![]() |
Thnx, coretemeter sam i ja koristio za mjerenje ali nisam bas sa icime mjerio full load.
Sad sam malo mjerio sa Super PI, 4200+ X2 u full loadu nije prelazio 53/48C po jezgrama, prije samog mjerenja je bio na 46/38C, hladnjak je Scythe MINE SCMN-1100 |
Baš si uzeo program koji ne drži obje jezgre pod load-om, pogotovo ako neznaš kako to napravit.
Probaj zagrijati sa OCCT ili Prime ili Orthos. I onda mjeri sa coretemeterom. Kad su obje jezgre na load-u. A najveće zagrijavanje, ćeš postići sa S&M-om na 100%. Uvjerljivo najviše temp. |
Ovaj nije zahtjevao instalaciju za razliku od nekog kojeg sam prvo htio pa sam zato njega uzeo :p ali da, samo je jedna jezgra bila pod opterecenjem. Budem probao i sa nekim drugim kad nadjem vremena.
|
Ma ja sam tek kasnije skužio da sam usro. Uglavnom, za 2 Super Pija moraš napraviti 2 direktorija (kopiraj jedan), promjeniti ime drugom superpi.exe fajlu, pokrenuti oba dva exe-a (ne testove, samo pokrenuti) i onda preko affinity-a jednom staviti CPU 0, a drugom CPU 1.
Ako je to teško, Prime95 v25.4 koja je nedavno izašla ne treba instalaciju, samo pokreneš i odrediš Small FFT's i pratiš temperature. Ima podršku za multicore procesore |
Pokrenuo sam pol satni test sa OCCT-om, jos malo do kraja coretemeter kaze 57/55C.
|
A dobro, sad su malo topliji dani, pa nije previše. Mada se smatra sve preko 55°C ne baš dobrim, a ti čak nit nemaš loš hladnjak, pa me to malo začudilo...Al dobro, velim - vani je dosta toplo. A i vjerojatno se Papst baš i ne vrti previše, pa eto...
|
U sobi mi je trenutno 30C ;) Vjerovatno je malo do toga :) Papst je u biti zamjenio Scyhtheov cooler u mineu, nema nikakvih coolera da rade protok zraka u samom kucistu...
|
Zašto si mijenjao Scytheov sa Papstom? Scytheov je jednako kvalitetan, rekao bih da si bacio novac u vjetar...
|
eh, frendu je trebao cooler takvih dimenzija za nes nevezano za kompove :)
Nije da sam umro za 100kn :) |
Da pogodim - samograđeno pojačalo? :D
|
hehe, da :D
|
Citiraj:
Kaj se tiče hlađenja, pa napisao sam Enermax CS-718 :goood:. |
Da li netko zna da li će Cooler ARCTIC-COOLING Freezer 64 Pro biti dostatan za AMD 4400+ X2 s939 CPU?? Do sada sam imao 3200+ Venice na TT Golden Orb 2 i bilo je sve ok. Ne znam da li će mi GO2 biti dosta za novi proc.
Hvala. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Znam da Freezer bude, ali Orb hmmm...Mogao bi probati :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Freezer naravno, o TT-u nemam dobra mišljenja osim ST-a i BT-a, ostalo je doslovno drek:fiju: barem meni. |
Potpisujem... Zapravo nemreš reć baš drek ali jednostavno nije to ono pravo...
|
Prvo probaš sa Orbom, ako si zadovoljan temperaturama ostaneš na njemu, ako nisi - kupiš freezera.
|
Da je Blue Orb 2 pa i nekako...ali ovaj Gold je fakat los. No, nista te ne kosta probat. Ako neces clockat, na 12V bi trebao hladit.
