PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hlađenje (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=63)
-   -   Mini test Coolermaster GeminII (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80692)

Wolverine 31.10.2007. 23:30

pa evo vidiš koliko je bolji od BigTyphoona
a SonicTower i BigTyphoon su podjednaki

jurbAs 01.11.2007. 01:51

Citiraj:

Autor nino (Post 856239)
Hvala wolv. Bas razmisljam da neko (Razer ili ti) otvori jedan thread sa ovim grafovima (thumb naravno), cisto da se vidi kako se krecu temp. sa pojedinim coolerima.

I ja sam prije imao B3 i meni se vise grijao, samo da nadjem negdje grafove, pa postam ovdje. Stvarno je dosta velika razlika u B3 i G0 revizijama.

bilo bi super stvar da se to dogodi evo ja sam bas sada testirao 3.3ghz na b3 reviziji na 1.40 volta sa vodenim hladenjem max temp 69stupnjeva.... meni se to decki cini cist okey?! na nizoj voltazi je nestabilan makar cu probat samnjit ju... makar vidim da nema neke velike razlike u temp izmedu 1.375 i 1.400

Armand 01.11.2007. 09:50

sha se sad desava sa zracnim tunelom kad je u pitanju ovakva vrsta coolera, i on zrak tiska prema MBO?? Mislim ono......nije mi jasno....tunel se na neki nacin gubi, a temperature manje..

yedwy 01.11.2007. 10:12

Jbeš tunel kad je cooler jak... :D Osim toga hladi i mosfete, ram i cjelu ploču - zato ja volim blowdown fanove kao što su zalmani 7x00 i ovaj Gemin... :)

Salko01 01.11.2007. 15:45

Citiraj:

Autor Razer (Post 856493)
Mogu reći dobra ideja, baš ću razmisliti kako bi to bilo najbolje za realizirati.

Super ideja,samo moj prijedlog je da se mjere temp po defaultu bez OC!!:p

Armand 05.11.2007. 19:13

@yedwy, onda bi ti mozda za oci zapalo nesto ovako, ako vec nije :D , bit cu iskren pa cu reci da sam ga danas prvi put skuzio...

gledajuci na ovom testu....hladi sve zivo oko sebe :)

http://www.xbitlabs.com/articles/coo...d-ttv1_10.html

SRV 05.11.2007. 19:23

Da, ali lose hladi proc, pogotovo obzirom koliko kosta.

yedwy 05.11.2007. 20:18

Ja već imam ono kaj hladi sve oko sebe ako nisi primjetio... :D

Inače osim heatpipeova su identični po puhanju, ali ipak tolko bolje ne hladi taj Zalman 8700 da bi mi se isplatilo mjenjati ovoga 7700 kojeg imam sad, ako bi mjenjao to bi bilo za Gemin ili nekaj sličnoga sa puuuno cjevi, ali poslužit će i ovaj (kao i do sad), posebno kad ga skupa sa ostatkom konfe transplantiram u Coolermaster 690... :D

subtex 14.11.2007. 01:09

Ja sam na netu pronašao sliku gdje je taj cooler postavljen okomito, sad me zanima dal se može tako postaviti normalno ili je neka improvizacija u pitanju

nino 14.11.2007. 01:23

A cuj, ako nis okolo ne smeta, zasto ne. Makar nevidim svrhu, jer npr u jednom normalnom kucistu nema sanse zbog napajanje ga staviti okomito. Ovdje recimo http://hi-techreviews.com/reviews_20...I/IMG_2164.JPG

yedwy 14.11.2007. 05:57

Možda je mislio prema dolje, dakle preko ploče i grafe (naravno ako ima low profile grafu) to čak nebi niti bilo loše rješenje za neku mATX ploču npr. - kao totalno hlađenje elektronike, gemin i 2x92 glacialtech na njemu rade dosta propuha za neki HTPC (posebno ako je na integruši još k tome) tako da ti je dosta to i neki tihi PSU tipa PNF, Delta, Seasonic i imaš zaista tih HTPC sa dobrim hlađenjem proca - tako da možeš i dual core radi HDvidea unutra ugurati a da ne gubiš ništa...

