![]() |
Oprostite mi nisam pročitao sve postove jer sam ipak nešto htio naglasiti.
Windowsi moraju dalje to je jedina logična stvar i u marketinškom i , u programerskom smislu. Ja imam vistu otkad je izašla i updatam je regularno.... i mogu reć da je pouzdano najsigurniji windows ikad..... I bez po beda sam npr. isključio win defender (koji istina i nema prevelike koristi).... To što je netko rekao da Uac pita svako malo se isključi samo tako. Pa nemojte zaboravit kako je xp bio najveće sranje ikad kad je izašao..... bugovit do bosne (jajca :lol2: ) a zahtjevan ko čudo (za one kompove onda fkors) Ista situacija je s vistom kad se radi o zahtjevnosti , ali sigurnost je vrhunska. Uz samo njezin firewall , koji sam namjerno za test stavio , i spywareblaster , spybot i par takvih , niti jedan jedini problem otkad sam je stavio, jer je u samoj jezgri popravljena. A u biti i performanse su fenomenalne ako uzmete sljedeće u obzir. Namijenjena je kompovim , sa 2,3,8 jezgri itd , 2,4,8,16 gb rama ....... itd. Reday boost , superfetch..... Dakle vidi se da je napravljena za budučnost kao što je xp onda bio. Samo što xp niti ima (PRAVI dx10 koji neće ni imat zbog virtualizacijske memorije, bit će zaobiđeno....) niti iskorištava više jezgri na pametan način......može davat najviše 2 gb rama jednoj aplikaciji , nema govora o ubrzanju stvari sa readyboostom i superfetchom...... Ima vista svojih aduta.. koji će se pokazat na jačim kompovima, koje xp ne bi mogo iskorištavat u dovoljnoj mjeri. A to da će 7 izać za 3 godine je :lol2: E i da se netko nebi uhvatio onoga što sam spomenuo onolike programe za sigurnost , važno je reć da Eu komisija nije dozvolila da ms stavi svoje takve........valjda monopola radi ;) Ali u ovoliko vremena koliko je prošlo s vistom ona radi stalno istom brzinom čak se malo ubrza s vremenom , dok xp pukne po šavovoma nakon duljeg vremena , jer dok vista ima virtualnu mapu za smeće koja se briše, xp sve "guta" i ostaje u njemu....dok ne krepa. |
mudro zboriš gosparu....
|
zato lijepo u linuxu radi, stavis dolje u trakicu koje god gradove oces i onda temp se ocitava interaktivno a kad poredjes misem vidis vlaznost i za koji je grad ili otvoris pa vidis sve detalje.
Ove je je mislim barem godinu dana stariji OS od viste. istina igre se bas ne vrte, bar ne bez muke... [img=http://img123.imageshack.us/img123/9075/screenshot1nv7.th.jpg] Citiraj:
|
Eto kad ekipa voli šarolike, pimp my GUI stuff... Sad su se počeli i kurvati nad Linux distribucijama pa stavljaju nekakve DM kao Beverly ili Berly uglavnom tako nešto...pa možeš rotirati desktop u 3D...pa ta ti prozori imaju jiggle efekt kad ih pomičeš, pa kad minimiziraš onda ti vatrica pojede prozor ili se teleportiraju u taskbar, onda tu stalno kapa na desktop pa nastaju valovi...pa se možeš igrati sa ikonicama, bacati ih po desktopu...ajmeeeeeee
|
Ja nekak sumljam da ce MS ikad napraviti OS koji:
a) ima upravo ono sto ti treba za rad (drugim rijecima nema poukljuceno brdo njesra za sve moguce i nemoguce, koje se istodobno dize zajedno sve) b) ima odlicno hendlanje memorije c) nakon godinu dana rada ne zagusi u vlastitom smechu Vistu iskreno nisam probal, pa ne mogu pricat, al dovoljan mi je pokazatelj da niti jedan ozbiljni MCAD software jos nema podrsku za Vistu... Vienna, prvo kaj me asocira je na Wien, iliti po nashki Bech, drugo ak ce imat bar jedno od ovog gore navedenog odlicno rijeseno preci cu na njega. Naravno te tri godine ce postat u najboljem slucaju 4 a vrlo vjerovatno 5 il 6, s obzirom na naziv 7, cisto zlobno mogo bi izac za 7 god :D |
Isprobao danas nakratko betu. Tek su primjetne male dizajnerske promjene. Nema više classic start menu-a ( bar ga ja nisam našao ), ne može se za stalnu uključit classic view u control panelu. Sve ostalo je skoro pa isto kao i u Visti. Trenutno se igram s njim preko Virtualboxa, pa ak nekog još nešto zanima, nek slobodno pita.
