![]() |
Evo jedno pitanje za iskusne korisnike punjača i baterija:
nabavio jučer VARTA punjač+2 baterije od 2500mAh. Punio ih par sati i ubacio nakon toga u SONY S2000 fotić koji se sa njima neće upaliti. Da punim još malo te baterije pošto im je prvo punjenje? (punjač ima samo indikator zelenih ledica koje kažu da puni....nema kontrole punjenja i naprednih funkcija kao indikacija napunjenosti, prekidanja punjenja itd....već se "ručno" određuje vrijeme prema nekoj tablici odnosno izlaznoj struji na punjaču) EDIT: još koji sat punjenja, malo odmora....i nadošle baterije. Upalio se fotić :-) Vjerojatno je trebalo malo duže jer je bilo prvo punjenje. Ah te NiHM baterije i njihovo formiranje....čitam da treba par ciklusa punjenje/pražnjenja da bi poprimile svoj kapacitet. |
Preporuka punjivih AA baterija?
Kako stoji u naslovu, trebam preporuku koje punjive AA baterije da kupim. Trebaju mi za fotić, 4 komada.
Do sada sam imao duraselke, dobro su služile dok su služile, ali im su gotovo odjednom krepale. Gledam nove su oko 130kn. Imam i neke prastare Philips malo slabijeg kapaciteta su od duraselki ali su ih nadživile za skoro duplo... Da nedužim, u krajnjem slučaju, pregrist ću tih 130kn i uzeti duraselke ali me malo cijena hladi. Eventualno ako netko ima preporuku za neki dobar i povoljan punjač da i njega zamjenim s vremenom pošto je ovaj što imam trenutno isto već dosta star i ima cigletinu od adaptera. Hvala za preporuke |
Samo i samo Sanyo Eneloop :)
|
Takoder Sanyo Eneloop. Duracell u misu oko 10 dana, Eneloop oko 3 mjeseca. I jeftinije su od duracella, a imas u pakiranju 4 komada sa punjacem oko 140 kn (nabava.net)
|
Da, Eneloop su zakon.
Što se jeftinih rješenja tiče meni su se one crvene Tronic iz Lidla pokazale jako dobre. Isto su low-self-discharge kao Eneloop, derem ih u blicevima nemilice, a pročitao sam na foto grupi da čovjek kaže da mu i nakon 300 punjenja rade odlično. I što je najbolje 4 baterije dođu 30kn. :) |
Ja dajem glas za Sanyo Envelop, kupio ih za sve daljinske, miševe, tipkovnice, lampe i fotiće prije 2 godine.
Punim ih u texcus punjaču (AA/AAA+9v(one debele kockaste). Sve pet dugi vijek trajanja, nikad problema! OT dal netko vidi di ima za kupit punjivu 9V bateriju (onu kockastu), vidio u tehnomaxu prije 1-2 god, al sad nigdje nema! Iskoristio bih ju za led digitron TI-30;) |
Evo ja bih isto preporucio Sanyo Eneloop a moze i neke druge Sanyo (imao sam prije neke koje nisu imale tu tehnologiju protiv starenja ali su izdrzale stvarno dugo...). Inace sam cuo da je Sanyo vodeci (ili najbolji) proizvodjac punjivih baterija tog tipa.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo javlja se još jedan glas za Sanyo Eneloop. Kupio curi u ADMu 4 baterije i punjač, prezadovoljna je, sad može u miru hodat okolo sa fotićem i slikavat. :D
|
http://cgi.ebay.co.uk/8-x-GP-ReCyko-...item439e4d20e1
Meni su ove ReCyKo predobre, imam ih već 3 godine 8 komada za Canon S5 i kad ih napunim drže po pola godine kapacitet (koliko sam pratio). A "u pogonu" su XXX puta trajnije od razvikanih brendića iako piše da im je kapacitete jadnih 2100mAh, blic se pali dosta brzo i ekran se vraća u roku odmah poslije slikanja. Moje preporuke za kupnju. |
Hvala borny & tomov budem pogledao
|
Hvala svima za preporuku. Kupio sam enelopice u kompletu s punjačem. Bilo mi je hitno pa sam uzeo kod nas, budem vjerojatno naručio dizel ove tvoje s vremenom da isprobam malo i jeftiniju alternativu.
