![]() |
Citiraj:
Ja sam imao PC da ne nabrajam DX,Cyrix,Pentium,Athlon i napajanje mi nikad nije ništa skurilo sve sam uvijek ja zajeba. Ali uvijek i riješio |
Citiraj:
SVAKA ČAST!!:beer: |
Meni je riknuo chip na ploči zbog napajanja (P-II), dvojici frendova disk i ploča, a jednome se i dobro zadimilo. Isto tako znam još ljudi kojima je komp radio stabilnije samo promijenom napajanja. Mislim da za napajanje + case treba dati barem 10% cijene kompa. Ja ne riskiram pa uzmem odmah dobro napajanje, a ne isprobavam da li će mi i ovo jeftinije dobro radit.
|
Kome se troši, nek troši, ja bogme neću dat iz principa 500kn za napajanje. Ne dolazi u obzir! Za ovoliko koliko meni treba komp i koliko ga ja "intenzivno" koristim, stvarnobi mi bio potez kupit skupo napajanje. Moš mislit.
Pa ako što misli pregarat, neka gori !!!!:smoke: |
Ne radi se o tome hoće li pregoriti ili ne, već kako će komp raditi. Ima dosta problema s blokiranjem, resetiranjem kompa, nemogućnošču paljenja za koje je odgovorno napajanje. Naravno da svi ne koriste komp u iste svrhe i da neki imaju samo osnovne komponente, a drugi popune skoro sve PCI utore, stave 4 optička uređaja i par diskova. Slažem se da ti ne treba neko jako (pravo)400W ili 500W napajanje.
Ipak mislim da za napajanje treba izdvojiti bar 10% cijene konfiguracije, ako je cijena konfiguracije 5000-8000kn. Naravno da treba srazmjerno složiti komponete, a ne uzeti LCD za 3500kn, a ostatak kompa platiti toliko ili manje. |
Ne isplati se razbijat glavu oko ovoga. Ja sam imao JNC napajanje od 300W, s kojim apsolutno nikakvih problema nisam imao, nijednom mi se komp nije smrzao, resetirao, ili slično..
Sad sam svojom greškom kupio Codegen 400W, s kojim zasad također nemam nikakvih problema. Oni ljudi koji u kompu drže 3 diska, 3 optička pogona, 8 PCI kartica i 2Gb memorije i dual procesore, onda neka si takvi kupuju i napajanje od 800W od 1500kn.. jer im takve konfiguracije troše struje ko 3 vešmašine odjednom...:D A ovaj moj kompjuterčić, i kompjutorčići 80% ostalih normalnih, ne overklokerski, kućno nastrojenih ljudi, ne trebaju takva napajanja. I nema toga tko me može uvjeriti suprotno. Ionako je vijek trajanja sadašnjih komponenti kratak, vezano uz promjenu standarda i inih stvari. Kupim sad j.be.o napajanje za 500kn, i onda mi za godinu ili dvije, izađu nova kućišta, nove ploče, nove "utikači", i onda opet moram dat 500kn za drugo napajanje. A tih godinu-dvije će bilo kakvo napajanje sigurno raditi... to je moj stav prema napajanjima, i općenito prema nekim skupim hardwareom Tehnologija se prebrzo razvija i mijenjaju standardi da bi išao kupovati skupe stvari... :beer: |
E, lagano si se zajebao, al' neću te ni pokušavat uvjeravat u suprotno. Ima, osim snage, napajanje i neke druge karakteristike o kojima treba voditi računa. Stabilnost napona, kao jedna od njih.
S druge strane, sumnjam da će se u vezi napajanja nešto drastično mijenjati u skoroj budućnosti. A da ja razmišljam kao ti, još bi gurao P2, ne bi ništa novo ni kupovao, jer stalno izlazi novo. |
Daklem ... kod frenda radi, znači komponente ispravne.
