PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Metronet (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=67794)

Facelessone 28.04.2007. 01:42

Citiraj:

Autor ojpi (Post 709885)
Di si to pročitao? Ja sam shvatio da u onih 99kn nije uključen nikakav promet.

moj bed, 1gb je 15kn. Čim sam videl 1gb ispod sam mislil da je to ukljuceno, nisam ni gledal cijenu...

Freek 28.04.2007. 09:49

Jel se neko prijavio već a da su ga zvali.
Jedino me brine da sad ne moram čekat po mjesec dana da oni dođu to sredit.

JVC MX-GT88 28.04.2007. 10:04

He, i meni dostupno ovo...Samo, da nebude ista stvar ko s t-comom...pisalo je da je dostupno i na kraju niš...
Znači 269kn 2m/bit flat rate i neograničeni tel. razgovori???
Ak je tak, ovo je hit ponuda!

Freek 28.04.2007. 10:43

Citiraj:

Autor JVC MX-GT88 (Post 710060)
He, i meni dostupno ovo...Samo, da nebude ista stvar ko s t-comom...pisalo je da je dostupno i na kraju niš...
Znači 269kn 2m/bit flat rate i neograničeni tel. razgovori???
Ak je tak, ovo je hit ponuda!

da, al "neograničeni" telefonski razgovori se odnose ja mislim samo na fiksnu liniju i to unutar hrvatske.

sharkri 28.04.2007. 10:48

(samo jedna napomena za leechere! Po dostupnim informacijama "flat rate" koji nudi metronet je u biti osakaceni (fair-usage) usluga - znaci zatvaranje portova, uskracivanje ftp-a itd itd)
copy paste sa jednog drugog foruma

Freek 28.04.2007. 10:50

Citiraj:

Autor sharkri (Post 710089)
(samo jedna napomena za leechere! Po dostupnim informacijama "flat rate" koji nudi metronet je u biti osakaceni (fair-usage) usluga - znaci zatvaranje portova, uskracivanje ftp-a itd itd)

s kojeg foruma?

feelthemotion 28.04.2007. 11:39

mislim da ftp nema veze s leecherima tako ko p2p.ftp nebi smjeli blokirat...

frANZi 28.04.2007. 12:02

Citiraj:

Autor sharkri (Post 710089)

Otkad to fair-usage znači zatvaranje portova, uskraćivanje ftp-a itd itd?

Mislim da taj lik koji je to rekao i nije svjestan toga što je rekao. :chears:

Nakitu 28.04.2007. 12:15

Citiraj:

Autor feelthemotion (Post 710115)
mislim da ftp nema veze s leecherima tako ko p2p.ftp nebi smjeli blokirat...

Naravno da je jer svrha Ftp-a je samo download.

Nakitu 28.04.2007. 12:18

Citiraj:

Autor frANZi (Post 710127)
Otkad to fair-usage znači zatvaranje portova, uskraćivanje ftp-a itd itd?

Mislim da taj lik koji je to rekao i nije svjestan toga što je rekao. :chears:

Ti se salis zar ne? Fair usage znaci bas to tj. oni ce ti dati svoju uslugu s time da ju ti ne iskoristavas tipa 24/7 puna veza downloada i uplouda. Sigurno imaju vec odredjen max promet koji ce ti dat da napravis prije nego ti smanje vezu.

Freek 28.04.2007. 12:22

Sve to lijepo i krasno, al od kud ideja uopće da to rade??
nikad čuo.......

ojpi 28.04.2007. 12:35

To o zatvaranju portova se proširilo webom jer je netko na newsima napisao da su zatvoreni p2p i torrenti, ali je pričao o 8mbit down/up stalnoj vezi za poslovne korisnike, tak da to uopće ne mora biti vezano za metro2fast uslugu. Uostalom, valjda su svjesni da im to nitko neće uzeti ako bi bilo takvo stanje.

sharkri 28.04.2007. 13:04

Citiraj:

Autor ojpi (Post 710150)
To o zatvaranju portova se proširilo webom jer je netko na newsima napisao da su zatvoreni p2p i torrenti, ali je pričao o 8mbit down/up stalnoj vezi za poslovne korisnike, tak da to uopće ne mora biti vezano za metro2fast uslugu. Uostalom, valjda su svjesni da im to nitko neće uzeti ako bi bilo takvo stanje.

Da to i ja mislim, treba netko uzeti i to provjeriti pa da znamo na čemu smo
Edit: zašto tako malu brzinu nude za nas obične korisnike

ojpi 28.04.2007. 13:37

Citiraj:

Autor sharkri (Post 710164)
Da to i ja mislim, treba netko uzeti i to provjeriti pa da znamo na čemu smo
Edit: zašto tako malu brzinu nude za nas obične korisnike

Pa imaš i 4mbit uz nadoplatu od 100kn.

