![]() |
@Phoenix :
Ma ovo za 1.57 volta sam pitao jer vidim da je Mitzekov na toliko sa onih 3600mhz... Citiraj:
I baš mi je drago da je Allendale jezgra jer sam čitao za ove E6400 Allendale da se u globalu clockaju jače nego Conroe...dakle goooooo E4300!!! Iako vama piše u Cpu-Z kodno ime proca da je Conroe,al ajde,ionako Cpu-Z sere i za voltaže i za frekve meme zna srat ako se koristi djelitelj,pa vjerojatno može i te stringove CPU-a krivo prepoznat... Ovo što reče da je dosta 333mhz...ma nije :D Ja ako ga uzmem i vidim da sa oko 1.5V ide na 3.6 ajmo reć stabilno;onda bi bilo ljepo držat ga iznad 3ghz čisto fore radi,kad je već hladan i stabilan. :) Recimo 400mhz odnosno x8 = 3200mhz i mema najobičniji Kingmax 667 na 800mhz i 4-4-4-x...ma to bi bio stroj...ima da se potrudim skupit kešovine da realiziram to,jer MBO DS3 i 1Gb keks Kingmax 667 i ovaj proc...cca 3 soma,i manje. :) Konačno čika Phoenix iskreno se zahvaljujem šta si mi se potrudio sve lijepo objasniti,vidim da je dosta truda uloženo u tvoj post! Ide ti repka up... ;) Eh da,i kako sam samo ovo pametno zaključio da se manje grije jer mu je manji FSB,pa ja sam stvarno bistar momak....ali nije da se hvalim... : lol2 : |
Citiraj:
Citiraj:
btw jos jedan faktor kod zagrijavanja je to sto je conroe jezgra veca od allendale-a zbog dodatnih 2Mb cachea.. |
negdi sam procitao da 4300 ima nesto malje L1 cachea od 6300, (ne mislim na ona 2 mb), mozda zato je mrvicu sporiji od 6300...
|
imaju isto L2 cache-a, samo šta E6300 ima ukupno 4Mb s time da je 2Mb permanentno onesposobljeno, dok E4300 uopće nema, nego se proizvodi samo sa 2Mb, tako je onda čip manji i jeftiniji...
|
Citiraj:
WeD@ cilja na L1 cache. |
evo ja svog e4300 drzim na default naponu na 334 fsb stabilnog na 3.06 Ghz ali dalje nejde na koji god napon dignuo proc.mema je crucial balistix 667 na 2.16v na 1002 Mhz.omjer je 2:3.maticna je bad axe 2.kolko god dizao chipset ili fsb voltazu nece nimalo dalje.dal ja krivo radim kad dizem sve troje pomalo odjednom ili?novi sam u tome pa bi molio pomoc.
|
Citiraj:
http://links.hr/index.php?naziv=RAM+...kl=051.207.037 Ili tebe to došlo 1080-ak kn oba modula...?...sa ubijenim PDV-om... : goood : Nisu 2 gige svima 1080kn... ;) :p |
ili u links bez pdva ili u ve-mila sa pdv-om :D
http://www.ve-mil.hr/cjenik.aspx?GrupaOznaka=memorije |
Nemrem fakin belivet....pa to je prestrašno,nemam platformu ali idem sutra po memu... :D : lol2 : : roller :
|
U ve-milu je 542kn za gigu. : goood :
Mema vrijedi svake lipe ;) |
isplati li se mijenjat crucial balistix 1 gb za kingmax 2 gb?