Greška je u: napajanju ( prožvakano ) MBO: neprovijereno Kabel: da ne radi nebi radila niti sama komponenta, niti u paru. Daklem ako po single rade - kabel ispravan. Za napajanje: Chieftech 420 W u Linksu --- 600 Kn Sad dali češ ti kupiti ovo ili Codegen --- čuješ pucketanje - to meni puca kita :beer: Ja ti velim da nemere loše napajanje u dobar comp ... Dali sam ja pjunuo bijesne pare za napajanje - da jesam. Dali očekujem da će netko drugi baciti tolio love - osim Mitzeka ne :D Dali će netko baciti 600 Kn na napajanje - trebal bi i 60% foruma je :beer: Nemreš očekivati čuda od lošeg napajanja - neka rade dobro, neka ne. To to je ko lutrija, pa ko dobije blago njemu :D Kaj se ploče tiće - vrlo lako moguče da kaka. Probaj BIOS flash ili barem clear CMOS. Sumnjam da će pomoći kod ove problematike, ali kad meni nekaj ne radi i iscrpim logično poćnem bubat napamet, pa kaj Bog da :D Oh da .... kod frenda kad si probal - su oba uređaja bila na istom kanalu :confused: . To mi još uvijek smrdi na master/slave komplikaciju :rolleyes: |
Gabre prijatelju imaš isti problem ko i ja i nisam ga uspijevao riješiti tjednima.
Imam isti DVD kao i ti i pržu Samsung 40/12/40 koji od prvog dana ne rade kako treba ZAJEDNO! Naglasio sam zajedno iz razloga kad odspojim pržu ili DVD sve radi super. Probao sam sve, što ni živ nitko nije i opet bilo isto. I već sam se bio pomirio s tim. I jučer ja skoknem do dućana po novo kućište( onak lijepi plavi Codegen za ciglih 250kn) i spojim sve na napajanje koje je bilo došlo s njim (400W) i zamisli nikakvog problema u radu. Ostao sam paf:confused: a imao sam 400w i prije( neću blatiti) koje je radilo čisto OK. Dakle promijeni napajanje,definitivno je ono problem. Ne moraš kupovati zvijeri od 500+ kn, i ovaj Codegen je dovoljan. Sorry na kašnjenju;) |
Objašnjenje slijedi.
Ovako, Paške i Stormeye.
Prvo Paške: Problem nije bio ni u napajanju ni i u ploči. Nakon što sam sve moguće isprobao, među ostalim i promijenio napajanje, nije bilo promjena. Onda odlučim formatirati disk i friško instalirati windowse i drivere za ploču, itd. I vidi čuda! RADI sve bez problema, zajedno, odvojeno, ma kako oš. I onda mi neki tip slučajno neki dan u razgovoru pita među ostalim je li to na VIA čipsetu? reko ja: je. (VIA KT266A) e a on meni kaže da taj čipset ne može prepoznati dodatni optički uređaj koji je stavljen nakon drivera od ploče!?! Uglavnom, to je to, vjerovatno, jer kažem vam, nakon svježih windowsa i drivera, sve je proradilo iz prve. Stormeye: tebi je isto proradilo kad si nanovo sve instalirao, nije ti imalo veze s napajanjem. right? već evo radi 2 tjedna bez problema... |
Aj, fala Bogu. I reinstalu.
|
sveti format c::D
|
Re: Objašnjenje slijedi.
Citiraj:
|
Re: Objašnjenje slijedi.
Citiraj:
Zbunj :confused: živjela VIA - koju sam btw. KT266 i 333 inkarnaciju koristio i to bez problema, a ja sam tip koji uvijek nekog vraga čačka i mijenja :confused: Ali bitno je da radi :D :beer: |
ja inače stvarno nemam prigovora na ploču ni chipset. Ovo sa pržom, je sto posto do nekih drivera od nečega koji su se klali, dok nisam učinio prije navedeno. od ploče+directx+grafa+modem+što ti padne na pamet= problemi...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:43. |