![]() |
Citiraj:
Ali vidim Zippy, Etasis, PC P&C Turbo Cool rasturaju... |
ma nije ModStream smeče nego prosječno napajanje (u biti isti je ko i raniji Tagani) a sad normalno da se ne može uspoređivat s PowerStream
Šro se brojeva tiće to su ajmo nazvat kodovi proizvođaća (po tome se vidi ko je OEM proizvođać napajanja) baš onaj E104405 je broj Seasonica i npr na mom NeoHE stoji E104405 što dakle znači da je made by Seasonic evo gdje je taj broj http://www.imagesforme.com/thumbs/828Picture.jpg |
Vezano za te brojeve OEM prozvodjaca, evo jeko dobrog linka:
http://www.badcaps.net/forum/showthr...oto=nextnewest Moj Chief Delta ima broj E131881, sta upravo na toj listi znaci "Delta Electronics Inc" Znaci lijepo se poklapa. :) |
više manje sličan link sam već bio stavio par postova iznad
http://www.jonnyguru.com/SMPS_UL.htm |
Citiraj:
Bas sam gledao tu koju si postavio, ali sam uspio previdjet brojeve :D |
Evo neceg interesantnog:
http://www.benchmark.co.yu/modules.p...icle&sid=12343 Rijec je o broju kvarova napajanja u francuza. :D Vidim Antec je uvjerljivo prvi. |
A čuj zato kad se preporučuje Antec ne ide se na value segment tipa SmartPower i sl nego na TP i NeoHE iako gledam po netu nije ni TP bezgriješan :p
Ali glavno da je moj 430W NeoHE najbolji Antec no on je uz TP Trio jedini made by Seasonic :D Šteta što antec tako varira kvalitetom no to je posljedica što koristi više OEM proizvođaća (HEC, CWT i Seasonic) kad bi se kompletno prebacili na Seasonic mislim da bi se puno poboljšali. Jedino mi je čudna brojka za Fortrona i Tagana (nekak su mi to mali postoci) jer znam da Tagani u zadnje vrijeme dosta dolaze na reklamacije No ovo je dobro za znat jer su ipak to rezultati iz prve ruke a nadam se i istiniti ;) |
Pa eto Antecu reputaciju najvise kvari Smartpower serija. NeoHE bih uzeo u uzi izbor zajedno sa Silverstone-om i Seasonic-om.
Fortron me pozitivno iznenadio. Tagan bi trebao imat veci procenat kvarova... |
Za Enermax mi je nekako velika cifra...
|
Dižem thread iz mrtvih...
Dakle,svi naveliko hvale Xilence ventilatore,pa ja postavljam pitanje kakava su im napajanja? Planiram si naručit XP420W ili neko možda i jače...konkretno ovo XP420 iz Red wing serije ima 14 i 13 ampera struje na 12v1 i 12v2;dakle kojih 330 watta,po meni zadovoljavajuće za naclockan E4300 i 7900GS... :) Napajanje je jeftino,a opet mislim nije prejeftino i sigurno nije za bacit,vjerujem da može parirat,ako nije i bolje,od tih nekih u rangu Chiefteca i Fortrona... :) Pa ono,ako tko ima kakva iskustva ili pretpostavke...? Wolv ti si čovjek za ovo,daj nabaci svoj komentar. :) |
Da preteknem Wolv-a :D
Gledao sam ta njihova napajanja, daju jako malo na 12V railovima, a navodno ih radi Levicom, dakle zesce sranje. Izbjegavati. ;) EDIT: to sto daje 14A i 13A na 12V railovima je za svaki rail ponaosob. Ukupno je dosta manje od tih 330W. Brijem max. 250W. |
Da,znam i ja da ih radi Levicom,ali nije u tom stvar... I VW radi Bugatti-a;tj radio ih je a sad je ugašen taj brand...ali i dalje radi Bentleya...a di je Pasat i Bentley,nebo i zemlja,a Bentley lux pod-odjel;kao i Lexus od Toyote itd... ;)
Poanta je da to možda mora biti bolji odjelni dio Levicoma koji radi komponente i/ili sklapa u kompletu ta napajanja koja idu kao Xilence. A inače tražim na SilentPC review kakav review dotičnog i nishta... :( Ali šta je da je,napajanja im izgledaju odlichno! Oni prefenci Xilence ventići...i to još 120mm...ako ništa drugo kupit ta napajanja pa vadit ventilatore i prodavat ih... : lol2 : : roller : U svakom slučaju,preko 300kn ne ide na tu konfu za napoj,a i mislim da će mu bit dosta obzirom da frend neće uzet ipak 7900GS nego 7600GS,a opet eto i za ovu sam naveo ako bi slučajno imao tu grafu... Uglavnom na knap je s lovom pa u tom rangu - cca 300kn,dali Fortron 350W ili Chief 350W Delta ili možda ponajbolje Sharkoon SHA350-8P...? :) Prihvaćam i savjet za još koje napajanje a da je u toj cifri i da nije Ko-degen (Codegen)... : goood : |
Fortron 350W PNF. Sigurno je jaci od tog Xilence-a...
