PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Benq FP241W 24" LCD (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=51109)

morph 16.02.2007. 20:09

Citiraj:

Autor gorluk (Post 568111)
U Europi će biti samo 26" model - NEC 2690WUXi, koji bi po svemu sudeći trebao biti opak monitor (s pripadajućom cijenom od preko 10000kn).

Evo i recenzije i za monitor od 1600 eura malo bodu u oci ove 2 zvjezdice kod igara i filmova.

Dr.Gonzo 16.02.2007. 21:18

Citiraj:

Autor Mar (Post 647601)
Gonzo, pa to sve možeš u driverima od grafičke poštelat.
Meni npr. Philips 200W6CS je ima mogućnost namještanja prikaza preko OSD-a, dok ovaj 200WP7ES to nema.
Ali u driverima ili playeru (recimo VLC) se bez problema može podešavati AR ili Crop.

Mozes, ali zapravo su glavni problem ne-PC izvori. Buduci da taj monitor ima i s-video, kompozitni, komponentni i HDMI ulaz (uz VGA i DVI) onda to postaje prilican problem. Npr, spojis najobicniji vanjski receiver npr. satelitske TV i bez obzira na ulazni AR (koji je cesto i 4:3) monitor ga razvuce preko cijelog ekrana... Potpuno ponistava korisnost tih dodatnih ulaza, a barem meni je to jedan od bitnijih faktora kod kupnje tog monitora.

gorluk 16.02.2007. 23:24

Citiraj:

Autor morph (Post 648134)
Evo i recenzije i za monitor od 1600 eura malo bodu u oci ove 2 zvjezdice kod igara i filmova.

Iskustva korisnika govore drugačije i manje-više jednoglasno se slažu kako je taj BeHardware tekst pretjeran i da to za igre / filmove ne stoji (uostalom i sam BeHardware pri kraju teksta kaže da je taj monitor odličan i za filmove i za igrice, samo ne i savršen). No, ipak je to monitor prvenstveno namijenje za ptofesionalnu upotrebu, a tako je i predstavljen (znači DTP / prepress / grafički design / photo editing / video editing / animacija / medicinska uporaba itd.). Gameri vjerojatno trebaju ciljati negdje drugdje (iako se monitor odlično ponaša i u igrama).

Buky 16.02.2007. 23:36

Citiraj:

Autor Gabre (Post 647771)
BUKY _

koliko košta monitor u HGspot?
koliko si ga platio ?

hitno je!

7300kn

morph 16.02.2007. 23:41

Citiraj:

Autor gorluk (Post 648336)
Iskustva korisnika govore drugačije i manje-više jednoglasno se slažu kako je taj BeHardware tekst pretjeran i da to za igre / filmove ne stoji (uostalom i sam BeHardware pri kraju teksta kaže da je taj monitor odličan i za filmove i za igrice, samo ne i savršen). No, ipak je to monitor prvenstveno namijenje za ptofesionalnu upotrebu, a tako je i predstavljen (znači DTP / prepress / grafički design / photo editing / video editing / animacija / medicinska uporaba itd.). Gameri vjerojatno trebaju ciljati negdje drugdje (iako se monitor odlično ponaša i u igrama).

Cekao sam tvoj komentar :)
Vidim da pratis to, pa me zanimalo koliko je tekst objektivan - malo mi je bilo nevjerojatno da upola jeftiniji dell (dobro i 2'' manji) ima bolje ocjene (pa makar i u navedenim kategorijama) od tog NEC-a.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:45.