![]() |
Eto vidis, otvorismo ti oci:). Zivio!: cheers2
|
Alefakinluja.
Ono ja moram ban dobit da dokazem nesto? falaqurzu da me barem neko slusa :smoke: |
Čitao sam ja bez brige ;)
Al jedno je kako netko gleda na neku stvar a drugo kako ja to vidim. |
Najbolje je kad dodjes i vidis na licu mjesta.....nekome se nesto svidi nekome ne.... Sto se tice ws ekrana, probaj raditi na njemu nekih pola sata-sat pa se prebaci na "obicni" 19' lcd....razlika je drasticna.... A ovi veliki ws su druga prica. Vidio sam prije dva dana "na djelu" 22' ws dell, e brate to je mrcina od monitora.....
|
svakome tko ima oštar vid (kao moje visočanstvo:D ) lcd-i od 19 inča su koma, bilo kocka bilo wide, upravo zbog veličine pixela, koji je 0.284mm a na wide 0.294(!), za razliku od 20 inčnih čije su veličine 0.254 i 0.256 u wideu
19 inčne kupujte starcima i onima koji slabije vide http://www.behardware.com/medias/pho...IMG0018015.gif inače ja isto sad kupujem novi monitor i dvoumim se između samsunga 205bw za 2700 ili ultra dobrog 17 inčnog Dell 1707FP za 2000, što se formata tiče samsung je samo za trećinu duži, sve ostalo je isto |
mda, pošto imaš oko sokolovo, uzmi neki 14" lcd i uštedi gomilu novaca.
|
Citiraj:
14 inčni imaju rezu 1024x768 i veličinu piksela cca 0.28 mm tak da niš od toga:) ps. opa crvena mi reputacija...idem po antidepresive:D |
meni nije žao što sam kupio wide, jedino moram izmisliti kako da napravim Pivot opciju, odnsono da napravim svoj stalak koji se može rotirati....
i onda ću po visini imati veći monitor od bilo koje 19" ice.... ;) |
dobra ideja ... samo sto ja svoj jos necu modificirati ... barem dok pola garancije ne prodje :D
|
Citiraj:
|
Ovo što pištete u vezi 20" monitora i prevelike rezolucije...
To su budalaštine, viša rezolucija je uvijek bolja nego niža. Slova se lako daju sredit povećavanjem dpi-a u windowsima, a dodatni prostor koji pruža veća rezolucija se nikako nemože dobit. Da ne zaboravim kako 19" lcd monitori (neovisno WS ili obični) imaju ogromne pixele. |
Imam ja samusung 205bw i monitor je odličan. Nežalim ni kune koje sam ostavio u Linksu!!!
|
Citiraj:
pivot na monitoru ovisi o samom stalku, tako da ako ga postojeći stalak od monitora i ima, skidanjem samog stalka ga i gubiš... ovo što si kupio mi se sviđa, ali ja bih samo stalak na stol, ali da ima okretanje oko osi... P.S. kako si zadovoljan sa podlogom, te da li radi onaj USB hub na njoj? da li jako svijetli u mraku? |
kak misliš nema pivot? pa si vidio ovu sliku http://img47.imageshack.us/img47/5033/m10xw7.jpg ? aha... nisam sve pročitao. kaj se pivot nemože nekak softwareovski rješit? podloga mi je super, svijetli solidno a hub najnormalnije funkcionira.
edit: imaš u h2 stolni stalak al košta 400 i kusur kn. ali opet, ako pivot ovisi o original stalku, opet nisi nigdje. jerbo svi držači monitora se montiraju na druge četiri rupe a ne na mjesto di ide original držač. dakle opet ništ od pivota. |
1 privitaka
ja tebe uopće ne kužim...