phoenix dali bi mi mogao malo pojasniti kako dizem napone.tj. probao sam staviti one napone koje si ti imao na e4300 ali nece bootat |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ekipa kakva su saznanja o hlađenju dobrano naclockanog E4300 sa stock kulerom... Naime ne treba mi za mene nego za prodaju,pa se čisto pitam dali se može proc hladit clockan 3.2-3.4ghz sa 1.5V + i sa box kulerom...pasta naravno AS Ceramique...? :)
I da,koje mi je minimalno potrebno napajanje za da je to ajmo reć stabilno u tom clocku...da mi nebi "šetali" naponi... Brijem da mogu komotno uzet Ćufteka 350W Delta ili zbuksat unutra ovaj svoj Fortron..? :) Lc ipak bolje ne... :D Dajte pomozite da rješim dileme,a glavna je trenutno dali izdržava hlađenje na 1.5v i sa box kulerom te koje je min. potrebno (dakle brand nejm) napajanje,a da je svakako čim jeftinije..?! Vidim da je Mitzek na ST-u i da ti Phoenix imaš isto ST,ali recimo kolega Legendarni nije naveo hladnjak u SIG-u pa pretpostavljam da je na box-u...? : stoopid Također ako ste i vi probavali sa stock kulerom javite dali to ide,odnosno ako niste probavali sa box kulerom....hmmm,a onda šta mislite dali bi prošlo takvo hlađenje...? : goood : : bonker : EDIT : @Phoenix : Vidim da si vrati proc,dakle nije to baš tvoj.... E pa sad možda nisam dovoljno pažljivo sve pročitao,a mislim da jesam,pa reci samo koje su ono temperature idle u full load nakon 1 sat Orthosa...?...i dali je to boxani cooler ili si stavljao svoj Sonic tower...? :) EDIT 2 : Eh legendarni,sad se sjetih tvog TT zujala i boxa na procesoru...Kebljving Job... :D Znači imaš stock,fino. Daj reci koje su temperature idle u full load na tih 3.2Ghz šta si postao SS...? Je dovoljno to boxano hlađenje...? :) Ako je box dovoljan onda supač...weeee : goood : Još samo da saznam koje minimalno napajanje mora niti za takvu konfu uz grafu ovakvu kao moja - 7900GS ili čak i slabija... |
Citiraj:
ono su bile temperature sa sonic towerom. drzat E4300 na 1.5V i 3.4Ghz je sumanuto. zar je problem nabavit pristojan hladnjak kao npr. freezer 7 pro? |
Pa nije problem,ali poanta je da ga nema uzet u "jeftinijoj" tray varijanti,a meni ovo treba za konfu,ni bratu ni prijatelju,te da čim više zaradim...a ja sam već puknuo cifru,pa mi sad i taj Freezer od 150kn nije jeftin,kužiš me... ;)
Inače Lgendarni javi se! koliko vidim po slikama na Kebljving Job imaš box kuler. Imao si proc na 3240mhz. Javi temperature idle i full load,te uz koji napon 3.2ghz...jel za testiranje samo bilo ili je to ipak previše za box...?...daj malo informacija... Phoenix,ajmo reć ono šta si ti spominjao 2.8Ghz...400 x 7 množa...ajmo reć 1.4 volta,box kuler,misliš li da prolazi...? :) Glupo mi reć čovjeku da mu nisam hladnjak uračunao,a ako puknem 180kn za taj Frezzer 7 Pro onda mi se bolje isplati spavat nego slagat mu komp i još ga uz to clockati a za neku minimalnu zaradu... : bonker : Citiraj:
|
Citiraj:
Btw...moj je e6300 bez brige podnosio 3.2ghz (na mislim 1.475), sa boxom dok nisam nabavio Sonica...iako nije baš zdravo tako mučit procesor :) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Oke,poanta s'vaćena. :) E a sad dali će bit 2.8-3-3.2ghz i Freezer ili ipak box neznam,nije do mene... : lol2 :
