PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   "Otopio" mi se disk! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=60831)

yedwy 06.03.2007. 21:29

@Old Iggy
Jasno mi je ja se ne grozim zato jer mislim da je to teško izvedivo nego zbog same ideje... Ali upravo zato jer je to dosta LAKO izvedivo sam to i pitao, to mi se čini kao jedina opcija da se napravi baš "jedinsvena" elektronika za svaki disk...

@RAK
Me gle mene to ne puca, nek rade u WDu kaj oće ja ionako nemam nikakvih toliko bitnih podataka a još manje bi išao popravljati disk, osim toga imam backup svega bitnoga pa je meni šteta na disku samo to - šteta na disku, ajde dobro i gubitak vremena da ga odnesem na reklamaciju...

Old Iggy 07.03.2007. 09:01

Citiraj:

Autor yedwy (Post 666989)
@Old Iggy
Jasno mi je ja se ne grozim zato jer mislim da je to teško izvedivo nego zbog same ideje... Ali upravo zato jer je to dosta LAKO izvedivo sam to i pitao, to mi se čini kao jedina opcija da se napravi baš "jedinsvena" elektronika za svaki disk...

S jedne strane to ne predstavlja neki veliki tehnicki problem, a s druge onemogucuje korisniku (i dijelom i servisima) "muljanje" s diskovima, zamjenom kod WD-a i slicno. Ocigledno misle da im to ima smisla. :kafa:

Dr. Olja 07.03.2007. 09:28

Citiraj:

Autor s56k (Post 666798)
Citiraj:

Autor AMD (Post 666782)
@s56k
Da li bi ti dao olji (posudio) svoju ispravnu elektroniku sa svog ispravnog diska.
Ja ju primjerice nebi dao niti rođenom bratu.
E sad treba naći identični pokvareni HDD koji ima ispravnu elektroniku.
To je već malo veći problem. I da će ta elektronika proraditi.
Da bi se takvo zlo spriječilo postoji eng. riječ "Backup".

naravno da ne, da je krepala mehanika i da stoji sa strane poslao bi mu free ali ovako nikako....mozda da mi kupi dva nova od barem 250gb, bas mi treba veci disk :)

hehe, bilo bi lijepo, ali to je malo teže za očekivat.. i tvoj potez i moj što si naveo :D ustvari, ja bi ti kupio novih 320gb u slučaju da uspiješno povratim podatke, ali nitko to ne može garantirat.. kao i da li je elektronika uopće u pitanju, ali sam išao logikom da bi prvo trebalo zamijenit elektroniku da vidim da li će se disk zavrtit...

kad smo kod toga, pitanje za raka: garantirate li vi uspiješan popravak, odnosno povrat podatka i kolike su šanse za to? sigurno je teško bez dijagnostike reć bilo što, ali ako može po iskustvu?
p.s. hvala na odgovorima, ovako se ipak lijepše priča...

RAK 07.03.2007. 15:44

Citiraj:

Autor Dr. Olja (Post 667310)
kad smo kod toga, pitanje za raka: garantirate li vi uspiješan popravak, odnosno povrat podatka i kolike su šanse za to? sigurno je teško bez dijagnostike reć bilo što, ali ako može po iskustvu?
p.s. hvala na odgovorima, ovako se ipak lijepše priča...

Nitko ti ne može garantirati povrt podataka ovako bez dijagnostike. A iskustvo mi kaže da smo uspješni u vračanju podataka sa svakojakih čuda. Eto

Codiac 07.03.2007. 21:15

da pohvalim raka

sa mrtvoga maxtora i mrtvoga wda mi je vratio sve tako da covjek zna posao :)

Dr. Olja 07.03.2007. 23:06

vjerujem... i dalje mi je on jedna opcija, trenutačno zadnja, ali samo zbog $$$. da imam viška $$$ već bi ja bio kod njega... osim ako se nije naljutio na mene, pa me ne bi niti primio :D

Codiac 08.03.2007. 16:09

da novac je uvijek problem :( a cuj nazovi ga i probaj se dogovoriti :)

RAK 08.03.2007. 20:43

Nije mene tako lako razljutiti. I za tebe, kao i sve članove PCE, vrijedi i mali popust. Samo se moraš odlučiti imaš li višak novaca ili manjak podataka. Odvagneš i to je to.

Dr. Olja 09.03.2007. 00:21

Citiraj:

Autor RAK (Post 669138)
Nije mene tako lako razljutiti. I za tebe, kao i sve članove PCE, vrijedi i mali popust. Samo se moraš odlučiti imaš li višak novaca ili manjak podataka. Odvagneš i to je to.

:D
jel može ovako: pošalji mi pm (ti si ga isključio, zar ne?) sa kontakt brojem, ja te nazovem, pa se dogovorimo...

RAK 09.03.2007. 07:25

rak2liga@yahoo.com

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:42.