korisnik 30.12.2007. 02:53

Gdje je nestao GeminII??
Problemi na carini?:stoopid:

nino 30.12.2007. 03:02

:stoopid: http://www.feniks-kompjutori.hr/inde...rnije&id=16033

korisnik 01.01.2008. 23:39

Hvala Nino!
SRETNA NOVA!

zackoj 15.01.2008. 21:15

Uzeo i ja Gemini i mogu reci za da sam zadovoljan.
Dvije stavri su me razocarale.
Cooler uopce nije velik, ni tezak, sonic je imao veci Wow efekt, mozda bolje da sam uzeo infinity ili ninju :)
Druga stvar je da je na bazi imao malu krhotinu, no to sam malo kasno skuzi pa sam ga samo tako namontirao.

Temperature pod loadom Orthosom su se ustalile na 50-51c.
Gore je stavljen samo jedan glacialtech 120mm vent na 1000rpm kuciste zatvoreno sa jednim 12cm ventom naprijed koji puse po hardovima na nekih 500rpm.

Vjerujem da poliranjem (cim skupim sve kaj mi treba) i jos jednim ventom temp idu kojih 5-7 stupnjeva dole.

P.S. gdje ima kupiti vodobrusnog papira gradacije 2000.

2 die 4 25.01.2008. 22:00

Citiraj:

Autor zackoj (Post 926419)
Uzeo i ja Gemini i mogu reci za da sam zadovoljan.
Dvije stavri su me razocarale.
Cooler uopce nije velik, ni tezak, sonic je imao veci Wow efekt, mozda bolje da sam uzeo infinity ili ninju :)
Druga stvar je da je na bazi imao malu krhotinu, no to sam malo kasno skuzi pa sam ga samo tako namontirao.

Temperature pod loadom Orthosom su se ustalile na 50-51c.
Gore je stavljen samo jedan glacialtech 120mm vent na 1000rpm kuciste zatvoreno sa jednim 12cm ventom naprijed koji puse po hardovima na nekih 500rpm.

Vjerujem da poliranjem (cim skupim sve kaj mi treba) i jos jednim ventom temp idu kojih 5-7 stupnjeva dole.

P.S. gdje ima kupiti vodobrusnog papira gradacije 2000.

kaj se tiće gradacije od 2000 ja sam tražio i tražio i još mi samo preostaje Chromos u vukovarskoj jer nigdje ga nema, a ni one polirpaste koja je akkti najbolja za to, nigdje nema, svi imaju neke điđimiđi ili neke u boji za aute, ma užas! Najvišu gradaciju koju sam ja našao je 1500 i to u Dragutina Golika(Drvinje) neznam broj!

Pupo 25.01.2008. 22:55

Cooler je masivan i strava. Sam nisam siguran koliko se procesoru sviđa kad radi sa 1 ventom. Kad je samo jedan vent, hladan zrak piri samo preko 3 pipe a 3 ostaju nepokrivene. Pošto pipe nisu naizmjenično poslagane s jednog i drugog venta već poredu zanima me koliko se grije strana na kojoj nema venta, odnosno strana pločice na koju dolaze pipe bez venta. Koliko sam uspio vidjeti na slikama, ni komad bakra u kojega ulaze pipe nije nešto debel da bi pridonio raspodjeli topline odnosno hladnoće pri korištenju jednog venta.

Neznam koliko ste me skužili o čemu pričam ali ako bude trebalo probat ću dodatno pojasniti.

nino 26.01.2008. 00:05

Ako si primjetio, ja sam ga i bez ventilatora upalio. Isao je do 82c. Sve na defaultu. Stavljanjem i tog jednog venta, recimo negdje na sredinu, dovoljno bi ohladilo pipe IMO. Ostaje pitanje na kojem procesoru bi on bio postavljen, obzirom da se kod mene na pocetku radilo o quadu B3 revizije (koja se svinjski grijala), a kasnije G0. Inace, jos uvijek ga drzim 24/7 na 3,0 i nakon 2-3 sata igranja, niti proc niti grafa neidu iznad 45c.

