PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   IC reciever (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8296)

Chozen 06.03.2004. 12:37

Evo i ja sam konačno napravio taj IC reciver...:D ...zakon je...ja trenutno koristim onaj uICE...skinuo sam i Girdera al se ne mogu baš u njemu snaći...:confused: ...

Tooma 06.03.2004. 22:44

Citiraj:

Originally posted by z3D
i koji u mnogo slucaja ne radi :D
ovisi od ploce do ploce ofkors. :beer:

kako mislis ne radi
mislis za daljinski ili uopce

LightForce1308 06.03.2004. 23:33

Jel zna koja dobra dusša kad bi to trpo u starog miša koje žice di spajam. Mislim da su prema shemi pinovi 1,7,5, a na mišu imam narančasti, zeleni, bijeli, plavi.

Chozen 07.03.2004. 08:10

Citiraj:

Originally posted by LightForce1308
Jel zna koja dobra dusša kad bi to trpo u starog miša koje žice di spajam. Mislim da su prema shemi pinovi 1,7,5, a na mišu imam narančasti, zeleni, bijeli, plavi.
Ja sam htio spajat s kablom od starog miša i nemam te žice koje mi trebaju tj. nemam 1(a imam 2, 3, 5 i 7)...i tako sam morao kupit novi serijski kabel...:mad: ...a konektor nisam mogao otvorit da bi povukao još jednu žicu s 1, jer je zalijan u plastiku...:D

Psycho 07.03.2004. 15:51

same here :)

Chozen 07.03.2004. 18:26

ko 'h'ere?
;)

OUTLAWZG 14.03.2004. 14:01

Jel bi bio ko od vas prodat ic za 50kn? sam da je u nekom kučištu

kiki.o 17.03.2004. 15:13

he,he,he... ja sam ga danas slozio, totalno je ludo.Ali me zivcira onaj uICE, glup je ko ku...

Probao sam sa girderom, kao sto su savjetovali, ali sam ga skinuo, instalirao i javlja mi neku gresku... Pas mater.

Neka alternativa?

Hvala...

Pozdrav, Kiki

Psycho 17.03.2004. 19:29

ma kakvi kabeli. kupio sam u chipoteci zenski konektor - 2kn+plast 2kn i kabel od metar s 6 zila(najmanje sto imaju) - isto par kuna. zalemio sta mi je trebalo i to je to..
rula stvarcica :)

Chozen 17.03.2004. 19:34

Ja neznam radit s onim girderom...tj. neznam si tipke složit...:confused: ...program mi je totalno čudan...hehe...moram priznat da se i nisam baš previše trudio oko toga...
BTW mene jako živcira kaj treba klikati na daljancu dok hoćeš npr. pojačati volume u WinAmp-u...

STRMX 17.03.2004. 21:54

jel netko moze napisati kratko uputstvo kako podesiti girder

KeLLe 17.03.2004. 22:40

1 privitaka
Ja sam se sibi malo namučio s namještanjem girdera ali sam napokon skužio, uopče nije teško!!!

1.s neta skinuti plug in (Igor SFH-56 device)
2. Naravno ubacit u folder s pludinovima od girdera
3.Upaliti girder > File > Settings > PlugIns
4.Staviti kvačicu na (Igor SFH-56 device) i na Auto enable Input devices
5. Kliknuti na settings Izabrati com port , a pod Input signal "DCD", KLIKNUTI ADVANCED staviti command orded1, a priority Level na 8 i onda ok.
I opet ok :)

6. Sad u onom praznom bijelom dijelu prozora kliknuti desnom tipkom > add toplevel grup!!!
7.Kliknuti na novostvoreni "folder" i izabrati add Command

8.U izborniku do tipke Learn Evant izabrati "All"
9.Kliknuti na tipku Learn Event, a zatim kliknuti tipku na daljinskom (pilotu :D ) koju zelimo programirati.
10.Ako želite programirati Winamp (ja sam na petici) izaberete tabulator command klik tipke na Caprure, otvorite winamp!!!
11.Kliknite tipku Start Capture i kliknuti na (npr tipku play u Winampu) izaberite task kao što je dolje na slici !! Klik ok!!!
To bi bilo to za play dalje znate

Za ostale komadne ponavljate postupak od točke 7.

kiki.o 17.03.2004. 23:09

ja sam sad nekako podesio uICE, koliko toliko, malo me jos j*** neke komande, ali i to ce doc na svoje.... :beer:

Nego, htjedoh priupitati da li se moze palit komp preko daljinca?
Ono, kad ga vec mogu ugasit, htio bi ga i upalit, ono, ko telku... :D

fala....

