![]() |
Morat ces dici za 0.1V "FSB OverVoltage Control" i "(G)MCH OverVoltage Control"
Bez toga i ne pomišljaj da ti bude stabilno na tom FSB-u |
huh,ove temp su mi i više neg odlične...a za 3.6,još ču razmislit,ne sviđaju mi se te voltaže kaj ste predložili:D
pa kaj crucial ide i niže od 4.4.4.12?nisam probaval još... znači mema je trenutno na 840mhz, 4-4-4-12 0.2+,dal bi s tim postavkam tj s tom voltažom mogel još dolje latencije spustit? |
Citiraj:
Zvonac, ektremniji oc nije moguć bez dodatnih povećanja napona... na tebi je da nađeš neki optimum... Evo ti jedna slikica da te ohrabrim... [IMG=http://www.imagesforme.com/thumbs/5120pogledaj.jpg] Ballistix je default napon 2,2V koliko ja znam... igraj se malo s latencijama, 3-3-3-8 bi trebalo ići na 900MHz. |
Na 1000MHz će ići uredno na 4-4-4-10
Možda i niže, ja sam uspio i sa 4-4-4-4 , ali u zahtjevnijim igrama jednostavno bude greška. |
nice,ma kužim sve ja to,sve je to meni jasno,al postavlja se pitanje,dal če se osjetit tih 300mhz*?dal ču ja kaj dobit s tim osim večih temperatura?al probat ču čisto da vidim,al vidiš,sad ču se poigrat s memom,i spustit latencije na 3-3-3-8....
da al ček meni je napon podignut 0.2+,pa kaj ne radi onda on trenutno na 2v? everest nekaj očitava 1.98v....il bi za 2.2v trebal u biosu dič za 0.4v? @Renno,koje su ti postavke u biosu za memu?tj voltaža me zanima kak si stavil?tnx |
za 0,4v moraš dići memu da bi radila na 2,2V...inače, tih 300MHz ti nebude ništa značilo... Pa probaj se igrati malo s naponima i prati temperature, 3,36GHz na 1,36V je odličan rez i nema smisla dizati više frekvenciju za 24/7 rad na kompu
|
Citiraj:
Moduli nisu vruči na dodir, malke više nego mlaki! |
Citiraj:
|
Budeš dobio bolji rez u super pi :) , ma u svakodnevnom radu se ništa ne osjeti. Stavi na 900MHz 4-4-4-8 i mirna bosna. Mislim da najbolje reze se dobivaju s 1000MHz s latencijama 3-3-3-8 (mislim da je Wolverine tako palio svoje na 2,7V)
|
huh,da 2.7 je dost:D
a kaje najbolje ja nigde ne vidim razliku u memoriji bila ona na 800 il 950(real life)...osim u sintetičkim testovima.... bum se pozabavil s njom,iako mi nije jasno zakaj automatski u everestu nije pokazano da radi na 2.2.... |
Citiraj:
Ako ti je FSb oko 300-350, najbolje se ganjat manjih latencija. Jer zbog malog FSB-a nemožemo dobiti baš velik protok, bez obzira na frekvenciju memorije, više se onda u radu osjete niske latencije. Ako je preko 400MHz (procesori FSB1066, 1333) onda je najbolje uganjat vecu frekvenciju memorije (uz što "moguce" manje latencije:D), barem ces tako dobiti što više na protoku kroz memoriju. Super Pi voli niske latencije, ali necemo overclockati da se samo dokažemo u super pi-ju :D btw.... Moguce da memorija moze i na 2.2V na ovim frekvencijama i latencijama, nisam ni probao. |
evo vrtim ju na 504mhz,auto lat.5-7-7-23.....
volt 2.2,vrtim prime95..pretpostavljam da je to ok za ovu memu....još samo moram provjerit kak se grije na tom naponu(nebi htio da bude,rikavela na tom naponu:D) 5:6 evo kak se vrti prime u pozadini skoro 1h,probal sam memu,mlaka je na dodir...još bi mogo neki vent piknut |
Stavi 2.3V i smanji te latencije.
Barem na 4-4-4-12 |
zvonac ma sta se bojis, dizi to sve gore,da vidis sta ja radim pao bi u nesvijest,kad predes odredenu granicu,moras dizati voltazu,ako ganjas neke testove ala ip tu je takt zakon,latencije igraju potpuno sporednu ulogu,vrlo malo dobivas sa njima al gledas da su sto nize, sto veci takt to vece brzine. nabavi si ako mozes vent za stranicu 250 mm ,on hladi savrseno sve,meni su temp minimalne, pogotovo ako radil klima doma. ja sam u normalnom radu svaki dan na 3.7 ghz. pa nisu to vise djecje igracke da samo tako pregore, meni bi po tome i stan izgorio:D.
