PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   AM2 CPU+MBO+RAM (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=66198)

ZMAJ 16.04.2007. 13:49

...

Citiraj:

Autor Jerry Drake (Post 700773)
ja bio u gužvi malo se sve otegnulo.
ovako, vidim da tu ima ljudi koji imaju dosta iskustva s dfi infinity sli am2 pločom. kupiov ju je frend i kaže da ima problema s njom - svaki put kad ugasi komp i popnovno gas upali, resetiraju mu se neke postavke biosa (fsb i djeljitelj memorije) i sav je u čudu zašto? isto tako veli da me se resetira i vrijeme???
ja sam si na kraju zapikirao tu ploču a sad me ovo zbunjuje, da li je moguće da mu se to događa zbog loše baterije? ili nije dobro podesio neke postavke biosa? ili je ploča loša?
jer to mi baš ne zvuči dobro. kaže da svaki put kad pali komp prije podizanje sistema čuje neko roštanje na ploči, jedanput ili dvaput, i tek onda krene sistem.
Milentij, Roberto i Zmaj vidim da imate dfi inmfinity am2 ploče, da li i vi imate takvih problema s njima?

Ja nemam takve probleme s plocom no moja ploca nije SLI verzija (moja ima nfroce 4 dok njegova ima nforce 5 chipset...).

Nek clear CMOS napravi i "load optimized defaults u BIOS-u" za pocetak...

@jollyb:

Da se razumjemo, sve memorije koje sam probao su radile kak spada na mojoj ploci dok je FSB na default (dakle 200mhz) no problem dolazi kad FSB prelazi 300mhz...

apacer am1 533mhz / goodram 667mhz / crucial ballistix tracer 800mhz (sve 512MB), su memorije koje su radile kak spada i sa FSB-om iznad 300 na mojoj ploci no apacer i goodram mi nisu same po sebi dovoljno brze pa sam trebao nesto brze u vidu ovog crucial-a...
no imam samo 1 stick pa mi je sad to problem...

Jelc 16.04.2007. 14:25

Slično pizdi i kod mene (Ultra II-M2)
Pri svakom bootu ili restartu napiše da je greška pri overclocku ili da je sve vraćeno na safe vrijednosti i da treba ponovno sve narihtati:hitthewal:

I to na default postavkama:suicide:

ZMAJ 16.04.2007. 14:45

jelc ja takve probleme nisam imao...

jedino kad sam dobio poruku da je greska pri overclocku je bilo kad sam procesor overclockirao previse...

a jel ti javlja gresku kad rucno sve podesis ili samo kad je sve na def. postavkama?
(najnoviji BIOS vjerojatno imaS?)

Jelc 16.04.2007. 14:55

Citiraj:

Autor ZMAJ (Post 700934)
jelc ja takve probleme nisam imao...

jedino kad sam dobio poruku da je greska pri overclocku je bilo kad sam procesor overclockirao previse...

a jel ti javlja gresku kad rucno sve podesis ili samo kad je sve na def. postavkama?
(najnoviji BIOS vjerojatno imaS?)

Isti racku bio BIOS default ili ručno...
Kretenarija.
I još se pri svakom restartu dvaput svinjski zadrevi:D
Zadnji BIOS.
Budem još provjerio proc i memu na drugom kompu i neku drugu memu na ovom, ako je ispravno ploča ide natrag u dućan.

ZMAJ 16.04.2007. 15:00

meni isto zna 2 puta tuliti dugacko ali meni se opce ne dize sistem hehe

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:06.