![]() |
Jos jednom: http://en.wikipedia.org/wiki/Overselling
kako sam vec rekao mozes ti na site5 vrtit staticne stranice ili sa malo posjeta. Ali cim ti poraste posjecenost i opterecenje budi siguran da ce te upozoriti. Evo kad ste vec potegnuli pricu o site5: https://help.site5.com/index.php?_m=...kbarticleid=83 Inace ne branim nase providere jer daju relativno malo mjesta, ali ako se nesto dogodi mozete ih nazvati i rjesit ce to za vas. Sto kod stranih providera mozes samo otvoriti ticket i nadat se najboljem. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
A sto kazete na nesto ovakvo? Horza?
http://www.siteground.com/php-hosting.htm Ili pak preko HR firme "totohost" --> http://www.totohost.hr/ ? |
Citiraj:
nikad nisam radio s njima, al brijem da im se mysql negdje vuuuučeeeee.... daju neograničeno, tak da ono... moglo bi biti problema s mysql-om, ali ne nužno. nemam ništa kod njih, niti sam radio s njima, al mi se čine okej. sumnjam da ću ih i probati jer sam našao 2 firme s kojima mi se sviđa raditi i sve rokam kod njih. generalno, za male nezahtjevne sajtove je sve dobro, tak da treba ići s najnižom cijenom i o takvom hostingu ne treba niti razgovarati jer nije bed niti ako imaju dowtime od nevjerojatnih 6h mjesečno. preživi se. meni je bed za veće stvari (npr. PCE server, hosting za firmu, za klijente firme... ono.. nije zafrkancija). |
Moze preporuka, te dvije firme koje spominjes?
Kod Totohost cu sigurno uzeti za sestrine apartmane, a za cod2.team (g2top.org) razmisljao prelasku. Trenutno smo kod shopcentra, cijena je bezobrazno velika, a imamo samo 50mb sto je postalo tijesno. Siteground djeluju super, 6,95$ mjesecno, na jednu godinu bez setup fee. Support im je super, tri puta sam im se javljao, nisam niti 30sec cekao na odgovor. Naravno, pruzaju i smjestanje vise domena na isti hosting plan, a s obzirom da je to 250GB nije problem. Tada se placa addon slot u iznosu od 20$ za svaku iducu domenu. Ne znam, malo sam skeptican, ali mislim da je to moja osobna brija. Traceo sam trenutni host sto imamo, dolazim isto do nekih jos manjih US firmi, sto bi reklo da mi je to ista stvar. Sto kazes downtown nije bed za manje stvari, za ovo sto meni treba svakako nije problem ako ce u ostalo vrijeme odziv biti dobar. |
@horza ja sam zadnji put radio sa HR providerom 2000te godine i do tada obje firme su bile stabilne i profesionalne. (Croadria i Avalon).
Mozda se to sve kasnije razvodnilo neznam ali tada su bili ok. @atha za Dedicated servere najbolja firma je theplanet.com, dugi niz godina imam servere kod njih i mogu reci samo pozitivne stvari o njima. Jedina zamjerka je mozda cijena evo sad moram nadogradit jos 2gb rama i to kosta 700$. |
Citiraj:
prije toga sam hostao kod nekih domacih firmi i nista nije sljakalo kako spada...vecina njih uopce ni ne zeli cpanel instalirat niti nude ikakve dodatne opcije... support na site5 nemoze bit bolji...svaki put kad sam poslao ticket proslo je tocno 5 minuta do trenutka kada mi je stigao mail u inbox...fakat nebuloze pricate...shvatio bi da netko ima iskustva sa stranim hostingom pa da moze rec...ak su cijene u inozemstvu vece od ovih tu doma ja odma prelazim na domaci hosting, samo mi pokazite taj hosting sajt koji nudi to sto nude strani. placam vam i pivu haha... evo vama neinformiranima topli savjet...odite ljepo na whreviews.com i procitajte malo recenzije stranih hosting providera...nadite nesto sto vam pase i onda to usporedite s domacom ponudom...kao sto rekoh ranije, imam svakakvog sadrzaja na tom hostingu i nikad problema...ovaj resource usage policy mi ne ogranicava nista sto je bitno za normalno funkcioniranje mog sajta |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
inače, škvadra mi preporuča plus.hr ali nemam pojma, iako mi se čine dobri još nisam imao priliku direktno surađivati s njima. Citiraj:
|
Citiraj:
Vece hosting planove niti ne gledam, jer mi to za sada niti ne treba. |
Citiraj:
Još nešto, možeš mi objasniti to da početni paket kod site5 košta manje od sljedećeg skupljeg, a bolji je? Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Kao primjer navodim Inside, relativno mladu firmu kod koje ja hostam svoje stranice. Mogu iskazati samo riječi pohvale, podrška im je odlična i promptno odgovaraju na sva pitanja (u roku od 5min) i rješavaju probleme. Serveri su im brzi. I, začudo, nisu reselleri nego imaju svoje servere u Hrvatskoj. Opet, netko će reći zašto plaćati 300kn/god (4.5$/mj) za najslabiji paket kad mogu za iste ili malo veće novce uzeti ##GB prostora i ###GB prometa vani. Da, može se, vaš izbor. Samo pazite pri odabiru hostinga. @atha: Za totohost sam čuo više pozitivnih kritka nego negativnih (to je bila jedna - na podršku), pa vjerujem da će oni dobro poslužiti za hostanje manjih stranica. |
Kako si uporan sa tim terminom reseller. Da li je Pcekspert reseller jer su zakupili citav server u datacentru theplanet?
Sto se tice servera kako sam rekao mozes ga i imat u krevetu, ali ako ga ne neznas optimizirati to nista ne vrijedi, drugim rijecima lokacija nije vazna. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
pce nije reseller jer ne prodaje uslugu koju je zakupio od nekoga drugog. inače, reselleri često ne zakupljuju cijeli server jer im to znači zafrkanciju sa dizanjem i održavanjem. obično samo zakupe tzv Cpanel reseller package od nekoga i onda dalje sve rokaju samo kroz cpanel... i onda kad se desi neki problem nemaju pojma kak ga riješiti. to je žalosno, ali istinito. ponovo napominjem, nisu svi takvi. velik broj njih zna što rade, ali fakat ima previše kukolja. |
Citiraj:
Citiraj:
|
server se nije mučio zbog slabih hardverskih specifikacija, nego zbog neprikladno optimiziranog apache/php/mysql-a za ovu količinu ljudi/zahtjeva. više RAM-a bi ga izvuklo, ali je g. dpavlin to fino riješio da radi i sa postojećim hardverom.
|
Ja mogu samo reć da do sada sa HrHosting-om nisam imao problem,usluga je odlična,nikad zagušenja na serveru,podrška 0-24,sve super. Drugo neću komentirat jer neznam ništa o drugim hostovima.
|
I koji onda preporučate od spomenutih mega-hostera:
www.hostmonster.com www.site5.com www.siteground.com Zanima me također i hoće li ok reagirati na punjenje većom količinom (video) podataka koje ja imam u planu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:25. |