JVC MX-GT88 28.04.2007. 14:14

Citiraj:

Autor Freek (Post 710086)
da, al "neograničeni" telefonski razgovori se odnose ja mislim samo na fiksnu liniju i to unutar hrvatske.

Pa svejedno je OK...

Hamm 28.04.2007. 14:22

nije dostupno...

PA NEMOGU VJEROVATI!!!
amis nemrem. nemrem opty dsl..nemrem metronet...prekrasno! živim kod doma sportova u novoj cesti i nemrem nikaj imati!
krasno

edit: da bi stvari bile još bolje curi je dostupno!!!!

h3lld 28.04.2007. 15:01

preseli se kod nje xD

MadBoY 28.04.2007. 21:45

Citiraj:

Poštovani ,

Zahvaljujemo Vam na interesu za Metronet usluge

Metronet ne zatvara P2P portove i torrent programe. Informacija koju ste primili je dezinformacija naših usluga.

Odgovor na Vaše pitanje dajemo sukladno općim uvjetim poslovanja same Metrobradband usluge.

17.3.5. Pretplatnik se obvezuje da će prilikom „flat rate“ pristupa Internetu koristiti mrežne resurse na razuman način, što podrazumijeva korištenje optimalnih kapaciteta, na način koji ni u jednom trenutku neće uzrokovati degradiranje ili poteškoće u radu sustava.

17.3.8. Ukoliko Pretplatnik opciju „flat voice“ koristi prekomjerno i učestalo, suprotno čl. 17.3.7. Metronet zadržava pravo Pretplatniku privremeno onemogućiti korištenje opcije „Flat voice“ na svim telefonskim linijama/brojevima na korisničkoj lokaciji, o čemu će korisnik biti prethodno obaviješten. Pretplatniku će se, eventualnim ukidanjem navedene opcije, svi sljedeći pozivi, do kraja obračunskog razdoblja, obračunati sukladno važećem Cjeniku.

17.3.4. Pretplatnik se obvezuje da neće koristiti servise i servere na bilo koji način koji bi mogao ugroziti njihov normalan rad. Pretplatnik se obvezuje da će temeljito i savjesno ispitati sve komponente koje smješta na web poslužitelj, te da će na zahtjev Metroneta pružiti na uvid izvorni kôd i pružiti potrebna objašnjenja u smislu ispitivanja utjecaja Pretplatnikovih programskih komponenti na rad IT Usluga.

Za sva dodatna pitanja ili informacije molimo kontaktirajte nas svaki dan od 0-24.

Srdačan pozdrav,

Služba za korisnike

Metronet d.d.
Ulica grada Vukovara 269d
10000 Zagreb
Hrvatska/Croatia

Besplatni info telefon 0800 82 28

T + 385 1 6327 077

F + 385 1 6327 078
To su mi odgovorili na mail. Dakle, nikakva zatvaranja portova. Sto se tice fair usage stvari to mi ne smeta. Kad kod sam gledao neki ugovor uvjek ima neki oblik "fair usage"-a.
:goood:

sharkri 28.04.2007. 22:30

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 710448)
To su mi odgovorili na mail. Dakle, nikakva zatvaranja portova. Sto se tice fair usage stvari to mi ne smeta. Kad kod sam gledao neki ugovor uvjek ima neki oblik "fair usage"-a.

Znači možemo šišati sa flatom :goood: :goood: :goood:

ojpi 28.04.2007. 22:32

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 710448)

Naravno da ne zatvaraju portove kao što sam i rekao. A ovo za fair usage imaju svi operateri isto tako napisano i valjda bi ti srali samo ako od 0-24h zauzimaš full bandwidth svaki dan. :lol2:

amerix 29.04.2007. 17:04

sam da nebi bilo "ajmo svi na Flat" pa nakon par tjedana da onda skida 10% od prave brzine :fiju:

shimpa 29.04.2007. 18:44

cuo sam da kod te usluge za kucne korisnike ne daju uopce public IP nego dobijes njihov lokalni IP (iza njihovog NAT-a - otud i one sheme oko naplate port forwarding-a). Jel uzeo netko da podijeli iskustva?

KnezTame 29.04.2007. 20:11

demit opet nisam dostupan, bog te pitaj kad bum uopce dostupan konkurenciji t-scumu...

do tad se mogu nadat da cu uc u test korisnika t-scumovog triple playa, te da ce im to biti povoljnije ili isto ko u konkurencije...

MadBoY 29.04.2007. 23:54

Citiraj:

Autor shimpa (Post 710927)
cuo sam da kod te usluge za kucne korisnike ne daju uopce public IP nego dobijes njihov lokalni IP (iza njihovog NAT-a - otud i one sheme oko naplate port forwarding-a). Jel uzeo netko da podijeli iskustva?

A nemoj mi to radit :( ...
ako ne blokaju portove nikakve, onda vjerojatno ima i public ip, bar se nadam :fiju:

Facelessone 30.04.2007. 00:01

ajde neko zvat i pitat :)

3NCORE 30.04.2007. 00:59

Kod mene tek na ljeto dolaze:(

tskarda 30.04.2007. 02:48

Citiraj:

Autor Hamm (Post 710220)
nije dostupno...

