PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   DELL 2007WFP (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=75548)

p3tar 03.10.2007. 10:34

evo ja sam uzeo preko megatrenda dva 2007FP-a, S-ISP matrica, a05 revizija. Tako da mogu dati svoju preporuku, monitori su zakon.

marq20 03.10.2007. 10:40

Citiraj:

Autor p3tar (Post 830588)
evo ja sam uzeo preko megatrenda dva 2007FP-a, S-ISP matrica, a05 revizija. Tako da mogu dati svoju preporuku, monitori su zakon.

na kojoj rezi ih imaš?
1280x1024 ili 1600x1200 ??

frANZi 03.10.2007. 10:53

Citiraj:

Imaju li bending? Ravnomjerno osvjetljenje?

Ja sam tri uzeo i sva tri vratio (megatrend/mikronis predobri što se toga tiče), pa sam uzeo HP lp2065.

p3tar 03.10.2007. 11:01

Citiraj:

Autor frANZi (Post 830608)
megatrend/mikronis predobri što se toga tiče

Kako misliš predobri?

Držim ih na nativnoj rezoluciji 1600x1200. Na samsungu 193p+ sam imao bending, tu je gradijent normalan, idem još malo isprobati.

EDIT: Velim na Samsungu sam imao bending i to se vidjelo iz aviona na gradijentu sa bijele na crnu, tu ja to nevidim. Gradijent nije full gladak kao ostali(u bojama) no vrlo, vrlo blizu. Osvjetljenje je normalno.

EDIT: Mene nije ni na Samsungu bending smetao, u normalnom radu nisam ga nikad ni zamijetio u godinu i nešt dana rada s njim.

Apocalypso™ 03.10.2007. 14:54

Megatrend? Koliko? Mislim da jedino kod njih nisam trazia :/

10X 4 the info by the way.. .

Teo

p3tar 03.10.2007. 17:11

3400 i neš sitno. nisam ni znao da su oni distributeri.

Punio4 03.10.2007. 17:11

I koji je onda od ova 2 bolji, pošto im je razlika u cijeni zanemariva:
HP COMPAQ LP2065
DELL 2007FP
Također, ikakvih neugodnih iskustava sa mikronisom? Pozitivnih?

marq20 04.10.2007. 07:14

Citiraj:

jel možeš nabacit par slika i neki kratki review :chears:

Apocalypso™ 04.10.2007. 08:38

Citiraj:

Autor p3tar (Post 830915)
3400 i neš sitno. nisam ni znao da su oni distributeri.

Idem odmah u nabavu, sve sam ih kontaktira i svi me zavlace da ce ih kao dobiti sutra i tako vec tjedan dana :/

Citiraj:

Autor Punio4 (Post 830918)
I koji je onda od ova 2 bolji, pošto im je razlika u cijeni zanemariva:

Neki se kunu da je HP bolji jer kao nema toliko problem ka Dell al ja uzimam Della jer su se problemi uglavnom pojavljivali kod starijih modela i sta sam jednog testirao kod frenda (wide) i fakat sam zadovoljan i sta izbjegavam HP producte vec neko vrime.

Citiraj:

Autor Punio4 (Post 830918)
Također, ikakvih neugodnih iskustava sa mikronisom? Pozitivnih?

Petica ali oni trenutno imaju samo WFP!

frANZi 04.10.2007. 11:51

Samo pozitivna iskustva s Mikronisom. Zamijenili su mi tri dell 2007fp monitora s kojima nisam bio zadovoljan - jedan imao baš naglašen bending, drugi nije imao bending, ali je imao neravnomjerno osvjetljenje, a treći je imao pomalo i od jednog i od drugog. I da, sva tri su bila najnovija revizija. Bez ikakvih komplikacija (ubiti je u pitanju Megatrend, oni su distributeri) sam zamijenio te monitore. Na kraju mi ih bilo žao jer je Mikronis lp2065 uzeo od nekog drugog distributera.

