PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   T-com smanjuje cijene???? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=51870)

E.T. 15.11.2006. 00:58

Ako odbijes iskonovom flatu telefonsku preplatu vidis da je to negdje oko 180 Kn za flat...znaci nije nemoguce da ce t-com ponuditi flat za 140 Kn, a preplatu ionako placamo 60-tak Kn pa ce biti oko 40 Kn jeftiniji od "iskonovog paketa", samo sa skupljom cijenom poziva i drugacijom obracunskom jedinicom...

ante2 15.11.2006. 01:19

a jel se zna bude dojče telekom prosiriva cetrale u novom zg pa da i ja dobijem bilo kakav prikljucak a da nije za modem od 56 k ????

Da razmislim 15.11.2006. 03:05

Lega mi radi u t - comu i kaže, to je gotovo 99% sigurno da ce nam spustiti cjene flat-a. E sad živi bili pa vidili :D

Matt 15.11.2006. 09:07

Izgleda da nas ima dosta lege u t-comu.:)
Eto ja zvao jučer svog jer već mjesec dana čekam da me gamad nazove. Rekao mu jučer i danas bi me instalater trebao nazvat!: boxers :

Mislim, ako trebaš imat vezu da bi ispoštovali rok po ugovoru onda neznam kaj je to za multinacionalnu firmu: suicide

Fake 15.11.2006. 10:07

Evo ovako, stalno iste priče... Sigurno je da će se iza nove godine promjeniti sve što se tiće telekomunikacija na našem području (pod tim iza nove godine mislim na 1., 2. mjesec) Istina je da bi brzine trebale biti 3 i 6Mbit/s ali prije toga, potrebno je rada na infrastrukturi... Što se tiče flata, to je sigurno, 5 Giga bi trebao biti start paket.... E sada tko hoće vjerovati neka vjeruje, a tko neće ne mora.... Ja mislim da je sve dosad što sam rekao i bilo tako, sa nekim malim odstupanjima.....

Pozdrav svima na forumu

Red_Dragon 15.11.2006. 11:39

Meni kao korisniku nije od kritične važnosti povećanje brzine. Kao što su neki već rekli svejedno mi je jel mi se nešto skida 1h ili 30 min.

Smanjenje cijena bi svakako bio pravi pogodak, kad bi flat koštao toliko koliko je ovdje navedeno :) Brzine neka ostanu iste, cijene manje i neka srede taj ping.

Matt 15.11.2006. 14:39

Eto mene opet.
Dobit ću maxadsl a neću ga moć koristit!!! Zašto? Zato što sam 5 km od centrale. Tj. u kući imam dva tel. Na jednom broju je moj šogi sa Maxdsl-om a na drugom bi trebao biti ja. Međutim, predaleko smo od centrale pa će veze pucat. Šogiju tak i onak na večer zna puknut, a kad bi bila dva na istoj parici problem će bit slijedeći. Ak ću ja bit na netu, onda neće moć šogi. Koja je to krađa. Sad ću im platit priključni račun a tad će bit zahebancije. Ako treba idem i u novine!
Pa neću plaćat garantirani stalni pristup internetu 2X100 kn mjesečno a da ne mogu na net ka ja to hoću!

MAHER 15.11.2006. 14:50

ja bi 3mb speed,za flat više manje,ali trebam veći speed

Mr.Ex.President 15.11.2006. 15:14

Citiraj:

Autor MAHER (Post 569124)
ja bi 3mb speed,za flat više manje,ali trebam veći speed

Ne kužin nešto ?

Šta će ti veza od 3 ili 10 Mbita ako imaš paket od 5 GB ?
Pa ta veza ga proguta u 24 sata:D

Dawar 15.11.2006. 16:02

Pa možda ima flat?

Kaj se mene tiche nek povečavaju brzine :D i da upload na početnoj brzini nek bude bar 384 :)

Matt 15.11.2006. 16:39

Ma ljudi od T-scuma još jedno dogledno vrijeme niš od povećanja brzine. Pa u mjestima i gradovima izvan ZG-a nemaju mogućnost za brzine veće od 3Mbita.
Još ću pričekat instalatera, al svejedno T-scum je največe shmeche koje postoji. Već mi je sad žao kaj sam potpisao ugovor.