Razer 26.01.2008. 01:10

@Pupo - nije stvar u hlađenju heatpipeova, već samih finova.

A to jedna 12-ica fino raspuše, da ne kažem što tek rade dvije.

zackoj 26.01.2008. 10:59

evo kod men je razlika izmedu jenog ili dva venta svega 4 stupnja bila i stime da je taj jedan vent bio na jednoj strani coolera, a ne na sredini.

Sto se vodobrusnog papira tice navodno ga ima u laništu u ducanu sa autolakovima.

Edit:
Evo sada sam ponovo opteretio proc sa orthosom nekih 10 min i tem su 43 stupnjeva sa dva vent jedan na 1000rpm i jedan na nekih 800rpm. U sobi je nekih ugodnih 18-19 stupnjeva. Ocito se pasta jos malo "razradila"
proc na deafult i jos je to ES koji se navodno malo vise grije od normalnog

Pupo 26.01.2008. 19:23

Citiraj:

Autor nino (Post 935719)
Ako si primjetio, ja sam ga i bez ventilatora upalio. Isao je do 82c. Sve na defaultu. Stavljanjem i tog jednog venta, recimo negdje na sredinu, dovoljno bi ohladilo pipe IMO. Ostaje pitanje na kojem procesoru bi on bio postavljen, obzirom da se kod mene na pocetku radilo o quadu B3 revizije (koja se svinjski grijala), a kasnije G0. Inace, jos uvijek ga drzim 24/7 na 3,0 i nakon 2-3 sata igranja, niti proc niti grafa neidu iznad 45c.

Nemislim ni u kojem slučaju da je to loš cooler i da ne bi mogao hladiti kao pasivnjak. Komentirao sam samo raspodjelu "hladnoće" koju distribuiraju pipe.

@ Razer :respekt: (razjasnio sam s Razerom moje zamisli oko Geminija uz šalicu čaja)
no da ljudi znaju da su finovi povezani s pipama koje su opet povezane s bazom koja naliježe na proc

windfucker 26.01.2008. 21:21

Prednos ovoga coolere u odnosu na BT je u tome što hladi doslovno preko pola ploče,kako je i rečeno,ukljkučujući i memu.
No,ja mogu reći da meni temperatura Q6600 G0 sa polu-poliranom bazom BT-a(daleko je to od pliranog,izgubio živce nakon 2h trljanja,očistio ga i stavio u kantu),OC-anog na 3,24GHz,napon u BIOS-u 1.334V ne prelazi 57-58C za najtopliju jezgru u 1h30min koliko se vrtio OCCT.
Zatvoren case,midi,smeće neko(sramota me i napisati :D ).
Nisam ni mislio da je to nešto posebno,ali čitajući ovo...
Temp.sobe neznam,ali dosta je visoka(centralno,radijator oko 30-ak cm od "kante").
Još petljam po postavkama tako da SS-ove ne radim,kada budem zadovoljan zatrpati ću Forum pikselima ;)

Jozha 29.01.2008. 13:28

a di se cooler može kupit u hr?vidim samo u feniksu.i dal je možda moguće skinut hetapipove jer bi mi trebali za nešta drugog?

SRV 29.01.2008. 14:52

OMG, clan jos iz 2001. godine pita da li se mogu skinut heatpipe-ovi? :D

Nije moguce. :)

Jozha 29.01.2008. 15:02

sine kad sam ja bio u pcekspertu(a ti još u gaće piškario) onda se nismo kenjavili sa heatpipovima nego su cooleri bili cooleri a ne ovo jevtino smeće! :chears:

2 die 4 29.01.2008. 21:03

Citiraj:

Autor SRV (Post 938661)
OMG, clan jos iz 2001. godine pita da li se mogu skinut heatpipe-ovi? :D

