![]() |
da nije mozda zato sto je prvi ddr400 sa jednim latencijama
a drugi 433 sa drugim?mozda da se u biosu namjesti na jednake tipa 2,5-4-4-8@400? |
samo ja mislim da je problem sto nemaju iste latencije ako se ja nevaram http://www.imagesforme.com/thumbs/5820ram.JPG
|
oba su 400 mhz,al je jedan onaj stariji dvostrani crveni...
a drugi noviji plavi jednostrani pa mozda zato... |
ddr i ddr 2 zajedno
zanima me dali moze raditi ddr1 i ddr2 skupa posto imam na ploci podrsku za oboje,imam 2x512 ddr1 ali bi uzeo mozda jos 1x1gb ali ddr2 pa me zanima dali mogu raditi skupa
|
Ne.
Ili jedno ili drugo. |
Citiraj:
ok hvala puno |
ma onaj MPW... je 433MHz a ovaj drugi je 400MHz
|
Citiraj:
|
Kako ja mogu njemu podesiti tu latenciju ???? Neznam jer se time do sad nisam bavio. Hvala!!!!
|
U BIOS-u... Negdje pod Chipset configuration il tak nekako, zavisi kakav bios imaš...
|
|
Nadogradnja memorije
Iman soc. 939 i planiran s njim izgurat još minimum godinu dana, a rama mi je svakim danom sve manje. Em zahtjevne igre, em programi, em fax, em ...
Uglavnon spreman se na pohod na 2 GB. Trenutno iman 2x512 Kingmax Hardcore 500, već tjednima, mjesecima da ne kažem tražim još 2 takve pločice ili neki ekvivalent, al ništa. Prvo nitko nema, pa kad se pojavi onda netko prije mene rezervira, ili naiđem na kojeg vlasnika koji za 2x512 DDR 400 traži 500 kn. I na takve stvari sam izgubio 2 mjeseca, pa sam se sad okrenuo dućanima. Gledam baš u Linksa ima Kingmax DDR400 te Twinmos za nekih 900-ak kuna. (naravno 2x1:)) Komentari, mišljenja ? |
Nadogradjna DDR2
Trenutno imam kingmaxovu ddrII memoriju 1x1gb. Mislio sam sad kupit jos 1 gb pa me zanima treba li to biti opet kingmax, jer navodno u zadnje vrijeme bas ne briljiraju?
Ako da, sto jos treba, mogu li uzet brzu i na sto jos trtebam obratit paznju? Inace, ne zanima me oc, cisto default... |
uzmi jos jedan stick istog kingmaxa.
|
Kak misliš ne briljiraju? Što ima ne briljirati ako ti stoji ne OC-an...
Inače slažem se gore s kolegom, uzmi Kinga... |
TwinMos ddr ti je dosta pouzdani ram. Dosta sam ih kupio 2x512 i sve je u redu, za 1gb stickove vjerujem da su isto ok, dok Kingmax ddr zna imat problema sa odredjenim MB.
|
Da, sad vidim i da je cijena na strani twinmosa, kad san prvi put klika nisan ubra da je twin jeftiniji za 50 kn, dakle kad kupim 2 modula odna 100 kn.
Nego ima li tko iskustva sa 2x512 Kingmaxa + 1 GB Twinmosa ili sličnom kombinacijom:D Bare neko vrijeme dok ne skupim 800 kn, ipak san nedavno kupio monitor od 2500 kn, a lova ne pada s neba:( |
...
Citiraj:
|
Cuj, trebalo bi biti ok bez oc-a. Znam da su TwinMos stikovi od 512mb isli bez problema do 225-230 kod mene. Btw mozda ti se javim sutra ako nadjem kingmax HC 500mhz :)
|
Ne znam na sto se mislilo kad su rekli da ne briljiraju, samo skupljam savjete okolo. A nista, onda cu uzet kinga jer im je cijena pala strahovito:goood:
|
Citiraj:
DFI ima odlične opcije za klokanje, tako da neću skoro nišrta izgubit ako sa 268 spustin na 200, 220 i onda preko množitelja i sl. gluposti opet dođen d otog kloka od 2600-2700. A 1 GB više ću dosta osjetit... A za Kingmax... samo daj:) To bi još bilo najbolja opcija jer bi samo trebao 1T promjenit u 2T |
pomoc duall channell
pozdrav!