EDIT Sam da ovo vidi šira masa pa kasnije prebacim di je i mjesto...na Provale informatičkih dućana...da nisam ovdje toliko u OT-u...ok modd? ;) Nego eto dakle uzeo sam taj jedan modul,pa su rekli da će ih doći još do kraja tjedna - pa samo pitanje,pošto eto možda nisu moduli "iz iste serije" dali bi trebali skupa postizat iste rezultate...? : stoopid Znam da je blesavo pitanje jer ipak su to inače moduli u 1x paketu a nisu optimizirani dual-channel kitovi,ali opet... : bonker : I da,može uputa negdje da ne tražim - max. achieved tog Kingmaxa 1Gb 667 - link na đe je ekipa to komentirala odnosno davala svoje rezultate...fala. :) :beer: EDIT : @Phoenix - nemoj me sad je*** za taj FSB wall kod E4300...? Pao je berlinski,past će i ovaj...ili je ovaj više kao Kineski zid... : goood : Kaj nemre,pa koliko sam vidio svima na SS da drže 400mhz x neka množa;pa mora i meni,neću valjda bit toliki baksuz... Po meni trebao bi njemu fsb ić i preko 400mhz...čak sam i vidio da ide,kod Mitzeka mislim. |
EDIT : @Phoenix - nemoj me sad je*** za taj FSB wall kod E4300...? Pao je berlinski,past će i ovaj...ili je ovaj više kao Kineski zid... : goood :
Kaj nemre,pa koliko sam vidio svima na SS da drže 400mhz x neka množa;pa mora i meni,neću valjda bit toliki baksuz... Po meni trebao bi njemu fsb ić i preko 400mhz...čak sam i vidio da ide,kod Mitzeka mislim.[/quote] ja mislim da sam naisao na taj primjerak bas.do 3.06 ide ful stabilno i cak na default vcore, a iznad toga ne pali nijedna kombinacija voltaze.tak da ga imam sad na 3.06. |
Dakle dali mi Ćuftek Delta 350W ili Fortron 350W isto pokrivaju takav mrcinski clock E4300 + grafa kao moja - 7900GS...?Te dali bi to uopće išlo na mom Fortronu iz SIG-a;isto 350W ali samo jedan 12V rail,18A ako se ne varam. I gdje ima od Kingmaxa 667 rezultati,koliko max. poteže uz koje postavke i to...? :)
|
mozda ce ti i radit, ali svakako pocni skupljat lovu za neko bolje napajanje tipa silverstone element (550 kn) Ja jos uvik guram sa Chieftecom 340W konfu, napajaje je stvarno predobro, prezivilo je moju ucenje kako lemit ventilatore (bar sam ga 3 puta kratko spojio) i posto ima modani tt vent na 900rpm skroz je necujno, ipak mislim da ce uskoro morat u mirovinu (direct x 10 graficke gutaju puuno struje)... ukratko napajanje ti garant nece potegnut sljedecu nadogradnju kompa, zato misli unaprid :D
|
Kakva su iskustva ekipi sa E4300 u pogledu konkavnosti HS-a...je im konkavan HS ili je ravan...? :)
I zanima me ako ima netko kakva (pozitivna nadam se) iskustva sa Gigabyte 965G-DS3..to je ova sa intelovom integriranom grafikom. E sad pošto vidim da ekipa za E4300 uglavnom stavlja 965P-DS3 ili 965P-S3 (dakle sa 965P) chipsetom;pa me zanima za ovu 965G-DS3 da nema neko ograničenje FSB-a,tipa da neće povuć 400mhz i slično. Fizički je identična modelu 965P-DS3. :) |
Citiraj:
|
svaka čast na overclocku, proc je lood, mislim da ću nabavit tak nešt dok se rješim svoje pile
|
|
Dobre su temperature, nema razloga za brigu ;)
Samo si stavi tu sliku u thumbnail :) |
Evo ga ekipa već je u planu narudžba Xilence PSU-a XP420W,daje max. ja mislim 14 i 13 ampera na 12v1 i 12v2...dakle 330-ak watta. Mislim da je to zadovoljavajuće. :)
Pa ono,budite slobodni da se izjasnite,jer vidim da su im ventilatori - Xilence,hvaljeni samo tako,pa nemre valjda ni PSU bit lošiji od Chiefa ili Fortrona,a opet dobar omjer uloženo/dobiveno,cjena je super! :) Inače i što se tiče OC-a E4300;čisto me zanima kad se FSB sa 200 digne na recimo 300 - umjesto 400mhz;dakle QFSB da je 1200mhz umjesto 800;dali se onda isto jako grije chipset,ne želim za***ancije sa mjenjanjem hladnjaka na NB-u;osim možda mijenjanja žvake. I također koje su preporuke za VMCH i FSB Voltage? Proc bi trebao raditi 2.7 Ghz bez greške mislim sa 1.35-1.4 volta... :) I da,još nešto,tome možda nije ovdje mjesto,ali fakat svuda je već skoro E4300 po 1200kn...diskont24;onda Nitel i PCBorg recimo po 1230 i tako. Samo su oni "pravi" dućani u koje inače najčešće idemo skuplji,i to dosta...u Linksu 1300kn odnosno 1325kn do pred 2 dana;a po 1330 u Vemilu i HG Spotu... : bonker2 E pa neće to ići tako...neznam kolika im je marža ni šta,ali fakat pretjeruju,da je po 1250kn pa ajde...a za Links me fakat čudi,ali nije im to o.k. nikako... : hitthewa |