Nije moguce. :)

a zašto si toliko uvjeren da ih nije moguće skinuti, pa netko ih je nekako stavio gore, a koliko sam ja na svom vidio nisu mu oni alu listići zaljepljeni već samo provučeni preko njih, jest da je zaj.....ja do neba ali nebih rekao da ih je nemoguće skinuti odnosno odvojiti, e sada nameče se drugo pitanje dali bi ti bili od neke koristi u tom obliku u kojem jesu odnosno ako ne dali gube svojstva ako ih pokušaš oblikovati bilo termički ili fizički, ali vjerujem da ih uz malo više truda možeš demontirati!
@Jozha--- probaj se raspitati dali ih ima gdje za nabaviti kao sam proizvod jer mislim da ti je ovo skupa zahebancija koja ne garantira krajni rezultat a 312kn nije za bacit ili??????

yedwy 29.01.2008. 21:09

Kupiš onaj zalmanov stari pasivnjak za grafe, on je cjeli rastavljen i u njemu su heatpipeovi koji se sklapaju sa ostatkom konstrukcije od strane usera ali je u biti nemoguće te pajpove savijati pez da ih otvoriš, barem ne ekstremnije jer se bakar i mesing ne savijaju samo tako ako nećeš da puknu...

nino 29.01.2008. 21:45

Bogami ima i toga u mom ormaru, golih hitpajpova :D

Jozha 29.01.2008. 22:03

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 939019)
@Jozha--- probaj se raspitati dali ih ima gdje za nabaviti kao sam proizvod jer mislim da ti je ovo skupa zahebancija koja ne garantira krajni rezultat a 312kn nije za bacit ili??????

prožvakao cijeli zagreb i nisam ništa našao.nema čak ni alu rebara za kupit nekih poštenih.al tražim dalje.***ga.

Citiraj:

Autor yedwy (Post 939028)
Kupiš onaj zalmanov stari pasivnjak za grafe, on je cjeli rastavljen i u njemu su heatpipeovi koji se sklapaju sa ostatkom konstrukcije

koji to točno zalman?

Citiraj:

Autor nino (Post 939067)
Bogami ima i toga u mom ormaru, golih hitpajpova :D

golih u smislu izvađenih i još živih ili su raspucani,prazni i bezvrijedni?ako je odgovor a) ondak da poslujemo?!

dal je taj zalman možda ZM80D-HP?

a nino ti se javi ako ti paše štogod

a ako netko zna tko proizvodihetapipove u hrvata neka javi :chears:

SRV 30.01.2008. 00:14

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 939019)
a zašto si toliko uvjeren da ih nije moguće skinuti, pa netko ih je nekako stavio gore, a koliko sam ja na svom vidio nisu mu oni alu listići zaljepljeni već samo provučeni preko njih, jest da je zaj.....ja do neba ali nebih rekao da ih je nemoguće skinuti odnosno odvojiti, e sada nameče se drugo pitanje dali bi ti bili od neke koristi u tom obliku u kojem jesu odnosno ako ne dali gube svojstva ako ih pokušaš oblikovati bilo termički ili fizički, ali vjerujem da ih uz malo više truda možeš demontirati!

isssss, cemu tako burna reakcija? nestalo zutog? :kafa:

To to ti kazes je samo teoretski moguce, iduci logikom da ako ih je netko stavio da se mogu i skinuti.

nino 30.01.2008. 00:41

Citiraj:

Autor Jozha (Post 939089)
...a nino ti se javi ako ti paše štogod ...

Moram sutra pogledat po ormaru, ali kolko me sjecanje sluzi radi se o Zalmanu ZM80C-HP sa jednim pajpom. Donesem ga u petak u Zg pa ga makar Jeltzu pustim.

Jozha 30.01.2008. 10:56

Citiraj:

Autor nino (Post 939177)
Donesem ga u petak u Zg pa ga makar Jeltzu pustim.

ma odlično.pustim ti svoj mob na pm pa da pivušu popijemo i poričamo o transakciji

SRV.mnogo pričaš za prvo pišanje!

