![]() |
Ovo zadnje je isprobavano na Foxconnici.
Valjda bu u srijedu došla mema natrag.... |
Citiraj:
DFI su odlicne sto se tice OC-a zato i mogu daleko dogurat s FSB-om a i super su im postavke u biosu bas se da sve klokat na pravi nacin:goood: |
Bilo je i Dominatora šljuka serija.
Ne palim se ja na memu koja ima ime-meni je važno da hoće raditi sa mojom pločom i procom kak spada. Žalibože ako ne dela kak treba sa "brand" memom a radi super sa Vucinim GoodRam... |
A sa procom sve mem rade jedino sa maticnima malo zna biti zezancije pogotovu DFI su izbirljive ali eto zato su super za OC sve ima svoje prednosti i mane! Patriot je super mema a nisu skupe s njima bi trebale drzat kako treba i naravno da bude stabilno
|
Citiraj:
Samo je promjenio proc. AMD ima mem controller u procu i ne radi ti svaki proc isto sa memorijom. Isto kao i na 939 kad si morao mjenjati latencije memi ako si npr. izvadio Venice i stavio Opteron ili X2... |
Citiraj:
Uglavnom, ja si sada nešta sve gledam da upiknem još 2x1GB GoodRAM-a za 600kn, jer uopće me ne dira kaj mi mema ne ide na 1000+, ne zanima mene više tih 5% koje mogu dobiti sa drugom, jačom memom. :) Još samo da se ljudi prime pisanja malo mišljenja o svojim AM2 pločama, ali očito nitko to ne želi. :( |
Citiraj:
sutra navecer mozda stignem kaj napisati :), cisto da ljudi vide kaj da ocekuju Edit: @Vuco malo ces jos pricekati, vidim da je na dfi site-u postavljen novi bios za dfi am2 ploce, kaze: ''Major Reasons of Change: Adjust for 65nm cpu O.C.'' moram prvo to isprobati :) |
evo jedno pitanje,pošto mi je ovo prvi x2 proc,malo mi je čudno ovo:
Na jednoj jezgri mi je normanlan frekvencija 1900mhz: http://img104.imageshack.us/img104/7...alnonq4.th.jpg A na drugoj piše 371mhz: http://img104.imageshack.us/img104/8385/omgou4.th.jpg I zašto je temperatura na drugoj jezgri preniska,kad testiram sa orthosom neprelazi 11c?Možda senzor laže? http://img104.imageshack.us/img104/5...foltly0.th.jpg |
everest ti krivo očitava proc, a senzori lažu, osim ako nemaš fazno hlađenje :)
|
|
kako si uspio natjerati na fsb na 305mhz:eek:
Koji bios koristiš?E jel bi molim te mogo probati sa 1 keksom rama da vidim,možda je do dc,jer meni mbo neda fsb preko 295mhz! :chears: E jel ti ploča da 2.4v preko jumpera??? |
@ lajchi
Kada S&M dođe na CPU (FPU) tek se onda počne pošteno zagrijavat. Nemoj varat :p |
Citiraj:
NIsam mijenjao jumper na ploči. Voltaža memorije je u biosu 2v. Smanjio sam memoriju na 533 u biosu i fsb stavio na 305 i radi... Budem kasnije probal s 1 pločicom ako bude mi se dalo, ako ne najkasnije sutra. Edit: radi samo sa starim biosom, iz 9. mjeseca 06. Probao sam malo prije staviti novi i FSB mi ne radi preko 300... Vuco nisam to znao, budem kasnije testirao :D |
evo jucer sam stavio brisbanea tak da se jos nisam poigrao s klokanjem, snimim coremeter i coretemp i ne vjerujem temp su 5 i 11c??? na defoltu je nisam nista dirao. 1.3000v
boxani kuler. sad ak je to istina onda super :) kad nadjem vremena kloknut cu pa cemo onda vidjet temp i do kud ide. evo sam me zanimalo jel i ostalima toliko bilo na defoltu? jel svi su pricali da se griju isto kao i za plocu(asusicu) a meni temp manje neg na 939??? |
Eto, to je ono kaj sam ja pričal da Coretemp kenja. Probaj staviti najnoviju verziju ako već nisi (neznam dal je to uopće do CoreTempa ili senzora u procu).