Kako sam malo tražio po šopovima lokalnim da vidim što nude od punjača i baterija. Naletih na Voltcrafta, uglavnom slabiji punjač i 4 AA baterije: 350kn, jači punjač (displej, điđemiđe) 550kn. |
Ajde kad se već spominju/hvale SANYO eneloop baterije samo da priupitam - da li ima neke razlike u kvaliteti/trajnosti/karakteristikama ovog proizvođača, bez obzira na tip baterije (AA ili AAA, NiCd ili LiIon..) - naravno pitam za punjive baterije?
Thx |
Godisnje mijenjam hrpu baterija, imao sam Sanyo Ni-MH 2600mAh, i nisu mi ni jednu punu sezonu izdrzale, u 3 mjeseca kapacitet im je pao na 1800mAh. Onda sam uzeo Eneloop i evo vec dvije sezone su mi odlicne, kapacitet nakon dvije godine koristenja ima je 1950/2000mAh. Imao sam i par komada koje su mi stajale ove zime, bez da sam ih ciklirao niti nista, i evo nekidan pregledao napone, nijedna ispod 1,2V :D Baterije su stvarno odlicne, jedino sto nisu bas za prebrza praznjenja...
Trajnost u vecini slucajeva ovisi o punjenju baterija, sporim punjenjem se cuvaju baterije, te ovisi s kakvim punjacem se pune. Baterije ostale vrste od Sanya nisam koristio, tako da neznam... Kod mene, sto se tice baterija su glavni kinezi i njihove jeftine Li-Po baterije. Moj hobi je skoro u cjelosti presao na Li-Po, tako da sam trenutno samo u njima :) |
Surfam surfam i nikako da dosurfam...
Trazim punjac s 4 kanala, dakle ne 2+2, da je jeftiniji. Pozeljno manje od 80 kn. Zna li netko za takav? Bio je jedan u chipoteci ali ga vise nemaju... Helpajte |
Punjači za AA aku baterije za fotić?
Daklem, dugo nisam kupovao punjače pa me zanima kakva je trenutno situacija, tj. koji punjač kupiti za punjenje 4 AA 2700mAh baterija? Da li je bitno još uvijek gledati koji kapacitet baterija će se puniti na kojem punjaču ili mogu kupiti bilo koji punjač i puniti baterije? Pitam jer imam 3 seta po 4 AA baterije različitih kapaciteta pa me zanima općeniti princip te može li se dugoročnim punjenjem pokvariti aku baterija. Hvala. |
Molim vas može li mi tko od vas odgovoriti na jedno pitanje.Naime namjeravam uzeti ovo i sad sam u nedoumici hoću li navedene baterije moći puniti sa postojećim punjačem "Sanyo MQNOE sa kojim sam punio sanyo baterije od 2700 mAh.Ako idem na soluciju da kupujem ove baterije(eneloop) sa punjačem koji dolazi sa njima, to će me koštati duplo više, pa to želim izbjeći.
|
Ne vidim razloga zasto ne bi mogao punit postojecim punjacem nove kako si punio i stare. Nek me ispravi netko ako sam u krivu.
|
U pravu si, našao sam sinoć podatak da će ići sa ovim punjačem bez problema.:)
|
http://www.dealextreme.com/p/flood-t...nt-3-aaa-26800
Imam ovu LED svjetiljku pa me zanima jel mogu stavit NI-Mh baterije u nju, iako na deklaraciji piše Li-on baterije. idu 3xAAA max 4.5v Pitam jer bi usput kupovao punjač i batrije koje mogu i u daljince stavit. Jel uopće bitno dal stavim li-on ili Ni-Mh baterije sve dok se držim ovih 4.5v max?? Ako može preporuka punjača i 8xAAA, tipa eneloop, da su low discharge-e bay, dealextreme, svejedno?! |
Citiraj:
s time da kako se prazne, alkalnima se spušta napon do čak 0.9V, dok punjive imaju konstantan napon 1.2V Mislim da bi trebalo funkcionirati. Litijske baterije nisam vidio u AA(A) obliku ... |
Ja koristim ove, povoljne su i meni rade super, poput eneloopica su ali dosta povoljnije.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...y_to_use_.html |
Ako želiš najbolje
LiFePo4 su baterije s bez memory efekta, punjenja na tusuče puta Jedino kaj moraš kupiti vani jer malo ima kod nas klasičnih AA ili AAA , varijanti Nedostatak koji za sada imaju BOLI koljeno od cijene ! |
Citiraj:
