![]() |
inače taj modem bi trebao raditi u bridge modu iako ga mnogi stavljaju u routing mode,
za bridge mode: upišite u adress bar 192.168.1.1 user name: admin pasword: 0000 kliknete run wizard next --> sofija waršava zagreb --> next --> zadnje bridge mode vpi = 0, vci = 33, 1483 bridge ip llc, next, restart napravite novu konekciju i to tak mora raditi |
Citiraj:
Hvala na ulozenom trudu za odgovore. Pozdrav! |
Citiraj:
Sam proizvođač ovaj uređaj zove i klasificira u grupu ADSL2+ Router - a (vidi prvu stranicu manuala). O razlozima zašto T-Coma forsira Bridge mode rada i na uređajima koji su nativno routeri sada ne bih jer bi bio off sa ponekim "povišenim" tonom . . . Netko je pitao poviše, što znači "konfiguracija pješke"?. To znači da se ne koristi wizzard (čarobnjak) nego se svi koraci konfiguriranja odrade manualno (pješke), a razlog je jer se dešava da čarobnjak svoj posao ne odradi kako treba i konekcija ne funkcionira. Evo još jednom, premda isto postoji u Bibliji i još xyz postova, kako pješke podesiti ovaj uređaj u nativni Router mode rada. Ukoliko imate više računala u mreži privremeno ih isključite (mislim na mrežni priključak) osim jednog sa kojeg vršite konfiguriranje uređaja. Na računalu sa kojeg vršite konfiguriranje uređaja: - izbrišite Cache IE browsera (delete cookies and files) - podesite postavke mreže sa fiksnim IP - om i to: IP=192.168.5 Subnet=255.255.255.0 Gateway=192.168.1.1 DNS1=195.29.150.3 DNS2=195.29.150.204 Otvorite web konfig routera kroz IE kucajući u URL polje: http://192.168.1.1 + Enter Sada se treba otvoriti dialog box za unos pristupnog User - a i odgovarajuči Password. Ako je uređaj originalno isporućen od D-Link - a onda su User/Pass: admin/admin Ako je uređaj isporućen od T-Com - a onda su User/Pass: admin/0000 Nakon ulaska u web konfig možete "odraditi" wizzard da vam kasnije bude lakše: - Odaberite vremensku zonu (GMT+1) + Next - Odaberite PPPoE/PPPoA + Next - Unesite vaš User name (nezaboravite ga unjeti cijelog sa @htnet-dsl završetkom tj. treba izgledati xxxxxxx@htnet-dsl) - Unesite Password (oboje ste dobili na papiru od ugovora) - VPI=0 - VCI=33 - Connection Type=PPPoE LLC + Next - Pritisnite Restart i router će spremiti promjene i napraviti reboot. Kada uređaj ponovo izađe na režim (ADSL led svjetli konstatno) ponovo otvorite web konfig. Sada odaberite (otvorite) Home - WAN karticu. Tu se nalaze svi parametri vezani uz vašu internet vezu. Predlažem da sva polja u koja se parametar direktno unosi (npr. VPI) selektirate i doslovno prekucate potrebni parametar. Sada ću još jednom navesti ispravne parametre za Router mode: - PVC: Pvc0 (najčešći izbor, a radi se o izboru br. virtuelne "konekcije"). Jedna napomena: Uređaj omogućuje do 8 (Pvc7) različitih "konekcija" pa tako možete u Pvc1 postaviti konfiguraciju za Bridge mode i uređaj će raditi sa oba tipa konekcije ali naravno ne u isto vrijeme jer ste sa Pvc0 već ulogirani kod provajdera. Ako napravite disconect kroz web konfig onda će PPPoE Dial-Up sa računala a preko ispravno konfiguriranog Pvc1 ostvariti konekciju. - VPI=0 - VCI=33 - Virtual Circuit=Enabled - WAN Setting=PPPoE/PPPoA - User name i Password vidi poviše - Connection Type=PPPoE LLC - MTU=Ostavite default 1400 - MRU=Ostavite default 1492 - Default Route=Enabled - NAT=Enabled - Firewall=Enabled - IP Control=Dynamic IP - Način konektiranja a) Always On - ako želite biti stalno konektirani b) Connection on Demand - ako se želite spajati po potrebi tj. kada neki program zatraži spoj sa Internetom isti će biti ostvaren. Sa ovom opcijom se postavlja i vrijeme neaktivnosti nakon kojeg će se router sam zatvoriti konekciju (vidi polje do), preporuka 30 - Service Category=UBR Na kraju ovog niza pritisnite Apply. Da bi router zapamtio vaše postavke (a to je ono šta wizzard ne odradi kako treba) sada otvorite Tools - System karticu Tu pritisnite botun Save and Reboot Sada će se uređaj ponovo