Inače, na kraju sam kupio HP lp2065 - zadovoljniji sam nego s 2007fp-om.

zvonac 04.10.2007. 13:17

@franzi,izgleda da nemaš sreće sa dell-om....

gnomisa 04.10.2007. 14:34

Citiraj:

cekaj...megatrend je distributer ali nema svoj ducan koko znam..ili sam u krivu? di je njihov ducan (uzimam prek firme)?

marq20 04.10.2007. 15:19

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 831568)
cekaj...megatrend je distributer ali nema svoj ducan koko znam..ili sam u krivu? di je njihov ducan (uzimam prek firme)?

piše da su u Buzinu a sad jel tam dućan ili ne, vrag bi ga znao:D

p3tar 04.10.2007. 17:52

Ja sam isto uzeo preko manjeg dućana koji je naručio od megatrenda. Ja sam ih samo kontaktirao i rezervirao. Nabacit ću par slikica kroz koji dan, sad još bolujem, prije dva dana sam izašao i bolnice i drito po monitore - bolesnik :> Kako sam gnomisa-u rekao, već dva dana ih proučavam i naštimavam i monitori su super. Nema color bandinga, a i na crnobijelom gradijentu ja to nemogu reći da je banding ako gledam prošli monitor. Skoro pa je neuočljivo.
Ovako po mojem mišljenju monitori su strava. Malo detaljnije za par dana.

EDIT: Da, nijedan nema bad pixela, i osvjetljenje je ok. Bijela je malo blještava, to tako je isto i na par drugih S-IPSa što sam vidio kod prijatelja, malo sam samo smanjio brightness, sve ostalo je na tvorničkim postavkama.

EDIT: Evo nabrzinu par slikica:
Banding na WFP modelu - http://members.iinet.net.au/~json/stuff/blue-grey.jpg
Desni - http://img368.imageshack.us/img368/1848/hpim3322za2.jpg
Lijevi- http://img368.imageshack.us/img368/9545/hpim3321mg3.jpg
Nisam gasio svjetla pa ima malo odsjaja. Našao sam na jednom forumu da na VGA modu nema bandinga - http://www.widescreengamingforum.com...pic.php?t=4203

gnomisa 04.10.2007. 22:41

Citiraj:

Autor p3tar (Post 831769)
Ja sam isto uzeo preko manjeg dućana koji je naručio od megatrenda. Ja sam ih samo kontaktirao i rezervirao. Nabacit ću par slikica kroz koji dan, sad još bolujem, prije dva dana sam izašao i bolnice i drito po monitore - bolesnik :> Kako sam gnomisa-u rekao, već dva dana ih proučavam i naštimavam i monitori su super. Nema color bandinga, a i na crnobijelom gradijentu ja to nemogu reći da je banding ako gledam prošli monitor. Skoro pa je neuočljivo.
Ovako po mojem mišljenju monitori su strava. Malo detaljnije za par dana.

EDIT: Da, nijedan nema bad pixela, i osvjetljenje je ok. Bijela je malo blještava, to tako je isto i na par drugih S-IPSa što sam vidio kod prijatelja, malo sam samo smanjio brightness, sve ostalo je na tvorničkim postavkama.

EDIT: Evo nabrzinu par slikica:
Banding na WFP modelu - http://members.iinet.net.au/~json/stuff/blue-grey.jpg
Desni - http://img368.imageshack.us/img368/1848/hpim3322za2.jpg
Lijevi- http://img368.imageshack.us/img368/9545/hpim3321mg3.jpg
Nisam gasio svjetla pa ima malo odsjaja. Našao sam na jednom forumu da na VGA modu nema bandinga - http://www.widescreengamingforum.com...pic.php?t=4203

mozda bi bolji izbor bio HP LP2065 jer si siguran da kod njega nece biti bandinga...takodjer, ima i dosta cvrsce, kvalitetnije postolje....jedina prednost della u odnosu na HP je dizajn...pa sad ako netko tolko pati na izgled...

frANZi 04.10.2007. 23:26

Također, probajte promijeniti gammu, a potom pogledajte da li ima bendinga.

Punio4 05.10.2007. 00:18

Hm, što je to točno color banding?
Ovo kad gradient izgleda ko loše saveani jpeg?

p3tar 05.10.2007. 00:18

Citiraj:

Autor frANZi (Post 832128)
Također, probajte promijeniti gammu, a potom pogledajte da li ima bendinga.

Tebe full srdi taj banding :>. Probao sam na svojima. Nema bandinga, sve po starome.

