![]() |
evo ja sam uzeo preko megatrenda dva 2007FP-a, S-ISP matrica, a05 revizija. Tako da mogu dati svoju preporuku, monitori su zakon.
|
Citiraj:
1280x1024 ili 1600x1200 ?? |
Citiraj:
Ja sam tri uzeo i sva tri vratio (megatrend/mikronis predobri što se toga tiče), pa sam uzeo HP lp2065. |
Citiraj:
Držim ih na nativnoj rezoluciji 1600x1200. Na samsungu 193p+ sam imao bending, tu je gradijent normalan, idem još malo isprobati. EDIT: Velim na Samsungu sam imao bending i to se vidjelo iz aviona na gradijentu sa bijele na crnu, tu ja to nevidim. Gradijent nije full gladak kao ostali(u bojama) no vrlo, vrlo blizu. Osvjetljenje je normalno. EDIT: Mene nije ni na Samsungu bending smetao, u normalnom radu nisam ga nikad ni zamijetio u godinu i nešt dana rada s njim. |
Megatrend? Koliko? Mislim da jedino kod njih nisam trazia :/
10X 4 the info by the way.. . Teo |
3400 i neš sitno. nisam ni znao da su oni distributeri.
|
I koji je onda od ova 2 bolji, pošto im je razlika u cijeni zanemariva:
HP COMPAQ LP2065 DELL 2007FP Također, ikakvih neugodnih iskustava sa mikronisom? Pozitivnih? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Samo pozitivna iskustva s Mikronisom. Zamijenili su mi tri dell 2007fp monitora s kojima nisam bio zadovoljan - jedan imao baš naglašen bending, drugi nije imao bending, ali je imao neravnomjerno osvjetljenje, a treći je imao pomalo i od jednog i od drugog. I da, sva tri su bila najnovija revizija. Bez ikakvih komplikacija (ubiti je u pitanju Megatrend, oni su distributeri) sam zamijenio te monitore. Na kraju mi ih bilo žao jer je Mikronis lp2065 uzeo od nekog drugog distributera.
Inače, na kraju sam kupio HP lp2065 - zadovoljniji sam nego s 2007fp-om. |
@franzi,izgleda da nemaš sreće sa dell-om....
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja sam isto uzeo preko manjeg dućana koji je naručio od megatrenda. Ja sam ih samo kontaktirao i rezervirao. Nabacit ću par slikica kroz koji dan, sad još bolujem, prije dva dana sam izašao i bolnice i drito po monitore - bolesnik :> Kako sam gnomisa-u rekao, već dva dana ih proučavam i naštimavam i monitori su super. Nema color bandinga, a i na crnobijelom gradijentu ja to nemogu reći da je banding ako gledam prošli monitor. Skoro pa je neuočljivo.
Ovako po mojem mišljenju monitori su strava. Malo detaljnije za par dana. EDIT: Da, nijedan nema bad pixela, i osvjetljenje je ok. Bijela je malo blještava, to tako je isto i na par drugih S-IPSa što sam vidio kod prijatelja, malo sam samo smanjio brightness, sve ostalo je na tvorničkim postavkama. EDIT: Evo nabrzinu par slikica: Banding na WFP modelu - http://members.iinet.net.au/~json/stuff/blue-grey.jpg Desni - http://img368.imageshack.us/img368/1848/hpim3322za2.jpg Lijevi- http://img368.imageshack.us/img368/9545/hpim3321mg3.jpg Nisam gasio svjetla pa ima malo odsjaja. Našao sam na jednom forumu da na VGA modu nema bandinga - http://www.widescreengamingforum.com...pic.php?t=4203 |
Citiraj:
|
Također, probajte promijeniti gammu, a potom pogledajte da li ima bendinga.
|
Hm, što je to točno color banding?
