![]() |
Citiraj:
cak ga razmilisljam po ovim vrucinama downclockati jer mi nema smisla kuhati proc koji prakticki ni ne opterecujem..fora je da mi je komp upaljen 24h dnevno ali 8 sati mozda nesto i radi... fredn je imao problem s tom ga7vax i to ztao sto je dobio valjda tu prvu seriju koja nije dobro radila...naime ta ploca i zamjenska nisu bila ni slicne...on kaze ja nisam vidio...naime rekli su mu da mu je neko uvalio izlozbeni primjerak...ili tak nes... |
Samo da se nadovežem glede KT266A, to je praktički chipset koji je okrenuo stvari sa Intel/Rambus na AMD/DDR stranu i da ga nije bilo, ko zna kako bi situacija danas izgledala.
|
Citiraj:
Ostalo je ok... Ja sam isto svoju nafrljio na 200+FSB-a...čisto da vidim...sad je držim na 12x166 i bog te veseli:) Ja svoj proc držim non-stop pod CPUCool-om...nema smisla da proc pizdi bez veze kad ništa ne radi,ili sam samo na netu,čak i većina igara i programa lijepo dela pod njim...neznam da li su ubacili podršku i za NF2... Ma malo sranje ima sve...dođe 13$/puna verzija/ imaš kompletnu dijagnostiku,podešavanja,a ako ti je "clock generator...ha koji "starinski" izraz podržan od tog programa možeš mjenjati i FSB... Segregator...VIA je bila "usrala" prvo 133 pa 266...tek nakon toga su hvalatigabože počeli dolaziti pameti... Ja sam prešao sa 133 vulgaris na 400-mahao sam repom od sreće... Tako da ću najvjerovatnije opet ići na VIA-u i ak kvaliteta ostane ista na DFI |
Citiraj:
a nije VIA ili AMD okrenuli na tu stranu nego glupi intel s tim rambusom...sami su se uvalili u to...znas onu sto ce ti konkurencija kad imas takvo vodstvo firme.. |
Citiraj:
Ne kužim kak možeš tak bit pun sebe. Pa sad pričamo općenito o čipsetima i o novom atijevom a ne o tome dal ćeš ti moći stavit amdov proc na njega!!! Mislim možda ga ni ja neću kupit ali neću to sve gledat kroz pro izmu dal ću ja moći iskoristiti svoj stari proc. Zar je to razlog da se odbaci jedan potencijalno dobar čipset??? |
Citiraj:
ja sam ti svojoj ekipi poznat kao covjek koji uvijek nadje zrno u madracu...iliti sve ima svoju losu stranu...i mogu ti reci da ja se fakat nemam sta zalit na ovu plocu... napajanje mi nije bas pretiho...nakon dugog rada prestane biti bescujan... grafickoj mi vent ruzi pa je isljucen kuciste mi nikako ne odgovara...ali jos nisam nasao neko koje mi odgovara...ukljucujuci i LIAN LI pa mislim da sam ti sve rekao...i to ne pitam za cijenu.... imam ja dugi popis stvari koje mi ne odgovaraju...ali ram,proc i ploca nisu tu...to radi ko zmaj... e sad mozda cu ti se ciniti kao razmazeno deriste..ali nisam...problem je u tome sto ja smatram da se uvijek moze vise bolje jace brze jeftinije.... sto se tice ati-evog chipseta...vec sam ti rekao da ja jedva cekam da izadje te da valja..jer iako je za intel platformu natjerati ce amd platforme da budu jos bolje...i jeftinije... i nisam ga odbacio isto kao sto ni neodbacujem springdale i canterwood...jer napokon su napravili jaki,stabilni i brzi chipset za prilicno ok pare...odnosno konkurentan nf2 na amd-u... a ajmo ovako u brojkama...pogledaj forume tu i koliko je ljudi kupilo via plocu odkad je nf2 na trzistu...sori ali ne znam nikog...ili je bio jedan...vsantek tak nes...sjecam se jer je