Inače, za ploču isto nemoj baš previše vjerovati senzorima, popipaj prstima pod loadom, ako nemreš držat gore duže vrijeme, onda je oko 50-60°C komotno. |
drzao sam prst zato i kazem :) mlako je sve, cak kuler od proca je hladan dole blizu baze.
ma sam dok ploca i proc budu radili dan 2 onda cu sa sigurnoscu moc rec neke stvari. al ovo me iznenadjuje s temperaturama i everest pokazuje iste temp |
kupio ja jucer AS5 (do sad sam probavao sa keramikom i bez iceg) i temperatura pala 15C a pasta nije na procesoru niti 1 sata... ?!??
ITE Smart mi u idle-u sad pokazuje ispod 25 a u loadu ne prelazi 35... (znaci iste temp koje sam imao na orleansu i sempronu na tim frekvencijama...) Sto je najbolje, onaj dio Ninje do kojeg mogu s prstom a da je najblize procesoru je sada potpuno hladan dok je prije bio topli... Takoder cini mi se da sam malo vise paste stavio nego inace tako da moguce da mi prije nije bio dobar kontakt izmedu hladnjaka i procesora... jedino me sad je** everest koji pokazuje ok za procesor.. 30C ali za jezgre pokazuje 2C za jednu i 3C za drugu sto je nemoguce... prije su temperature bile oko 20C... |
imam jedno pitanje za vas sa brisbane-ima...
naime zna mi nekad u POST-u doci "OC Fail" pri bootanju (i FSB se smanji na default) pa moram ici u BIOS nastelati kak je bilo... Inace sistem je potpuno stabilan... nema nikakvih restarta itd... jedino se ovo nekad zna dogoditi prilikom bootanja... razmisljam si da je mozda do novog BIOS-a koji je inace izdan kao za OC brisbane-a, no nemogu nista sa sigurnoscu reci jer sam novi bios stavio koji dan nakon sto sam kupio procesor... |
Citiraj:
ja i dalje tvrdim da dfi još nije izbacio pošten bios za svoje am2 ploče, tu su me ovaj put razočarali potpuno, valjda će kad dođu kuma rana i spica napraviti dobar bios za brisbane... |
Nemate neki vrag u BIOS-u kod postavki memorije tipa "CKE Power down" ?
Moja Gigabyte-ica ima tu postavku i riješava me takvih problema sa cold boot-om. |
Citiraj:
kaj je cke power? nisam našao ništa slično. ima ona neka opcija koja mi je čudna, sad se nemrem sjetiti kak se zove, koja mora biti enabled za 64bit os-ove, a za 32bitne piše da to treba isključiti, međutim ja imam imam 32bit winxp a kad isključim tu opciju za 64bit os-ove, onda mi se komp neprekidno restrarta. |
No dobro-koji na kraju prog koristiti za mjerenje temperature?
Opet mi je na stolu AM2 konfa pa bi malo istestirao... |
Moja preporuka - Coretemeter!
http://cbid.amdclub.ru/files/corterm.zip |
Pih, ista stvar kao i AM2Tools...očitava 14/4c:D
|
ma ja sam se pomirio s time da nebum nikad saznao pravu temperaturu jezgri :D
no na dodir mi je sad sa AS5 sve nakako hladnije, puno hladnije @roberto: nako ntih problema si se vratio na onaj stariji BIOS ili?? |
LOL
Onda je izgleda jedino rješenje, sonda za mjerenje temperature. |
coretermeter ili smartguardian (ali on kolko mi se čini radi samo na dfi pločama i očitava samo temperaturu ITE čipa pored proca a ne temp jezgri) meni najpreciznije očitavaju temperature, mada ja najviše vjerujem svojim prstima :)
@jelc probaj staviti najnoviji everest - kad sam njega stavio očitavao je jezgre kao i coretermeter, vrlo precizno sudeći prema tomre kakav je hladnjak bio na dodir pri dnu. @zmaj vratio sam stariji bios i više nemam tih problema, ali na svakom biosu koji sam probal nekaj ne šljaka kak spada i slijedeći tjedan vjerojatno idem u links reklamirati ploču, čim nađem neku zamjensku da ne ostanem bez kompa :D inače pao je scythe infinity :) s obzirom da sam škrt grizao sam se svaku sekundu nakon kupnje - tako dugo dok ga nisam stavio: temp su pale između 10 i 15 stupnjeva i u idle i u load-u a hladnjak se vrti na 800rpm :D fenomenalno i tiho hlađenje. evo u idle-u dok srfam: http://img63.imageshack.us/img63/988...etemyr3.th.jpg |
Citiraj:
tako je i meni bilo kad sam dao 300kn za BT, al onda kad sam dosao doma i vidio temp od 20C uz potpunu tisinu, mi se sve poslozilo kak spada :D EDIT: bas gledam cpu-z i vidim da ti je voltaza 1.45V... sto ne zeli ici na 2810mhz sa def. voltazom?? Bar sa 1.40V bi trebalo ici... ak smanjis voltazu temperatura ce ti jos malo pasti... |
znam da je to visoka voltaža i znam da bi temp pala, ali kad stavim manje ruši se, jednostavno neće :(
no, nekako se nadam da je ipak do ploče (a ona ide na reklamaciju) a ne do proca. dat ću slijedeći tjedan nekome da isproba proc na nekoj drugoj mbo, čisto da budem ziher, jer mi je teško povjerovati da me zapao tako loš primjerak procesora. |
Ti 3600+ idu sa 1.3v-1.325v do kakvih 2700, u većini slučajeva svi idu do 2800 bez nekog prevelikog podizanja napona.