restartat i kada izađe na režim možete isprobati da li Internet funkcionira ok. Sada otvorite web konfig i provjerite / podesite: - Tools - Time kartica - Odaberite način kako će router vršiti sinhronizaciju datuma / sata. Predlažem Automatic ili manualan unos url - a SNTP servera + Apply - Home - DNS kartica - Unesite za Preferred DNS Server=195.29.150.3 i Alternative DNS Server=195.29.150.204 + Apply - Home - DHCP - Uključite DHCP Server ako želite na računalima imati mrežne postavke po idiot automatic principu. Čak i tada u nekim slučajevima na računalima treba unjeti Gateway i DNS. Na ovoj stranici ujedno određujete raspoloživ opseg IP adresa. Iza svega nezaboravite ponovo Save and Reboot botun na Tools - System kartici. |
ja nisam nikad reko da se neda složiti u routing modu, osobno mislim da je glupo postavljat ga u bridge, ja sam samo reko t-comovu preporuku,
oni kažu da su ga kao testirali u routing načinu rada ali da nije radio kako treba pa ga zato i prodaju kao modem a ne kao router i zato ne drže podršku za d-linka u routing modu e da, dobro objašnjenje |
sve sam napravio kako je nikky napisala u uputama
i kad se idem spojit jkavlja mi gresku "Connecting through WAN Miniport (PPPOE) ..." "Greska 678: The remote computer did not respond." sta bi trebao sad napreavit |
Citiraj:
Citiraj:
- dali je router linija ok spojena (vidi sliku u Sticky - ju), - na routeru ADSL led svijetli stalno (ne da trepće stalno), - u postavkama routera ispravno unešane (VPI, VCI, . . .), - u postavkama routera ispravno unešani user name i password (xxxxxxx@htnet-dsl / pasword - vidi ugovor). Za kraj napomena, kada po opisanom postupku podesiš router onda se više ne koristi PPPoE Dial-Up na računalu jer taj posao router odrađuje sam, samo pokreneš IE ili FF i trebaš imati pristup internetu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pozdrav. Postavio sam d-link u roter mod po uputama koje sam ovdje procitao i internet radi. Ali... konstantno mi puca veza, vec nakon nekoliko minuta. Kad stavim repair connection windows popravi vezu i net dalje radi. Modem je prije radio u bridge modu i veza nije pucala. Zbog cega mi puca veza??!
Btw. radio sam po ovom tutorijalu: 1. U internet explorer upsiati http://192.168.1.1, ako se ne pojavi kućica za prijavu otići na network connections - local area connection properties - Internet protocol(TPC/IP) properties i namjestiti da se automatski obtaina IP adresa. 2. Nakon što se pojavi kučica za prijavu pod username upisati: admin, a pod lozinku: 0000. Nakon što se pojavi glavni izbornik ići na Run wizard - Next - Odabrati vremesku zonu - Odabrati PPPoE/ konfiguraciju - Upisati username i lozinku koju ste dobili od T-coma ili nekog drugog internet providera, u polje VPI upisati 0, a u polje VCI upisati 33, connection type je PPPoELLC. Nakon toga otići na restart. Nakon što se restartira otići pod Tools - System - Save and rebot. 3. U glavnom izborniku izabrati Home - WAN - provjeriti sva polja, za connection setting izabrati always on, ako želite da vam računalo bude stalno na netu čim ga upalite. 4. Otići pod DHCP - DHCP server (starting IP 192.168.1.2 - Ending IP 192.168.1.254) 5. Otići pod DNS - DNS selection - Use user discovered DNS server only, user configuration: Prefered DNS server: 192.29.150.205 Alternate DNS server: 192.29.150.204 6. Otići pod Advanced - uPnP - omogući uPnP - Pvc0 7. Na kraju podešavanja još jedamput otići na Tools - System - Save and rebot. 8. Otići pod network connections - Local area connection properties - Internet protocol(TPC/IP) properties - Upisati slijedeće: IP: izaberi od 192.168.1.2 - 192.168.1.254 Subnet mask: 255.255.255.0 Default Gateway: 192.168.1.1 Preferd DNS server: 195.29.150.3 Alternate DNS server: 195.29.150.4 OK |
Jedina promjena u međuvremenu je vezana za DNS - ove. 195.29.150.3 još uvjek radi a kao Alternativu postavi 195.29.149.196 i na kompu i u routeru.