latencije si stavi 4/4/4/12 i stavi da ti radi brze od proca ili 1/1. ovo sto ti drzis proc to je jos uvjek malo kolko on moze al moras voltaze dodati bez toga zaboravi sori na textu windowsi nemaju podrsku za hrv ali to su samo probni :chears: |
Citiraj:
pa čuj lijepo je vidit impresivne reze,samo meni to nije presudno,meni je bitno real life,kaj je najbolje ja pomak od 200-300mhz,osjetim u benchmarcima,al teško da ču to osjetit u real life,al ču osjetit samo porast temperatura,možda bi osjetil s 3.3 na 4-4.2ghz,al 3.3 na 3.6,hm neznam baš...kolko vidim večina ipak gleda da su temperature u granicama normale,a svak gleda da su temp.niže..niš me ne košta da probam,al samo za testiranja:D evo ovo je kak sad držim proc... http://i12.tinypic.com/4pov1qo.jpg...everest super pi......http://i12.tinypic.com/63uealx.jpg |
Citiraj:
nemoj me krivo shvatiti ,to je tvoj komp i radi kako želiš sa njime ali pišem ovo zato jer pitaš šta te koči za veči takt pa sam pretpostavio da želiš još u visine:goood: :chears: |
ma ja sam zadovljan s ovim,zato kaj je na ovom taktu dost brz,čisto me zanimalo kolko može povuć proc,al naravno nisu svi isti,nejdu svi na iste frekve,mislim da je največa prijetnja tj neprijatelj OC-u,temperature,da imam možda bolje kučište to bi več bila druga priča,jel ovaj soprano baš nemrem reč da provjetrava hardver...ma ja da znam da če se svaki mhz osjetit u radu,e to bi več bila druga priča,al ovak,samo u benchmarku,nije to to.....sve u svemu ja sam zadovoljan i s ovim proc je sam po sebi odličan,tak da,svaka riječ suvišna...
|
Nekuzim opce zasto klos opce taj proc jer ti vjerovatno opce nemas potrebe za tim
imam balistixe 667 p5w dh i e6600 drzim to na 2.1V 800Mhz 3-3-3-8 1.2V 2400 Mhz i nemam nikakve potrebe za necim brzim jer mi je razlika u igrama ono 10% u FPS al jos uvjek ganjam sve na full detaljima bez beda Pitas dal ces dobit kakva poboljsanja za tih 300Mhz pa normalno da ces dobit dobices ista poboljsanja koja si dobio kad si digao sa stocka onih prvih 300Mhz a ako vec oces OC-at onda to sve definitivno ide pono puno vise bez ikakve bojazni da bus nekaj skurio rami ti ziher idu na 1150 5-5-5-15 2.3 il 2.4V moji idu 1100 4-4-4-12 2.4V nekuzim cega se bojis kod dizanja voltaze na MBO a proc ti trenutno nejde prek 45C a to znaci da u temperaturi imas jos rezerve dosta kad dodes malo ispod 60 onda tek smatraj da te koci temperatura al ipak moj savjet ti je da neocas ak nemas neku potrebu ili zelju da znas kolko ti idu komponente |
da ponovim,čisto sumnjam,da ču dobit kaj 300mhz gore(u vidu boljih performansi)....mislim da bi se neki složili sa mnom...mislim da niko ko ide clockat proc,da bu ga digo za 300mhz i reko pa ja sam zadovoljan,performanse su gore skočile...jel da je to tak,mislim da ekipa nebi dizala s 2 na 3ghz,svi znamo zakaj....
pa trenutno nemam potrebu za oc-anjem,nemam puno vremena da ga istestiram,a ovak sam zadovoljan.... |
Citiraj:
ma tih 300mhz nis ne znaci u stvarnom svijetu (citaj - u svijetu gdje nema manijakalnih overclockera hehe).... |
evo,digo ga na 3.6,napon 1.51v(kak i obično undervolta,pokaziva 1.46)...pokrenul prime95,kolko vidim prvi test je prošo tj onu prvu stavku..temp cpu1 52-56,cpu2 52-55...e sad kaj me najviše interesira mbo je53-60*,dal je to temp od nortbridge-a ili...?il baš ploča?kolko je riskantno imat takve temp.od mbo?znači dizal sam samo napon procu,ovo ostalo def.FSB GMCH...to nisam niš diral..jedino me malo kopka ova temp od MBO....kak su kod vas te temperature MBO?.
|
E6750, G0, 4.016ghz, 1.6v, w/box cooler:
Screenshot Validacija Sad još da nabavim neki bolji cooler :) |
odlično..stabilno full(kaj inače to je za 24/7?:))?daj mi reci kak ti se kreču temp.?
baš gledam,na dodir SB je mlak na dodir,NB isto tek tolko da se osjeti neka toplina...:) al ova temp MBO,huh,60-setka |
Temp su katastrofa, naravno, uz box cooler idu do 70C, pa ga ne volim toliko mučiti, za 24/7 je full stabilan na 3.85ghz. Nemogu se sad sjetit koja točno voltaža.
