PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Intel BadAxe 2 Thread (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=55080)

Girrari 22.12.2006. 17:25

Moram priznati da nisam imao strpljenja pričekati reviewe pa sam danas otišao u Links i uzeo ploču. Nadam se da me neće razočarati budući da je još ne mogu staviti u pogon jer mi fali proc i grafička da bih kompletirao konfu. ***i ga, vodio sam se logikom da je ploča stabilna i da nema nekih problema registriranih s njom pa bi sve trebalo radit kak spada.
Također sam ostao malo začuđen kada su mi je dali u vrečici tim više kaj znam da inače dolazi u kutiji, ali nema veze, ako bu sve radilo, tak mi je svejedno.

Jedino mi nije jasno ovo s disketama za SATA. Za kaj je to? Ja na svojoj trenutnoj ploči nisam nikaj trebal posebno za SATA podešavat, a iskreno rečeno nemam floppy u kompu.

Još jedna stvar... čini mi se da su utori za RAM-e malo preblizu PCI express slotu po visini i iskreno se nadam da neću imati problema s ugurivanjem malo veće kratice (8800 GTX) unutra. O mogućnosti promjene RAM-a dok je kartica ukopčana, nema smisla ni govoriti... nema je. Ostalo se čini OK, djeluje fakat solidno napravljena i kvalitetna.

mymoon 22.12.2006. 17:59

nevjerovatno je ovo za vrećice. znači da ninotova žena zna da se hardver u vrećicama prodaje. iskreno, katastrofa za tako skupu ploču...

Smartguy 22.12.2006. 18:06

stvarno : baad : za ploču od 1600kn da dolazi bez kutije

nicko 22.12.2006. 18:20

BEZ KUTIJE.... : nono :
Pa za 1600kn ima da mi daju u kutiji jos aparat za kavu i rucnik za noge :D

Strasno...

Girrari 22.12.2006. 18:22

Je, jadno je to, ali kao što rekoh, ak radi, zaboli me kak je došla.

NJUNJO_HR 22.12.2006. 18:26

katastrofa, ploča bez kutije, šuplja i prazna i još dođe 1600kn je
TOO MUCH baby

imal sam i intela i sad imam amd-a ali nikad ama baš nikad mi nije palo na pamet
ma kak god je ploča super da kupim INTELOVU ploču
ali uvjek bi rađe kupil ploču baziranu na intelovom čipsetu neg via ili sisa

to sam samo ja, nadam se da ploča bude radila barem 10 godina......

^SuperUnknown^ 22.12.2006. 18:28

Dzizs, ovo me stvarno sokiralo, u faking vrecici? Ploce u kutijama po 10? Ne znam, meni je to stvarno sumnjivo, tko zna za kakav tip trzista su te ploce namijenjene : nono :
Koje revizije ploce ste dobili?

Girrari 22.12.2006. 18:31

Gle stari, i meni je iskreno sumnjivo, ali ako mi se ispostavi da je neka podvala, idem tamo s apovkom pa će bit belaje.
Prema knjižici koju sam dobio, riječ je o prvoj reviziji. Piše Revision 001, September 2006.
E sad kaj to znači, nemam pojma, fakat nisam u tome.

maxxp 22.12.2006. 18:35

nemojte biti ništa iznenađeni.Intelova stara praksa ili umješnost naših trgovaca.Tko će ga znat.
I svoju iz siga sam tako dobio.Cd,disketa za raid, i mislim sata kabel(darežljivost trgovca).
Ali ne sumnjam da će ploča biti ono...puna šaka brade.

^SuperUnknown^ 22.12.2006. 18:36

Evo ovdje pise sto i kako gledat:
http://img512.imageshack.us/img512/5...ionsll0.th.jpg
Dakle ovaj 3-znamenkasti broj me zanima (303, 303, 502, 503...)

drago7 22.12.2006. 18:43

A kaj će vam kutija za matičnu, onda bi koštala i preko 2K kuna.
Ja mislim da su te ploče bile namijenjene za ugradnju u brand name racunala, i da je neko negdje u nekom velikom skladištu "posudio" par kutija i eto tako su se našle na tržištu. Nije to ništa čudno.:D

Girrari 22.12.2006. 18:45

To moram pogledat kad dođem doma s posla.

