![]() |
Evo vama kojima ruter ne prikazuje max. podrzane brzine od vas prema centrali, vec Attenuation, Margine itd. mozete skinuti ovaj vrlo jednostavan kalkulator koji ce vam prikazati max. brzine i udaljenost od centrale.
Sve sto je potrebno jest upisati Downstream Line Attenuation. http://users.on.net/richard.moulynox...lculatorv1.xls |
sranje od kalkulatora jer ne ovisi samo o tome, to prikaze maksimalnu mogucu brzinu samo ako imas paricu u savrsenom stanju, sto vecina nas nema....
|
Da si procitao, vidio bi da varira oko 10%.
S ovim kalkulatorom moze se dobiti bar okvirna brzina. |
Citiraj:
|
Meni Zyxel 640 wireless router sa maxtvom spojenim kaže da mi je downstream noise 15dB i to mi je po onom kalkulatoru 8MB ADSL1 i 24MB ADSL2
Ali taj kalkulator niti nedaje preko 8MB adsl1, pa mi to baš i nije jasno. |
Citiraj:
|
Valjda, a zašto onda dižu brzine sa 5 na 16MB???
A kada idem na dostupnost za svoje mjesto, piše da adsl2 nije još dostupan (iskon.duo) |
Citiraj:
|
Kako samo lupate podatke tu a nitko se nije potrudio objasniti šta zapravo ti podaci znaće evo nešto o tome iz materijala za my web koji nikako da završim.
Noise Margin (tj. Signal to Noise Margin ili Signal to Noise Ratio) Relativna visina DSL signala u odnosu na nivo šuma. Poželjno je da je ova vrijednost što veća. 6dB i niže rezultira povremenim ili kompletnim gubitkom sinhronizacije 7dB-10dB je zadovoljavajuće 11dB-20dB je dobro (mogućnost gubitka sinhronizacije mala pa nikakva) 20dB-28dB je izvrsno 29dB ili poviše je izvanredno Line Attenuation Mjeri degradaciju signala između DSLAM - a i modema. Direktno ovisi o dužini i kvaliteti tel. parice do vaše centrale. Ova vrijednost bi trebala biti što niža. 20dB ili niža je izvanredno 20dB-30dB je izvrsno 30dB-40dB je vrlo dobro 40dB-50dB je dobro 50dB-60dB je loše i može prouzročiti prekid konekcije 60dB ili niže je prilično loše i gubitak konekcije sasvim siguran Maximum line rate Brzina vaše linije odvojeno za download i upload. Output Power Nivo signala vašeg modema (upstream) ili DSLAM - a (downstream). Maximalno preporućena je oko 15dB. |
Po ovome je moja parica izvrsna:goood:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Ja sam lud. Kada sam imao modem jedva sam se mogao spojiti na net a sada po ovome adsl radi bolje nego kod ostalih. Instalacije su ostale iste a modemski se i dalje ocajno spaja. :D
http://www.imput.net/slike/wEW22313.jpg |
Citiraj:
Kod tebe je drugačiji slučaj. Vjerojatno je tvoja parica loša pri nižim frekvencijama (do 5 kHz) koje koristi obični telefon i modem, a na višim koje koristi adsl signal i nije tako loša. |
@Nikky valjda je tako. Sada se nemam na sto zalit. :)
|
Po tome je i kod mene sve OK. Zanimljivo kako su podaci za upstream bolji nego za downstream.
