![]() |
hm... oke budem se malo raspitao oko toga još ;)
|
Prije je bilo jeftino alkohola u Offertissimi, ono pol litre za par kuna.
Kad sam zadnji put gledao, prije par mjeseci, nije ga bilo. :( |
Ja proceve čistim s onim vlažnim maramicama za šupak brisat.
|
Citiraj:
Za sve ostalo tu su maramice :goood:. |
Citiraj:
|
nažalost, alkohol iz ljekarne je "samo" 70%. 90% proizvodi Badel, nema ga u svim dućanima i skup je do bola. pakiranja su od 1/2 i cijela litra, ja sam zadnji put platio pola litre malo manje od 50 Kuna.
|
Citiraj:
|
Izopropilni alkohol = "tehnički alkohol".
Ima u većini ljekarni, cijena oko 50tak kuna za litru. Nemože se uspoređivati sa medicinskim alkoholom što se tiče čišćenja. Ishlapljuje skoro pa odmah. |
Citiraj:
Hvala. |
Ima u svakoj apoteci, tj najvjerovatnije nemaju kod sebe, al narucis, pa ti nabave drugi dan...
neznam di ste nasli po 50kn, vec godinama je oko 100kn... dobro mozda je moja apoteka skupa:) |
http://www.chipoteka.hr/artikl/11434...no-1-litra-ipa ako alkohol treba isključivo samo za "tehničke" stvari ovo je ipak bolje i jeftinije od običnog.
|
Citiraj:
Navesti točnu apoteku/ljekarnu/farmaciju, kako vam paše. Ja dostavljam i nisam imao vremena šetati po ljekarni i gledati imaju li ili nemaju nego pitam u svakoj. Isopropyl alkohol nema niti jedna niti imaju opciju naručivanja (barem ne za građanstvo) i isključivo sam dobio naputak da su to držale samo gradske ljekarne, a kada sam njih upitao oni su mi rekli da sada takav alkohol isključivo u kemobojama i tech dućanima tako da... Molio bih točne info ako ih se daje u vezi ljekarni, a ne ovako (bilo je, ja kupio, itd..)Gdje, kada i za koliko? Hvala još jednom. Pozz.:chears: |
U Srbiji 96% alkohol u ljekarnama dođe 20-25kn za litru, ako se tko zatekne tamo da ima informaciju.
|
Citiraj:
|
Evo da dam malo popratnih informacija.
Dobio sam puno informacija ovdje što putem PM-ova što ovdje u temi i hvala vam svima. Evo prvo par stvari koej sam saznao u svojoj potrazi. Ljekarne ne drže Isopropyl Alcohol (čak ni ove za koje sam dobio preporuke putem PM-a), a kada sam ih upitao zašto dobio sam šturi odgovor u vidu; "zbog novih regulativa EU" Nadalje sam saznao (kemoboja) da je skoro pa nemoguće više kao fizička osoba kupiti takav alkohol jer je navodno potrebno navesti u koje svrhe će se koristiti i kako će se njime rukovati i skladištiti. Meni je to bilo čudno pa sam nazvao dvije firme za koje sam dobio preporuke da bi mogle imati isopropyl alcohol, a to su: IVERO i KEMIG Ivero ima isključivo veleprodaju pa se nisam dalje raspitivao ni o cijeni ni o uvjetima kupnje, dok Kemig ima i maloprodaju, ali kada sam nazvao maloprodaju dobio sam info da se Izopropil prodaje isključivo veleprodajom i kod njih se također nisam dalje raspitivao jer me iskreno ne zanima toliko. Tako sam se vratio u dobru staru Chipoteku i kupio tamo ovaj proizvod http://www.chipoteka.hr/artikl/11434...a#tab-info-tab koji niti na deklaraziji na samom proizvodu niti na njihovoj stranici nema točan podatak o čistoći samog alkohola, ali pronašao sam to ovdje. Radi se o 99.8% alkoholu. Eto toliko. |
evo da podignem temu iz spavanja;
trebao bih izopropilnog alkohola, u čipoteci ga mislim više nemaju. Poslao sam upit i čekam odgovor. Ima li tko ideju di bi ga se drugdje moglo nabavit? |
Citiraj:
i google je prijatelj :) Printink (piše nema na stanju, nazvati) Nema ni u Elmatisu ... valjda COVID-19 pa svi sve pokupovali :) |
Ljekarna , nazovi i pitaj, ako i nemaju trebali bi moci naruciti.
