![]() |
spustio sam na 1.4 (vise od tog u biosu ne mogu spustit) i nije mi htio dici sistem. nakon tog sam stavio na 1.5V i onda radi ali mi pokazuje u speed fanu za temp3(ne znam sta to uopce predstavlja) 51c, tu je prije pisalo 19C (???). nakon toga sam vratio na 1.6 i onda mi opet nije htio uopce bootat, pa je nakon par gasenja, i malo cekanja sve krenulo normalno. ne znam kolko smisla ima da se s tim zezam kad neam pojma sta radim.
|
I ja isto imo problema sa grijanjem a64 3200+ na asus-ici a8ne-fm ,ali ispalo da krivo pokazuje ploca. Skino sad ovaj coretmetar on pokazuje 54 C :D ,a speedfan 76 C (naravno u full-u) . Swarm dude HVALA!!!!
|
Citiraj:
Isto je i mene brinulo sa mojom procem prije, pa je ipak Coretemeter "riješio" probleme. @ igor333 1.6V za tvornički takt?! Previše, osobito kao ti procesor nije overclockiran...1.55 je nakakav maksimalan siguran napon za tvoj proc. Spuštanjem napona nećeš izgubiti ništa na performansama, već dobiti pošto će se manje grijati kao što je Mar rekao. Hmm...čudno da ti ne radi na deklariranim naponima... |
mozda je i radio jer sam jednom bios flashirao, pa ga je on mozda onda digao...al eto, smanjit cu na 1.5V i rijesio sam probleme sa grijanjem...jel ima netko neki link ili nesto gdje mogu procitat malo vezu izmedju napona, brzine rada,disipacije i to...bio bih zahvalan...
|
Citiraj:
|
Imam plocu Abit AV8, AMD 64 X2 4000, Artic Cooling Frezer 64 Pro, Artic Silver Ceramique pasta, napajanje Chieftec 460W sa 12cm ventilatorom.
U BIOS-u ne mogu podesiti CPU voltage na manje od 1.5V, zato sam smanjio sa 204MHz x 12 na 200MHz x 12 (ne moze manje). MGuru mi pokazuje CPU temperaturu 48 a Core0 38, brzina ventilatora 780. Temperatura sistema (napajanje) 38 i brzina 1500. PWM temperatura 50, brzina 2 Artic Cooling Fan 8 PWM pozadi koji duvaju napolje 900 i jednog dole napred isti ventilator (duva napolje) 900. Svi Artic ventilatori napajaju se sa prikljucka CPU-a i prespojeni su tako da se temperatura i brzina mogu ocitavati. Da li mogu nesto popraviti? Hvala puno. PS: Koristim samo Linux sa Vanila Kernelom i KDE-om. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:19. |