WeD@ 15.11.2006. 17:25

Nas je danas nazvao instaler, nazalost javio se stari, posto smo imali smrtni slucaj u obitelji, danas smo svi bili na sprovodu tako da mu je otac rekao da dodje sutra...
isuse koja greska, necu ga vise nikad vidit, treba je stari rec da ce neko bit doma, i doves bilo koga iz susjedstva... uh...

3NCORE 15.11.2006. 17:45

ma ti instaleri samo secu okolo po birtijama

MAHER 15.11.2006. 18:14

da baš zato sam i mislio veći speed jer imam flat,sniženje cijena nije loše isto,ali najviše mi treba veći speed,a ne mogu plačati više od 280kn i to je previše

Hrconja 15.11.2006. 18:48

a i veći speed možda igrači trebaju

meni treba flat dosadilo mi igrat sa visokim pingom tak fuj :P

weedos 15.11.2006. 21:46

kakve veze ima flat sa pingom? amabas nikakve, pricate gluposti. na ping izmedju ostalog utjecu i stanje racunala, virusi, trojani, firewall, razliciti programi i t.d. Sto se tice pucanja veze i opcenito sporog rada interneta, pretpostavljam da mislite na razdoblje od prije nekoliko tjedana. Naime u tom odredjenom razdoblju, svi korisnici t-coma i iskona imali poteskoca sa surfanjem odnosno brzinom surfanja. uzrok tome je navodno ostecenje medjunarodnog optickog voda, pa se cijeli promet morao preusmjeravati drugim routama. trenutno sa pingom nemam nikakvih problema s bilo kojom igrom, a imam osnovnu brzinu. tako da gejmeri, nemojte srat ako nemate pojma! :P Sto se mene tice, moze mi ostat ista brzina ali FLAT je FLAT! djabe mi uber brzina ako mi ona proguta paket u roku od 10 dana...

hmmm 15.11.2006. 21:49

mislim da ti brzina tj protok nema veze s pingom. za igranje je bila dovoljna i ona pocetna brzina od 364 ili koliko vise. stvar je samo u tome kuda signal sve prode dok ne dode do servera na kojem igras.

edit: preteko me weedos

Mr.Ex.President 15.11.2006. 21:59

Citiraj:

Autor 3NCORE (Post 569269)
ma ti instaleri samo secu okolo po birtijama

Te ekipe šta instalira NEMA. Jer ih kreteni njemački otpuštaju. Za ZG neman podatke, ali znaš li ti koliko u Splitu ekipa radi na Maxtv-u ? 2 ( DVA ).
Dakle 2 ekipa je i za greške i za postavljanje.

Ako uzmemo u obzir da za prosječnu instalaciju triba 1 sat, oni u svon radnon vremenu mogu obavit možda 5+5 instalacija i možda 2,3 greške. I to je maksimum jer u tih 8 sati imaju i marendu, a triba i ić s lokacije na lokaciju.

Iako mi niko do pozanika ili obitelji ne radi na ton poslu muka mi je čitat ove gluposti, tako vas molin da ne serete po ljudima koji pošteno rade sa šemama da su u birtiji, jer viruj mi prika moj, on nema vrimena otić u wc, a ne u birtiju:)

Ako ćemo već nekog krivit krivimo kretene na vrhu, a ne poštene ljude na dnu piramide. Jel kako uopće neko normalan u grad koji s okolicom ima 500 000 ljudi u di dnenvo stiže 50 zahtjeva može stavit 2 ekipe da postavljaju maxtv : bonker :

h3lld 15.11.2006. 21:59

ping uglavnom ovisi i o uploadu vise nego downloadu... a ping sada u svim igrama radi normalno...

Darth Vader 15.11.2006. 22:03

sve vas upozoravam na jezičinu, može rasprava i bez psovki isl....

WeD@ 15.11.2006. 22:55

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 569462)
Te ekipe šta instalira NEMA. Jer ih kreteni njemački otpuštaju. Za ZG neman podatke, ali znaš li ti koliko u Splitu ekipa radi na Maxtv-u ? 2 ( DVA ).
Dakle 2 ekipa je i za greške i za postavljanje.

Ako uzmemo u obzir da za prosječnu instalaciju triba 1 sat, oni u svon radnon vremenu mogu obavit možda 5+5 instalacija i možda 2,3 greške. I to je maksimum jer u tih 8 sati imaju i marendu, a triba i ić s lokacije na lokaciju.

