![]() |
Citiraj:
VIVO ne Od X1950 PRO serije je ATI dao na izbor proizvođaćima tako da baš X1950 PRO možeš naći u više varijanti. Neke nemaju VIVO, neke nemaju dual-link, neke dolaze bez CF mostića. |
Zato sve X1900GT imaju VIVO. Avivo je bezveze...
|
Citiraj:
Bolji prikaz video sadržaja? Kaj se tiče GT treba obratiti pažnju na neke stvari: Prva revizija ima podešavanje napona-rev.2 nema. A to je dosta bitno za overclock. |
bezveze je kaj grafa ima samo avivo a nema vivo.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Meni je vivo potpuno nepotreban i bezveze, a avivo dosta bitan i koristan;) Ovo što se tiče podešavanja voltaže stoji - 1950pro nema tu mogućnost - rezultati su jako dobri kad se digne voltaža, no kažu da se i temperatura penje u zbilja (pre)visoke vrijednosti. p.s. :D treba ipak kvotat |
Citiraj:
Avivo je samo soft koji koristi ATI-jev hardware da bi dobio bolju kvalitetu slike, bolju i kvalitetniju reprodukciju videa i slične điđe...VIVO je ipak hardware i to ti je do vendora da li će staviti Theater 200 chip na grafu ili samo Tv-out. Budući da barem 80% usera ni ne koristi IN-to je samo smanjenje troškova zbog bolje prodaje. Mislim-većinu usera tak-i-tak boli briga i za dual-link, CF mostić ili IN na grafi, oni hoće samo kaj povoljniju i bržu grafu... |
ali sve novije ati grafe imaju avivo, zar ne? a ove sto imaju vivo, poput X1900GT, zar one nemaju i taj avivo pride? ili je to kod njih izbaceno zbog vivo funkcije? ne kuzim taj dio...
|
Citiraj:
Sve grafe Xxxx serije koriste avivo điđe. To je samo soft koji pomaže da se koristi R5xx GPU i dobije manje zauzeće proca kod reprodukcije videa, bolja kvaliteta slike i slično. Ti možeš koristiti Avivo taman da nemaš ni Tv-Out na grafi... (X1xxx serije) Video-IN i Video Out-to je VIVO. Dakle ulaz za spajanje (kamere, fotića, VCR-a) i dovođenje video signala na komp. Ono VO od VIVO je samo izlaz (Tv-out) |
ma znam kaj je vivo, samo nisam bio ziher oko aviva. oke je sad :)
zake se onda uopce govori i naglasava da neke Xxxxx grafe imaju taj famozni avivo? valjda se podrazumijeva da imaju :) |
Citiraj:
a i koristan je - ako puno gledaš filmove |
Citiraj:
|
ama skuzio sam. :D
|
evo mene iz linksa sa 1900gt,
prvi rezultati za danas : http://img122.imageshack.us/img122/8941/1900lb2.th.jpg |
To joj je i plafon. Ne ocekuj vise. ;)
|
Ide GPU još, bez dizanja napona ide do 600-610.
|
koliko cujem ide napon do 1,85V :D
http://sg.vr-zone.com/?i=4151&s=2 samo treba nabavit novi cooler... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:28. |