koji napravim sa njom je odlicne kvalitete kartica ne kosta puno novaca s obzirom sto se dobije sa njom jedina zamjerka po meni sto se neda programirat daljinski ko od terrateca tv 600 kojeg sam prije imao :( ostalo je sve za 10

alengrosevic 03.12.2007. 20:09

Kupio sam internu PCI karticu, Gigabyte Hybrid sa fm tunerom link
Uzeo sam karticu kod frenda i spojio kod njega na komp i antenu i kartica radi odlicno. Stvar je u tome da se moze biti kartica kolje sa necim na sistemu ili noj nes smeta u kanti (interferencije) ili je mozda problem sto su izmedju mene i zg,a (na 600 m od mene) postavili gro antena, sto vip, sto ht , sto tele2 pa moze biti da signal i zbog toga steka. Ugl isprike svima na prijasnjem postu, stvarno sam bio uvjeren da je kartica losa, no evo kod frenda je imala fenomenalnu sliku, stereo zvuk, lovila je i analaogne i digitalne signale fantasticno tako da evo nakon neko vremena dajem preporuku da je uzmete jer je daljinc odlican, kartica super radi i ima 2 godine garanciju.
jos jednom sorry svima i pozz
:respekt:

tintin 04.12.2007. 08:24

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 886376)
Kupio sam internu PCI karticu, Gigabyte Hybrid sa fm tunerom link
Uzeo sam karticu kod frenda i spojio kod njega na komp i antenu i kartica radi odlicno. Stvar je u tome da se moze biti kartica kolje sa necim na sistemu ili noj nes smeta u kanti (interferencije) ili je mozda problem sto su izmedju mene i zg,a (na 600 m od mene) postavili gro antena, sto vip, sto ht , sto tele2 pa moze biti da signal i zbog toga steka. Ugl isprike svima na prijasnjem postu, stvarno sam bio uvjeren da je kartica losa, no evo kod frenda je imala fenomenalnu sliku, stereo zvuk, lovila je i analaogne i digitalne signale fantasticno tako da evo nakon neko vremena dajem preporuku da je uzmete jer je daljinc odlican, kartica super radi i ima 2 godine garanciju.
jos jednom sorry svima i pozz
:respekt:

Neko je na nekom postu spomenuo da daljinski nema gumba za snimanje, točno ili ne ?
Daljinski je veliki ili mali ?
Koliko sam vidio u opisu ima i hardverski dekoder, točno ?
Jesi probao programirano snimanje, budi li računalo iz stand bya i radi li to normalno ?
Koji program za nju koristiti, onaj koji ide uz nju navodno ne vrijedi ništa.

Kapica 04.12.2007. 09:47

bok svima...
e ovak,ja isto mislim kupiti U8000 u vemil-u...
vidim,svi tu zadovoljni s njom..
bas gledam,neke slike,ne vidim tipku za snimanje?

mrga 04.12.2007. 12:20

Citiraj:

Autor frankycro (Post 886163)
zauzece procesora E6600 prilikom gledanja TV-a mi je 2% pa vas pitam cemu vise hardwerski dekoder?

pa to je zbog analoogne telke, ona koristi puuuuuno više resursa od dvba.

tintin 04.12.2007. 14:10

Upozorenje za kupce Gigabyte Hybrid "Theatre" kartice u Ve-milu....kartica ne dolazi sa velikim nego s malim daljinskim...odustao sam od kupnje.
Ak neko zna gdje kupiti ovu s velikim daljinskim molim pomoć.

frankycro 05.12.2007. 12:27

1 privitaka
Citiraj:

Autor mrga (Post 886932)
pa to je zbog analoogne telke, ona koristi puuuuuno više resursa od dvba.

Evo ovak da vidimo:
Analogna TV 3 - 7%
DVB-TV 2 - 4%
Analogna TV sa DXVA 2 - 11%
DVB-TV sa DXVA 1 - 3%

DXVA - opcija za hardversko uprzanje preko graficke

Snimanje sa analogne u mpeg2 sa ukljucenim DXVA 9 - 18%
Snimanje sa DVB-TV u mpeg2 sa ukljucenim DXVA 2 - 4%

rezultati su na temelju pracenja procesa AVerTV unutar jedne minute

alengrosevic 05.12.2007. 12:56

Citiraj:

Autor tintin (Post 886760)
Neko je na nekom postu spomenuo da daljinski nema gumba za snimanje, točno ili ne ?
Daljinski je veliki ili mali ?
Koliko sam vidio u opisu ima i hardverski dekoder, točno ?
Jesi probao programirano snimanje, budi li računalo iz stand bya i radi li to normalno ?
Koji program za nju koristiti, onaj koji ide uz nju navodno ne vrijedi ništa.

