PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   t-com gluposti strikes again (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=64278)

Amdejac 04.12.2008. 10:39

Na žalbu će ti odgovoriti za 10 dana uz ispriku da imaju puno posla.
I na kraju ćeš shvatiti da se prepireš samo ovaj put preko meila i da su tamo opet isti nesposobnjakovići kao i gore u ŠZK.
Na žalost ili na sreću poznajem tri t-scum tehničara koji spajaju adsl. Jedan je stvarno lumen i kažem mu pa kaj ti je sila ovo raditi. Odi u neku firmu za sistemskog administratora.
Dok drugoj dvojici nebi dao da čuvaju dvije nacrtane ovce na papiru.

pinkskin 04.12.2008. 11:23

Imo sam i ja loša iskustva sa takozvanm SZK.

Kako sam dobio ADSL imo sam 2 mjeseca besplatni flat, i na isteku drugog mjeseca htio prebacit paket sa 1GB na 10GB, pošto nisam mogo preko neta, zovem ja SZK. Kažem nemogu promjenit preko neta, a on meni nešto tamo da ima veze sa paketom ali da će probat i da ga nazovem sa kučnog telefona, zovem ja sa kučnog telefona javi se neki drugi i opet pet minuta objašnjavat da nemogu promjenit preko neta pa on keže poslat če zahtjev ali da su im je program nešto u kvaru i da nazovem za jedno 2 dana da vidim dali su promjenili. i zovem ja za tri dana i kažu zahtjrv je prošo i promjenit će mi. i tako došo prvi dan drugog mjeseca i pogledam ja na korisničkim stranicama ono 1GB i zovem ja SZK i javi se neki novi tip i kaže da nije moguče promjenit preko telefona nego treba ić u T-centar, a ja popizdio, reko zvao sam vase jedno 3 puta i nijednom mi nisu to rekli i poklopio.

Kad je frend uzimo ADSL uzeo je instalciju i došli tehničari, spojili i pitaju koje Windowse ima, a on kže da ima Linux, pa ovaj opet pita dali ima windowse a on kaže nema, pa ga blijedo gledo i frend mu kaže ma bježi kuć sam ću si to narihtat.

Kad je išo produžit ugovor u T centar kaže mu službenica da nemaju više obišnih modem nego samo sa Wlanom a on kaže netreba mi taj daj obični i nakon 15 minta prepucavanja uzme on sa Wlanom. došo mu instaler kuć i kaže zašt nisi uzeo obični a ovaj kaže nije bilo, pa instaler nazove i kaže imaju obični i drugi dan mu ga donese.

Tako je od frenda prijateljica uzela ADSL i došli oni to nstalirat i prikopčali na komp od nje i neradi, pa instaler uzo svoj laptop priključio i njemu valjda radilo i otišo on kuć.

Vjerojatno ima tamo ljudi koji nešto znaju ali su u manjini.

syss 04.12.2008. 12:35

rasplet se desio valjda 10 minuta od pisanja gornjeg posta.

zove čovjek iz centrale sa mog kvarta da em su sve riješili kod sebe (nečija greška je bila prilikom seljenja mog broja na slotu kartice... nemam pojma šta), em dolazi u roku odmah kod mene doma to sve podesiti, em pošto imam siemensa dobivam besplatno novog thomsona koji je adsl2.

čovjek stvarno od struke, izuzetno ljubazan, podesio sve... ali još mene kopka ta brzina i reko jel možeš ti srediti još jednu provjeru moje parice sad nakon svih tih peripetija. kaže nemaš frx i zove (čak su i njega on hold stavili), odjednom čudnog li čuda parica ima snr 31db, gušenje 9db i kaže mi ova parica ti ide na 16mbit bez greške.

roflmaocetung :D

spojili sve u roku odmah i speedtest skočio sa 3.9mbit na 6.9mbit.

šta reći više?

kolegi zagovorniku helpdeskaša... tehničar tcoma zove szk iz stana ljudi kojima sređuje konekciju i ovaj njemu krene sa "stisnite start...". ajde molim te jel to normalno? dok ga ovaj ne odreže doslovno sa "alo malac da ponovim... ja radim u tcomu".

samo još jedna napomena da ne bude sve crno... kad malo bolje razmislim nikad, ali baš nikad nisam imao problema sa tehničarima i generalno stručnijim osobama na privatnoj liniji (poslovno stvarno ima "teranaca" katastrofa živa kak je amd reko), s njima se uvijek sve dogovoriš, naprave sve u roku odmah i kasnije provjere da li je sve oke.

jednostavno taj szk je firewall zdravom razumu.