kupovao plocu ko onu koju sam ja prodavao...a barem 30 ljudi je kupilo nf2...i ne zale se bas nesto...osim kove koji bi 100ghz bez vodenog i sl...ali ajmo izuzeti samo OC-anje...jedini problem je bio sa onom horzinom msi-em ali meni je taj msi isto kao i matsonic...bullshit totalni...po meni su jedine prave nf2 ploce abit i epox...asus je svoju zdrkeljao ko da je govnima ju mazao tjednima...a to nije nvidia kriva nego proizvodjaci...jer ne mozes mi reci da jedan -dva proizvodjaca na tom chipsetu napravi super plocu a ostali zadrkelje...nekako nije do chipseta zar ne? kad ovdje neko pita da li da kupi via ili nf2 chipset moj je svajet nf2...i to epox...jer mnogima radi i to jako dobro...necu nikoga pribiti ako kupi neku drugu..ali isto tako necu bas tolerirati to da onda poslije kad kupi tu matsonic nf2 plocu trkelja kako je chipset za qrac ili kako nemoze na novoj epoxici lupiti 200fsb... |
Citiraj:
Ma daj molim te zajebi ovaj forum tu trkeljate ti greg i rak, a i ja ponekad budem tolko glup pa uđem u nekakve rasprave s vama kaj je čisto gubljenje vremena. Ak neko novi slučajno naiđe onda mu se odgovara da je luzer za razliku od vas naprednih juzera. Ja sam pričao o referentnim forumima vani kao što je npr rage 3d gdje se okupljaju ljudi koji koriste atijeve kartice i žale se na sve živo većinom i opravdano ali opet niko ne generalizira kak je r 300 čip loš. |
ovo danas sam malo sljakao pa se nakupilo postova upucenih meni - neda mi se sve quotati.....
50% mobilnog trzista meni znaci kurac jer budimo realni, ovdje su vecina gameri, nedizu jebeni FSB preko 200 da bi im se word brze vrtio....igraju se pucacine, strategije....prijenosnici i pucacine???strategije????neka hvala, rajde u sobu za mucenje chipsetovi za konzole se neracunaju, pogotovo oni o kojima se prica u kuloarima i koji jos nepostoje osim na papiru vjerovatno iako je to upitno (ajmno rpicat o athlonu 50000+ malo ako se neslazes s predhodnom tvrdnjom) chipovi (ne i setovi) i intergirani graficki podsustavi (:)) takodjer ispdaju iz kategorije....a pogotovo ona djepna sranja ili sta je vec sve pinsla napisao... ovdje pricamo o chipsetovima, i to pretezno vrhunskim chipsetovima.zalosno je sto neki u tu kategoriju pokusavaju progurati proizvod svoje seksualne fantazije iako su svjesni da je smece.....i kao argumente za neciju neupucenost govore da ista seksualna fantazija pravi chipove za mikrovalne..... ma preumoran sam, dosta za danas |
Citiraj:
i ajde molim te nemoj sad poceti ati crusade na mene...ja nemam nista protiv nikog od njih...meni je totalno svejedno jel mi graficka ante,joza,ati,drkamcijelidan ili ko god vec...ja branim proizvod a ne firmu...cim je abit poceo gubiti u izradi ploca presao sam na drugog proizvodjaca...mozda mi sljedeca ploca bude od nekog drugoga...i chipset isto tako..i BAS ME BRIGA KOGA RADI...i da li cu novce dati ameru,kanadjaninu,svabi il bosancu tko je rekao da je r300 chip los? ja sigurno nisam...i obozavam kad ljudi pocnu gubiti argumente i krenu s "rasprava je glupa" i slicnim tezama... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pusti ti njih Greg, ja tebe volim :burn:
|
Ajd da ne ulazim previše u problematiku-i neću navijati ni za koga...