|
izgleda da ovi 6750,tek do koji 3.4ghz idu na def naponu.sve iznad toga treba dost soka dati im..1.45-1.50...sve ovisi...od 3.4ghz pa nadalje..vjerujem da bi se jedan e4400 na ovom taktu grijal prek 60:):D
prime95 load http://i15.tinypic.com/4z42nw3.jpg |
Mali tip - za mjerenje temp koristi najnoviji Core Temp 0.95.4.
|
Citiraj:
koja je inače granica za dizanje voltaže 24/7 onak bez posljedica?pretpostavljam 1.55,ak se ne varam... budem probal navečer još malo napon spustit... |
Za 24/7 na bih preko 1.5, tj 1.55v, zbog vdropa, uz dobro hlađenje (ne-box :)), ali ne vidim smisla ga toliko forsirati, ja svog držim na 3.2ghz na def. voltaži, a i to mi je više nego dovoljno.
|
kolko sam videl razlike između 3.36 i 3.6 su nikakve tj jedva primjetne....jedan file od 642 mb sam spakiral u winrar razlike su kojih,20-sekundi,3dm 06,score za cpu je bil 3.6=3200,3.36ghz=2920...sveukupni score je bil povečanje za oko 200....tak da ostajem kak je,zanimalo me kak ide proc,al očito da je pun potencijala,za rad na tak velikim visinama mu je trebal napon 1.536....sve u svemu dok se zbroji i oduzme,ne isplati se:) moral sam voltažu dost dič gore,dobil zagrijavanje veće,potrošnja veća,a performanse iste...al dobro bar znam da se da dobro clockat,ak niš drugo...
super pi je bil kolko mi se čini 14.23 i još nekaj sitno.... |
Citiraj:
Reza ti je u rangu s par ljudi koji imaju E6600 na 3900 Mhz i imaju puno losije meme od tvojih vidim ove tvoje su ***eno potegnule 1200Mhz 4-4-4-8 ***eno kolko si im struje dao? evo za usporedbu 2. vex- 12.828 E6600 2400@3941 4-4-4-12 870 Mhz (balistix) 3. ikocuba- 12.937 E6600 2400@3895 4-4-4-12 860 Mhz (balistix) |
Da, to ni meni ne ide u glavu,
Inače za 1200 mislim da je bilo 2.6v. Probat ću još sa 1000+ @ CL3 i 1300+ @ CL5... Samo da sredim hlađenje to me jako koči, a i čini se da će i ploča polako posustajati na 500+ FSB-u EDIT: doduše, teofil i ikocuba su imali ploče sa 975 čipsetom koje imaju malo bolje reze u SPi-ju...al opet kako im je memorija ''sporo'' radila... |
Sta mislis da ti proc jos ide a da maticna neda veci FSB?
Jesi kako hladio memu ? Kakva je mema bila na dodir na tih 2.6V? Stavi hladenje neko jer su te meme jako osjetljive na napon velki pogotovo ak se jos i griju s***aces ih a imas ljepi primjerak |
Citiraj:
Naravno da hladim memoriju, 80mm vent na 5k se vrti nad njima :) Znam da su osjetljive, a znam i to da rikavaju iako se dobro hlade...tako da su ovi izleti po 2.9v, samo za bench i brzo nazad :) |
zanimalo me samo,znam da amd x2 ima cache 2x512kb,i 2x1mb cache,e mene zanima ovi e6750 imaju sveukupno 4mb il 2x2mb L2?mislim kak je to kod intela,jel vidim amd navodi za svoje DC 2xL2 a intel sveukupno 2 il 4mb L2....dal je kod intela isto 2x2mb il se to gleda ko sveukuni L2 od 4mb?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
tek san sad ovo vidija. iman 2x1gb kingmaxa. nista nisan poveca voltazu za nista. samo san stavija fsb 420 sad ga drzin na 3.6 sa 1.436 voltazon u biosu i nista drugo opet nisan dira p35c ploca kuler je dosta tih. iman freezera7 ali mi nije sad spojen |
Citiraj:
Intel C2D koristi zajednički L2 cache za obje jezgre. Znači obje jezgre pristupaju istom L2 cacheu. Ukoliko je jedna jezgra više opterećena od druge uzimat će si veći postotak L2 cache memorije. Recimo za primjer ako je prva jezgra na 100% opterećenja, a druga ne radi ništa, prva će koristiti gotovo svih 4MB cachea ako se radi o Conroe ili gotovo svih 2MB ako se radi o Allendale jezgri itd...ako su jednako opterećene koristit će svaka jednako L2 Cachea... Marketiniški naziv za ovo je Intel Advanced Smart Cache |
Osim sto je kod quad-a to ipak podijeljeno: pola cache-a ide na prve dvije jezgre, a drugo pola na druge dvije.
|
Tako je, jer C2Q nije nativni quad, već dva spojena Conroa. Prve dvije jezgre dijele svoj L2 cache i druge dvije isto tako.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:10. |