2 die 4 30.01.2008. 21:40

Uglavnom Jozha nadam se da ćeš naći ono što ti treba za NEŠTO drugo??????? neki seecret project :)
no da ja sam si ga kupio(dakle gemini II) još u ponedjeljak, ali čekam da mi dođe iz formel-a drugi 120mm led plavi vent pa ću ga onda ugraditi, a najkasnije do subote navečer, pa ću vam malo postati prve dojmove i nadam se iskreno niže temperature nego ove sada!
PEACE! ;)

yedwy 30.01.2008. 22:06

E jbga sad kako se zvao ti više neznnazm jel ZM 80D ili 80C ili oba ali vidio sam jednom cjeli set u linksu i bilo je sve živo rastepeno još sam se čudio kako se to spaja dok nisam pogledao uputa za montažu za VFN-100 i skužio da se spojevi mažu pastom jel... :)

nino 30.01.2008. 23:46

Tako je, a razlika je sto plavi (80D) ima 2 pajpa za razliku ud C verzije koja ima jedan.

srale7 02.02.2008. 14:30

Par pitanja u vezi ovog coolera:
Koliko on bolji od Minea na E4500?
Postoji li mogućnost jednostavne instalacije jednog 120mm, ali centralno?

Presao bi na ovaj cooler iz razloga sto mislim da malo bolje hladi, i sto naravno hladi chipset i memu. A to mi je najveci problem za rijesit efikasno i tiho hladjenje..

nino 02.02.2008. 14:33

1. Da.
2. Da.

Da si procitao 1. stranu, nasao bi odgovor.

Citiraj:

Autor nino (Post 817616)
.....Mine se nemoze nosit sa Quadom, los sistem montaze, kao box na one plastike. Temperature su bile preprevelike....

srale7 02.02.2008. 14:43

Citiraj:

Autor nino (Post 941544)
1. Da.
2. Da.

Da si procitao 1. stranu, nasao bi odgovor.

Nino nisam te bas shvatio. Naravno da sam pročitao sve stranice ovog testa. Tamo piše da je Gemin dosta bolji sa Quadom, ali kakva je situacija sa E4500? Vjerovatno je bolji ali me zanima koliko da vidim jel mi se isplati preci sa Minea nba Gemin. Naravno, ponavljam zadovoljan sam sa Mineo ali bi ovako rijesio chipset i memu. A kako se stavli jedan 120 mm centralno? vido sam ima onaj okvir za 2*120 mm i on se može pomicat za 7 cm po dužini ali vent bora biti ili lijevo ili desno na tom okviru. zar ne?

2 die 4 02.02.2008. 18:13

nažalost nemereš staviti jedan od 120mm da ti bude na sredini s tim nosačima, ali zato imaš na samom cooleru 4 rupe koje su malo premale za šarafe od samih ventilatora ali zato uz malo mašte i svemogućih vezica za pritezanje sve je moguće, ja danas montiram svoj gore pa postam slikicu :)

evo mene malo da podebljam svoj post, evo ovako kao što sam rekao večeras sam složio cooler i motirao ga gore, evo kako to izgleda i
http://img519.imageshack.us/img519/6...0092du3.th.jpg
http://img519.imageshack.us/img519/2...0094nw2.th.jpg
a sada mali review, nakon prvotnog paljenja i stavljanja u idle temperature su bile slijedeće 28°C do 32°C, i odmah veliko razočaranje s moje strane jer sam iste imao i sa zalmanom, ali sam si pomislio neka se malo pasta udomači pa ću onda pogledati temp, ali nije mi se dalo čekati tako dugo pa sam se sav uzrujan jedva sjetio(ali jesam) da upalim malo Orthos-a i nakon nekih 30ak min kada mi je sa zalmanom već odavno temp bila na 60°C +-2°C na moje opće veselje temp je bila 45-47°C :), možete si samo zamisliti moje lice i oduševljenost kada sam vidio te temperature,dakle može se reč da sam jako zadovoljan kupnjom, e da napomena ventovi su zasada na 12v ali nevidi razloga da ih usporavam jer ih stvarno nečujem jedino me živcira pomalo zvuk vrtnje jednog(od dva) HDD-a starog 8g koji još izvršava svoju funkciju bezprijekorno :), dakle cooler je prva liga i kao što vidite svijetli bolje nego Betlehem :)!
Pozdrav!

srale7 05.02.2008. 03:01

još jedno pitanje..
Jel se može memorija skidat/stavljat kad je cooler gore?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:42.