Te mu baterije neće odgovarati u bilo kojem obliku jer jedna ima napon od 3.3v a i teško ih je nabaviti skupa sa odgovarajucim punjacem. Najispativije ti je kupiti punjac tipa: http://www.adm.hr/product_info.php?p...ac8c28dd5e14bb Odma dobiješ i 4AAA baterije, a ako ti ih treba vise možeš kupovati one jeftilenko sto sam ti dao link.. |
eh ovako imam fotić kojemu trebaju 4xAA baterije idu i punjive i jednokratne
bio sam kupio sony punjač s 4xAA 1000mAh, istina je da sam ih prvi puta punio no nekak nakon 20 bliceva plus nekih 20 bez bliceva sveskupa 40-50 fotografija, i već otišla baterija tj. ispraznila se, jel to normalno da se tako brzo prazni i jel im treba vremena nakon par punjenja i pražnjenja da potraju kakvih 50 bliceva ? Ili bolje da se nenadam da će biti više od 30-40 bliceva te od 1000mAh ? zato bih za svaki slučaj želio pripremiti fotić za fotkanje radi sestrične koja ide na firmu/svetu potvrdu, želio bih jače punjive baterije nabaviti preko eBay jer su kod nas izimno skupi koje predlažete ? vidim neke tam jeftine od 3000/3300mAh jel one kaj vrijede ? ili bolje da ih negledam ? evo primjera da vidite na kaj mislim http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=....c0.m270.l1313 http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=....c0.m270.l1313 cijene su mi nekako presmiješne imate 8 komada AA 3000mAh od 5$, jel to nekakva navlakuša za naivce i jel bi mogle oštetiti fotoaparat ? :D punjač imam neki novi od sony-a ima i onu lampicu kaj gori crvena ili zelena za ono kad su prazne, i kad su napunjene output 1.2V 360mA(AA)x4 Ni-MH output 1.2V 140mA(AAA)x4 Ni-MH |
Nemaju te baterije 1500mAh a kamoli duplo. Probaj nabavit Sanyo Eneloop. Kod nas ili s dealextrema.
|
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...y_to_use_.html
Ove ti recimo nisu loše, na linku imaš i komentare. |
Citiraj:
Citiraj:
kak se kupuju te baterije na tom linku ? dosad sam uvijek kupovao preko ebay pa zato pitam, neznam ni kak se zovu prvi put ih vidim |
Smart AA charger
Pozdrav,
tražim nekakav kvalitetan pametan punjač za AA (poželjna je kompatibilnost i sa ostalim veličinama) NiMH baterije. Dakle, bitno je da takav punjač može pravilno napuniti baterije bez obzira na njihov stupanj ispražnjenosti. Sada imam idotski punjač sa običnim timerom koji baterije puni otprilike 12 sati. Želim nekom modernije, sofisticiranje i barem malo brže rješenje. Molim vas, preporučite mi nekakav punjač jer nisam baš u tim stvarima.... Thx! :) |
|
Citiraj:
Citiraj:
|
uglavnom prvo procijeni stanje baterija, onda ih sve drain-a do kraja i onda kreće impulsno punjenje do nekog postotka i onda laganini održava struju.
meni oživio brdo baterija. |
Citiraj:
|
ja pričam o ovom lidlovom.
|
Ok ekipa..trebam neki punjac za hrpu Sanyo Eneloop XX baterija. Za sada ih imam 8 al planiram jos koji paket kupit. Koristim ih u blicevima... Pa me zanima ima li koji kvalitetniji punjac za te baterije. I ako je moguce da stane vise od 4 baterije.
Trenutno je bas neka akcija u optimum onlineu na xx baterije (koje cu sigurno kupit) i na sanyo punjac u kompletu sa baterijama. Jel se isplati uzimat ovaj komplet? |
Uzmi taj MQR06 punjač, ja ga imam i stvarno je dobar, pogotovo kad treba na brzinu nešto napuniti.
P.S. Možeš proći nekih 70-80 kn jeftinije ako kupuješ taj punjač + 4xAA (XX) baterije na ebayu, pa vidi. |
Hebiga, nekidan je na Kolektivi bio punjač sa 4xAAA Eneloop baterije za 99kn. Frendica je uzela i za mene.
|
Da ali to su AAA baterija koje su jeftinije, a i pitanje je koji model punjača je bio na akciji.
|
Vidija san toga na kolektivi ...i da bile su AAA ako se ne varam. Zato ga nisam ni uzea.
Narucija san komplet i jos 3x4 baterije. Tako da san miran kojih par godina :) Sto se tice ebaya ove baterije sta vec imam sam od tamo uzima... al sad mi treba malo hitnije jer iman neki pir u 10 misecu a do tada sigurno nece stic. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:38. |