![]() |
A bog te... Ako ne znas kako radi cvajo (2-taktni motor), imas google...
Da, imas 3 preljevna kanala na cilindru, i 3 preljevna kanala (da poblize objasnim, otvora, prozora...) na klipu. Dalje, na nekim scooterima su otvori na klipu (cilindru) tvornicki zatvoreni... Nadalje, ako su ili na klipu ili na cilindru zatvoreni kanali, ne postize se preljevanje smjese ispod klipa u prostor iznad klipa, te skuter ide slabije zbog manje kolicine goriva u komori... Ako nije jasno, onda stvarno... |
BT iliti Baotian 50 je smeće isto ko i 125 imam 125-icu i ide 90 km/h imal sam 50 ccm isto i jadno!! 4taktna mašina na 50 ccm ne valja. derem 125-icu sa 15-icom!
|
Citiraj:
Pa će TEBI biti malo jasnije. Klip i cilindar su dvije različite stvari. Mislio sam (krivo očito) mislio da to svi znaju. Ja sam takve kanale proširivao i polirao još dok si ti gurao karu po pijesku i vikao bi-biii!!! Pa zato jako dobro znam o čemu pričam. I ne, sasvim sigurno nisu na-klipu.:) Jedino ako nisu izumili nekaj novo.:p |
Ma, cujes, Jelc, ti sve znas i ti si najpametniji na ovom forumu i s tobom se ne isplati ulazit u nikakve rasprave...
Sto god da kazem i da se protivi tvojem "sveznanju" uvijek dobijem BAN... Hvala na ovom BAN-u kojeg cu i sad dobiti... |
He he, uzmi si Yamahu Aerox;) , moj je prošao skoro 60 000 kilomera, bez otvaranja mašine, lakše ruline, zlatna opruga, rezonantni auspuh....40km/h po tošini(masna uzbrdica 17%) s dvojicom, ma kupio ga opet da kupujem skuter
|
Citiraj:
Nego-evo ti slika uobičajenog kita, slobodno mi strelicom označi te kanale na klipu. http://www.scootland.cz/eshop/article_img/P1400188.jpg |
Izvoli...
Ne znam kako to vi u Zg zovete, ali kod nas je to sve kanal... jer ako na ciklindru postoji kanal, a na klipu nema otvora, onda kanal nije "potpun" tj, zatvoren... http://img182.imageshack.us/img182/2162/zajelcado2.jpg |
Ja sam se ugusio citajuci ovu temu...doslovno.... : lol2 : : lol2 :
Prvo ime Baotian... : lol2 : skoro sam pao sa stolice... Onda Tbredovi komentari i "prerade", a i ostali....jos uvijek se gusim od smijeha.... : lol2 : :lol2 : Sori na ot-u...molim moda nek izbrise ovo ako smeta :) |
Citiraj:
|
To mi svi kazu, iako preko vikenda sarafam po ladaghiniju...
I, tesko je za povjerovat, kuzim se dosta u mehaniku... Samo vam ne mogu dokazat preko kompa... |
Citiraj:
: nono : |
Baotian ima blokadu na variomatu,roza žica ide u deklo,samo se prereže i to je to.
