![]() |
uh kod mene užas, ja na trecem katu u zgradi i prži totalno, evo izmjerio sam sad 29c katastrofa
preko dana se bojim i pogledat koliko je stupnjeva |
Meni je stan u potkrovlju, nigdje hlada, svi prozori gledaju na jug. Kao sto netko prije rece - sunce tuce 6.30-20.30. Tocno prije godinu dana sam napokon instalirao klimu, jer je bilo nepodnosljivo.
Prije klime - 32-33 C, ali zbog orijentacije prozora nema nikakvog propuha, strujanja zraka, nista. Stavio sam na sve prozore vanjske tende, i drzim ih zatvorene od jutra do negdje 21h, jer crijepovi s krova zrace nemilo. Usiju se preko dana i zrace do negdje 23-24h, kad konacno temp. pred prozorima padne ispod 26 C. Temp. zraka je ovih dana 35-37 C, dok sonda u hladu, 5 cm iznad krova, pokazuje 43 C. |
Bez klime - 24°C uglavnom, rijetko kad iznad :)
Živjeli samački podrumski stanovi! |
kod mene trenutno 33, zaboravio ugasit komp kad sam isao na posao i pred sat dodjem u sobu a ono sauna, ne smeta mi, sada idem do kafica na plazi popit pivu i bacit se u more, a spavat cu na brodu ili na plazi ili na stramcu na teraci ako se dovucem do doma, u sobi uopce ne spavam, preko dana radje odem na more u kabinu od broda, uglavnom klimu nepalim jer nije bas zdravo iz prostorije u kojoj je 23-24 izac na vanka na pecenje od 50-ak °C
|
Evo da se i ja javim u ovo doba noći 12:40 termometar mi pokazuje 30°C bit će mi ugodno za spavati. :D
Dok mi je u toku dana bilo oko 35°C uz ventilator koji mi je puhao po cijele dane u sobi i PC ugašen. :lol2: |
Nemam klimu i trenutno je 31°C u mojoj sobi. Preko dana skoči na 33-34°C, a kad dobijem neki komp s Palominom ili Prescottom za servisirati kao što sad imam, bude oko 35°C. :D Cijeli dan hodam samo u gaćama, tuširam se najmanje dva puta dnevno u hladnoj vodi, pijem puno tekućine,... Preživi se. :)
Bez obzira na to, temperature komponenti su odlične obzirom da mi je kućište ispod stola, zatvoreno i na njemu samo jedan vent od 120 mm na cca 1000 rpm. :) |
Sad je naljepše, evo ja sam cijelu noć probdio:)...Nisam spavat mogo...Meni u sobi piše 27C sad...tak da je OK,možda bi i spavat mogo:)
|
kod mene u sobičku di su mi kompovi oko 33-34. Još kad uzmem u obzir da je sobica nekih 3 kvadrata i u njoj 4 kompa,pa kad se to upali sve...koma. I naravno sve je odmah ispod krova :), navečer je za popizditi, živio posao na kojem imam klimu, tako da sam doma za kompom 2-3 sata makimalno sad kad su ovakve vručine
|
Evo ovih dana mi je temp u sobi konstantno 22-23°C(23 je nakon sto komp radi 6-8 sati, vani je jucer bila max. temperatura 32°C u hladu..samo bog zna kolika je bila s vanjske strane mog zida) iako mi sunce tuce ravno u prozore od 6.00 do 18.00 i jos do 21.00 u drugi zid... doduse zidovi su ukopani do 30% visine.
Proslih godina mi je pri ovakvim vanjskim temperaturama bilo 25-27°C u sobi. Sigurno se pitate zasto takva razlika u temperaturama izmedju dvije godine? E pa nakon gro godina na kucu je konacno stavljena žbuka i fasada. I to starom nisam dao da stavi običnu žbuku nego obavezno termo, pa makar ova bila skuplja preko 30%. Moram li napomenuti da je stari sada zahvalan sto sam bio tvrdoglav? I to ne samo ljeti, nego i zimi! ;) :D Zivio napredak u građevnim materijalima! :chears: :D |
Klime su sada stvarno za djaba, jos malo pa ce ih dijelit gratis uz kutiju detergenta. Cak je i ona najjeftinija, od 1.200 kn bolja od kuhanja na 30+ C, sve i da crkne nakon par mjeseci stancanja (u sto cisto sumnjam). Ljudi se obicno s***u pa namjeste na 22-23 C, a vani przi 40, i onda klima mora stalno biti u pogonu, kompresor stalno vrti. Umjesto toga, dovoljno je staviti na 26 ili vise, kod klime je puno vazniji efekt da isusuje zrak, ubacuje u prostor ohladjeni zrak, te omogucava konstantno cirkuliranje takvog zraka kroz prostor (naravno, prozore treba pozatvarati i staviti neke grilje/tende ispred).