http://pce.hostili.com/images/Image19yw4.jpg http://pce.hostili.com/images/Image2gqun.jpg http://pce.hostili.com/images/Image3ojeq.jpg http://pce.hostili.com/images/Image4vs0k.jpg |
Ti stvarno misliš da je to Windows 7? :D Netko ti je renameao Vistu... :D
|
digni everest..radi se o visti ultimate :)
|
Vistu preskačem kao i svojedobno ME, jer to su poluproizvodi. Windows 7 bi trebao biti finalni produkt, kao što je to XP, ma što god neki mislili o MS-u
|
:D. Još gledam kako ovaj 7 ima isti taskbar kao Vista, a na prvim službenim screenovima je drukčiji.
|
Nemam nijedan driver instaliran, sve je generic gore još. 7-ica je provjereno. Nema više command prompta, tu je sad powershell. Start menu ne može više raditi kao classic start menu. Kad ulovim vremena, instalirat ću na neki disk, pa pobacat gore sve drivere.
Tu vam je još slika, sve je isto: http://news.softpedia.com/news/Feast...on-77163.shtml |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam se prijavio za beta testiranje još prije nekog vremena, navodno će mi ju poslati početkom prosinca. U međuvremenu ću posudit od frenda ovu betu da ispitam stvar :) |
Ja se sve nekako predomišljam preći u potpunosti na os-x
|
Ovoj izgled Windowsa 7 (bete) nema veze sa onim kako bi to trebalo izgledati. MS je pustio ovu betu da se ne bi desili problemi kao sa Vistom. Tako da testiranje i certificiranje hardwera može krenuti znatno prije.
Microsoft makes Windows 7 driver testing |
:roller:
Popalili Dock is OS X-a, cak je i animacija prozora kad iskacu i vracaju se na dock gotovo ista :D http://www.youtube.com/watch?v=ipg6ltIZRw0 |
samo rade ono sto najbolje znaju. KRADU
|
Citiraj:
Inače ovo kaj si stavil je starija verzija od prije http://www.imagesforme.com/out.php/i205933_5933.JPG dok je ova nova verzija 6801 na osx-u ovo radi perfektno na staroj 7600gs dok kod ovog novog builda windoza ide jako jako slabo(sporo je i šteka). |
Ma radi fluidno i na FX5200 :) Imao je na starom hackintoshu ;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
da bi aero radio kak spada. |
..još jedna stvar s OSX-a, da mi je znat zašto kad su se namjerili toliko na preuzimanje stvari iz OSX-a, zašto ne preuzmu funkcjonalnost, hardverske zahtjeve..ispoliranost..kako god. Jer nitko ne želi kupovati novi comp da bi mogao pokrenuti operativni sustav..