EDIT: Evo još sam se igrao sa gammom. Mali banding se javlja samo prilikom prelaska sa crne na boje, no to vidim kada poprilično spustim gammu ili povisim. No samo kod prijelaza iz crne na boju.

Što se tiče postolja, nevidim uopće zašto bi ovo postolje bilo nesigurno ili nedovoljno čvrsto, postolje je normalno i stabilno.

EDIT: @Punio4 - Da, kao ovaj jpeg - http://members.iinet.net.au/~json/stuff/blue-grey.jpg

EDIT: Sad sam malo čitao o gammi/bandingu po netu. Čini se da većina monitora osim vjerovatno profesionalnih ima nativnu gammu, te ako se ona mijenja dolazi do bandinga koji ovisi o kvaliteti monitora, no kod kvalitetnijih je to najčešće kod "shadows and darker midtones". Evo nešto kratko o tome da sad ne nabacujem članke - http://www.drycreekphoto.com/Learn/C...r_gradient.htm

zvonac 05.10.2007. 00:45

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 832055)
mozda bi bolji izbor bio HP LP2065 jer si siguran da kod njega nece biti bandinga...takodjer, ima i dosta cvrsce, kvalitetnije postolje....jedina prednost della u odnosu na HP je dizajn...pa sad ako netko tolko pati na izgled...

baš sad nebi reko da je jedina prednost naspram hp-a,postolje,mislim ima dell svoje kvalitete...sad ispada da je dell tek prosječan monitor i niš više od tog...mada svi vidim u zadnje vrijeme fale samsung sa TN matricom,a zakaj,neznam.Vjerojatno je jedan i jedini razlog,a to je,lova...al mislim dok bi se imalo love onda bi se hvalil dell:D:)

p3tar 05.10.2007. 00:57

Citiraj:

Autor zvonac_1 (Post 832216)
baš sad nebi reko da je jedina prednost naspram hp-a,postolje,mislim ima dell svoje kvalitete...sad ispada da je dell tek prosječan monitor i niš više od tog...mada svi vidim u zadnje vrijeme fale samsung sa TN matricom,a zakaj,neznam.Vjerojatno je jedan i jedini razlog,a to je,lova...al mislim dok bi se imalo love onda bi se hvalil dell:D:)

da, ima nešto u tome. Ja sam uvjek za to da koliko para toliko muzike :> Ja sam na svojem prošlom monitoru(masno sam ga platio - 3800) u godinu i 3 mjeseca rada dobio 1 bad pixel u doljnem desnom kutu, dok je većina frendova sa TN monitorima dobila 1-5 bad pixela u prvih 6 mjeseci.

gnomisa 05.10.2007. 01:02

Citiraj:

Autor zvonac_1 (Post 832216)

ne, napisao sam da HP ima bolje postolje..cvrsce...probao sam oba...nisam napisao da je dell prosjek...takodjer Dell vise ili manje ima problema sa bandingom...HP nema tih problema...jedinu prednost dell ima u dizajnu a to je ionako subjektivne naravi...reci mi i jednu prednost della u odnosu na HP (osim dizajna)...nema je...i neznam otkud ti sad prica o TN samsungu ovdje....

Lihto 05.10.2007. 07:05

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 832230)
ne, napisao sam da HP ima bolje postolje..cvrsce...probao sam oba...nisam napisao da je dell prosjek...takodjer Dell vise ili manje ima problema sa bandingom...HP nema tih problema...jedinu prednost dell ima u dizajnu a to je ionako subjektivne naravi...reci mi i jednu prednost della u odnosu na HP (osim dizajna)...nema je...i neznam otkud ti sad prica o TN samsungu ovdje....

nema bandinga na Dellu 2007WFP kad staviš na desktop mode:kafa:

p3tar 05.10.2007. 10:39

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 832230)

ja mislim da su oba monitora odlična, osim dellove prednosti u dizajnu što igra ulogu kod dosta ljudi, prave razlike ili prednosti između ova dva monitora ćemo vidjeti ako neko pukne na netu direktnu usporedbu ova dva monitora, sve ostalo je nagađanje.
Ja sam sretan što nemam problema sa bandingom. Lovite onda Megatrend, možda ima dobru seriju. Moji su Made in Češka :lol2:

gnomisa 05.10.2007. 14:13

Citiraj:

Autor Lihto (Post 832262)

znam....