Ph03n1x 22.12.2006. 19:21

evo stigla je i meni ploca....stay tuned :P

ps. da, i meni je dosla u hebenoj vrecici :D

ali ako opravda ocehivanja, bas me boli i da je dosla zamotana i u wc papir...to me uopce ne dira

drago7 22.12.2006. 19:37

Citiraj:

Autor Ph03n1x (Post 600628)

ali ako opravda ocehivanja, bas me boli i da je dosla zamotana i u wc papir...to me uopce ne dira

Ajde postaj slike i rezultate Ocinga, cekamo.

nicko 22.12.2006. 19:39

Citiraj:

Autor Ph03n1x (Post 600628)

Revizija??

Girrari 22.12.2006. 19:44

Da Feniks, napiši koja je revizija da ne budem u neizvjesnosti dok ne dođem doma budući da su 100% iste.

Ph03n1x 22.12.2006. 22:18

moja je 504.

upravo sam upogonio komp, skidam drivere nove i bios...ocat cu kad sve slozim...ocekujte review oko 2 u noci ili sutra ujuto ako danas ne stignem.

malo sam se mucio s montiranjem hr05 na plocu, tj morao sam ga malo osakatit...inace sve ok

najvise me iritira sto nemozes izvadit memu van bez vadenja graficke. na ostalo kod layouta nemam zamjerki

beroland 22.12.2006. 22:31

Moja je isto 504.
Što se tiče rama i grafičke, da, baš mu blentavo fali cca 1-2 mm da se lijepo otvori kvaćica za memu. Možda je rješenje malo okrhnut grafičku:D! Meni se instaliravaju windowsi, pa ako nakon toga bude sve ok, to s grafom i memom biti će čista sitnica.

drago7 22.12.2006. 22:34

To sa memorijom je najmanji problem, pa ne skidate memoriju svaki dan.:D

Girrari 22.12.2006. 23:03

Istina!

Ma bitno je da radi. Onda je i moja vjerojato ta revizija.

Ph03n1x 22.12.2006. 23:29

koje ja fakin srece imam. ponovo mozda imam neispravnu plocu.

ne radi dual channel. single channel radi, dual ne. kad oba modula meme stavim u channel B (single channel) jednu do druge rade. kad oba modula stavim u channel A ne rade. kad stavim u kombinaciju channel A i B (dual channel) opet ne rade.

sto me dovodi do zakljucka da imam neispravni channel A na ploci.

prekrasno.

drago7 22.12.2006. 23:34

Citiraj:

Autor Ph03n1x (Post 600822)

ne radi dual channel. single channel radi, dual ne. kad oba modula meme stavim u channel B (single channel) jednu do druge rade. kad oba modula stavim u channel A ne rade. kad stavim u kombinaciju channel A i B (dual channel) opet ne rade.

prekrasno.

Jel to i u slucaju defaulta ili samo ocinga

Girrari 22.12.2006. 23:35

Pa kaj nisi rekel da si ga uspio upogonit?

nicko 22.12.2006. 23:36

Citiraj:

Autor Ph03n1x (Post 600822)

prekrasno.

Jesi siguran da je memorija ispravna?
Ako je, onda fakat bad luck...lol...da nije zalosno, bilo bi smijesno...

Ph03n1x 22.12.2006. 23:36

ma kakav ocing. taman sam drivere instaliral. nisam jos nist pokusaval oc-at. mislil sam da je do biosa, ali i nakon updatea nist se nije promijenilo...more se dogodit da je jedan kanal defektni, nebi bilo prvi put.

ali zast bas meni..aaaaaa...taman sam mislil da bu sad sve dobro delalo. ah :(

Ph03n1x 22.12.2006. 23:38

@nicko.

cuj ak mema ispravno dela u single channelu mislim da je sve jasno ;)

u 3 pm.

mislim da cu sljedeci tjedan morat u Zgb

drago7 22.12.2006. 23:46

Neznam šta da ti kažem, mema je prva klasa i tu nebi smjelo bit problema. Jesi li u biosu probo stavit memu na manje od def, pa onda u dual chnael.

Girrari 22.12.2006. 23:47

Meni je bed kaj nemrem svoju isprobat da znam kakva je kod mene situacija. Jel moram kom j**** majku ili radi kak spada.

Ph03n1x 22.12.2006. 23:49

drago ako problem postoji onda je hardverske prirode. sutra bum probal jos jednu memu. ako bu isto (a bude) znam kaj je.

nicko 22.12.2006. 23:53

Strasno....
Ako ti treba kakva pomoc, javi...