Maximum line rate: 1024 kbps (downstream) / 256 kbps (upstream) Noise margin: 27 dB (downstream) / 31 dB (upstream) Line attenuation: 10 dB (downstream) / 5 dB (upstream) Output power: 8 dBm (downstream) / 11 dBm (upstream) |
:fiju: |
evo, na poslu... dlink zicani.. http://img252.imageshack.us/img252/5455/dslig1.jpg
a, doma cu pogledati, ako mi pishe sta u c 010 po ovome bih rekao da nam nisu jos digli brzinu:) |
@walbandon
Line Attenuation 51dB za Downstream? Loše |
SNR Margin 30.3 31.0
Atenuation 6.5 6.0 Out power 5.6 2.9 Attainable Rate 9056 1744 hehe, ovo je za 8Mb dosta jel? btw nekih sam 500m od centrale, ali ravni kabel, nema krivudanja:goood: |
ja uz sav trud ne mogu na svojoj kasdi pronaci nacin kako izmjeriti kvalitetu parice ...neko kratku pomoc?Molio bih :)
|
Citiraj:
Zatim idi na Device Info, statistics, Adsl i to je to! |
Evo sretnog vlasnika perfektne parice iz Like/Otočac. :fiju:
--------------------Downstream --Upstream SNR Margin (dB):--------30.3 -------31.0 Attenuation (dB):------- 19.0-------12.5 Output Power (dBm):----12.9 -------5.1 :chears: |
Imam i ja Kasdu spojenu preko LAN sucelja i takoder mi nezeli otvorit postavke u bilo kojem web browseru. Pokusao sam sve sto ste napisali, ali nije upalilo.... ..
Moze mala pomoc? EDIT: zaboravio sam napomenuti da kad sam tek dobio kasdu, mogao sam uci u postavke u browseru bez problema, ali sada nece. |
1.000.001 put, modem / router treba biti spojen preko mrežne, na kompu fiksni ip i uneseni Gateway i DNS - ovi i otvaraš web sučelje bez problema.
|
Citiraj:
edit: nakon bezbrojnog resetiranja kasde, napokon sam uspio uci u postavke prilicno losi rezultati, al sta ces, dosta sam daleko od centrale |
Ovo nije loše koliko vidim,jel tako? :stoopid: |
Citiraj:
damn, nisam uspio doma na c010 ulviti da kopiram taj status,jer se ono stalno refresha(a radim preko vnca jer sam na poslu, i budala stisnuo stop adsl, i mozete misliti sta je onda bilo, dobro da je bio netko doma da restarta modem:):):fiju:) ... ovo je doma, i sad vidim da je isto 51 wtf?? ali, radi mi dobro...speedtest pokazuje 1.6-1.7mbita , a sa rapida mi radi na stabilnih 206-207kbs... http://inlinethumb61.webshots.com/20...425x425Q85.jpg |
noise margin downstream: 25 db
output power upstream: 16 db attenuation downstream: 55 db noise margin upstream: 18 db output power downstream: 11 db attenuation upstream: 29 db Reklo bi se da sam rekorder. Do koliko ovo ide? Usrećite me pa recite bar 2 Mb :D |
attenuation downstream: 55 db
To je loše koliko ja znam,trebao bi biti što manji. U mene je 3.5 dB. |
Naravno da je loše. Mogu biti zadovoljan kaj uopće imam DSL.
|
ne brini nisi rekorder.. kod mene je situacija losija
Downstream Upstream SNR Margin (dB): 9.9 16.0 Attenuation (dB): 61.5 31.5 Output Power (dBm): 19.0 12.1 Attainable Rate (Kbps): 1728 796 Rate (Kbps): 1024 256 |
Item Downstream Upstream Unit
SNR Margin 31 31 dB Line Attenuation 6 3 dB Data Rate 1024 256 kbps |
SNR Margin 31 31 dB
Line Attenuation 4 2 db Data Rate 1024 256 kbps imam idealnu liniju :D |
Meni moj D-link pokazuje slijedeće. Mislio sam dignuti brzinu na 8Mbit-a ali ne znam da li ce izdržati. Anyone? Item SNR Margin, Downstream:31 Upstream:29 Line Attenuation, Downstream:19 Upstream:12 |
1 privitaka
jel valja ova moja ili je preslaba za 8 mb
Ak ne mozda najbolje da srusim stup od telefona mislim da je sad od jelke pa da stavim od bagrema (gacije?) |
da se i ja pohvalim...
ADSL Line Status: Cable connected Line mode: G.992.1 (G.DMT) Maximum line rate: 3072 kbps (downstream) / 352 kbps (upstream) Noise margin: 1 dB (downstream) / 21 dB (upstream) Line attenuation: 44 dB (downstream) / 62 dB (upstream) Output power: 18 dBm (downstream) / 11 dBm (upstream) katastrofa...al nije drugo ni za ocekivati, kad sam koji km udaljen od centrale.. |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:05. |