|
Citiraj:
U ovoj fazi čini se da će W7 ispraviti i ispolirati neke probleme Viste (npr. veliki zahtjevi za hardwerskim resursima), bit će i nekih novosti i poboljšanja (novi taskbar, poboljšani srč (miriše mi na spotlight :)), novi jedinstveni PnP manager za gadgete, novi fičri za Aero...), da ne nabrajam posudbe (krađe :D) koje ste već spomenuli, ali neke velike i bitne novosti ne treba očekivati. Ipak je to MS, novac prije svega :D E da, zaboravio sam Home Group, to je neka novost vezana uz povezivanje više računala s W7 u jedinstvenu mrežu. Nije mi se dalo stavljat W7 na još koji kompjuter pa ne znam što je tu zapravo novo što se povezivanja tiče :D |
Ne bi bilo lose da zamijene windows explorer necim funkcionalnijim (neka slobodno pokradu Directory Opus :fiju:).
|
ako microsoft radi jedan te isti os, i na kilometarski kod nakalemljuje samo novo sucelje to nikako nevalja, jer je presporo, preglomazno, svi se bune ismijavaju taj os... itd...
sada obecavaju da ce napraviti iz pocetka, popraviti neke stvari, okrenuti novi list i ubaciti mozda neke stvari koje vec postoje negdje drugdje, ali niti to sad nevalja... pa dobro sta onda svi vi koji mislite da microsoft ne zna nista napraviti kako spada i da samo znaju krasti tudje ideje nebi napravili nesto novo spektakularno, ne mora biti bas cijeli OS za pocetak napravite barem neku aplikaciju koja ce biti paznje vrijedna pa je dalje prodajte. jel se ikada uopce netko od vas zapitao koliko je tesko danas napraviti nesto novo?!? a da bude opce prihvaceno, inovativno i funkcionalno... meni bi isto bilo drago da microsoft nema toliki udio na trzistu koliki ima (http://marketshare.hitslink.com/report.aspx?qprid=8), i volio bih da apple i linux uzmu veci dio kolaca na podrucju pc-a, odnosno da linux bez puno muke "out of the box" moze pokretati igre, svu multimediu, drivere itd, i da apple napokon pregrize govno i napravi podrsku za svoj odlicni os, a ne da ga se mora preko raznoraznih distribucija instalirati, ali nazalost jos nije tako. konkretno linux (koristim ubuntu) po meni mogu najbrze pokrenuti, bilo s live cd-a ili preko instalacije, no opet treba ukljuciti drivere od graficke povuci update, sloziti da radi svi kodeci itd... dok instalacija igara i igranje istih je prica za sebe. sto se tice os x-a svaka cast ekipama koje rade razno razne distribucije i na taj nam nacin priblizavaju cari tog odlicnog os-a, ali tu opet ima hrpa citanja, prilagodjavanja, stvari koje ne funkcioniraju, ili ih samo napola mozemo koristiti itd... u xp-u ili visti takodjer nakon instalacije treba podesiti hrpu stvari (servise, drivere, update itd), ali isto to se moze napraviti vec ranije programima nlite i vlite, s kojima se moze skoro sve unaprijed sloziti da se ne dize s start up-om hrpetina toga svega nego samo osnovno sto ti treba, i onda jos samo instaliras drivere,programe i igre i to je to. zakljucak je da za svaki od tih os-a treba malo vise od pocetnickog znanja, ako hoces iz svog hardvera izvuci maksimum kroz softver koji posjedujes, te da ga prilagodis sebi i svojim potrebama u potpunosti... |
Azure
Humm :fiju:
|
Citiraj:
neke od njih su: www.jooce.com (besplatan) g.ho.st (besplatno 5gb + 3gb za email) www.glidedigital.com (besplatno 5gb) www.eyeos.info (besplatan) www.startforce.com (besplatan) www.desktoptwo.com (besplatno 1gb) |
|
Citiraj:
|
mali hoce da ima sto vise postova :D
jbg ja koristim xp dobar je za ono sto meni treba tj igrane eventualno neke prezenatacije za skolu i to je to vista mi se nije svidela nekako je sva nakicenja a za 7 pa ne znam ako bude bilo neke velike promjene moglo bi se odmah preci na nju a vistu preskociti..... |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:01. |