![]() |
ako se ne vara mdecko je iz manjeg grada,sela ili kako vec ako sam dobro skuzio...shodno tome,preporucio bih mu ipak XT-a...
edit: ako se ne varam,posto iam 16 godina,nesmije vozit motor vece zapremine od 124.9ccm.... |
jep, nesmije voziti preko 125ccm. a i po meni, skuteri sa malim kotačima i 200ccm baš i nemaju previše smisla... i da imam takav, odma bi ga prodao... al to sam samo ja...
|
Citiraj:
|
Da imam 16 godina i čim završi škola idem na vozački a živim na selu pokraj Zagreba
|
Citiraj:
|
pa ima smisla kao prijevozno sredstvo po gradu sa kojim napravis recimo 180km za 35kn .
|
Da imaš 14g i da ti starci kupe skuter koj ide 80-90 kad skineš blokadu ima itekako smisla.
ja sam na svojem u 3 god napravio preko 40000km i dalje radi (sad ima 8,5 god). I onda sam tek prešao na jače... Mogu reći da se puno toga o vožnji može naučiti na skuteru (ne mislim na Baotian, CPI ili ostala kineska sranja; kymco još kako tako). Na njemu naučiš kontrolirat zadnji kotač kada ti klizi, prednji pogotovo... To su prava iskustva koja se ne zaboravljaju, kasnije to znanje produbljuješ... Uzmi xt125 i nečeš sigurno pogriješiti, pogotovo ako si višlje građe. |
Citiraj:
A i za vozačku ima ljeka kupi polovnog vx125 i kupi novi klip i cilindar 200 za 1200kn,remen od vxr-a.Ima lipo 200ccm placa regu 125 i to mu je nemoguce da iko skuzi da je 200! E da jos novi runner ima kola 13 i 14 cola + šta je još stabilniji od starog i nešto bolje koči.Ima isti provjereni,pouzdani piaggio leader agregat!! |
Citiraj:
|
Evo već krenuo kupit yamahu kad mi za oko zapne http://www.rpm.hr/sendaSM125.html i kaj da sad radim.
|
jest, senda je mnogo lijepa, a tek nova, ajme :D
inače, pogledaj si i tomosa supermoto 125, ista senda samo košta koju tisuću manje :D i da, yamaha, derbi i tomos ti imaju iste mašine ;) |
Neznam baš za tomosa ali bi derbia crno-srebrnog
http://bikepics.com/pictures/572054/ |
uzmi jeftinije,tj sta ti se vise svida jer kako je renesis rekao,sve ista masina....ali tomos u cup izvedbi sa akrapom kosta 30+k kn...malo previse!
|
al zgleda pre***eno, bar meni... :) a najjače mi je što na tomosu nisu ni skinuli natpis yamaha s motora :care:
tomosu običnom PUNO popravi izgled neki bolji auspuh, motor košta nešto sitno preko 19k (barem je bio kad sam ja zvao), staviš gore neki auspuh, i opet si u plusu više tisućica kuna, a imaš motor koji ide dobro i zgleda jako dobro :goood: |
Uze mi frend derbi 50 supermoto
Jako mali motor Mislim da 125 ima istu šasiju, tako da... |
Ne mogu vjerovat sad mi se još više sviđa http://www.motorbox.com/Moto/Magazin....html?cnt=8454
|
ova crvena senda terra je prehebena :)
|
Derbi je sigurno bolji izbor od Hyosunga
|
Citiraj:
Ima ekipe koja ga je "kupila" u 11-om mjesecu..još ga nisu dobili..baci pogled: http://www.motori.hr/forum/index.php...7446.1275.html |
Citiraj:
|
Za te novce se da dobiti rabljeni kawasaki er5 s malo kilometara (neregistriran uglavnom) koji je za razliku od svega ovoga nabrojanog ipak motor. A dijelova za njih ima ko u prici + jeftini su! IMHO definitivno best buy za ucit se vozit
EDIT: ooops, tek sad pogledao kolko godina ima mladi gospon :hitthewal:(p.s. kak se brise post??) |
isto kao što se i editira. imaš kvačicu na vrhu Delete Post :)
I moja 2 frenda čekaju već jako dugo 2 z750 Honda je honda :) |
@ antrax
er5 baš i nije motor za učenje. Imao ga je frend i mogu reci da to vec pristojno povuce... |
Citiraj:
..primjerice, mene je oduševila Aprilia.. ..oko honde sam pokupio dosta negativnih kritika od osoba koje se +20 godina bave trkama i općenito motorima..no ne želim ništa loše reći jer sam nisam imao priliku voziti ništa hondino. |
Citiraj:
Ja ću z-a uzeti vjerovatno poslije ljeta kad se skupi ostatak love, definitivno je naj isplativiji motor u svom rangu.. Šta se tiče ER-5..e to je zgodan motorić za učit se nakon neke 125-ice.. |
gledaj !
slusaj tu lorda. po meni ti stvari ovako stoje, govorim iz iskustva sto sam probao voziti od navedenih tu motora. ako hoces brzinu tu ti je cagiva mito 125 - po meni najjaca 125-ica jos ako je otvorena (mislim da otvorena ima blizu 40 konja, nisam siguran) ako hoces lijepu voznju, ugodne zavoje onda ti je tu yamaha xt, vozio od poznanika, lijepo drzi zavoje, nema proklizavanja, ima lastovcica na njoj, urlice, ide lagano na zadnji, a na prednji jos lakse. a senda mi je lijepa, ali je spora... :beer: jos je jedan frend iz kvarta uzeo r6 sad ga moram nategnut dami da krug... :D EDIT: pogledaj si kvadove ako hoces, to isto ide, jos kad padne prva kisa.... :goood: ja sam sebi gledao KTM-ove, najvise mi je zapeo za oko onaj 450SM... e na tom se uci vozit :lol2: :chears: |
hmm, senda ide slabije? ne znam nisam vozio... al trebale bi bit iste mašine na XT-u i na sendi...
|
Yamaha XT 125 X 2007 ima 10 ks, dok senda ima 12 ks (yamahin motor)
P.S.Danas sam kupio sendu tak da će doći u utorak ili srijedu. |
Citiraj:
i nemoj je klat u pocetku, napravi par kilometara normalne voznje da je razradis... znam da ce bit tesko :lol2: :chears: :chears: |
Razrada i grijanje mašine prije vožnje zlata vrijede.
|
Prvih 1k km ga neću naganjat nego lagana vožnja.
P.S.Kolko max. km/h ga smijem vozit dok se ne razradi? |
Citiraj:
:chears: |
Citiraj:
trkama je ključno... |
Imam 16 godina pa me zanima jel motor može glasit na mene ili mora biti punoljetna osoba?
|
mislim da moze na tebe....al nisam siguran ..
|
Citiraj:
stavi motor na staroga ili onoga tko ima vec policu osiguranja i onda imas popusta na osiguranju ako se ne varam! |
Od kuma cura radi u eurohercu tak da mi bude neki popust sredila.
|
Može vozilo biti na tebe
|
Super onda je moj i samo moj.
|
Evo danas je napokon došo!!!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:20. |