Još jedna stvar,treba podignuti iglu gasa jer ga to dosta oživljava Što se rolica tiče,serijske su 7 grama,sto je apsolutno preteško,ima za dotičnog i 5 grama,s njima bi bio puno življi.Dimenzije rolica su 13x16 |
@Želja:
Vidjeh ja, ali sam htio da se zna da moj komentar o Baotianu stoji i da se zna da ne pričam gluposti. Vozio sam sve isvašta, i dalje vozim (sig), padao sam sa svega i svašta... Piaggio grupa i ništa više za kvalitetu i brzinu, a ako se nema para onda Kymco (nije bez veze najprodavaniji skuter na svijetu). @ekipa sa preljevnim kanalima: Ja iša u školu za to (4god srednje tj. tehničar za brodostrojarstvo.) To nisu nikakvi preljevni kanali, nego otvori da kad je klip u GMT (gornja mrtva točka) ili DMT (donja) ne zatvara usisne i ispušne ventile na cilindru svojom stijenkom. Sumnjam da postoje neotvoreni "preljevni kanali" na klipu jer bi tada jako brzo došlo do zagušenje motora (mislim nakon određene količine pređenih km) jer bi se stvaralo jako puno gareži u auspuhu i na izlazu iz cilindra, na svječici... zbog neadekvatnog izgaranja gorive smjese i nemogućnost usisavanja/ispuhivanja dotične... u potrebnoj količini. Dosta o tome jer je O.T. |
Isuse taj NRG kosta 18.275,28 kn :argue: manje sam platio auto, vozio ga 3 i pol godine i prodao za 8k kn :D. Nije ni cudo da 7 godina star krs kosta 1000 eura. Svaka cast tom skuteru ali nakon 7 godina ne moze bit bas tak dobar, ne znam na koliko se okretaja vrte ta mala cuda ali ispod 7k nije. I tak 7 godina...... i nakon tog ti daj soma jureka za to...... Odoh pitat svog frenda mehanicara sta misli o tom, scooteri mu nisu jaca strana ali opet zna vise od mene :D
|
Uzmi novi Kymco, ali da je 2T i nećeđ pogriješiti
|
Citiraj:
|
kymcho je ok ....valjaju valjd....boatian nikako...nene
a ovi ostali derby gp1 ,piaggionrg,gilera runner, (svi sa istim motorima) sve valja ..kao i yamaha |
Citiraj:
Da nebudem OT, i ja mislim da nema smisla kupovat Baotiana (bez da mi netko zamjeri)... |
Osjecam se zbog avatara prozvanim nesto poruciti svima - posebice ovima kojima nema smisla kupovati Baotiana(inace sam cuo da se kod bt-9 radi o kopiji Yamahe , i to nekog modela koji je prije koju deeniju bio jako popularan u Aziji pa su kinezi kupili jednostavno liniju cijelu) - ovako , ako kupujes skuter da bi SEBE vozio od a do b i boli te k sto drugi misle sto vozis , onda netrebas dalje traziti , 5000kn sa regom i deri , sa 30kn benge 150km nije bed , bez blokade na ravnom mene sa mojih 90kg pogura 60-65 , o postigniutim brzinama nizbrdo ne bi govorio jer nije lijepo cuti koliko se budala vozi na kinezu na 10cola gumama( ah , mlad sam) , inace moj je vec prosao 4500km , dosad jedini trosak je bio membrana frgica - 70kn , ostalo sve sljaka ko i prvog dana .
inace , skuter se rabljeni ne kupuje , osim ako znas svaki dan sto je s njim radjeno jer padove je lako zamaskirati a i da ne govorim o kolici uvezenih raga iz italije . Jedino bi dodao ak ti neugodno vozit Kineza( meni nije valjda i zato jer mi je auto Japanac , dakle samo Daleki istok za mene) , da pogledas japanskog Piaggao - Zippo se zove , skoro duplo je skuplji , a dojam je isti , cak ovaj kojeg sam probao je isao slabije od mog , pa kao imas talijana i sponzoruse te ljepse gledaju. Ionako oni koji najvise pljuju se voze tramvajima i busevima. |
ajd pls reci jel se skidanje blokade stvarno svodi na rezanje 1 zice ili ima toga jos?
BTW mislim da cu ga sutra otic kupit :) ak ostavim kupovinu za iducu sezonu necu nikad kupit nista :D |
Ako nekoga interesira, imam Gileru Racing Replicu 50ccm, na njoj je Malossi Multivar2000 i reza Leovince RR..ima 3 god, cca 7500km.
Cijena je 7500kn |
ja blokadu nisam sam skinuo nego je skinuta u servisu nakon 400km , to mu je neki prvi servis na kojem se skida .
|
Evo ja palniram nabaviti baotiana od frenda koji će si kupiti Horneta. Koštat će me ne više od 2500 kn. Star je 2 godine. U dobrom stanju i znam da nije bilo ništa s njim. Kupujem ga na proljeće oko 3 mjeseca. Trebat će mi da svaki dan napravim kojih 15-tak km po gradu. Puno praktičnije od auta, a i jeftinije. A sad da je to kinez istina ali je dosta jeftiniji od nekog poznatijeg.
|
Znači, frend sa Baotiana na Horneta :)
I ja sam imao sličan skok :beer: |
Citiraj:
|
Ja danas uplatio Baotiana za 4100kn, sutra ga dobivam jer je danas lik koji je tamo mehanicar zapalio na utakmicu :) Dogovorio sam vec sve za blokadu i ostale sitnice.