imam 1 gb 400 ddr goodram ploca podrzava DC , medjutim na trzistu nemogu naci isti takakv keks dal netko zna koji bi drugi radio sa goodram nekad davno sam imam a-data i v-data u kombinaciji DC-a i radilo je bez greske hvala! |
Ako neces clockat - bilo koji drugi keks od 1GB!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
400 kn max |
Citiraj:
|
Citiraj:
Bilo koji stick od 1GB i imaš dual channel, pa i ako budeš klokao. |
@televizor
Da si napisao koju konfu imaš moglo bi pomoći... Ako je to Socket A ili s478 ionako nema pravog DCa i radit če bilo što, ako je s754 DC niti ne postoji a ako je s939/940 onda moraš naći potpuno identičan modul što se konfiguracije modula tiče, dakle ako ima 8 čipva jednostrano isti takav ako ima 16 obostrano onda isti takav, i to bi bilo pametno da budu isti čipovi (probaj saznati koji su ja ti to nemogu reći jer postoji puno raznih čipova) jer je onda najmanja šansa da bude problema, mada ako su slični dakle sličan PCB ili isti i isti broj čipova morao bi bilo koji takav modul radit... |
volio bih povjerovati u to sto ste rekli i sutra bih uzeo keks of gigu,
medjutim iskustvo mi daje pravo na stavove , imao kolega nfroce2 plocu, a-data memriju i kasnije uzeo pqi, znaci 2 x 512, i kaj se desava , rusi se nestabilno itd..., mozda se ja varam ,mozda je to samo kod modula od 512 ?? |
Ne takve stvari se znaju događati, ali to je rijetko, posebno na nforce2 je bilo rijetko, nije rijetkost da ne radi DC ali da bilo koja dva rama uopće ne rade zajedno već je... Inače moduli se mogu poklati bez ikakvog pravila, nažalost to je tako, zato sam i rekao da ti je najbolje saznati koje čipove gore imaš jer se nebi smjeli poklati nikako samo zato jer imaju različite SPDe a čipovi su isti...
Inače FYI mogu ti se i dva npr. kingmaksa ili goodrama ili bilo čega drugoga međusobno poklati... Npr ja imam dva PQI koji nisu isti i dobro sam se izgnjavio dok sam sve složio kako treba a ova Abit ploča je inače suradljiva u pogledu rama... |
nastavak
vidio sam da goodram rade poljaci i takodjer kingston da uzmem kingston ??
budem pogledo koji su chipovi na goodramu pa cu napisati inace se slabo kuzim u latencije i takve stvari slao sam pm onom liku koji opisivo overclock al mi se nije javio |
Buduci da me idu gluposti evo jos jedna:
Svi keksi od 1GB su VELIKOM VECINOM bili double sided (16 plocica) i jako visokih latencija po SPDu (CL2.5-3) izuzev nekih (jako skupih) RAMova iz Corasira, OCZa, Cruciala,... Kakogod, tvoj modul nije jedan od njih i i kao takav ce SIGURNO raditi s nekim 1GB DDR400 Hynixom ili UCCCom koji cine 99% 1Gb chipova na nasem trzistu! A tvoj frend ako je imao na nf2 neki CL3 modul (Samsung TCCC) i pritom mu dodao neki Winbond CL2 ili CL2.5 dobro je sto je uopce mogao bootati komp! |
Citiraj:
znaći ddr400 ima čipove samo na jednoj strani i više latencije dok ddr433 ima na obje strane i niže latencije. |
Imao sam identican slucaj sa Kingmax-om, 400 i 433, nema sanse da proradi u dual c.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
BTW, na Epox 8RDA+ su radili zajedno jedan Geil Ultra (Mosel), Geil Golden Dragon (Samsung) i Hynix D43 zajedno na DDR450@CL2.5 tako da ja definitivno ne spominjem nf2 za neku losu kompatibilnost ili tako nesto!:D |
Aha da ovo sa CAS3 je ok to znam da se znalo dešavati... :D
Inače je točno nforce2 si fakat mogao nahraniti sa svakavim perverzijama i da sve radi... :) |
evo pise nachipovima 2-2
46v64mb-5b sad sta to znaci nemam pojma |
e sva sreća da nisam kupio obižni 400 kigmax..sad bi mi bezveze stajao...thanx na info
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:15. |