Ovako, na daljinskom su ove tipke : Snapshot, Videos, FM, TV, EPG(ne znam sto je), Back, Mute, Vol + i -, ch + i -, Power, Last channel, tipke u cetri smjera i ok, i brojevi od 0 do 9. Daljinac je mali i tanki (osobno mi je najbolji do sada, no to je subjektivna ocjena). Ima hardversi dekoder, mislim philipsov. Nisam isprobavao snimanje niti budjenje kompa s njom. S njom dobijes Power cinema 4.0 i program je za pocetnike ok. Osobno sam nabavio power cinema 5.0 i priblizno je isto, no ipak malcice bolje. Ostale programe nisam koristio jer nisam imao vremena isprobavati. Ako cu isprobati sto odmah javim tu na forum.

pozz

tintin 05.12.2007. 13:08

Malo sam nepovjerljiv prema tom malom daljincu..
Kartica je izgleda ista ko i ona koja dolazi sa večim daljinskim ili se varam?

alengrosevic 05.12.2007. 13:21

da, ista je kartica. sad svatko ima svoj ukus, i na malom daljincu ima manje tipki ali meni osobno je puno prakticniji, tanak je, ne moze smece uci izmedju tipki, imas sve najvaznije tipke na njemu, a i uostalom dok 99% si kod kompa i ne treba ti daljinac tak da vidi sam to ces uzeti. no bilo kako bilo kartica je mrak i super je cijena.
sretno u trazenju "velikog" daljinca :lol2:

pozz

tintin 05.12.2007. 13:26

Imam nešto na vidiku :)

Perki 05.12.2007. 14:04

Citiraj:

Autor frankycro (Post 887963)
Evo ovak da vidimo:
Analogna TV 3 - 7%
DVB-TV 2 - 4%
Analogna TV sa DXVA 2 - 11%
DVB-TV sa DXVA 1 - 3%

DXVA - opcija za hardversko uprzanje preko graficke

Snimanje sa analogne u mpeg2 sa ukljucenim DXVA 9 - 18%
Snimanje sa DVB-TV u mpeg2 sa ukljucenim DXVA 2 - 4%

rezultati su na temelju pracenja procesa AVerTV unutar jedne minute

Iako je preciznost rezultata (s obzirom na metodologiju i veličinu uzorka) upitna, ipak su razlike primjetne. Pogotovo ovaj dio sa snimanjem. Naime, analogni signal se prvo mora digitalizirati, tj. enkodirati, što će kartice bez ugrađenog enkodera povjeriti procesoru. Isti procesor će to zatim i dekodirati (sa ili bez pomoći grafičke kartice). Još kad kreneš u isto vrijeme i snimati... eto veselja. Kod digitalne TV emitiranje ide kao mpeg (ili h.264) stream tako da je posao procesora samo dekodiranje.

Jasno, današnjim procovima ništa od ovoga nije problem, no stavi rezultate u kontekst piceka od prije nekoliko godina i enkoder na tv kartici postaje jako zanimljiva stvarčica.

mrga 05.12.2007. 15:09

Citiraj:

Autor frankycro (Post 887963)
Evo ovak da vidimo:

Okej. A sad probaj tu karticu piknuti u neki slabiji stroj, nekog celerona ili P3, P4, pa onda izvrši te testove pa reci kakvi su rezultati :kafa:

Predugo koristim tv kartice da bih sam tako laprdao gluposti o njima, sve što kažem kažem iz iskustva.

frankycro 05.12.2007. 15:39

Citiraj:

Autor mrga (Post 888130)
Okej. A sad probaj tu karticu piknuti u neki slabiji stroj, nekog celerona ili P3, P4, pa onda izvrši te testove pa reci kakvi su rezultati :kafa:

Predugo koristim tv kartice da bih sam tako laprdao gluposti o njima, sve što kažem kažem iz iskustva.

Slazem se, ja sam samo htio reci da moderni procesori ne pate od potrebe da TV kartica koja se nalazi u konfiguraciji ima hardverski dekoder.
Dakle danasnjim novijim procesorima je uloga dekodiranja sto bi se reklo piece of cake
:chears:
by the way, isprobao sam karticu na P4 prescott 3,2GHz S478, svi ovi rezultati koje sam naveo X 2-3 otprilike, na P3 bi to vec bilo upitno dali bi uopce i radilo bez trzanja, ali P3 u svoje vrijeme i nije patio od tog problema, postojala su drugacija rijesenja, sve u svoje vrijeme...
O iskustvima kao i o ukusima necemo raspravljati...

marq20 05.12.2007. 16:08

http://img166.imagevenue.com/loc1088...122_1088lo.jpg

Getriba 06.12.2007. 12:03

a, jel ova kartica dobra? nemogu nać nikakve reviewe na netu Leadtek: DT1800H, Hybrid TV kartica

tintin 06.12.2007. 14:50

Kakva je kartica Terratec cinergy ht pci i vrijede li što terratec kartice, ima koja sa mpeg2 hardverskim dekoderom?

tintin 07.12.2007. 09:07

Može malo pojašnjenje oko drajvera...zašto bda drajveri ?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:00.