PA NEMOGU VJEROVATI!!!
amis nemrem. nemrem opty dsl..nemrem metronet...prekrasno! živim kod doma sportova u novoj cesti i nemrem nikaj imati!
krasno

aj vi zagrepcani bar se icemu mozete nadat, sta je s ostatkom hr?

raf 30.04.2007. 07:10

da, meni u centru opet nedostupno, kod tete isto, pa cak i kod prijatelja na tresnjevci. Ali zato u centru osijeka dostupno, tamo je i iskon dostupan, pa cak i optima. Toliko o tome da je samo zagreb. I vec se godinu dana nadam, ali sta ocekivati kada mi ni dcm nije dostupan

Striček 30.04.2007. 08:17

Citiraj:

Autor tskarda (Post 711243)
aj vi zagrepcani bar se icemu mozete nadat, sta je s ostatkom hr?

Ma manje više svi smo mi na t-com ADSL-u.
Ionako poslje 2008 trebala bi početi prava najezda ISP-ova.
Neće dugo proći dok ne dođu do Umaga :)

Freek 30.04.2007. 10:02

Ja se prijavio al još uvijek čekam da mi se jave, BTW meni su svi dostupni,čak i optika leži pod ulicom:D

Roberto 30.04.2007. 10:28

zanimljivo, ovo je prva ponuda koja mi nije dostupna :)
dosad mi je sve bilo dostupno. ali nije mi frka, ja sam na amisu i zadovoljan sam. jedino ću se izgrist ako u slijedećih godinu dana dođe znatno bolja ponuda od amisove jer sam kod njih godinu i pol po ugovoru.
ovaj metrnonet na papiru izgleda super, ali vidjet ćemo kako im ide praksa, tu su mnogi pali :)

shimpa 30.04.2007. 11:12

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 711170)
A nemoj mi to radit :( ...
ako ne blokaju portove nikakve, onda vjerojatno ima i public ip, bar se nadam :fiju:

ne znam stari, samo govorim ono sto sam cuo, da ne bi bilo nisam znao. znam za poslovne korisnike ak uzmes pravi link kako to radi, ali ovo za kucne korisnike jos nemam nikakvih iskustava nazalost (ili na srecu bumo vidli).

Freek 30.04.2007. 11:29

Citiraj:

Autor shimpa (Post 711325)
ne znam stari, samo govorim ono sto sam cuo, da ne bi bilo nisam znao. znam za poslovne korisnike ak uzmes pravi link kako to radi, ali ovo za kucne korisnike jos nemam nikakvih iskustava nazalost (ili na srecu bumo vidli).

To je bilo za poslovne korisnike koji su imali "velike" veze a cuclali promet ko ludi. Sumnjam da će tako bit za obične korisnike.Pošto ionako će većina imat "samo" 2 Mbit

shimpa 30.04.2007. 12:21

ajde nadam se da ce tako i biti

MadBoY 30.04.2007. 12:28

A poslao sam im mail sa pitanjem oko tog public IP-a. Nisam trenutno u HR pa nemogu nazvat. Nadam se da za kucne korisnike neka nikakvih smicalica :(

CoreDownloader 01.05.2007. 13:18

pitanje, ako pređem na njih, to znači da moram otkazati pretplatu telefonsku i adsl brzinu kod tcomA ?? :stoopid:

coconut 01.05.2007. 15:05

Citiraj:

Autor CoreDownloader (Post 712091)
pitanje, ako pređem na njih, to znači da moram otkazati pretplatu telefonsku i adsl brzinu kod tcomA ?? :stoopid:

I da i ne. Oni prebacuju sve tvoje sa t-scuma na sebe na osnovu ugovora koji potpišeš s njima. Dakle, nikakvo otkazivanje. I dobiješ samo jedan račun i to od Metroneta. Bye-bye t-scum.

CoreDownloader 01.05.2007. 20:08

Znači nikakvog posla sa tcom nemoram imati prilikom prikapčaja na metronet..morao sam pitati tak da nebi došli dupli računi....sjajno :chears:

3NCORE 02.05.2007. 16:22

Hmm,onda je to super.Ali moram cekati jos mjesec dana.

Thoroughbred B 02.05.2007. 17:28

Baš gledam curi za Jarun i pazi ovo:

Čestitamo!
Metronet mreža dostupna je na traženom telefonskom broju.
Postanite korisnik odmah i koristite MetroBroadband uslugu za samo 1 kn*mjesečno!

Metro2Fast 99 kn (ovih 99kn je prekrizeno!)
1 kuna mjesečno do kraja godine*
Internet 2Mbps ADSL2+
Najpovoljnije telefoniranje
Kućni bežični Internet (WLAN)

Zakon!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:20.