![]() |
Stari možeš izvadit zube bez frke sa lokalnom, ali ako već ideš na opću anesteziju onda ga je**...
Mada je upitno dali je to bolji izbor, to ti je moje profesionalno mišljnje btw. u svakom slučaju boli te rana par dana kupi si kutiju panadola, popij dva komada odma i po jedan svakih 6 sati iza toga... Za 2-3 dana si miran... Ako će te u bolnici držati (što sumnjam) duže od par sati tj preko noći onda im reci da ti daju analgeziju oni... |
MOram doći u ponedjeljak, vade mi zube u utorak, a kući trebam u četvrtak. Koliko sam skužio moraš ostati 2 dana da se slučajno ne upali nešto jer je i to moguće, znači taman dok rana počne srastat pa te onda puste.
U neku ruku mi to dobro dođe da se rješim te šestice, jer mi je doc rekao da je nebi bilo ugodno vaditi ovako pod lokalnom. ima sam jedno takvo iskustvo već niti dvije injekcije mi nisu pomogle tako da... Koliko sam skužio operacija nebi trebala trajati dugo. Frend je vadio 1 umnjak kaže da mu je izvadio zub za 10 min. Samo me frka da mi klistir ne opale :lol2: |
Pa nije ni to problem ako ti ga zgodne seke naprave,i usput te i po jajcima poglade... :p :lol2:
|
@Darth Vader
Pico nemoj biti kukavica. Ja sam imao slomljenu gornju čeljust iza 3 zuba, zigomatičnu kost i popucala su mi 3 sinusa. Operacija je trajala 2 sata. 15 šavova, vanjskih. Titanova pločica ispod oka. Nosio sam 6 tjedana protezu u gubici i bio 10 dana u bolnici. Skoro zaboravih da sam vadio i donji umnjak jer mi je od njega počelo naticat grlo i skoro sam se ugušio pa sam podhitno išao na operaciju da ostanem na žifotu. A ti tu kukaš radi jednog umnjaka. Budi muško. Uspavaj se sa Badelovim konjakom i daj frendu da ga izvadi. :D |
Citiraj:
|
Pa samo trebaš platiti i onda će ti bilo tko dati injekciju... :p
Jer mislim da ti osiguranje ne pokriva injekcije,bar za popravak,a ne recimo čupanje zuba;jer to se može i bez injekcije...a sad tko ne želi trpiti plati injekciju 50kn ili koliko već je i amen. ;) :) |
100kn je kod svih zubara u Zagrebu kod kojih sam bio :)
Isto tako je bijela plomba 100kn dok je ona crna (malgantna...ako sam krivo napisao cura ce me ubiti) ona je besplatna |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Pa izrastu samo dva umnjaka ostalo su kutnjaci. A da ti odeš danas na neku cajku, lagano se oduzmeš i postaviš se na nekog frajera. Taj će ti bersplatno izbiti i više od 3 umnjaka. :D |
Problem sa umnjacima i bližim kutnjacima je to što im korjen može urasti u čeljust ali još više jer se može otvoriti sinusni kanal pa ćeš disati kroz zub....
|
Hamm nek te cura sa stomatologije ubije - AMALGAM a ono drugo ti je FUJI ili neka slična smola koja se stvrdne pod UV svjetlom...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
joj ti umnjaci su gadni!
meni rastu sva četiri, ne znam koliko dugo već išao sam neki dan kod zubarke jer mi se upalilo meso pa nisam mogao spavati a što je najgore ni jesti ako ovako nastave, razvalit će mi čeljust |
Citiraj:
stari moj vidim ja i ti ćeš pod nož :zdero2: :D |
hahaha
znaš da bi otišao da ih vade samo da mogu na miru jesti :D |
Heh, mene to ceka tek u 6. mjesecu, a do tada uzivam(mozes si mislit). Javi poslije kak je bilo, da znam kaj me ceka.
|
Citiraj:
|
Offtopic
Počeli su mi rasti umnjaci, zlo mi je kad čitam ovaj topic.... |
Moji su istrunuli još u zemlji ko krumpir i nikad nisu izašli na svjetlo dana. :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Koliko ja znam iz vlastitog iskustva u slučaju pogotka na "umno" mjesto :D - ode vilica ako je šut dobar,umnjaci se drže... :lol2: Ali zato vjerujem da bi Mitzeku izbijanje prednjih zuba ishlo ko iz shale... :goood: :roller: Citiraj:
|
Citiraj:
|
eto ekipa idem sutra ujutro da se prijavim u bolnicu pa lagano vađenje utorak. furam si laptop tako da vas sve i dalje nadgledam da se ne raspustite :D , samo se nadam da ovi tamo u bolnici neće bedirat šta oko moderne tehnologije.