buljo 04.12.2008. 12:54

Kad sam ja dobio ADSL došao mi je frajer podesit sve čak mi je složio i MAC adresu i objasnio dosta toga, nakon 2 tjedna mi je riknuo router i isti frajer dolazi dan nakon što sam zvao SZK i uzima sa sobom novi router, dođe, pogleda i kaže: Gle ja se mogu sa sa ovim starim zezat i složit ga al ćemu da trošim i svoje i tvoje vrijeme pa ću ti stavit novi, i naravno sve je podesio. Svaka čast njemu a SZK je potpuno druga priča. Naravno tehničari su barem djelom informatičari ili barem tako nastrojeni dok ovi u SZK su anti informatičari.
Ona fora sa startom je i mene pogodila i rekao sam ženi da preskoči sve te korake i da mi konkretno kaže što da napravim i najbolje od svega u tom postupku sam ja čekao njene upute a ne ona mene dok uđem u Internet Options od routera.
Slična stvar je u SZK ali od Zabe, samo što su oni par koraka ispred t-comove SZK.
Kad sam dobio frajera na tel ( SZK Zaba) rekao sam da prekoči upute kak da di dođem nego da mi samo kaže što treba napraviti, i naravno čovjek se prebacio sa njub moda na pro mod :D
Srećom pa nismo svi isti u znanju za kompove ali zašto su svi u SZK isti u tom istom znanju?
Kažeš da znaš nešto a oni u šoku, jebote.

Uber Gosu 04.12.2008. 13:01

Sjecam se vremena dolaska DSLa u nase prostore(to je bilo doba kad si bar SZK mogo dobit na telefon u 10min) i uvjeravanja starije zenske osobe da je onih 2GB brzina koju dobivam a ne mjesecni promet......a na ovo "odite na Start..." cu samo rec ovo:
Super
Zajebani
Kreteni

syss 04.12.2008. 13:22

buljo ti mi i ličiš na nekog kome treba objasniti mac :D :D

sad sam sretam i pwnam naokolo :D

panglu 09.12.2008. 22:55

ima dobra fora kako se rijesiti t-comove sluzbe, posto imam promet kod voljatela, kad mi nekaj zasteka pravim se mutav i zovem helpdesk od voljatela, makar znam da je problem od t-coma, pa se oni "zajebavaju" i nakon nekoliko mniuta me nazovu i kazu u cemu je problem:)

mymoon 10.12.2008. 00:05

Citiraj:

Autor syss (Post 1209888)
...

jednostavno taj szk je firewall zdravom razumu.

:respekt:

samo da nadodam; sa szk nisam imao (pre)loših iskustava jer sam u startu svjestan da pričam sa tipom-curom koji vjerovatno ne zna sebi na kompu podesiti ništa, pa zove nekog "malog od susjeda" da pomogne.

njih zovem samo u slučaju kvara ili izgubljene lozinke. točka.
ne objašnjavam, prekidam sve razgovore koje počinju "probajte start..." i odmah prelazim na problem i tražim (diktiram) da napišu prijavu-opis kvara.

gotovo sve kvarove tkomovci rješavaju u roku 24 h, najčešće isti dan. po mom skromnom iskustvu.

imaginarry 10.12.2008. 00:08

Čimpanze u t-com

Nedavno sam ostavio komentar na face-u kako bi trenirane čimpanze bolje obavile posao od t-comovih support ljudi...znate vi da svi oni čitaju s blesimetra, i ako pitati nešto što nemaju na ekranu, oni se izgube? ajme, jadni ljudi...

1v@n 10.12.2008. 00:21

A što očekuješ od studentice ekonomije koja je došla u ZG studirati, a starci joj nemaju toliko para da bi samo tako platili studij. Karikiram, ali znam neke ljude koji tamo rade samo zato što im je plaća takva i fleksibilno radno vrijeme. Sigurno tamo posao neće prihvatiti neki IT stručnjak i gubiti živce na polupismene idiote koji se javljaju sa svakakvim problemima, čak i nevezanim za T-com uslugu. Malo razumijevanja ipak treba imati.

rodney 10.12.2008. 01:54

da nemaju pojma to je ziva istina. moja dobra frendica je radila u tamo u szk a nije sebi mogla doma instalirat adsl niti uz pomoc onih sarenih lijepih uputa za debile.. al smatram da nisu oni nista krivi nego kreten koji ih je zaposlio bez da ih nauci ako mu se vec ne jave ljudi koji znaju nesto...
jedno je imati razumjevanja i sve to, ali mora bit i granica.. zamislite da mene zaposle ko doktora, admina, kuhara, stalivec...strava. mislim ono, daj ljudima 2-3 dana tecaj, i provjeru. ako ih se ne skupi dovoljno ponudi prijavu, staz i puno radno vrijeme. i sigurno bi se naslo ljudi koji bi to naucili dok kazes keks...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:38.