Ja cujem svoju klimu da pali kompresor cca. svakih 10ak min. i onda pici 1-2 min. prije no sto se opet ugasi. Ali radijalni vent (cross-flow, ako cemo po Coolermasterovom terminu :) ) konstantno vrti (necujno, na medium), i to je bitno. |
Klima je super ne toliko u svrhu smanjivanja temperature koliko radi odvlaživanja....
Evo, sad recimo, u sobi mi je bilo 27C nakon što su cijelu noć bili otvoreni prozori... Upalim klimu, temperatura je i dalje 27, ali je u sobi pravi raj.... Nema toliko vlage i nije toliki pritisak.... Jednostavno, na istoj sam temperaturi zraka, a deset puta ugodnije.... |
kod mene oko 30 dest....
|
Citiraj:
|
ajde ajde imam ja plocu iznad glava pa nije tako pakleno :) dobra je izolacija ;)
|
Ume ugodnih 30tak stupnjeva :)
|
kod mene je sad 30-31 ali klima radi pa kao da je 5-6 stupnjeva manje, klima rula :respekt:
|
23 °C trenutno a kad mislim da idem van samnjim klimu da se digne temp pa da se ponovno priviknem na vrućinu i onda po gasu van na motor i gifta.
|
evo kod mene u sobi je 29-30°C i to mi je kad dođem doma poslje posla ko da sam na sjevernom polu, posto radim krovišta, dakle na direktnom udaru sunca (cca 45-50°C) :D :D
|
Meni soba na sjevernoj, strani, do yaya :)
Ugodno...Jos taman kad mi povuce blažestan povjetarac iz klimatizirane dnevne sobe :) ***ate ovo mi prvi post nakon 2 mjeseca :D |
Nisam mjerio temperaturu u sobi, ali mislim mi ne može biti gore - nemam klimu + najtoplijiji grad u Europi :hitthewal:
Link |
U potkrovlju trenutno 32 komp se puši oba harda na 50 :)
|
Citiraj:
|
Danas, i sami znate kakve su temperature bile, smo montirali 6 klima uređaja :( Popili smo jedno 3-4 litre tekučine i nitko nije išao na WC od 8 ujutro do 16:00 popodne :D Sve van kroz znoj :D
|
Citiraj:
|
uff 33, bizim na more, inace na poslu di radim (u restoranu na sanku), danas smo izmirili 41, klima ima i to kakva od >400KKn, al je nepalimo puno bas jer konobari stalno idu vanka di przi i imaju probleme sa glavoboljom, ja se uskuvao, posli smo malo upalili i bilo je 32-35 cilo popodne, ono izdrzljivo jer je zrak suh, btw, kada sam isao na posao oko 4 pogledao sam termometar preko oka (na vratima stoji), bilo je nekih 36-37, strasno!!
|
Citiraj:
Nadam se da si mislio 4k (4 kilo kune :D) Za kafić/restoran, kojega griju svi ti frižideri i aparati, klima od 4000 kuna nemre biti dovoljna! Barem dvije takve ti trebaju :D |
Citiraj:
dobro si procitao nije greska, cilu kucu (koja i nije prevelika) hladi klimatizacija od 120K DEM:fiju:, inace to je neka *ebacka klima ima izlaze u stropu svakih 1,5m, ako ti nesto znaci radi se o kuci nase najpoznatije misice;) |
To su valjda oni veliki chileri na krovu šta se moraju dizalicama montirati!? Istina da je cijena takivh uređaja paprena :D
|
Evo trenutna temp je ugodnih 26C :)
|
Ja cu samo reci ovo... na C2D koji trenutno radi da defaultnoj frekvenciji od 1,8GHz (E4300), ali sa hebeno undervoltanom voltazom (0.992v) - PLUS - otvoren mi je komp, temperatura je u IDLE-u 53 STUPNJA (rijecima PEDESETiTRI faking stupnja)!!!!... ne... nije mi hladnjak krivo legao, jednostavno zadnji kat zgrade i zapadna strana moje sobe kada je cijelo popodne prozor okupan u suncu cine svoje...
nemam pojma koja je temp u mojoj sobi, ali strah me i doznati. Gotovo po cijele dane visim po kaficima i ne da mi se dolazit doma... doma jedino spavam, a ni to... |
42 °C. Potkrovlje, krovni prozor juzna strana.
|
Majko mila, Nammoth, bjezhi iz tog stana, pa makar na stubishtu chitav dan proveo!!