Hells Angels here I come :lol: |
Svaka cast!
Zalim ti puno prijedjenih kilometara i da te strumfovi ne ganjaju! |
Mislim da s ovim Baotianom neću pogriješiti.
Frend je skupio (nije još ali radi na tome) kojih 50000 kn i sad bi neki bolji motor. Ovaj Hornet mu se jako dopada i 99% je siguran da će ga uzeti na proljeće. Za te novce koliko će me koštati taj skuter mogu kupiti malo bolji bicikl. Više od 3000 kn trenutno ne mislim dati za skuter. Toliko će mo koštati sa servisom i kacigom. Možda i nešto manje. Ionak ako bude sreće negdje oko 2008 planiram nabaviti neki chooper tak da će mi skuter biti samo za jednu sezonu. Kad sam već tu zna netko gdje se mogu nabaviti u Hrvatkoj rabljeni chooperi stari max. 3 godine od 500 ccm. Ne manje, a niti više. Radi registracije ne više. :D |
Baotian je u dvoristu i prvi dojmovi su vise nego dobri :)
Lik u servisu je jako susretljiv i dogovorili smo sve pojedinosti oko blokade i ostalih sitnica hehe iako i bez blokade nije lose Zahvaljujem na pomoci i savjetima :burn: |
samo da te pitam - jer si dobio model za 2006 koji kad das zmigavac daje i zvucni signal ?
i jedan savjet - sa ovim gumama gore nemoj na mokro , a i na suhom treba paziti , i zadnji kofer ak skines - ide bolje :) sretno :) |
ne cvili kad dam zmigavac, znaci da je stari. Kofer ce ic dolje ako ustanovim da kaciga ne ide unutra. Sutra ide na brdski test, ak me doveze u gornje vrapce bez vecih problema bit cu stvarno impresioniran :)
Sto se guma tice ostaju na scooteru sigurno do servisa na 1k km a onda cu vidjet sto cu jer ce tad bit bez blokade i vjerojatno s manjim rolicama :D Za sad sam prezadovoljan, jos mi lik kaze da ce bolje vuc kad se razradi :cool: |
U brijeg nemoj očekivati više od 20kmh ako i toliko!
Ima ga jedan klinac kod mene i kad se vozimo u kakvo brdađće ja ga s svojim APN-om ostavim 3km iza sebe :-) no poslije me dostigne kad je lagana nizbrdica naime skinuo je blokadu pa mu sad ide oko 75! |
ako mene sa 90kg vuce 45 uz voncininu , odnosno 45-50 uz novacku , onda sa ovim skuterom o kojem ti govoris nekaj ne valja - 90% da mu je pukla membrana na frgicu , a ima i drugih razloga
|
To je full cijena sa PDV-om? Di si ga uzeo..I jel sad mozda jeftiniji jer je zima?
Citiraj:
|
prosle godine je bio po zimi 3500kn i davali su kacigu u bionaturi u buzinu .
|
Citiraj:
Sto se tice brzine....... tu netko nekog je*e. Lik na tehnickom se doduse nije bas trudio stisnut ga bog zna kak i scooter pokaze max brzinu 41 km/h. Ok rekoh ja i odem na ljubljansku prema Heinzlovoj i djubre s blokadom skupi 55km/h????? Sta ga nebi blokada trebala drzat na 50km/h?? Enivej gornje vrapce je opak brijeg i brzina je stvarno mala cca 20km/h ali zato kad skinem blokadu idu manje rolice pa ce valjda ic bolje. Nije mi to bas tak jako vazno jer sam tamo max 1* tjedno ali covjeka vesele i male stvari :D a i rolice navodno kostaju 12kn kom |
Poaslji broj TF i adresu ak ti je pri ruci. Moram samo vidit jel meni kvart pri ruci posto sam u djubravi...
Kolko kosta teknicki +reg sve skupa? |
Citiraj:
|
Prva rega s tablicama knjizicama i ostalim stvarima ti je cca 750kn iduce godine je cca 550kn
Ovo je link od ducana, PM mi ne radi jer sam na poslu a postavke kompa bla bla bla bla........ |
mislim da ti bude manje , mene je ove godine kostalo sa jadranskim osiguranjem oko 420kn sve - druga registracija , dakle bez tehnickog . ali to je mala cijena za uzitke koje nudi :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:47. |