![]() |
Tagani se prodaju (unatoč visokoj cijeni) u velikim količinama, pa nije ni čudno da se često vraćaju na reklamaciju. Osim toga, morate uzeti u obzir da prosječni korisnik računala neće kupiti tagana, nego netko tko je zahtjevan, te isto tako su vjerojatno neke reklamacije rezultat izživljavanja na kompovima (pa tako i napajanju), ili su rezultat traženja dlake u jajetu (čitaj mane). Netko će vratiti napajanje jer u everestu pokazuje 11.69V na +12V iako je to možda krivo očitavanje, a komp sasvim normalno i stabilno radi...
Osobno imam već godinu i pol dana U15 easycon 430W i nikad nikakvih problema... tiho, ne cvrči, bez problema gura moju konfu (za moju grafičku ati preporuča 450W sa 30A na +12V). Moguće je da sam ja naletio na dobar primjerak, i ne tvrdim da je ovo napajanje u rangu starijih tagana, ali stvarno se ne mogu požalit. Isto napajanje kod mog frenda gura 8800GTX, doduše ostatak konfe je malo slabiji (A64 3000+, giga rama, 3 hdd-a....), ali mislim da grafa to nadoknađuje... |
Mislim da trebate uzeti u obzir da se kratak spoj dogodio izvan kućišta, na gradskoj mreži. Mislim da je u Ivanovom Taganu je pregorio osigurač. Ja sam u svom kompu napravio par puta kratkih spojeva i Enermax se ugasio bez ikakvih štetnih posljedica, dok kad bi se dogodio kratak spoj na produžnom gdje je napajanje spojeno, mislim da bi i u mom napajanju pregorio osigurač.
Nestanak struje i kratak spoj u kući su totalno različite stvari...Probajte napraviti kratak spoj u sobi gdje je sve na istom osiguraču, uključujući i komp. Pa bi onda vidjeli da li bi vam napajanje crklo tj. pregorio njegov osigurač, a ja mislim da bi ;) Jer na kraju krajeva, kad nestane struje neće vam se instalacije zagrijati i iskriti zar ne? I provjerite u oba slučaja osigurače. Kod nestanka struje se ne izbaci sklopka ili se rastale žice u osiguračima... Između ostalog mislim da njegov Tagan nije riknuo, već bi zamjena tog osigurača u napajanju riješila sve probleme i napajanje bi nastavilo veselo raditi... Toliko od mene :) |
Isuse...svaki put popizdim kad ljudi počnu generalizirati:grrr:
Pa nemožete laprdat o nekom napajanju na osnovi imena (Antec, Tagan ili neko deseto), bitno je ono kaj je unutra. I Tagan i Antec i ostali su imali serija bogu-za-plakat, bilo je i izvrsnih napajanja. Meni je malo glupo generalizirati i sad npr. reći da je "Antec smeće" jer je na jednom modelu imao xxx revizija i neke ploče se nisu htjele ni pokrenuti sa tom-i-tom revizijom... Nema druge nego potrošiti nekaj sati (prije dana) na netu i provjeriti kaj je unutra, nazvati frenda u servis i pitati koliko se čega vraća+zapaliti svijeću na Kamenitim kad kupuješ novo napajanje:) bdw-budući da je mom Taganu prije mjesec dana istekla trogodišnja garancija namjeravam ga uskoro otvoriti i poslikati da vidimo kako izgleda napajanje koje je doslovce zloRabljeno tri godine, koje stoji u dnevnoj sobi gdje se puši i gdje je starinska otvorena plinska peć. Normalno da ga nisam nikad otvorio i očistio:D |
e da
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Govorim o tome kako ljudi vole generalizirati kad je u pitanju neki brand (Tagan, Antec, Fortron itd...) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:31. |