Sve preko je do primjerka proca. U pravilu za tri gige treba i veći napon i bolje hlađenje. Meni trenutno radi stabilno na 2880 pri 1.4v, koliko se sjećam išlo je i sa 1.375v. Nije to ni loše-budući da mu je default 1900. Overclock od gige za proc od 500 krznaša je sasvim dobar posao:) I to bez ikakvog extra hlađenja-gore je pripasan Freezer 64 vulgaris sa 92mm Glacialtech ventom. |
moj na defaultu(neznam koji bi bio def jer moguce da ploca under/over volta, ali to u cPU-Z iznosi oko 1.32)V ide do nekih 2850, a maksimum je oko 3100 i za to treba 1.4V, a bilo koja voltaza ne daje jos dodatne mhze...
|
To je skroz stabilnih 3100 ili za bencheve?
Ja sam opet složio AM2 konfu pa ga budem malo iscjedio prek vikenda da vidim do koliko ide... |
Citiraj:
|
@jelc:
upravo kako je i Vuco rekao... stabilno oko 3050, 3100 samo za bencheve |
Citiraj:
|
ma ja se totalno mucim sa tim superPI...
nikako da uskladim max procesora i max memorije (ploca me zeza sa dividerima 533/667) tako da sljedeci superPI koji cu raditi ce ici na max procesora i memorija koliko ide sa DDR400 dividerom pa latencije na 3-3-3-9... |
Eto ja sam napokon nakon puno muka i sigurno cca 1000 restartanja :D uspio postići neke stvari na svojoj dfi ploči koje prije nisam uspijevao
uspio sam da mi clockan proc radi sa nižim množiteljem od nazivnog (9) i da još pri tome memorija radi sa 533/667 djeljiteljima! i uz sve to sad mi proc radi na 2.85ghz, mema na 956mhz i htt je preko 900 :) nisam s time dobio neki boost u performansama već sam htio da to jednostavno proradi :) evo kak to sad izgleda (ako nekog zanima poslikat ću i bios postavke): superpi 1m http://img236.imageshack.us/img236/6...6supok9.th.jpg everest mem bench http://www.imagehosting.com/out.php/...56membench.JPG blender http://aycu25.webshots.com/image/155...4492406_th.jpg everest cpu queen http://aycu18.webshots.com/image/153...3417872_th.jpg edit: fala jelc na upozorenju - je bio sam vraćao stariji bios ali sam danas ponovo flashao najnoviji (od 3. travnja) i sad stvar štima :D |
Pametna glavica mamina:)
Bilo bi lijepo da nam veliš i koji ti je BIOS sad gore, kaj nisi pričao da si stavljao neki stariji? |
@roberto: eto mene zanima sve sto se tice stanja u BIOS-u
takoder me zanima jesi li ti uopce imao probleme da ti se sistem na zeli dici (samo se cuju 2 duga zvuka) kad je FSB iznad 300 i divider DDR533 ili DDR667... @jelc: mislim da mu je 26/2 gore jer taj i onaj noviji 03/4 su jedini s kojima radi brisbane |
Na Foxconnici se uredno sve diglo sa BIOS-om iz polovice 2006:D
Budem sutra stavio DFI na stol pa javim... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:00. |