|
Evo sad mjerim temperature:
Venice 3200 nije OC-an znači sve po PS-u u idleu 32-35C pod loadom max do 42C. Jel to normalno, mislim nekako mi je to "nisko"...Mjerenja sam radio sa Coretemeterom a CPU sam loadao sa Prime95 a nakon toga CPU Burn-in 1.01. Inače na Veniceu je znači Golden Orb 2 1200rpm, kanta je TT Shark sa mrežom na bočnoj stranici, jedan 12cm vent na ulazu i jedan 12cm vent na izlazu, sve uredno složeno znači protok zraka bi trebao biti solidan. Po tome su i temperature OK? Brine me grafulja...Sapphire Radeon x1650 AGP i everest kaže da je temp 65C!!! I to samo dok radi Vista znači bez prethodnog igranja ili nekakvog opterećivanja grafulje. Na sebi ima aktivni hladnjak...tvornički. Jel je ta temp. zabrinjavajuća? Eh evo i screen mojih mjerenja: http://img209.imageshack.us/img209/5...surejb8.th.jpg PS: Sutra probam mjeriti sa x2 4400 procesorom na istoj konfi pa javim... |
Ak su ti takve temperature sa običnim Veniceom, možeš komotno početi tražiti bolji cooler za x2 . Iz svojeg primjera, moj zalmanček je održavao starog winchestera na max 36° pod loadom, a obično 30-31 u idle-u, i to kad je bilo na minimum brzina. Sad sam morao staviti na max, samo da mi X2 nejde preko 55° pod loadom.
|
42°C za jezgru nije velika temperatura. I dalje ne vidim razlog zašto ne prvo probati, pa onda ako nije dobro - kupiti cooler.
|
Citiraj:
Pozz. |
Evo kao što rekoh mjerenja za X2 proc:
http://img375.imageshack.us/img375/4...ure2rl9.th.jpg Znači u idle stanju ~37C, pod opterećenjem do max 52C. Inače morao sam pokrenuti CPU Burn-in test dva puta jer je jedan opterećivao samo jednu jezgru. Ovo su mjerenja nakon sat vremena pod opterećenjem. Danas ionako idem po Freezera ali mi se ovo čine ok temp za taj proc...ili se varam? Neka preporuka za moju grafulju, koji hladnjak, trenutno je tvornički aktivni a u idleu je cca 60-ak stupnjeva.... Thnx. |
Ne kuzim zasto si isao vrtit CPU Burn-in pored Orthos-a?
52C je sasvim OK. |
Nisu baš sjajne tem, no s frizerom će biti bolje.
Cooler za grafu AC Accelero S2, tem će ti past a raditi će pasivno. |
52°C nije loše, ispod onih sigurnih 55°C je. Sa freezerom će biti ispod 50°C, ali ako se uključi auto regulacija okretaja, lagano se može dogoditi da temp. ostanu kakve jesu.
|
Citiraj:
Citiraj:
Anyway mislim da smo možda malo skrenuli s topica :offtopic:. Thnx. |
E, za podizanje temperature probaj S&M. Nema toga čovjeka koji može napraviti bolji program od Rusa :)
Mogao bi se iznenaditi ^^ |
Citiraj:
|
|
Heh, S&M mi je zvučalo kao akronim pa reko možda postoji puni naziv....svejedno našao sam hvala. :care:
|
Stavi load na 100%, makni testiranje memorije (i HDD-a ako skidaš noviju verziju, 1.9.2). Pokreni coretemeter i pazi na temperature. Trebale bi biti par stupnjeva više.
|
Citiraj:
U svakom slučaju, prvo mi je nabava venta za grafulju jer se ona poprilično grije...pa nakon toga freezera. Bitno da je sve tiho :goodnite: |
Prije će biti da je 7V nego 5V jer ima nemali broj ventova koji se na 5V nemogu pokrenuti ili su prespori (premalo pušu) ili je možda grana čak regulirana ovisno o temperaturi kao i centralni ventilator na PSUu...
|
Citiraj:
|
Imaju itekako... :)
Razmisli - što je napajanje toplije to više treba propuha napravit sa ostalim ventovima da ga se rastereti, jer onda menje vrućeg zraka mora ono preko sebe izbacivati... Jel tako? ;) Npr moj dual fan cheftec je dosta tih jer on zapravo ništa niti ne izbacuje preko sebe osim zrak samo za svoje vlastito hlađenje - ostatak rade drugi ventovi na ceseu... :) |
Racker_CRO, koje napajanje imaš?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:33. |