Citiraj:
|
Odlican OC!: goood :
A sta bi sa RAM-om? |
Neznam...a OC je preodličan : lol2 :
Ram je 667 King i Max a može on naravno i na 600mhz radit... :D :p Iako ga zbog boljih performansi planiram na 800mhz... Inače sad kemijam (vršim kemiju),da sebi upucam tako nešto,stim da bih sebi i hlađenje NB-a i proca i svega,i nebih priznao sam sebi da ga stavim ispod 3ghz... Ali jednom čovi - poznaniku,za po doma i klinca 12 god. trebam sklepat tako neshto,te jednom frendu isto,a on je isto na knap sa parama...a svi hoće C2D i to za cca 4 soma... : stoopid Zato apsolutno nikakvi fenci NB hladnjaci ne dolaze u obzir,također ni CPU hladnjaci kad već ima box...a opet da bi bilo zgodno clocknut ga malo pa pustiti tako za 24/7 rad. :) Opet to ne ide ako dignem FSB na 400mhz;proc mogu sa manjom množom na 2.8ghz,što opet nije puno za box uz ajmo reć cca 1.4v,ali šta mi to vrijedi ako mi počne NB kipiti... : bonker2 A kad uzmem dijelove i sve (kad dobijem pare);a to je dan njemu prije rođendana,imam znači jedan dan vremena za sklopit to sve,winse stavit,nabacit koliko toliko OC-a...i sad ti budi pametan... : hitthewa Sigurno neću stić sufrat pce-om i tražit napone,reze i slično...da ne OT-am vishe... : bonker : |
gle ak je tak tvrdoglav da za 4k kn hoce i c2d i oc reci mu da to tak neide. nemozes imat i ovce i novce. ako se ide na neki jaci OC mora se to bolje ohladit...ili to ili nista ne clockat.
cek i cemu za klinca od 12 god clockat C2D proc? |
Stvarno neznam ni ja... Valjda zato jer klinac stalno gleda sa ovom starom kramom na netu o tom C2D i chita kako se clocka,pa da nebi on pokušavao... :D
Ma pravo ti i kažeš,premoćan je to proc i sa svojih "čistih" 1.8ghz,pa ću ja to fino sklopit,stavit naljepnicu na kućište da mu nedao Bog da ga otvara ili čačka,i još na BIOS Supervisor password i amen. : lol2 : Ako budem imao išta vremena "viška" pa se možda poigram čisto da vidim kako ide. :) Vidim da ja nebum sebi ostatak konfe C2D uzeo tako skoro,izgleda ne prije 5.-og ili 6.-og mjeseca... :( |
da li bi se mogao e4300 dignut na npr. 2.3 ili 2.5 Ghz?
ja sam ga digao na 3.0 bez problema, ali nekako mi se to cini previse za stock hladnjenje, jer sam ga opteretio na nekih 5-10 minuta a temp je bila 50-52 stupnjeva, pa na duze staze mi i nije bas to sigurno. Dakle zna li netko za 2.3 ili 2.5 Ghz, sta treba napravit? maticna:gigabyte 965P-DS3 mem:kingmax 667Mhz |
Citiraj:
|
ma sta ja znam nekako mi to previse napeto???
a komp nije moj, tako da mi ne bi kasnije bilo po glavi;) |
Citiraj:
Uvijek se gledaju load temperature, i to ono, barem pola sata-sat. I naravno, stabilnost provjerit. Inače, koliko čitam, ekipa na XS-u ipak preporuča E6300 naprema E4300. Razlog? E6300 ide dalje sa manjim naponom. Dal je to kod njih bolja serija ili ne, neznam. |
Citiraj:
|
A čuj, rijetko danas koja mema ne ide na 1000Mhz. Nisu one čak više niti skupe...
Mada da, što se nas tiče, E4300 je ipak bolji izbor :) |
Da, kod E6300 nije problem ni maticna(jedna DS3 je cca 830kn) nego upravo mema...
|
evo probao sam sad sa core temp beta programom i mjeri mi puno vece temp.
u idle je oko 35, a cim mu opteretim jednu jezgru digne se na 65, a ova druga seta na 55.Kad obje opteretim odmah se javlja BIOS(stavio sam 60 stupnjeva). Dakle, nije dobro, ja bi to smanjio bar na 2.4...a sad ...kako? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:38. |