Pozdrav, kiki

KeLLe 17.03.2004. 23:11

Sve se može kad se hoče

Ujoma 17.03.2004. 23:16

Evo KeLLe zahvaljujem se šta si se potrudio i tako nam lijepo objasnio kako podesiti grider. :beer: :beer: :beer: :beer:

kiki.o 18.03.2004. 10:11

Kelle, ajde mi molim te u 2-3 recenice objasni sta bi trebao za to?Ili je to ono, drito stvar programa?

Hvala...

Pozdrav

Renesis 18.03.2004. 12:23

za paljenje bi ti trebao još jedan sklop, odvojeno napajanje (ne vjerujem da ima napona na serial portu kad je komp ugašen) i puno testiranja...

kiki.o 18.03.2004. 13:03

upravo je u tom stvar, ja sam nacuo da serial port im napajanje i dok je komp ugsen, sad, koliko je to istina ne znam, zato i pitam, vjerojatno znate vise od mene....

Pozdrav

tihomir 18.03.2004. 20:07

Može li se podesit daljinac od tv kartice (iz potpisa) da upravlja Winmpom i sličnima?

LightForce1308 18.03.2004. 20:17

Citiraj:

Originally posted by kiki.o
upravo je u tom stvar, ja sam nacuo da serial port im napajanje i dok je komp ugsen, sad, koliko je to istina ne znam, zato i pitam, vjerojatno znate vise od mene....

Pozdrav

Može bit da i ima. znaš onu foru kad imaš externi modem, i pališ samo njega, a komp ugašen, komp se upali zajedno s modemom. E sad fora je da i modem ima svoje napajanje....

KeLLe 18.03.2004. 21:19

Citiraj:

Originally posted by tihomir
Može li se podesit daljinac od tv kartice (iz potpisa) da upravlja Winmpom i sličnima?
Možeš podesit bilo koji daljinski, ako si napravio ovaj IC prijamnik.

A ako misliš koristit original prijamnik od TV kartice vjerovatno ti treba neki plug in za girder!!!

!ne vezano uz ovo!
Jel dobra slika na toj tv kartici???

KeLLe 18.03.2004. 21:32

Citiraj:

Originally posted by kiki.o
Kelle, ajde mi molim te u 2-3 recenice objasni sta bi trebao za to?Ili je to ono, drito stvar programa?

Hvala...

Pozdrav

Za to bi još trebao "nešto" dogradit na IC prijamnik, to nema nikakve veze s programom, (eventualno biosom).

I mene to zanima pa ču probat iskombinirat nešto :D

tihomir 18.03.2004. 21:47

Citiraj:

Originally posted by KeLLe
Možeš podesit bilo koji daljinski, ako si napravio ovaj IC prijamnik.

A ako misliš koristit original prijamnik od TV kartice vjerovatno ti treba neki plug in za girder!!!

!ne vezano uz ovo!
Jel dobra slika na toj tv kartici???

Nisam napravio prijamnik,a uz to se u senzor za daljinskog spaja na tv-karticu-jel to problem?

Ne znam kakva je slika,jer mi je ošla nova matična,a sad sam na K6-ici(opet)...
Matična dolazi sutra,pa ću ti javit.

z3D 18.03.2004. 22:36

ovako, imam losu vijest. po meni se sa IR-om spojenim na COM (iliti serial) nemre palit komp posto komp u ugasenom stanju ne daje napon istom portu. meni npr. radi sa USB IR-om (buhahaha, imam i taj :D!!).

tako da ono...nara?

kiki.o 18.03.2004. 22:42

kelle, iskombiniras li nesto imas pivu :beer:

Bilo kako, ako treba stogod mjenjat, samo reci....