Ovo kad gradient izgleda ko loše saveani jpeg? |
Citiraj:
EDIT: Evo još sam se igrao sa gammom. Mali banding se javlja samo prilikom prelaska sa crne na boje, no to vidim kada poprilično spustim gammu ili povisim. No samo kod prijelaza iz crne na boju. Što se tiče postolja, nevidim uopće zašto bi ovo postolje bilo nesigurno ili nedovoljno čvrsto, postolje je normalno i stabilno. EDIT: @Punio4 - Da, kao ovaj jpeg - http://members.iinet.net.au/~json/stuff/blue-grey.jpg EDIT: Sad sam malo čitao o gammi/bandingu po netu. Čini se da većina monitora osim vjerovatno profesionalnih ima nativnu gammu, te ako se ona mijenja dolazi do bandinga koji ovisi o kvaliteti monitora, no kod kvalitetnijih je to najčešće kod "shadows and darker midtones". Evo nešto kratko o tome da sad ne nabacujem članke - http://www.drycreekphoto.com/Learn/C...r_gradient.htm |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam sretan što nemam problema sa bandingom. Lovite onda Megatrend, možda ima dobru seriju. Moji su Made in Češka :lol2: |
Citiraj:
|
Citiraj:
@gnomisa,iskreno neznam kakav je hp,tak da nemrem niš pričat o njemu,al zato znam kakav je dell:D al iz tvojih riječi samo vire subjektivni dojmovi idem pogledat koji review o tom svehvaljenom hp-u:D al i dalje mislim da ti dell ne leži najbolje....pa otud i takvo mišljenje o njemu:)NHF |
Citiraj:
Isto ko ja što čekam neke pare da ubodem još jednog Della:) jer je to po meni predobar monitor a k tome još je i dost jeftin osobno kad prelomim pdv je 2500kn što i nije tak puno.Kad se fino iskalibrira daje odlične rezultate.Onima kojima je malo presvijetla slika na defaultu neka si smanje svijetlinu na 47 i kontrast RGB na custom i na 90 svaki.I image mode svakako na desktop i vozi. |
Jel neko probao podešavati monitor (Dell 2007) preko service menua? Razmišljam da si uzmem ColorVision Spyder2 Express i da riješim tu kalibraciju kak spada :>
|
Citiraj:
gledaj, nigdje nisam napisao da mi dell ne lezi...gluposti...to je bio moj prvi izbor...cinjenica je da dellovi imaju problema s bandigom...vise ili manje izrazene - ovisno o primjerku (i to im nije jedini problem btw)...a to cak u potpunosti niti desktop mode ne rjesava (citamo forume?)....i monitor ne kupujem 6 mjeseci...mjesec dana gledam modele....mislio sam cijelu pilu kupit ovaj mjesec ali radi povrata pdv nista do 1mj 2008. Daleko od toga da je dell los monitor...dapace, odlican je monitor...samo ja ne zelim biti pusionicar koji je za 3500 kn dobio monitor koji ima neke probleme koji meni kao picajzli sigurno idu na zivce... |
@gnomisa,navedeno je gore da više nema banding...a čuj,po meni tak ispada tj po tvom pričanju o dell-u,al dobro svak ima svoj favorit.A čuj evo ja ti mogu reč da sam zadovoljan s njim,a i cijena pada oko 3100,mislim da svaki monitor ima svoje "probleme"ama baš svaki bilo za 1000kn bilo da košta 7000kn....
|
Citiraj:
|
kaj se kod dell-a sharpness ne da podesit?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ako je Dell spojen preko DVI-D onda nemozes podesavati sharpness,samo ako je spojen
peko VGA kabla... |
Citiraj:
|
|
Evo baš sam izgubio volju za bilo kakvi review. Baš kako sam pohvalio monitore, bilo mi je čudno zašto me jučer počele boliti oči i pogledao malo bolje i eto ga na, ****ni FLICKERING na oba monitora, ugasio svjetla i bilo je i više nego očigledno, pogotovo na bijeloj boji, katastrofa. Znam da svaki LCD ima treperenje no ono se netreba vidjeti pogotovo ne u normalnom radu u browseru itd. Prijatelj ima Benq 20" duplo jeftiniji ni traga flickeringu osim sa slikama inverzije. Evo pukno sam video što sam nabrzinu snimio na youtube http://www.youtube.com/watch?v=ZzbiIWLqgU8
Ovo je sa normalnim brightnessom a kad ga smanjim na radni još je gore. Snimano je sa malo veće udaljenosti, bliže je još gore no nisam imao gdje staviti fotić osim na radnu fotelju. Odma ću ih poslati preko dućana gdje sam ih kupio u Megatrend, jedino sam ih zamolio ako mogu umjeto Dellova dobiti Philips Brilliance 200P7ES modele u moju nadoplatu. Jer ukoliko neizađe nova revizija a06 nema mi smisla slati, mogu proći i gore.PFFFFFFFF EDIT: Pokušavao sam sve, od mijenjanja kablova do kompa, no kao i ostali na netu sa ovim problemom to nije riješilo problem. Neki su i strujne kablove mijenjali stavljali monitore na UPS sa AVRom itd. |
auuu živo sra...
|
Citiraj:
EDIT: Da, nemožeš mi email poslati tehničkoj podršci, moraš imati Service Tag koji nedobiš sa monitorima, moraš ih telefonom zvati. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:09. |