poz |
hebate, ja mislio da si to već počupo. jel nosiš rakiju?:D
|
Citiraj:
naravno da nosim, rakiju kao antiseptik, i kuleneovu seku jednu jer kak cu ja to na slamku umrijet ću od gladi, naravno nosim i čakiju jer hebo bosanca bez čakije :zdero2: .... uglavnom mislim da će u sobi bit veselo :D |
Citiraj:
Nego da te ohrabrim malo,nebu to bolilo nešto...a ako i bude,ono poslije operacije;ti se deri i arlaučiii... Onda kad ti daju tramal,tramadol,ketonal ili slično za bolove,ako ne prođe,opet arlaučiii... :goood: Onda dođe doktor,kaže sestrama : "šta je ovo,pa nije bolnica španjolska inkvizizicija..." onda ti fino rokne fortal ili demorol - pola muskularno pola intravenozno;i onda si miran ko bubica i sve ti zvjezdice i ptičice lete oko glave... :lol2: Inache ja sam bash danas bio vanredno na traumi jer mi je doktor bio dežuran;poslao me na hitni trakt kao da izvadim list za hitnoću;i ajmo odmah onaj priručna operaciona sala u HMT-u (dakle nije glavna operacijska);dođe sestra Biljana,opere mi nogu,pripremi me dakle,i brez anestezije i ičega 6 komada -to je naša nada - her dokotr Kirin mi ih odvrne,6 fiksatora... 1 je malo bolio;onda ova 3 skoro ništa i 2 zadnja ***enoooo...ali potrpio sam,dobra je bila Biljana pa nisam hito arlaukat... :goood: Inače i prošli put mi fiksatore vadili na živo;ali nije mi bilo bolilo ovoliko koliko ovi danas... :stoopid: Ma idem i sutra kod zubara;sad sam jak i faca,odmah nek sutra čupa zub da ga ne radi,i to po mogućnosti bez ičega,samo nek mi sisatu pošalje da me gleda "lane" očima,sve ću da pretrpimmm... :goood: :lol2: EDIT : Eh da,AMD me sad sjetio...sretno ti bilo. :chears: |
Sretno.
Probuši rupu kroz laptop da ga možeš svezat lancem. Nikad se nezna kakav dugoprstić hoda bolnicom. :D |
Sretno!
Citam sve ovo i muka mi... Ja moram dolje lijevo vadit taj umnjak (kutnja) sto li vec jer mi stisce sedmicu koja je idealno zdrava (ko i sve ostalo) samo nece tako ostat ako neizvadim to "smece" koje raste pod nekim glupim kutem...I pocima me sve vise bolit... A nakon ovog topica me toliko strah da trenutno me nista neboli i sve je za 5 |
VEDERU kako je prošlo? :)
|
možda je još pod rakijom pa nezna upalit lap. ili mu je možda kirurg uzeo rakiju, pa mu je pod njenim utjecajem izvadio gornje jedinice pa sad mora ponovo na stol izvadit umnjake.:D
|
ma lol....nije...ofira sestre po bolnici...
|
A kako će ofirat kad frflja. :D
|
Evo stigo sam doma. Jučer sam povadio, danas me pustili. Otečen, nema boli tj nema one neugodne tako da nepijem tablete , samo rokam antibiotike.
Bolnica je katastrofa, odvratan odjel, sestre samo dvije koliko toliko dobre u 3 smjene, dakle loše sve skupa, al ajd barem sam se brzo izvuko. Ja sam zadovoljan, mislio sam da će gore biti. Još sam malo ošamućen opd svega :D |
Navodno sestre padaju na frfljanje. ;)
|
samo redovito pij antibiotike, nije to bez razloga...
nakon svakog vadjenja zuba dodje do sepse, tj ulaska bakterija u krv... ako pijes lijekove imas dobre izglede da sve prodje bez komplikacija. pa se FAKAT nemoj zezat s time.. |
ma nema beda pijem antibiotik svakih 8 sati uredno, znam da će mi tako splasnut prije i otok i sve, neboli ali sam fino natečen, pričat mogu ok. bumo vidilio sutra kak bude, a imam i kontrolu sutra.
|
sad kad si na antibioticima, možeš smanjit unos rakije u organizam:D
|
Citiraj:
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:47. |