![]() |
Citiraj:
dosta:offtopic: sry |
|
Joj X230 Su 320 kn u vemilu, ovo jeftinije je sranje, nemreš za te nove dobit ni poštene slušalice za u uho.
|
Citiraj:
a ova sranja su meni dovoljna, sad imam zvučnike od cimera, koji valjda vrijede 25kn. meni će ovo biti zakon, kad ih kupim i LABTEC Pulse 385 dolazi u igru, oni su 178kn. svaki savjet je dobrodošao jer ih sutra ujutro kupujem. |
A ja sam imao S500 isto ko S 200 samo kaj su 5.1 i žali bože novaca, jako salbo,a onda i bez basa tak da ono bolje šparat, za sad su i ovi za 25 kn dobri :)
|
nope, sad ili nikad, ionako, ne treba mi ništa više. uglavnom, hvala na trudu uloženom da me odgovoriš :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Prije bih rekao da si ti "potpuno u krivu", kako sam kažeš, jer se ovdje ne radi o višesistemskim zvučnicima, a "sub" se ne broji kao zvučnik, nego samo upotpunjuje niske frekvencije koje zvučnici ne mogu s dovoljnom snagom reproducirati ili nikako, a jednako tako, tvrdnje proizvođača i većine slušatelja su da se teško odredi izvor zvuka frekvencija nižih od 100Hz, tako da bi bilo pomalo apsurdno da "sub" odrađuje sve do 200, a još gore <800Hz. |
O bokte, ka bi zvučalo 800 hz na subu, mislim da bi bio gluh na jedno uho :D
|
uglavnom, kupil sam loptu za nogomet... :lol2:
tako da zasad ništa od zvučnika, nego duže vrijeme :D |
Citiraj:
drugo, pitanje 2.0 ili 2.1 i nije tako blesavo, posto vecina low end (pa i dosta high end sustava) jako lose pokrivaju srednji raspon frekvencija, tako da zvuk ima puno basa i puno vriske, ali topline nigdje. zvuk zna biti zbog toga jako neugodan. obicno woofer preuzme ulogu pumpanja srednjotonaca pa se onda treba nuzno malo poigrat sa postavkama. ali generalno treba ici sa sto vecim promjerom satelita. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Da odmah riješimo jednu stvar: kod stereo sustava koji drži do sebe nećeš niti naći subwoofer. 2.1 kombinacija, ukoliko se radi o nekoj pristojnijoj, nikako neće imati prijelaznu frekvenciju od 200-800MHz. Nisam baš previše slušao jeftinije sustave za računalo, ali sam slušao z2300 i z5500, mislim da je prijelaz oko 120-150Hz, što je za ozbiljniji X.1 sustav opet puno, no uzevši u obzir cijenu i dobiveno, dojmovi su više pozitivni nego negativni. Citiraj:
??? Citiraj:
|
1 privitaka
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
:chears: |
Nije baš da bi ih izbio, nego kad woofer mlati onda miče veču količinu zraka, koja bi prigušila ova 2 slabija drivera, zato se ne stavljaju na policu od auta zvučnici, ukoliko je subwoofer u gepeku.
|
evo upiknuo sam Logitech Z-4 i samo me jedna stvar čudi. kak je moguće da zvučnici od 600kn nemaju na vuferu rupu gdje zrak izlazi??
moglo bi se reći da vufer bez toga gubi na kvaliteti dosta mnogo. |
Slabo onda ti pratiš hi fi :)
Najkvalitetniji je zvuk na onom subu koji nema rupe, jer takav sub ima najprecizniji bas i može ič dublje nego onaj koji je u bandpass, odnosno bas reflex kutiji. I Bezveze ti je bilo dat 600kn za z 4 kad si mogo kupit za 350 kn z 3 koji su čak i bolji, a ak imaš love onda uzmeš z 2300, al nema veze tvoja stvar. |
nije svaki Sub/zvucnik bas reflex, postoje i zatvorene kutije, ali su danas dosta rijedje te taj sistem primjenjuje uglavnom kod skupljih zvucnickih sistema jer je zvuk punooo bolji, mislim da nemas straha jer ako je kutija zatvorena vjerojatno je njen obujam prilagodjen radu drivera u closed kutiji, pa mislim da se ne moze rec da gubis na kvaliteti basa
EDIT: kolega me pretekao za par sekundi:rolleyes: |
Citiraj:
dvoumio sam se između z3 i z4 al ipak sam uzeo z4. nisam dao 600kn nego sam doplatio 200 jer sam Creative T3030 nosio na garanciju i nisu imali pa sam ove uzeo uz doplatu |
A super, onak bi doplatio 150 kn, ajd nosi ove natrag , dok imaš pravo na povrat, pa za razliku uzmi još nešto :D
|
Citiraj:
kolko se kvalitetniji zvuk dobije ako ubacim zvučnu karticu?? |
Ak je sad na integrali,a ona je još ktome stara koju godinu, onda če bit poboljšanja, pa makar uzeo trustovu za 100kn
|
a ono matična je stara 2godine, cijene baš nisu nešto 100kn pa onda skače odmah na 350 pa nadalje, da bar ima nešto između
|
imaš cl audigy SE za 195 kn
|
Citiraj:
|
Ve-mil :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ove zvučnike sam u hg-u |
aha, a onda bed, jer u vemilu je akcija za Z3, i dođu 359kn
al opet, mom frendu su vratili keš za Mp3 player, jer je tak htio. Možda ti mogu lovu vratit pa odeš u vemil po spikere :9 |
ma kakvo vračanje zvučnika:fiju: u vemilu ću uzet tu zvučnu i to je to.
ti z3 iz ve-mila koji su na akciji su srebrno smeđe boje a te nebi ni uzeo, ja sam se dvoumio između z3e(crni) i z4 ;) ne pratim baš te zvučne kartice i hi fi tehniku pa nisam maher u tome. negdje sam pročitao da je šteta imat te Z4 bez dodatne zvučne k. ?? jel to istina?? jel ta za 195kn solidna kartica?? |
Neznam sad kolko vrijedi kartica, ja imao trust za 100 kn , i sad xfi za 700, i ova 2ga nije tolko bolja da bi opravdala cjenu. Za zvučnie ti velim glupo gledat boju, kad su samo radi boje skuplji 200 kn, a to nije mali novac, pogotovo z 4 koji je još i 300kn skuplji.
|
sad kad sam uzeo zvučnike onda je gotovo. da se vratim zvučnoj, koji se k... dobije stavljanjem zvučne? jačina zvuka, glatkoča zvuka....??? bezveze mi je onda stavljat ako se ne dobije nešto konkretno.
|
Citiraj:
inače si me rasplakao, nikad od mene audiofila s tim lošim navikama i sustavom koji ne drži do sebe. btw, negdje sam vidio taj avatar :kafa: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:14. |