|
Tražio nedavno u ljekarni. Nema. Ali zato ima medicinski benzin koji je bio neke 43kn litra.
Meni je poslužio. |
Citiraj:
Ljekarne ne drže taj alkohol već 100 godina, zapravo nikakav alkohol ne prodaju ljudima. Po našim IT trgovinama se može naći isopropilni alkohol od tvrtke Tecnoware, vidio sam ga u dosta webshopova: https://www.protis.hr/products/detai...m_medium=click Ne znam u kakvom je obliku, tj. jel to sprej ili šta, ali namjenjen je baš za PC hardver pa eto... |
Kemikalija ili kemoboja (a možda se zove i drukčije, ne sjećam se, nalazi se na otprilike sredini ulice kad ideš prema Draškovićevoj sa desne strane) u Kneza Mislava, etilni alkohol 96% rafinirani, proizvođač Badel 1 litra cca 100 Kn. Obzirom na sranje sa koronom pitanje dobavljivosti.
Skida maščobu, termalne paste, ostatke naljepnica bez da ostavlja tragove. |
u normalna vremena kupujem u slovenskom merkuru, 3 eura za litru
|
Ljekarne su presusile, ekipa je pokupovala alkohol jer se muckaju razna sredstva koja se prodaju po oglasnicima. Rekli bi nekir ratni profiteri.
|
Imali su to u Chipoteci, ispod 50 kn je bila litra no sad vidim da više nemaju :( ... ostale su im samo preskupe maramice.
|
Citiraj:
Nažalost, izopropilni alkohol se koristi za proizvodnju dezinficijenta za ruke, tako kad su ljekarne krenule napraviti vlastita sredstva za dezinfekciju su potrošile to što su imale. |
Davno sam uzeo bio ispropilni alkohol u electronic centru u Osijeku
Jedna litra bila 53.90 kn Još imam bocu i par kapi u njoj :D Etilni alkohol u Srbiji je prije bio 25-30kn za 1L |
Etilni 96%-tni alkohol u Srbiji (konkretno u Bogojevu) sam ja uredno kupovao za 12 kn po litri u redovnoj trgovini, s police među votkama i lozovačama. U ljekarni je bio nešto skuplji.
|
kupljeno, skupo al jebiga kriza je a grafičku oprat treba :D
|
Jeli stiglo doma ili je tek naručeno ?
Ako je ovo drugo onda se nemoj iznenaditi ako "nestane" na putu :fiju: |
stiglo, u utorak naručio jučer došlo.
|
Ja "perem" s običnim alkoholom iz ljekarne. Nikad problema.
|
Citiraj:
|
Ima, vidio u KTC-u. I uredno ima markicu, kao kakva žestica. Čisto da znaš zašto je cijena takva.
|
Citiraj:
|
|
Naručio odavde, uredno došlo za dva dana:
http://www.biocoshop.eu/otapala-i-al...kohol-999.html Znači imaju na lageru još uvijek. I super što ne daju da se kupi više od jedne boce. |
Vidi šta ih je masovno uhvatilo "proljetno čišćenje komponenti" :D
|
Bar sad više nije kriza za dezinficijens otkad je Ina počela distribuirati isti.
|
Šta su prenamijenili Antifirz? :D
|
Nisam vidio ništa novo na benzinskoj
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:18. |