zvonac 06.10.2007. 00:23

Citiraj:

Autor Lihto (Post 832262)

tako je..napokon neko ko progovara o tom zloglasnom bandingu:D
@gnomisa,iskreno neznam kakav je hp,tak da nemrem niš pričat o njemu,al zato znam kakav je dell:D al iz tvojih riječi samo vire subjektivni dojmovi
idem pogledat koji review o tom svehvaljenom hp-u:D

al i dalje mislim da ti dell ne leži najbolje....pa otud i takvo mišljenje o njemu:)NHF

Lihto 06.10.2007. 03:19

Citiraj:

Autor zvonac_1 (Post 832986)
@gnomisa,iskreno neznam kakav je hp,tak da nemrem niš pričat o njemu,al zato znam kakav je dell:D al iz tvojih riječi samo vire subjektivni dojmovi

al i dalje mislim da ti dell ne leži najbolje....pa otud i takvo mišljenje o njemu:)NHF

Njemu bi još najviše pasao neki noviji samsung:D(uključiš i radi) samo što je problem što on kupuje monitor već 6mj. i nikako da se odluči.
Isto ko ja što čekam neke pare da ubodem još jednog Della:) jer je to po meni predobar monitor a k tome još je i dost jeftin osobno kad prelomim pdv je 2500kn što i nije tak puno.Kad se fino iskalibrira daje odlične rezultate.Onima kojima je malo presvijetla slika na defaultu neka si smanje svijetlinu na 47 i kontrast RGB na custom i na 90 svaki.I image mode svakako na desktop i vozi.

p3tar 06.10.2007. 04:30

Jel neko probao podešavati monitor (Dell 2007) preko service menua? Razmišljam da si uzmem ColorVision Spyder2 Express i da riješim tu kalibraciju kak spada :>

gnomisa 06.10.2007. 09:53

Citiraj:

Autor zvonac_1 (Post 832986)

gledaj, nigdje nisam napisao da mi dell ne lezi...gluposti...to je bio moj prvi izbor...cinjenica je da dellovi imaju problema s bandigom...vise ili manje izrazene - ovisno o primjerku (i to im nije jedini problem btw)...a to cak u potpunosti niti desktop mode ne rjesava (citamo forume?)....i monitor ne kupujem 6 mjeseci...mjesec dana gledam modele....mislio sam cijelu pilu kupit ovaj mjesec ali radi povrata pdv nista do 1mj 2008. Daleko od toga da je dell los monitor...dapace, odlican je monitor...samo ja ne zelim biti pusionicar koji je za 3500 kn dobio monitor koji ima neke probleme koji meni kao picajzli sigurno idu na zivce...

zvonac 06.10.2007. 09:59

@gnomisa,navedeno je gore da više nema banding...a čuj,po meni tak ispada tj po tvom pričanju o dell-u,al dobro svak ima svoj favorit.A čuj evo ja ti mogu reč da sam zadovoljan s njim,a i cijena pada oko 3100,mislim da svaki monitor ima svoje "probleme"ama baš svaki bilo za 1000kn bilo da košta 7000kn....

gnomisa 06.10.2007. 10:05

Citiraj:

Autor zvonac_1 (Post 833106)
@gnomisa,navedeno je gore da više nema banding...a čuj,po meni tak ispada tj po tvom pričanju o dell-u,al dobro svak ima svoj favorit.A čuj evo ja ti mogu reč da sam zadovoljan s njim,a i cijena pada oko 3100,mislim da svaki monitor ima svoje "probleme"ama baš svaki bilo za 1000kn bilo da košta 7000kn....

jasno da danas svaki lcd ima problema....ali neki manje a neki vise...za iste novce :D... a ja cu ti reci da je kod HP-a daleko cvrsce, teze i kvalitetnije postolje pa je tako Hp-a puno teze "klimat" na stolu nego della...probao u ducanima oba...a vidis mene smeta ak malo svojom skembom dotaknem stol pa mi se monitor trese kao da sam ga sakom lupio :D ak je dell sam nasao najjefitniji za 2288 kn u ADM-u.....s-ips vecinom kupuje ekipa koja bi nesto i radilu na njemu..tipa DTP...i sad zamisli otvoris photoshop i zviznes jedan ferlauf...