Ali NVidia je napravila samo JEDAN dobar chipset za AMD,onaj prvi je bio živa šljuka... I sad na osnovu tog jednog-pljuje se po VIA-i...pa dajte ljudi malo argumentirano pričajte... Da NVidia ima istu politiku označavanja ploča sadašnje ploče bi imale barem D u nazivu... :beer: |
nvidia napravila 2 od kojih jedan radi, a via 16 od kojih 2 rade
xexe |
Citiraj:
Od dvadeset ljudi koje poznam-njih petnaest ih već ima drugu ili treću??? Nisi li i ti rekao da /opet:D mjenjaš/... Najluđi komad hardwarea od kad je pajco rep zavrnuo....ono... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kakav crusade????? Pa ti meni sereš i daješ izjave kak ću umret za ati???? Mislim kaj da ti na to velim? Kaj ti misliš da sam ja tolko glup da ne kužim neke stvari?? meni se ati oduvijek više sviđao jer je išao na kvalitetu iako je ponekad bio skup ali ako neko drugi napravi uskoro super čip po dobroj cijena odjebat ću ati bez razmišljanja i uzet nešto bolje, pristupačnije i kvalitetnije. No ati je trenutno za tri koplja bolji od svega ostalog. A kaj se tiče r 300 nisam ni ja rekao da si ti rekao da je loš nego sam ti objašnjavao na primjeru da ne možeš suditi i generalizirati o nečemu samo na osnovu vlastitog iskustva. zapravo možeš ali ne možeš tvrditi da su zato kaj si ti imao problema s jednim via čipsetom svi njihovi čipsetovi loši. |
Citiraj:
Čovjek je tu da liječi osobne frustracije i treba mu onda pustit na volju |
Citiraj:
da otvorim poll i pitam ljude da li misle da bi ti umro za ati nisam bas ziher da bi glasovi isli na tvoju stranu..mozda to i napravim... sam si rekao da je kt266 i svi na dalje ista fora ..samo neke dodatne stvari..pa ako je kt333 bio tako krasan chipset da li da komentiram slicne mu?pitaj mnoge koji su kupili nf2 ploce da li je razlog bio i kvaliteta njihovih prijasnjih via chipseta? ili samo jaki OC? nisam bas ziher u odgovore... |
Citiraj:
Evo ponosno ti izjavljujem da ne bih umro za nikoga a kamoli za ati. Jer možemo sad temu umiranja skinut s dnevnog reda???:D Ovo ostalo neću komentirat jer po običaju tupiš po svom |
Citiraj:
evo bas gledam review na thg-u.. prva stvar koju sam primjetio je jako losa pozicija napajanja ploce...skroz tamo iza memorije... i jedino gdje nes dere 865g je u grafickoj..ali ajmo iskreno nije bas tesko nadmastiti ove intelove integrirane graficke.. istina jos je to alpha bete ali review ne pokazuje nista zbog cega bih ju ja uzeo da je bazirana na amd platformi...fali neki pravi review...ako imas koji posalji mi link... |
Citiraj:
uzmi neki drugi primjer :) |
|
Evo-baš gledam...i EPox je dao svoje specifikacije za KT600,dosta proizvođača ju je najavilo,ja mislim da bu to čist ok ploča...
|
U vezi ATI-ja i novog chipseta-jako zanimljivo...izgleda da su ostavili mogućnost da ako staviš grafulju u AGP integrirana može ostati upaljena i aktivna,i upotrebom Hydravision softwarea možeš imat tri displaya istovremeno:)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A pazi lopova/proizvođači/...u orginalu su stavljali 400 MHz RAMDAC-e,većina 350/TO je stvar koja se nikad ne nalazi u spec.teh./:D Za ovaj integrirani chipset a u svezi glede skupoće integriranja i uštede-300... A jebiga-opet su to dva nezavisna prikaza... Ak hoćeš imat dva prikaza-moraš imat i dva RAMDAC-a... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Moja ima 350,zato mi je i zapela za oko kaj je imala sve kao i pure model,osim memorije...4ns Ali-da su se dobro sjetili napraviti ovo na novom chipsetu...jesu Dobiješ tri monitora-za malu lovu. Ali mi sve nekak smrdi da će i ona u AGP-u isto morat biti ATI-ca... |
Citiraj:
Da a jel tvoja gba ima taj drugi eksterni ramdac? |
Citiraj:
|
Citiraj:
E sad-gdje je taj drugi RAMDAC-na mojoj nemam pojma... Frend mi je donio Herca 15" LCD-delao je nezavisno od mog Samsunga...jedino-dogovorit se sa softom je bio malo veći kunst... Mislim da pričamo o C3D-u:) -tvojoj staroj... |
Citiraj:
A taj drugi ramdac je obično odmah pokraj procesora |
Citiraj:
|
Sto je uopce ramdac i cemu sluzi :confused:
|
Citiraj:
Pretvara digitalni signal u analogni-monitor vulgaris je analogni uređaj... Veća frekva je bolja/RAMDAC-a/jer omogućava veći izbor rezolucije |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:51. |