Ph03n1x 22.12.2006. 23:58

ma ovo je za nevjerovat. mjesec dana sam bez kompa, zadnja 2 tjedna cekam plocu, jedva sam ju uspio dobit danas, jer ju je jedan dobri covjek podigao u linksu, inace bi dosla tek u cetvrtak sljedeci tjedan.

i onda me doceka ovo. nemam rijeci.

brutalno.

komp sad perfektno radi, jedino nemogu memu stavit u dual channel. jbga. kako mi se neda sad opet se navlacit s tim po Zagrebu....Isuseeeeeeeeeeeeeeeeee

Quake2 23.12.2006. 00:01

A stvarno nemaš sreće...

Nakitu 23.12.2006. 00:08

Stvarno mi nije jasno zasto bi neko uzo plocu od 1600 kn bez kutije u rinfuzi...to je malo previse para za plocu a da ne dobijes sve sto ide s njom...razumio bi da nemate komp pa vam hitno treba al i onda ju ja nebi uzo nego bi priceko da dodje serija s kutijom lol...jer svakom ko je se imalo kuzi u racunala zna da tako zapakirane stvari nisu za prodaju nego za ugradju u brand racunala...al to je sve IMO..good luck..

beroland 23.12.2006. 01:55

Phoenix, baš mi je žao! Siguran sam da ćeš to sredit jer si guru nema šta, al mi je žao tvojih živaca.

Meni se čini da moja radi pristojno.

Daj mi reci kako si vidio da ne radi u dual chanelu. Zar ti jedna mema nije uopće radila pa si imao samo 1GB rama ili...?

spawn 23.12.2006. 02:27

Ne znam sta to ima ta ploca a nema jedna p5b recimo. Za 1600 kuna ima da pjeva o sole mio dok je ugradjujem a ne da dodje u vrecici????????? I to jos ono "nema veze ,samo da radi?????????" . Pa ne bi ju uzeo da je ne znam sta. I na kraju jos neispravna???? :fuming:

hash 23.12.2006. 02:38

a ono
zaleti se covjek
misli ide kupit super plocu i ne razmislja, vidi da ide samo u vrecici i dodje i kaze ma ok, super je ploca nema beda
i na kraju ispusi
***iga
shit happens
:-/

beroland 23.12.2006. 03:40

Mislim da ploča nije nimalo loša, naprotiv meni je za sada sasvim dobra. Nisam još probao detalje i OC pa ne mogu reći da je fantastična, ali za sada sve radi ko po špagu.
Mislim da je problem u tome što naši trgovci imaju masu bofor robe i puno se toga fušari da se na brzinu zaradi - prodaje se ono što je za prodaju i ono što nije, a i cijelo naše tržište kada se radi o masi stvari (ne samo o kompovima) je prilično nesređeno
Ove vrećice su definitivno katastrofa, ali ploča ako je ok je ok. To što je došla nama kupcima u vrećici govori o trgovcima, a ne o samoj ploči.

Ph03n1x 23.12.2006. 09:50

Citiraj:

Autor beroland (Post 600912)
Daj mi reci kako si vidio da ne radi u dual chanelu. Zar ti jedna mema nije uopće radila pa si imao samo 1GB rama ili...?

ne boota i javlja memory error kad se mema stavi u bilo koju dual channel kombinaciju. single channel u a kanalu ne radi, a u b kanalu radi. dakle moze biti da je a kanal u banani

peroW1 23.12.2006. 10:18

Finikse,sorry 2hear that.:smoke:

Cini se da ako se ovako nastavi da ne gine zamjena.
Naime, da te utjesim svojom off-topic DS$, mene je jucer *ebala,
instalirao sam friske win i kad sam pokusao ustekat ostale diskove, ma nece ih prepoznati.: quake2 : Pa onda,clear cmos, pali se-gasi se, jedno 5puta, nist OC-ano. Poludio sam. Ostavih ga na hladenje pola sata, vidim u biosu temp chipseta vise nego normalno. Upalim ujutro, (prvo sam mu "prisapnuo" lijepe rijeci prije paljbe":)) i smrad danas opet radi normalno. Jos da kazem da nisam ni uspio 1MHz clocknut i da mi je ocito bios posasavio, FSB je bio na 100:),umjesto pocetnih 266. Ponovni flash i sad radi. Ali onak, sama od sebe mi pocne srati, to nam sad treba za nadolazece praznike.:mad:
No,ceka me rezervna, za svaki slucaj:).
Sorry na OT,al eto, nisi jedini. Sretno.
PS. A ono s vrecicama...ko da na placu kupujes:eek: salatu.

Lihto 23.12.2006. 10:23

ah toliko problema sa gigabyteom sad i intelolovim pločama ono....Ipak je asus number one:D...do sada nikakvih problema s njom sve stabilno od prvog dana...
Najbolje obojici poslat ploče na reklamaciju....pozzzz

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:54.