Iako mi niko do pozanika ili obitelji ne radi na ton poslu muka mi je čitat ove gluposti, tako vas molin da ne serete po ljudima koji pošteno rade sa šemama da su u birtiji, jer viruj mi prika moj, on nema vrimena otić u wc, a ne u birtiju:)

Ako ćemo već nekog krivit krivimo kretene na vrhu, a ne poštene ljude na dnu piramide. Jel kako uopće neko normalan u grad koji s okolicom ima 500 000 ljudi u di dnenvo stiže 50 zahtjeva može stavit 2 ekipe da postavljaju maxtv : bonker :

:D
u svakoj hrvatskoj firmi od 10 zaposlenih dvojica rade posao za svih 10.. ali tako je stanje stvari, to korisnike nebi trebalo puno zanimat, o tome bi trebali brinut sindikati (opet politika :D)
ja nikoga nisam napadao iako bih mogao, jer koliko dobiju na korculi mjesecno zahtjeva za dsl 5 ? 50 ? probaj sad pomnozit sa ovim tvojim brojkama i objasi zasto treba 9 dana proc od radnoga naloga do postavljanja dsl-a ? (jos ga nemam, vidit cemo hoce li sutra doc monter kako je obecao...)
edit:
mozda je slucajnost , ali sinoc sam posao mail sluzbi za korisnike t-coma sa kronologijom moje bitke za dsl i vidi vraga, sutra se javio monter :D

Darth Vader 15.11.2006. 23:09

monteri otprilike dobivaju 2 dsla za ugradnju + 2 IPTV-a + 2 smetnje, ovisno o gradovima i broju montera, u OS je otprilike tako....

JohnyB 15.11.2006. 23:27

Citiraj:

Autor Da razmislim (Post 568864)
Lega mi radi u t - comu i kaže, to je gotovo 99% sigurno da ce nam spustiti cjene flat-a. E sad živi bili pa vidili :D

riječi mu se pozlatile

http://www.croblogeri.com/novosti/T-...DSL-a/460.html

Foxman 15.11.2006. 23:59

Nek T-Com smanji hopove i ja cu bit i više nego zadovoljan jer mi net služi najmanje za download a najviše za igranje pa kad oni fino smanje nepotrebne hopove po pola eu onda cu ja bit zadovoljan.

Zvijerko 16.11.2006. 01:16

Ex predsjedniče, to je iz razloga što ih se T-com želi svih riješiti i platiti drugim tvrtkama da sve to rade za njih.

EvilM@ster 16.11.2006. 01:28

Citiraj:

Autor JohnyB (Post 569533)

To je lik kopiro moj post sa SF-a na blog.. : lol2 :

Hrconja 16.11.2006. 08:59

Citiraj:

Autor weedos (Post 569454)
kakve veze ima flat sa pingom? amabas nikakve, pricate gluposti. na ping izmedju ostalog utjecu i stanje racunala, virusi, trojani, firewall, razliciti programi i t.d. Sto se tice pucanja veze i opcenito sporog rada interneta, pretpostavljam da mislite na razdoblje od prije nekoliko tjedana. Naime u tom odredjenom razdoblju, svi korisnici t-coma i iskona imali poteskoca sa surfanjem odnosno brzinom surfanja. uzrok tome je navodno ostecenje medjunarodnog optickog voda, pa se cijeli promet morao preusmjeravati drugim routama. trenutno sa pingom nemam nikakvih problema s bilo kojom igrom, a imam osnovnu brzinu. tako da gejmeri, nemojte srat ako nemate pojma! :P Sto se mene tice, moze mi ostat ista brzina ali FLAT je FLAT! djabe mi uber brzina ako mi ona proguta paket u roku od 10 dana...

jao bože ja kažem da ak bude flat da ću prestat sa igranje mp igara jer je već i ovako ogavan ping.

pa nisam glup kakave veze ima paket sa pingom, upload ima veze sa pinom.

al pošto mi imamo 10 hopova samo do servera na kojem oćeš igrat eto ti 110 pinga do slovenije il njemačke il mađarske ironično je kaj smo 100 km udaljeni samo al ***aga moramo brat promet po drugim zemljama. a još kad svi budu imali flat veza će bit još zagušenija i gg moš se slobodno prestat igrat :(

meni pod normalnim pingom je 105 jer mi je centrala deeebelo zakrčena
dak da ne s*** ak neznaš kakav ja problem imam. aono kad je puko link pa to je i slijepac primjetio ping mi je bio 150 najmanje al i nije nešto viši nego sada omg : nono :

Darth Vader 16.11.2006. 09:08

gotovo...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:33.