meni je stalak od monitora zašarafljen na sredini monitora, i nema nikakvih okolnih rupa oko njega. već se pretpostavljam na te rupe onda zašarafi drugi stalak. da li taj tvoj kupovni stalak ima mogućnost pivot? ne monitor, nego stalak? nije problem softverski okrenut sliku, cveć je ovdje riječ o čistoj mehanici... ;) znači, da li se taj kupovni stalak može rotirati oko svoje osi. iz vodoravnog u okomiti položaj? to me zanima? evo gledaj: |
pa bome ni ja tebe ne kužim. pa jesi vidio atačanu sliku u prethodnom postu? na njoj je monitor okrenut onak malo u koso, a možeš ga okretak kak god hoćeš. od 0 do 360 stupnjeva. evo ti slika monitora pod 90 stupnjeva, dakle pivot: http://img90.imageshack.us/img90/2051/p1010365nh5.jpg.
što se tiče rupa, kod mene a i kod dosta monitora je oriđiđi stalak zašarafljen na drugom mjestu a ove 4 rupe po vesa standardu su malo više gore. sudeći po tvojoj slici, kod tebe se šarafe na isto mjesto. pretpostavljam da su dimenzije rupa 100x100 ili 75x75mm. |
evo uzeo sam danas 205bw. monitor je odlican, jos sam ja presao sa 15'' crt na ovu mrcinu, razlika nebo i zemlja.
e imam par pitanja.. kad gledam recimo start button izbliza slika mi se ne cini skroz staticna nego kao da vidim pixele kako se pale i gase. kao da lagano 'bruji' boja. to normalno ili? izdaleka se to uopce nevidi. i koja je jos rezolucija za wide osim maximalne 1680x1050? |
1440x900, 1280x800 i 1900x1200... imas jos gore ali to je za 30" monitore ili vise...
|
Bok !
Dule - rezolucioja je samo JEDNA (dost aljudi to ne shvaca pri kupovini LCDa tj. navili su da se to mijenja kao kod CRTa). Znaci tvoj monitor ima jednu jedinu rezoluciju, nije kao kod CRTa da mijenjas i podizes/spustas rezu kako ti pase. LCD ima nativnu rezoluciju u kojoj radi tj. prikazuje svoj maximalan broj pixela i to je to. Mozes ici na nize ali to je sve interpolirano i nikad nece bitirezi slika ostra kao na "native" rezoluciji. Ovo sto h3lld navodi to su reze za neke druge wide monitore (24" W , 20.1W 19W i slicno). 30" LCD imaju 2560*1600 rezu a za 26" nisam siguran. |
Lewis pročitaj pravila vezana za sig..
|
Citiraj:
P.S. Mogo si odmah reci u cem je bed a ne da ja pogadjam :). Nisam skuzio da imam jedan prazan red jer u biti bilo ih je 5 - MAX :). |
Nije to nego reklamiranje ;)
|
Znaci ne smijem imati svoju WEB stranicu u SIGu ? Hmm ako je to moram priznati da od 30ak foruma koje posjecujem to nisam nigdje vidio :(. Ak je to bed ja cu ga maknuti ali ne vidim kakvo je to reklamiranje kad nista ne prodajem ? (nemam WEB shop na stranici :)).
Da micem ? |
Aha, to je tvoja web stranica. Sad sam tek pogledao, sve pet.
Inace, reklamiranje na PcE je zabranjeno, ali ovo je sasvim bezazleno. Dobrodosao na forum. ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Thx na dobrodoslici ;). |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...ighlight=940bw |
Citiraj:
OK je samo se privikavam jos na njega. |
Tu se negdje spominje programčić DPT za kontrolu dead pixela. Dajte malo objasnite kak se koristi tj. kak on pokazuje da ima mrtvih pixela.
|
nemoj se s tim zamarati... ako ništa ne primjećuješ golim okom, nemoj ni s ovim gledati...
program ti sam o mijenja boje po ekranu u fullscreenu, pa ti moraš vidjeti da li ima negdje dead pixel, sam program ih ne skuži sve da ih i imaš.... ;) istu stvar moš radit sa screensaverom.... ali opet, google čuda čini.... http://www.dps.uk.com/freeware_DTP.htm |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:14. |