Ono, lijen sam ko slapa, pa bi ja to sve iz kreveta..... :)

Pozdrav

STRMX 19.03.2004. 15:12

koji girder koristite
ja imam girder 3.3

KeLLe 19.03.2004. 20:32

Girder 3.3 naravno (samo za njega ima loader :D )

STRMX 19.03.2004. 23:13

ali ja ne nadjem
5. Kliknuti na settings Izabrati com port , a pod Input signal "DCD", KLIKNUTI :( :(
a ionako nemam filmova tak da se ne trudim previse :o

KeLLe 19.03.2004. 23:22

Citiraj:

Originally posted by STRMX
ali ja ne nadjem
5. Kliknuti na settings Izabrati com port , a pod Input signal "DCD", KLIKNUTI :( :(
a ionako nemam filmova tak da se ne trudim previse :o

Što ne možeš kliknuti na tipku settings???

STRMX 19.03.2004. 23:38

Citiraj:

Originally posted by KeLLe
Što ne možeš kliknuti na tipku settings???
a evo sad sam nasao
nema zivaca nista podesavat
to su sigurno posljedice od CoD-a igram na veteran pa se ziv jedem
ali tipkovnoica je jos citava :D

ßellerophon 21.03.2004. 02:55

mogu pitat zasto uICE ne valja? meni radi odlicno... samo ja iman gotov daljinski od audigy2
i jako me zanima ovo sa paljenjem kompa sa daljinskim
s tim bi moga palit kompic iz kuce :D da me doceka upaljen... :D

kiki.o 21.03.2004. 12:08

Sve nas to zanima....Morat cemo malo prosvrljat po netu i raspitat se.... :D

z3D 24.03.2004. 00:14

kazem vam kupite onaj jeftinjara USB IR (nekih stotinjak kn) i palite kako hocete i otkud hocete. al prije provjerite jel radi :D

Ujoma 24.03.2004. 00:28

Citiraj:

Originally posted by ßellerophon
mogu pitat zasto uICE ne valja? meni radi odlicno... samo ja iman gotov daljinski od audigy2
i jako me zanima ovo sa paljenjem kompa sa daljinskim
s tim bi moga palit kompic iz kuce :D da me doceka upaljen... :D

Zato što je to trial, i kad ti istekne više ga ne možeš koristit.

kiki.o 24.03.2004. 11:14

@z3D: Da, ali nije to to.Ja bi to pokusao sam slozit.Uostalom, dijelovi ce me doc priblizno toliko tako da nije stvar ustede nego gusta.Da vidis samo kako sam bio sretan kad sam napravio ovaj IC iz BUGa.... :D

Odmah sam isao popit jednu :beer:

Pozdrav

Psycho 25.03.2004. 00:55

Citiraj:

Originally posted by Ujoma
Zato što je to trial, i kad ti istekne više ga ne možeš koristit.
za to postoje nacini da se rijesi :)

@zed dobro kiki kaze, to je radi gusta :)
ja sam napravio ovaj IC iako mi uopce ne koristi :) no tv u sobi, jedino mozda kupim neko govneto od kompa pa sklepam u plexi i stavim umjesto videa/dvd-a. pa bi onda koristilo..

ima li tko kakve linkove za takve usb/serial djidjemidje? ;D

z3D 25.03.2004. 21:57

sve 6 ali ja pokusavam rec da nigdje nema sheme za USB, bar koliko ja znam...i meni je gust sklepavat stvari...ali :D

Ujoma 25.03.2004. 22:01

Citiraj:

Originally posted by Psycho
za to postoje nacini da se rijesi :)

@zed dobro kiki kaze, to je radi gusta :)
ja sam napravio ovaj IC iako mi uopce ne koristi :) no tv u sobi, jedino mozda kupim neko govneto od kompa pa sklepam u plexi i stavim umjesto videa/dvd-a. pa bi onda koristilo..

ima li tko kakve linkove za takve usb/serial djidjemidje? ;D

To se ne može riješit, jer riješenje za to ne radi. :)

Psycho 29.03.2004. 00:16

2.34?
ili 2.6.1.1?
pogledaj :)

celduce 31.03.2004. 04:24

Hajde ako netko nadje vremena da i meni posalje scaniranu sliku iz Buga,zanima me sklop. celduce@net.hr

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:42.