zvonac 07.10.2007. 20:37

kaj se kod dell-a sharpness ne da podesit?

gnomisa 07.10.2007. 23:09

Citiraj:

Autor zvonac_1 (Post 834341)

da bas me podsjeti...kod della se neke postavke moraju softverski (prek drivera grafe) podesavat na kompu...dakle nemre ici prek on screen menija na monitoru...

p3tar 08.10.2007. 02:48

Citiraj:

Autor zvonac_1 (Post 834341)

ak te muče fontovi, neznam dali si probao Cleartype tuning. Koristim to na dosad svakom LCDu, olakša život pri čitanju a i ljepo izgleda, dobro, kako kome.

zvonac 08.10.2007. 09:26

Citiraj:

Autor p3tar (Post 834605)
ak te muče fontovi, neznam dali si probao Cleartype tuning. Koristim to na dosad svakom LCDu, olakša život pri čitanju a i ljepo izgleda, dobro, kako kome.

ma znam za to,al sharpness nemrem podesit nit u njegovim opcijama nit u opcijama od drivera,onemogučeno je...

Dancho 08.10.2007. 10:03

ako je Dell spojen preko DVI-D onda nemozes podesavati sharpness,samo ako je spojen
peko VGA kabla...

p3tar 08.10.2007. 11:52

Citiraj:

Autor Dancho (Post 834648)
ako je Dell spojen preko DVI-D onda nemozes podesavati sharpness,samo ako je spojen
peko VGA kabla...

da, isto tako i kontrast i mislim još par stvari. Što se tiče sharpnessa, ja imam starije drivere za Nvidiu 9x.xx, i imaju opciju Image sharpening pod Color Correction, nezam dali to pomaže, dosad nisam na LCDima dirao sharpness.

marq20 09.10.2007. 23:15

p3tar jel može par slika od monitora i neki mali review ??
:chears:

p3tar 10.10.2007. 00:49

Evo baš sam izgubio volju za bilo kakvi review. Baš kako sam pohvalio monitore, bilo mi je čudno zašto me jučer počele boliti oči i pogledao malo bolje i eto ga na, ****ni FLICKERING na oba monitora, ugasio svjetla i bilo je i više nego očigledno, pogotovo na bijeloj boji, katastrofa. Znam da svaki LCD ima treperenje no ono se netreba vidjeti pogotovo ne u normalnom radu u browseru itd. Prijatelj ima Benq 20" duplo jeftiniji ni traga flickeringu osim sa slikama inverzije. Evo pukno sam video što sam nabrzinu snimio na youtube http://www.youtube.com/watch?v=ZzbiIWLqgU8
Ovo je sa normalnim brightnessom a kad ga smanjim na radni još je gore. Snimano je sa malo veće udaljenosti, bliže je još gore no nisam imao gdje staviti fotić osim na radnu fotelju.
Odma ću ih poslati preko dućana gdje sam ih kupio u Megatrend, jedino sam ih zamolio ako mogu umjeto Dellova dobiti Philips Brilliance 200P7ES modele u moju nadoplatu. Jer ukoliko neizađe nova revizija a06 nema mi smisla slati, mogu proći i gore.PFFFFFFFF

EDIT: Pokušavao sam sve, od mijenjanja kablova do kompa, no kao i ostali na netu sa ovim problemom to nije riješilo problem. Neki su i strujne kablove mijenjali stavljali monitore na UPS sa AVRom itd.

marq20 10.10.2007. 02:35

auuu živo sra...

p3tar 10.10.2007. 02:52

Citiraj:

Autor marq20 (Post 836208)
auuu živo sra...

Upravo to, tako da moja preporuka Della pada u vodu. Na šta se srozala ta gigantska kompanija, svašta. Ja napišem ovaj problem na Dell Comunity Forumu i pita me tip iz Della jesam li stavio 1600x1200 rezoluciju na 60Hza - mislim?! Baš sam se nasmijao, gorko :>. Najviše me ljuti što inače čitam između redova i nisam ovo spriječio. Samo se nadam da Megatrend pristane da mi pošalje Philipse.

EDIT: Da, nemožeš mi email poslati tehničkoj podršci, moraš imati Service Tag koji nedobiš sa monitorima, moraš ih telefonom zvati.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:09.