A mozhda da...masivno emigriramo negdje u Skandinaviju kao besplatna radna snaga, vazhno je da nam osiguraju stan i hranu. Ok, ok..moozhda da nam i pokoje pivce daju (za zhivce). Pivce koje bi nam servirala...mlada shvedjanka spremna udovoljiti...svim nashim potrebama. Hmm... Pa se na kraju ljeta vratimo u HR. Ili ne :fiju: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Noćas sam spavao na balkonu, bilo je barem 5°C hladnije nego u sobi... |
Kod mene u potkrovlju je bez klime oko 31°C, i u dnevnoj i u spavaćoj. Dnevna se proteže u pravcu sjever-jug, ali su 3 krovna prozora na južnoj strani (imam sjenila na prozorima), a na sjevernoj strani je balkon koji samo ujutro ima sunca. Spavaća je na sjevernoj strani, ali je isto vruće jer ne mogu kako treba ohladiti - propuha ima, ali ne vrijedi kad cirkulira vrući zrak (vani je ovih dana 38°C-40°C u hladu).
A kad upalim klimu (namjestim na 26°C) spusti se temp na 26-27°C u dnevnoj, a kad navečer otvorim vrata da hladi još i hodnik i spavaću, uspijem u spavaćoj spustiti na nekih 28°C (ne ide niže jer tada moja klima od 3.5 kW hladi prostor od 49 kvadrata). Komp? Hardovi ne idu ispod 40°C (ali ni puno iznad), proc oko 37°C u idle-u, kad su ventovi negdje na medium. |
Jucer na poslu donijeli termometar ali ga na 34 brzo iznesli van:lol2:
Ured na katu, ravna betonska deka iznad, 4 kompa unutra (2 preskija) i kopirka na kojoj skoro stalno netko nesto radi a ured oko 30 kvadrata. Pa nek ja nesto radim:grrr: . |
33,7 :(
|
Citiraj:
kolko čarđaš ugradnju? on topic na kucnom termometru je 30 , hard je 42 , procesor necu ni gledat maknute su strane kucista la egdje goriii :fiju: |
@Domy_Os, meni je E4300 na 2,7GHz i Idle temp mi je cca 27 celzija, a Load temp mi je cca 43 celzija :D Loši ste loši :D Tako pokazuje i Everest i CoreTemp i BIOS (Idle Temp), tak da vjerujem da nije greška, i da, gledao sam Core temperature a ne CPU temperaturu :D
@Hrvoje, nemreš samo tako preporučiti klima uređaj! Da bi se nešto moglo preporučiti, moram znati kvadraturu prostorije, kubikažu ako je visoku strop, da li su prozori na sunčanoj strani, koliko ima staklene porvršine u prostoriji, tek onda ide neka preporuka! Ako želiš klimu koja bu ti radila godinu, dvije i ako si željan takve lutrije, odeš si u Metro ili Pevec i kupiš neki NoName koji bu hladio par sezona! Takve klime su ispod 2000 kuna! Ako želiš neku sredinu, za 2000 kuna možeš dobiti 2,0kW klimu koja hladi samo 20 m2! A za neku pravu mrcinu, za 2kW moraš izdvojiti cca 5000 kuna :D Sve naravno bez montaže, montaža u normalnim uvjetima ti je svugdje cca 1200 kuna sa uključenim PDV-om! Ako baš želiš preporuku, uzmi si Mideu jerbo ima Toshibinu licencu, Toshibin kompresor, a cijenovno je JAKO prihvatljiva! Definitivno Best Buy na tržištu! OT: Danas je pakao, doma mi rade obje klime i u stanu mi je faking 30 stupnjeva, a i vlaga je visoka! Zadnjih par dana smo radili dosta servisa jerbo su klime počele prokišnjavati, tolika je vlaga u zraku da je odvod iz klime nemre odvoditi dovoljno brzo! Ovo su definitivno extremni vremenski uvjeti i ako vam klime ne rade kak spada, nemojte se brinuti! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:56. |