Moze i Delta al ako ima dva 12V rail-a, a to ima samo "EB" model. Nazalost, vecinom su u prodaji "BB" modeli koji imaju samo jedan 12V rail. |
Evo ga,na švapskom je i qurca ne razumijem,ali grafovi se vide...i prema tome,ovo uopće nije tako loše napajanje. :)
Doduše XP model od 600 watta : goood : : http://www.technic3d.net/?site=artic...icle&a=330&p=5 Pogledaj napon i na sljedećoj stranici opterećenja i efikasnost,uopće nije loše... :) Sve u svemu cca 75% efikasnosti,a u odnosu na njega pogledaj Levicom koji ima cca 70% efikasnosti,dakle slabiji je od Xilence-a. Inače Fortron i Chief se tu i ne spominju,a Xilence stoji sasvim solidno. ;) Neznam stvarno,mislio sam Sharkoona uzet ili Fortrona,Chief Delta mi je nekako već za "mirovinu" :D - ali za 300kn ipak mi se sad najbolje čini taj Xilence XP 420W,ako ništa drugo,po mom mišljenju,daje bar koliko i taj Chief ili Fortron ili taj Sharkoon,a ima praktički nečujnu 12-icu. :) Evo ga ovdje,u sredini,odnosno 3-će po redu gledano zgora ili zdola...šifra pwr 0123 : http://www.nitel.hr/shop/cjenik/?kat=133530&gr=133536 Edit : Sebi ionako mislim uzet Silverstone ST50EF+ ili Corsair HX520 ako bash bude paraaaa... : goood : :beer: |
Hmmm, bas gledam, po UL broju E199539 to napajanje sa testa prozivodi Casing Macron.
A ti review-i su u pravilu bezveze jer nemaju veze sa stvarnoscu. Recimo velika baza korisnika jednog Chiefteca je najbolji dokaz kakvo je napajanje. Vjerujem da se moze izbrojat na prste koliko je Delti otkazalo. |
A onda opet možda mi je najbolje za relativno malo para,cca 230kn u Vemilu uzet Fortron 350W PNF (ako je PNF i sa dual 12V rail-om...da ne bude muda pod bubrege...).To je onda neki best-buy,valjda... :)
Inače sviđa mi se u Linksu onaj Sharkon SHA350-8P...ali je i 50kn više u odnosu na Fortrona,ne vjerujem da se isplati... A stojim i dalje kod svoga da ni taj Xilence XP420 nije toliko loš...bolji od klasičnog Levicom-a;lijepo izgleda općenito i lijepo sleevani kablovi,vent. od Xilenca,ako se ne varam sami ih isporučuju za ta napajanja,prema tome i dosta tiho vrlo vjetrojatno...a da je 300kn i to stoji. Ali mislim da te novce i vrijedi iako je vjerojatno malo možda i slabije od navedenog Fortrona... ;) |
uzmi PNF-a i miran si
|
Da ne otvaram novu temu, ima jedna stvar vezano za 12V1 i 12V2 railove.
Naime, u principu bi 12V2 rail trebao bit SAMO za proc (onaj P4 ATX konektor) a 12V1 za sve ostalo. Moje Chieftec Delta 350W napajanje ima 10A na 12V1 i 15A na 12V2. Pouzdano znam da ono moze vrtit naclockani E6600, X1900XT, brdo diskova...itd. Po ovoj gore logici da 12V1 rail napaja sve osim proc-a to ne dolazi u obzir (sama X1900XT trosi 110W, sto je 8.33A). Citao sam po netu i naime neki proizvodjaci drugacije oznacavaju, tj. obrnuto, kao sto je sigurno slucaj sa ovim mojim Chieftec-om. Eto samo da skrenem paznju i na taj slucaj. |
u principu da, tako obično bude ako napajanje ima stvarno odvojene railove
no u većini slučajeva oni ipak nisu fizički odvojeni no o tome sada neću obično je da je na jednom rail-u ATX + 4pin +12V a ostalo na drugom ili ATX + P4 + P8 ili čak znaju ubacit i jedan PCI-E za napajanja sa više od dva raila obično ide 1 ATX + P4 + P8 2 PCI-E + molex 3 PCI-E + SATA ili PCI-E + 1noga sa molex-ima i jedna noga sa SATA konektorima obično to bude naznačeno u manualu, no opet ponavljam jako je često da ti railovi nemaju zasebnu regulaciju pa se tako ne mogu niti voditi pod odvojene. čisti primjer je jedan Seasonic M12 koji nazivno ima 4 raila a u biti se radi o dva odvojena ako se dobro sjećam u glavnom ima više o tome ovdje http://jonnyguru.com/review_details....=13&page_num=3 |
Meni na mom Fortronu pise ovak: 12V V1(ylw/blk) 16.0A, 12V V2 (ylw) 18.0 A.....što se vidi da je 16.0A za proc i to,znači P4 konektor....a 18 A za ostalo (DVD,grafa,HDD...)....ili???
|
neznam kak mi je ovaj theard promaknul da sam ga tek sad procital.
Wolv svaka cast na trudu. |
Veoma zanimljivo stivo...
:kafa: |
Thread je super. Svaka čast ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:37. |