Ovo nije "glavni" razlog pucanja veze. Ako koristiš p2p programe tu leži razlog pucanja. Pretraži stare odgovore kako to rješit. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Postavke sam uspoređivao s ovima na forumu i identične su. Isprobao sam sa starim T-comovim DNSovima(195.29.150.3 i 195.29.150.4) i novima(195.29.150.205 i 195.29.150.204)... Sa starim DNSovima mi je veza pucala svakih 15 minuta i jedino sam mogao ući u setup od modema i u statusu prekinuti vezu i ponovno se spojiti. Ista je stvar i sa novijim DNSom, al s njim veza pukne nakon 25 minuta-pol sata(a ponekad zna i dulje)... Napominjem da su mi Windowsi XP skroz friško instalirani i jedina stvar koju sam promjenio je u LAN postavkama; u TCP/IP Properties sam umjesto Obtain IP i DNS upisao slijedeće parametre: IP address: 192.168.1.2 Subnet mask: 255.255.255.0 Default gateway: 192.168.1.1 ZA DNS server: primarni: 195.29.150.205 alternativni: 195.29.150.204 E sad, internet stvarno fino šljaka... al samo kratko, a na ovaj način se reconnectirati je stvarno gnjavaža! Molim vas pomozite, jer ću poludit:hitthewal::hitthewal::hitthewal: |
Receno je vec dosta puta 584-T od t-coma ne sljaka dobro inace s njihovim FW:D..A njabolje ga je drzati u bridge mode!
|
Ja apsolutno nikakvih problema s njim nisam primjetio, isto mogu reći za ozloglašenu Kasdu koju sam imao (osim kaj je krepala nakon oko 2g ali to je sad manje bitno) prema tome možda je problem u korisnicima ili mreži a ne routerima...
|
e zanima me nešto... ako ja koristim firewall program jel mogu onda isključit firewall u routeru?
|
Naravno da možeš, zapravo nigdje nepiše da moraš uopće i imati fw a ako pitaš koji je bolji to ovisi o tome što je na kompu instalirano...
|
ma koristim od servera 2008 firewall, ne treba mi bolji. kad već nisam mogao neke funkcije iščupat pomoću vlitea, onda ću ih iskoristit :D
thnx |
problem
D-link 584T je do jucer radio u router modu i nije bilo nikakvih problema. na njega imam spojen pc, laptop i maxtv. od jucer laptop opce vise ne moze na net ni ne vidim ga u mrezi, a maxtv ne radi(samo sa pc-om mogu na net sad). kad spojim laptop na router ona ledica se ugasi, a kad nije spojen ona svijetli. tak isto je i za maxtv. kad se s pc-om spojim na net router se svaki cas restarta i vec mi lagano ide na zivce. u cemu bi mogao biti problem??
|
Moguće da je router poblesavio ili zakuhao. Ugasi ga, pusti da se ohladi, potom vidi jel radi. Provjer i kabel s kojim spajaš laptop, Zamjeni sa onim od kompa. Tako ćeš utvrdit jel kabel ili određeni lan port zeza.
|
hladio se cijelu noc i nist, opet isto.
na laptopu mi se pojavilo i Found New Hardware>Network Controller. U device manageru pise da su driveri za mreznu karticu instalirani, a za network controller ne. za to nikad nisam instalirao posebno drivere neke (laptop je hp nx6110). jel moguce kak popravit router bar zbog maxtv-a ili da zovem tcom. jel moguce da je na laptopu nect crklo? kad spojim laptop i pc direktno i na laptopu napisem ipconfig izbaci mi Windows IP Configuration |
Šta se tiće routera, probaj ga resetitirat (dok je upaljen pritisneš onaj skriveni taster kroz rupu cca 5 sec) pa konfig izpočetka. Računaj da T-Coma nevoli router mode za taj uređaj.
MaxTv bi trebao proradit posli reseta. |
e ovak. resetirao sam ga i spojim se prek njega na net(s pc-om jer laptop mi jos uvijek ne radi) i spojen sam par minuta i onda se restarta sam od sebe pa ne mogu ni maxtv upaliti jer dok dode do onog ekrana di pisem podatke one sve se ugasi.
|
si probao restartat ga?
|
Citiraj:
|
opa, my bad...
prijavi t-comu kvar...:zdero2: |
@killer
Uff izgleda da ti je router zreo za reklamaciju... |
ok, a da ne otvaram novu temu, sta bi moglo bit s laptopom? na njemu pise da nije instaliran network controller. probao sam instalirati i stare drivere s kojima je prije radilo i nove s neta i svejedno ne radi? jel moguce da je na njemu nest otislo?
ovo je device manager na laptopu http://www.max-save.org/pix/28gik0o_thumb.jpg |
Kaj si na njemu reinstalirao sustav ili? U svakom slučaju bilo bi dobro stavit gore driver cleaner i ccleaner, deinstalirati čipset i sve ostalo izribati, puknuti rvo odgovarajući čipset driver pa onda ostale koje treba po redu...
|
Po danoj slici se vidi da grafička nije oke instalirana tj. njeni drajveri.
Šta se tiće mreže, samo ti je instaliran drajver za 1394 (firewire) kojeg u ovoj "prići" ne koristiš. Drajver za "običnu" 10/100/1000 mrežu nije instaliran. Ovdje imaš drajvere za nx6110. Pod Network adapters moraš još imat žičnu i bežičnu mrežu. |
Da li je moguce sa ovim ruterom napraviti Shoutcast server tj. radio, i kako to da izvedem, ja sam pokusavao nekoliko puta i nece, jel imao neko neka iskustva ili sl.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:33. |